Kako stvoriti popis ključnih riječi za SEO (primjer Applea)

Popis ključnih riječi je nacrt za SEO kao što je sitemap za vašu web stranicu.


Navodi se sadržajem ciljanim na ključne riječi koji ide na vašu web lokaciju, strukturom URL-ova i koristi se čak i prilikom izgradnje veza. A ako to nije učinjeno kako treba (ne odaberete ispravne ključne riječi), potrošit ćete na tone vremena pokušavajući “ponovno optimizirati” sadržaj ili jednostavno nećete dobiti rezultate. Pokazat ću vam kako stvoriti organizirani, dobro istraženi popis ključnih riječi kako biste mogli razviti svoj sadržaj i URL-ove oko tih fraza – i imati veću priliku za rangiranje na stranici 1.

Sada napravimo popis ključnih riječi …

Započnite s ciljanom lokacijom

lokalni-vs-nacionalne-ključnim riječima

Gradić – mali gradovi imaju manje ljudi, tako da će biti manja količina pretraživanja. To znači da će vaše ključne riječi biti široke i vjerojatno ćete na svom popisu imati samo 1 primarnu ključnu riječ, koja bi trebala biti ciljana na početnoj stranici. Veća tržišta = konkretnije ključne riječi.

Veliki grad – osim što na svoj popis uključujete široke izraze, trebali biste uključiti i specifičnije izraze – jer u gradu ima više ljudi, pa je opseg pretraživanja veći.

nacionalna – budući da ćete imati veći skup ključnih riječi za odabir, morate istražiti konkurenciju svake ključne riječi kako biste znali za koje se zapravo možete svrstati..

1. Mali grad (odaberite široke ključne riječi)

Lokalne SEO ključne riječi

Ići google.com i koristiti Google Automatsko dovršavanje učiti koje ključne riječi ljudi pretražuju. Upišite svoje naziv grada a slijede sve ključne riječi koje opisuju što nudite. Pokušajte s više varijacija (npr. Lake bluff macbook…) da vidite ima li još drugih. Međutim, vjerovatno je da ćete imati samo 1 primarnu ključnu riječ koja će biti ciljana na početnoj stranici.

Ako želiš ciljati više gradova, napravite isto u Google Automatskom dovršavanju za svaki grad da biste vidjeli najpopularnije izraze. Vaš popis ključnih riječi trebao bi izgledati ovako …

 • popravak jabučnog blefira (usmjereno na početnu stranicu)
 • sanacija jesenske šume jabuka (nova stranica koja cilja cilja)
 • popravak jabučnog parka (nova stranica koja cilja mjesto)

2. Veliki grad (odaberite određene ključne riječi)

Koristite iste gore opisane strategije samo uz široke izraze, potražite i specifične izraze koji su relevantniji za vaše specifične proizvode / usluge …

Ključna riječ za velike gradove

Ili koristite metodu “popunite prazno” koja vam daje još više ideja za ključne riječi …

Google Automatsko dovršavanje popunite prazno

Igrajte se s Google automatskim dovršavanjem da biste pronašli ključne riječi za svoje različite proizvode / usluge …

Ključne riječi s dugim repom

Zapišite SVE proizvode / usluge koje nudite i naučite ključne riječi za svaku od njih …

Popis ključnih riječi

Učinite isto i za ostale Apple proizvode. Svaki mini-popis trebao bi sadržavati vaše različite vrste usluga popravka, baš kao što sam učinio za Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2, itd..

3. Nacionalni (odaberite određene ključne riječi + konkurentno istraživanje)

Budući da postoji veći niz ključnih riječi za izbor, one moramo najbolje suziti učenjem koliko je konkurentna svaka ključna riječ u odnosu na njen volumen pretraživanja. Tako ćete dobiti samo ključne riječi koje imaju najbolje mogućnosti rangiranja. U suprotnom ćete potrošiti vrijeme stvarajući sadržaj koji cilja ključne riječi za koje se nikada ne možete svrstati.

Korak 1: Zapišite SVE svoje proizvode / usluge

Korak 2: Pronađite vrlo specifične (duge) ključne riječi za svaki proizvod / uslugu …

Nacionalne ključne riječi

Ključna riječ poput “macbook pro popravak prijenosnog računala” bit će vrlo konkurentna jer se radi o širokoj (nacionalnoj) frazi – a zdrav razum govori da će biti puno web lokacija koje se pokušavaju svrstati u ovo. No, ključna riječ poput “macbook pro popravljanje šteta na vodi” postat će manje konkurentna jer je specifičnija. Ovo su vrsta ključnih riječi koje želite ciljati.

Iako široke ključne riječi imaju više opsega pretraživanja, specifične ključne riječi poput “macbook pro popravljanje štete na vodi” obično daju bolju priliku. Bolje vam je na stranici 1 za ključnu riječ sa 100 pretraživanja nego na stranici 13 za ključnu riječ sa 10 000 pretraživanja.

3. korak: Dodijelite ključne riječi svakom proizvodu / usluzi

4. korak: Filtrirajte previše konkurentne ključne riječi. Da biste to učinili, pretražite svaku ključnu riječ u Googleu i pogledajte rezultate. Ovi pokazatelji će vam reći je li previše konkurentan …

Natjecanje s ključnim riječima

Dakle, umjesto da odaberemo “kako se izvući iz dugova”, odabrali bismo specifičniju frazu ….

Ključne riječi s dugim repom

Samo zato što je ključna riječ previše konkurentna, ne znači da je ne biste trebali uključiti na svoj popis ključnih riječi. Ako se poboljša opća stranica na kojoj su navedene sve vaše usluge popravljanja jabuka korisničko iskustvo, ne brini zbog konkurencije. Stvorite stranicu za svoje posjetitelje.

Pogledajte Ključne riječi natjecatelja s HubShout WebGrader

Možete pokrenuti više web lokacija putem HubShout WebGrader da biste vidjeli njihove ključne riječi …

Popis ključnih riječi natjecatelja

Stvorite svoj popis ključnih riječi

Sada kada znate kako stvoriti popis ključnih riječi – naprijed i učinite to! Evo nekoliko savjeta:

Slične ključne riječi – ako dvije ključne riječi znače istu stvar (sinonimi, množine, izrazi s različitim redoslijedom riječi), odaberite samo 1 najrelevantnija ključna riječ koja najbolje odgovara proizvodu / usluzi. To je zato što biste trebali ciljati samo 1 primarnu ključnu riječ po stranici. Osim toga, Googleov algoritam čini dobar posao analize namjera korisnika i “automatski” rangirati web lokacije za srodne izraze, pa osim ako ne znate kako ciljati sekundarne ključne riječi koja čak ni ne funkcionira tako jednostavno, odaberite ključnu riječ 1 koja ima najviše smisla.

Ključna riječ na početnoj stranici – obično treba ciljati 1 glavnu ključnu riječ za koju želite rangirati.

Ključne riječi na blogu – pomoću Google Automatskog dovršavanja pronađite 1 ključnu riječ za svaki članak koji napišete. Oni trebaju biti nepromotivni (npr. Članak „kako“) i također trebaju biti dugački. Dobar primjer bi bio “kako popraviti macbook pro s bijelim zaslonom.”

Organizirajte svoju strukturu URL-ova (bonus korak)

Ključne riječi koje odaberete mogu utjecati na strukturu URL-a i na sadržaj koji se nalazi na vašoj web lokaciji. Zbog toga je dobro stvoriti popis ključnih riječi prije nego što izgradite web lokaciju …

Evo kako bi mogla izgledati vaša struktura URL-a:

 • website.com/ (početna stranica)
 • website.com/macbook-pro/ (prikazuje vaše Macbook Pro usluge)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (specifična usluga)

A ovdje je struktura URL-a za ključne riječi koje se odnose na lokaciju:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Pitanja? Komentari? Spusti mi liniju!

Kad izradite popis ključnih riječi, to možete započnite organizirati svoje trajne veze, dodajte sadržaj na svoju web lokaciju, a zatim optimizirajte sadržaj koristeći svoju ključnu riječ u naslovu stranice, SEO naslovu, meta opisu, tijelu sadržaja itd. Upravo ste učinili najteži dio SEO stranice!

Ako imate pitanja o tome kako napraviti popis ključnih riječi, u komentarima mi dodajte liniju. Drago mi je što mogu vam pomoći s bilo kojim pitanjima. Nadam se da ste uživali u članku!

Živjeli,

Tom potpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map