Kako ustvariti seznam ključnih besed za SEO (Apple primer)

Seznam ključnih besed je načrt za SEO, kot je zemljevid spletnega mesta za vaše spletno mesto.


Opisuje vsebino, usmerjeno na ključne besede, ki se nahaja na vašem spletnem mestu, strukturo URL-jev in se uporablja celo med gradnjo povezav. In če se ne bo izšlo pravilno (ne izberete pravih ključnih besed), boste porabili na tone časa, da poskušate “ponovno prilagoditi” vsebino ali preprosto ne boste dobili rezultatov. Pokazal vam bom, kako sestaviti organiziran, dobro raziskan seznam ključnih besed, da boste lahko razvili svojo vsebino in URL-je okrog teh stavkov – in imeli boljše možnosti za uvrstitev na strani 1.

Zdaj ustvarimo seznam ključnih besed …

Začnite s svojo ciljno lokacijo

lokalne-proti-nacionalne-ključne besede

Mestece – v majhnih mestih je manj ljudi, zato bo obseg iskanja manjši. To pomeni, da bodo vaše ključne besede široke in na seznamu boste verjetno imeli le 1 primarno ključno besedo, ki naj bo usmerjena na domačo stran. Večji trgi = bolj specifične ključne besede.

Veliko mesto – poleg tega, da na svoj seznam vključite široke stavke, vključite tudi bolj specifične besedne zveze – saj je v mestu več ljudi, zato je obseg iskanja večji.

Državno – ker boste imeli na izbiro večje število ključnih besed, morate raziskati konkurenco vsake ključne besede, tako da boste vedeli, po katerih se dejansko lahko uvrstite.

1. Malo mesto (izberite široke ključne besede)

Lokalne ključne besede SEO

Pojdi do google.com in uporabo Google Autocomplete učiti se katere ključne besede iščejo. Vnesite svoj ime mesta sledijo katere koli ključne besede, ki opisujejo kaj ponujate. Poskusite z več različicami (npr. Lake bleff macbook…) in preverite, ali obstajajo še druge. Vendar obstaja možnost, da boste imeli samo 1 ključno besedo, ki bo ciljno usmerjena na domači strani.

Če želiš ciljanje na več mest, naredite isto v Googlovem samodejnem dokončanju za vsako mesto, če želite videti najpopularnejše besedne zveze. Vaš seznam ključnih besed mora izgledati nekako takole …

 • popravilo jezerskega blefa jabolka (ciljno na domači strani)
 • popravilo jezerskega gozdnega jabolka (nova stran s ciljanjem na lokacijo)
 • popravilo jabolčnega parka Highland Park (nova stran s ciljanjem na lokacijo)

2. Veliko mesto (izberite posebne ključne besede)

Uporabite iste strategije, opisane zgoraj, le poleg širokih fraz, poiščite tudi bolj konkretne stavke, ki so ustreznejši vašim specifičnim izdelkom / storitvam …

Ključna beseda za velika mesta

Ali pa uporabite metodo “izpolnite prazno”, ki vam daje še več idej o ključnih besedah ​​…

Google Autocomplete izpolnite prazno

Igrajte se z Google Autocomplete in poiščite ključne besede za vaše različne izdelke / storitve …

Ključne besede z dolgim ​​repom

Zapišite VSE izdelke / storitve, ki jih ponujate, in se naučite ključnih besed za vsakega …

Seznam ključnih besed

Enako storite za druge Apple izdelke. Vsak seznam seznamov naj vsebuje različne vrste popravil, tako kot sem to storil za Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2 itd..

3. Nacionalna (izberite posebne ključne besede + konkurenčne raziskave)

Ker je na izbiro večje število ključnih besed, moramo najboljše učiti zopet z učenjem kako konkurenčna je vsaka ključna beseda glede na njen obseg iskanja. Tako boste imeli le ključne besede, ki imajo najboljše možnosti za uvrstitev. V nasprotnem primeru boste porabili čas za ustvarjanje vsebine, ki cilja na ključne besede, za katere se morda sploh ne uvrstite.

Korak 1: Zapišite VSE svoje izdelke / storitve

2. korak: Poiščite zelo posebne (z dolgim ​​repom) ključne besede za vsak izdelek / storitev…

Nacionalne ključne besede

Ključna beseda, kot je „popravilo prenosnega računalnika macbook“, bo zelo konkurenčna, saj gre za široko (nacionalno) besedno zvezo – in zdrav razum nam pove, da bo na spletu veliko spletnih strani, ki se bodo trudile za to. Ključna beseda “macbook pro popravilo škode na vodi” bo manj konkurenčna, saj je bolj specifična. To so vrste ključnih besed, ki jih želite ciljati.

Medtem ko imajo široke ključne besede več obsega iskanja, posebne ključne besede, kot je “popravilo škode na vodi macbook”, ponavadi prinesejo večjo priložnost. Za ključno besedo s 100 iskalnimi besedami vam je bolje na strani 1 kot na strani 13 za ključno besedo z 10.000 iskanj.

3. korak: Vsakemu izdelku / storitvi dodelite ključne besede

4. korak: Filtrirajte preveč konkurenčne ključne besede. Če želite to narediti, v Googlu poiščite vsako ključno besedo in si oglejte rezultate. Ti kazalci vam bodo povedali, ali je preveč konkurenčen …

Konkurenca ključnih besed

Torej bi namesto izbire “kako se znebiti dolga” izbrali bolj natančen stavek ….

Ključne besede z dolgim ​​repom

Ker je ključna beseda preveč konkurenčna, še ne pomeni, da je ne bi smeli vključevati na svoj seznam ključnih besed. Če se izboljša splošna stran, ki vsebuje vse vaše storitve popravljanja jabolk uporabniška izkušnja, ne skrbi za konkurenco. Ustvari stran za svoje obiskovalce.

Glejte Ključne besede tekmovalcev s programom HubShout WebGrader

Skozi spletna mesta lahko zaženete več spletnih mest HubShout WebGrader za ogled njihovih ključnih besed …

Seznam ključnih besed tekmovalca

Ustvari seznam ključnih besed

Zdaj, ko veste, kako sestaviti seznam ključnih besed – pojdite naprej in to storite! Tu je nekaj nasvetov:

Podobne ključne besede – če dve ključni besedi pomenita isto stvar (sopomenke, množine, besedne zveze z različnim urejanjem besed), izberite samo 1 najpomembnejšo ključno besedo, ki se najbolje ujema z izdelkom / storitvijo. To je zato, ker morate ciljati samo na 1 osnovno ključno besedo na stran. Poleg tega Googlov algoritem dobro analizira uporabnikova namera in »samodejno« razvršča spletna mesta za sorodne besedne zveze, razen če ne veste kako ciljati na sekundarne ključne besede kar niti ne deluje tako dobro, samo izberite ključno besedo 1, ki je najbolj smiselna.

Ključna beseda domače strani – ponavadi mora ciljati na 1 glavno ključno besedo, po kateri se želite uvrstiti.

Ključne besede v spletnem dnevniku – uporabite Google Autocomplete in poiščite 1 ključno besedo za vsak članek, ki ga napišete. Te morajo biti nepromocijske (npr. Članek “kako”) in tudi z dolgim ​​repom. Dober primer bi bil “kako popraviti macbook pro z belim zaslonom.”

Organizirajte svojo strukturo URL-jev (Bonus Step)

Ključne besede, ki jih izberete, lahko vplivajo na vašo strukturo URL-jev in vsebino, ki se nahaja na vašem spletnem mestu. Zato je dobro, da ustvarite seznam ključnih besed, preden zgradite spletno mesto …

Tukaj lahko izgleda vaša struktura URL-jev:

 • spletna stran.com/ (domača stran)
 • website.com/macbook-pro/ (orisuje vaše Macbook Pro storitve)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (posebna storitev)

In tukaj je struktura URL-ja za ključne besede, specifične za lokacijo:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Vprašanja? Komentarji? Spusti mi vrstico!

Ko ustvarite seznam ključnih besed, lahko začnite organizirati svoje trajne povezave, dodajte vsebino na svoje spletno mesto in nato optimizirajte vsebino z uporabo ključne besede v naslovu strani, naslovu SEO, meta opisu, vsebini itd. Pravkar ste opravili najtežji del SEO na strani!

Če imate vprašanja, kako sestaviti seznam ključnih besed, mi v komentarjih vrnite vrstico. Vesela sem, da vam lahko pomagam pri vprašanjih, ki jih imate. Upam, da ste v članku uživali!

Na zdravje,

Tom Podpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map