Kako pridobiti naravne, notranje povezave do svojega WordPress spletnega mesta

03.06.2020
SEO 'Kako pridobiti naravne, notranje povezave do svojega WordPress spletnega mesta
0 5 мин.

Raziskujte ključno besedo, napišite vsebino, jo optimizirajte, objavite.


Zdi se, da je to dober postopek SEO na strani, vendar manjka en kritični korak… ko objavite vsebino, je niste naredili za optimizacijo, dokler niste ustvarili nekaj notranjih povezav do nje. To je najlažji način pridobite povezave do svojega spletnega mesta in boš zamudil? Ne več…

Povezave do strani predstavljajo približno 20% tega, kako se uvršča in kakšen boljši način za njihovo izdelavo kot uporaba obstoječe vsebine, o kateri ste že pisali. Vse kar morate storiti je poiščite sorodno vsebino na vašem spletnem mestu / blogu in povezavo do te nove strani. To lahko izboljša uvrstitev strani in ji pomaga hitreje indeksirati v spletnih iskalnikih. In najboljši del je … traja le približno 3 minute.

Zato se naslednjič, ko objavite stran ali objavo, ne ustavite. Preberite ta članek, nato pa porabite dodatne 3 minute, da sestavite nekaj notranjih povezav. Vaše strani bi se lahko začele uvrščati za 20% višje …

Funkcije povezave na ravni straniGoogle dejavniki uvrščanja – Moz

Povezava z ustreznih strani / objav

Poiščite WordPress – poiščite po obstoječih straneh / objavah ustrezne vsebine o temi. Morda ne boste našli vsega (WordPress prikazuje samo vsebino, ki vključuje natančno ključno besedo), vendar je to dober začetek. Pojdite na te strani in poiščite razdelek, v katerem omenite temo, in ustvarite notranjo povezavo do svoje nove strani. Verjetno si lahko omislite nekaj strani in objave z vrha glave, če imate dovolj vsebine … samo ne natisnite strani s povezavami, saj daje le določeno količino povezava sok. Tukaj kot temo uporabljam Yoast:

WordPress iskanje

Iščite v Googlu – v Googlu poiščite: spletna stran: yourwebsite.com po ključni besedi in na svojem spletnem mestu boste videli strani, povezane s to ključno besedo. To je eden najboljših načinov za iskanje obsežnejšega seznama ustreznih vsebin, od koder lahko dobite notranje povezave.

Poiščite notranje povezave v Googlu

Uporabite Google Search Console – če želite povezave z najvišjih strani avtorja, pojdite na Google Search Console in pojdite na iskalni promet -> Povezave do vaše spletne strani. Pojdite na svojo najbolj povezano vsebino (to boste videli na desni strani) in poglejte vse ustrezne strani, do katerih lahko dobite povezavo. Strani, ki imajo več povezav, imajo običajno več avtoritete.

Najpovezanejše strani do strani - Google Search Console

Najboljše prakse notranjega povezovanja

Zdaj, kje lahko dobite notranje povezave, tukaj je, kako to storiti …

Razširite svoje sidrno besedilo – več notranjih povezav, ki kažejo na isto stran, mora imeti različno sidrno besedilo (prikazano besedilo povezave), zato ne uporabljajte istega sidrnega besedila znova in znova. Vsako besedilo sidra mora biti edinstveno, opisno in NE bogate ključne besede. Povezava na isto stran s ponavljajočimi se besedilnimi povezavami, bogatimi s ključnimi besedami, ki so se včasih uporabljale, vendar od takrat Google Penguin to je videti neželeno in lahko tvega kazen. Naj bo to dolgo in opisno.

Uporabite globoke povezave – namesto da bi se povezali na domačo ali kontaktno stran, bo povezava do globljih (ne tako očitnih) strani bralcem pomagala najti natančnejše informacije o določenih temah, poleg tega so te strani, ki najbolj potrebujejo povezave. Želite povezati sok, ki ga je treba širiti… o svoji spletni strani pomislite kot na ekosistem, kjer je treba vse povezati skupaj.

Spoznajte najboljšo strukturo – “popolna” struktura notranje povezave ali obstaja, ampak vzemite ga z zrnom soli. Nerealno je, da bi vsako spletno mesto temu sledilo, vendar poznavanje koncepta pomaga.

Notranja povezovalna struktura

Izogibajte se samodejnim vtičem za notranje povezovanje – če uporabljate določeno ključno besedo, bodo ti vtičniki sprožili notranjo povezavo do določene strani, ki jo nastavite. Sliši se kot dobra bližnjica, vendar te niso tako personalizirane, kot če bi povezave vstavljali ročno. Poleg tega mnogi od teh vtičnikov ne dovoljujejo spreminjanja besedila za sidranje (kot sem že omenil), zato bi lahko tudi tvegali kazen. Vtičniki »Povezane objave« tudi niso prilagojeni. Samo izogibajte se teh.

Zaključek

Med pisanjem tega članka sem sredi velikega notranjega povezovalnega projekta za stranko, ki me je spodbudil k temu. Vsekakor je vredno porabiti nekaj časa, še posebej, če že imate na stotine člankov, na katere lahko dodate notranje povezave. Če imate le 20 strani, jih boste morda morali ustvarite več vsebine to lahko storite učinkovito, vendar bi začel zdaj, da boste lahko navadili na notranje povezovanje in optimizacijo vsebine.

Številne naloge SEO trajajo veliko časa, vendar se notranje povezave ne primerjajo s tem, koliko vrednosti jim uresničite. Če tega še niste storili, se vrnite in dodajte obstoječo vsebino ali vsaj začnite naslednjič, ko napišete svoj naslednji kos. Resno, traja le 3 minute. Kot vedno mi pustite komentar, če imate kakršna koli vprašanja – tu sem, da vam pomagam!

Na zdravje,

Tom Podpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector