Kulcsszólista létrehozása a SEO számára (Apple példa)

03.06.2020
SEO 'Kulcsszólista létrehozása a SEO számára (Apple példa)
0 7 мин.

A kulcsszólista a SEO tervezete, mint egy webhelytérkép az Ön webhelyére.


Vázolja a webhelyén található kulcsszó szerint célzott tartalmat, az URL-struktúrát, és azt még a linkek felépítése során is használja. És ha nem helyesen hajtották végre (nem választja meg a megfelelő kulcsszavakat), akkor rengeteg időt töltene a tartalom újraoptimalizálására, vagy csak nem fog eredményt elérni. Megmutatom, hogyan lehet összeállítani egy jól megvizsgált kulcsszólistát, hogy a tartalmakat és az URL-eket ezen kifejezések körül fejlessze – és nagyobb esélye van rangsorolására az 1. oldalon..

Hozzuk létre a kulcsszólistát …

Kezdje a megcélzott helyével

helyi vs országos kulcsszavak

Kisváros – a kisvárosokban kevesebb ember él, tehát alacsonyabb lesz a keresési mennyiség. Ez azt jelenti, hogy kulcsszavai szélesek lesznek, és valószínűleg csak 1 elsődleges kulcsszó lesz a listájában, amelyet a honlapon kell megcéloznia. Nagyobb piacok = pontosabb kulcsszavak.

Nagy város – Amellett, hogy széles körű mondatokat vesz fel a listájába, tartalmaznia kell konkrétabb kifejezéseket is – mivel egy városban több ember él, így a keresési volumen nagyobb.

Nemzeti – mivel nagyobb kulcsszókészlettel rendelkezik, amely közül választhat, meg kell vizsgálnia az egyes kulcsszavak versenyét, hogy tudd, melyikre tudod rangsorolni.

1. Kisváros (Válasszon széles kulcsszavakat)

Helyi SEO kulcsszavak

Menj google.com és használja Google automatikus kiegészítés tanulni milyen kulcsszavakat keresnek az emberek. Írja be város neve amelyet bármilyen leíró kulcsszó követ mi az ajánlatod. Próbáljon ki több variációt (pl. Lake Bluff MacBook…), hogy megnézze, van-e még más. Valószínű azonban, hogy csak 1 elsődleges kulcsszó lesz, amelyet a honlapon céloznak meg.

Ha akarod több várost céloz meg, ugyanezt tegye a Google Autocomplete alkalmazásban minden város számára, hogy megnézze a legnépszerűbb mondatokat. A kulcsszavak listájának így kell kinéznie …

 • tófluffalma javítás (a honlapra célozza)
 • tóerdei almajavítás (új, hely szerint célzott oldal)
 • felvidéki park alma javítása (új, hely szerint célzott oldal)

2. Nagyváros (Válasszon konkrét kulcsszavakat)

Használja a fent leírt stratégiákat, csak a széles mondatok mellett, keresse meg azokat a konkrétabb mondatokat is, amelyek relevánsabbak az Ön termékeire / szolgáltatásaira …

Kulcsszó a nagy városok számára

Vagy használja a „kitölti az üres” módszert, amely még több kulcsszóötletet nyújt Önnek …

A Google automatikus kiegészítése töltse ki az üres képet

Játsszon a Google Autocomplete szolgáltatással, hogy kulcsszavakat találjon különféle termékeihez / szolgáltatásaihoz…

Hosszú farok kulcsszavak

Írja le az összes kínált terméket / szolgáltatást, és tanuljon meg kulcsszavakat mindegyikhez…

Kulcsszólista

Ugyanezt tegye más Apple termékekkel is. Mindegyik mini listának tartalmaznia kell a különféle javítási szolgáltatásokat, akárcsak a MacBook Pro, a Macbook Air, az Ipad 2 stb..

3. Nemzeti (Válasszon konkrét kulcsszavakat + Versenyképes kutatások)

Mivel nagyobb kulcsszavak közül lehet választani, a legmegfelelőbbeket meg kell szűkíteni a tanulással az egyes kulcsszavak mennyire versenyképesek a keresési mennyiséghez viszonyítva. Ez csak a legjobb rangsorolási lehetőségekkel rendelkező kulcsszavakra hagyja Önt. Ellenkező esetben időt fog tölteni olyan tartalmak létrehozására, amelyek olyan kulcsszavakat céloznak meg, amelyekre soha nem is tartozik.

1. lépés: Írja le az összes terméket / szolgáltatást

2. lépés: Találjon nagyon konkrét (hosszú farok) kulcsszavakat minden termékhez / szolgáltatáshoz…

Nemzeti kulcsszavak

Egy olyan kulcsszó, mint a „MacBook Pro laptop javítása”, nagyon versenyképes lesz, mivel ez egy széles (nemzeti) kifejezés – és a józan ész azt mondja nekünk, hogy rengeteg webhely fog próbálni rangsorolni ezt. De egy olyan kulcsszó, mint a „macbook pro vízkárosodás-javítás” kevésbé lesz versenyképes, mivel pontosabb. Ezeket a kulcsszavakat célozza meg.

Míg a széles kulcsszavak több keresési mennyiséget mutatnak, az olyan kulcsszavak, mint például a „macbook pro vízkárosodás-javítás”, általában jobb lehetőséget kínálnak. A 100 kereséssel rendelkező kulcsszó 1. oldalán jobb, mint a 10.000 kulcsszóval rendelkező 13. oldalon.

3. lépés: Rendeljen kulcsszavakat minden termékhez / szolgáltatáshoz

4. lépés: Szűrje ki a túl versenyképes kulcsszavakat. Ehhez keressen minden kulcsszóban a Google-ban, és nézd meg az eredményeket. Ezek a mutatók megmutatják, hogy túl versenyképes-e…

Kulcsszóverseny

Tehát ahelyett, hogy „hogyan lehet kiszabadulni az adósságtól”, inkább egy konkrétabb mondatot választanánk….

Hosszú farok kulcsszavak

Csak azért, mert egy kulcsszó túl versenyképes, nem azt jelenti, hogy nem kellene belefoglalnia a kulcsszólistába. Ha javul egy általános oldal, amely felsorolja az összes „almajavítási szolgáltatást” felhasználói tapasztalat, ne aggódj a verseny miatt. Hozza létre az oldalt a látogatók számára.

Lásd a versenytársak kulcsszavait a HubShout WebGrader segítségével

Több webhelyet is futtathat HubShout WebGrader a kulcsszavak megtekintéséhez …

Versenytárs kulcsszólista

Készítse el a Kulcsszólistáját

Most, hogy tudja, hogyan kell létrehozni a kulcsszólistát – menj tovább, és csináld! Íme néhány tipp:

Hasonló kulcsszavak – ha két kulcsszó ugyanazt a dolgot jelenti (szinonimák, többes szám, kifejezések különböző szavak sorrendjével), akkor csak válassza ki azt az 1 legrelevánsabb kulcsszót, amely a legjobban igazodik a termékhez / szolgáltatáshoz. Ennek oka az, hogy egy oldalra csak 1 elsődleges kulcsszót kell megcéloznia. Ráadásul a Google algoritmusa jó elemzést végez felhasználói szándék és „automatikusan” rangsorolja a webhelyeket a kapcsolódó kifejezésekhez, így ha nem tudod a másodlagos kulcsszavak célzása amely még csak nem is működik jól, csak válassza ki az 1 kulcsszót, amely a leginkább értelmezhető.

Honlap kulcsszó – általában az 1 fő kulcsszót kell megcéloznia, amelyhez rangsorolni szeretne.

Blogbejegyzés kulcsszavak – a Google Autocomplete használatával keressen 1 kulcsszót minden írt cikkhez. Ezeknek nem promóciós jellegűnek kell lenniük (pl. „Hogyan kell” cikket adni), és hosszú távúaknak is kell lenniük. Jó példa erre: „hogyan javíthatunk egy macbook pro-t fehér képernyővel”.

Az URL szerkezetének rendezése (bónusz lépés)

A választott kulcsszavak befolyásolhatják az URL-struktúrát és a webhelyén található tartalmat. Ezért érdemes kulcsszólista létrehozása a webhely felépítése előtt …

Így néz ki az URL-struktúra:

 • website.com/ (honlap)
 • website.com/macbook-pro/ (ismerteti a Macbook Pro szolgáltatásait)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (speciális szolgáltatás)

És itt van egy URL-szerkezet a helyspecifikus kulcsszavakhoz:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Kérdései vannak? Hozzászólások? Dobj nekem egy sort!

Miután elkészítette a kulcsszólistát, megteheti kezdje el szervezni az állandó linkeket, add hozzá a tartalmat a webhelyedhez, majd optimalizáld a tartalmat a kulcsszó használatával az oldal címében, SEO címben, metaleírásban, tartalom szövegében stb.!

Ha kérdése van a kulcsszólista létrehozásával kapcsolatban, akkor dobj nekem egy sort a megjegyzésekbe. Örülök, hogy bármilyen kérdéssel segíthetek. Remélem tetszett a cikk!

Egészségére,

Tom aláírás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector