Lär dig vilka sökord som söks i Google (och konkurrenter) med Google Autocomplete + HubShout WebGrader

03.06.2020
SEO 'Lär dig vilka sökord som söks i Google (och konkurrenter) med Google Autocomplete + HubShout WebGrader
0 5 мин.

Lär dig vilka sökord som söks i Google


Om du gör SEO är det första steget att lära sig vilka sökord folk söker på Google så att du kan rikta in dem i ditt innehåll och SEO-strategi.

Det här kallas sökord forskning och det kan enkelt göra skillnaden mellan ranking på sida 1 eller sida 7. Nyckelordsundersökningar bör helst göras innan man utformar en webbplats. För om det inte är involverat i designen, hur antar du att anpassa ditt innehåll till de fraser som människor söker? Annars kan du behöva gå tillbaka och göra justeringar.

Jag kommer att täcka några grundläggande strategier för att välja bra nyckelord. För om du väljer en som är för konkurrenskraftig eller som inte söks alls, kan du lämna det i dammet med fler sid 7-rankningar. Det är det vanligaste misstaget jag ser. Låt oss inte göra det.

 1. Börja med Google Autocomplete
 2. Söka i att använda Googles sökordsplanerare
 3. Se konkurrentens nyckelord med HubShout Web Grader
 4. Hur många sökningar ska jag ha mitt fokus sökord?
 5. Skapa en sökordslista

1. Börja med Google Autocomplete

Google Autocomplete är det enklaste sättet att lära sig vilka sökord som söks i Google. Gå bara till google.com, börja skriva i en fras så ser du förslag baserade på tidigare historik. Se till att testa metoden “fyll i tomt” som visas på det andra fotot.

Google Autocomplete-trick

Google Autocomplete SEO

Fraser ovanpå har fler sökningar, men du vill rikta in sig på de andra sökorden så att du kan maximera sökmotortrafiken. Nyckelord med lång svans (fraser som vanligtvis har 3+ enskilda ord) är mer specifika och ger en mer riktad besökare till din webbplats. Det innebär en bättre konverteringsgrad. Dessa är också lättare att rangordna efter (mindre konkurrens i Google) och är bara mer lönsamma runt om.

Så oavsett om du letar efter ett nyckelord att använda i ditt kommande blogginlägg eller om du skapar en hel lista över nyckelord börjar du alltid med Google Autocomplete. En sak det inte säger är det faktiska antalet sökningar som var och en av dem har gjort.

Fortsätt läsa…

2. Söka i att använda Googles sökordsplanerare

Googles nyckelplanerare berättar hur många som söker efter ett visst nyckelord. Den ger förslag och har filter till vänster för att hjälpa dig att begränsa de bästa fraserna.

Googles nyckelplanerare

 • Måste registrera sig för Google AdWords för att komma igång 🙁
 • Börja med en bred fras
 • Se till att fliken “sökordsidéer” är vald
 • Ignorera tävlingsfliken, det vill säga för AdWords och inte SEO

3. Se konkurrentens nyckelord med HubShout Web Grader

HubShout Web Grader jämför webbplatsens sökord med dina konkurrenters. Det ger också värdefull information som uppskattat trafikvärde och antal länkar till din webbplats.

HubShout Web Grader Report

4. Hur många sökningar ska jag ha mitt nyckelord med fokus?

I Googles nyckelplanerare ser du det faktiska antalet månatliga sökningar som varje sökord har. Men hur lite är för lite och hur många är för många?

Antalet sökningar dina sökord ska ha är olika för varje webbplats. Du måste kontrollera din domänmyndighet i HubShout WebGrader-rapporten. Detta är din webbplats förutsägbara förmåga att rangordna i sökmotorer på en skala från 0-100.

Använd nu detta praktiska diagram som jag lånade från Orbit Media sökord forskning guide för att lära dig hur många månatliga sökningar dina sökord ska ha.

Domänmyndighetsdiagram

Om du vill rangordna ett sökord som har fler månatliga sökningar än diagrammet rekommenderar, kan du alltid göra ytterligare SEO-ansträngningar för att göra det – främst få fler länkar och sociala aktier för sidan som riktar sig till frasen. Gå inte för högt.

Och inte avskräckas om ett sökord bara har 30 eller till och med 10 månatliga sökningar. Om du har 20 sidor som är inriktade på ett primärt nyckelord vardera, multiplicerar du det med 10 sökningar / månad vilket potentiellt ger upp till ytterligare 200 besökare / månad. Inte så pjåkigt. Dessutom använder människor sannolikt varianter av det sökordet så att antalet faktiskt kan vara fler.

Om du vill förbättra din domänmyndighet så att du kan rikta in sökord med fler månatliga sökningar, måste du göra det få fler länkar från webbplatser av hög kvalitet (i HubShout-rapporten, se hur det månatliga trafikvärdet nästan direkt korrelerar med antalet länkar till varje webbplats).

Du får länkar genom att skapa nytt, användbart, sökordsinriktat innehåll på din webbplats och blogg som människor naturligtvis vill länka till. Min strategi är att ta alla artiklarna som jag har skrivit om WordPress SEO och förvandla dem till en serier som jag för närvarande arbetar med. När du har skapat lite bra innehåll börjar du marknadsföra det så länkarna kommer.

5. Skapa en sökordslista

Jag hoppas att du tyckte att det var till hjälp. Håll ögonen öppna för en uppdatering av min WordPress SEO-serie och se till att prenumerera på mitt nyhetsbrev om du vill ha fler användbara artiklar.

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector