Nastavitev strukture WordPress Permalink za SEO

WordPress Permalink Struktura SEO


Ko razmišljamo o strukturi naše WordPress stalne povezave bi morali razmišljati o organizaciji našega spletnega mesta in hierarhiji. Nekako kot zemljevid spletnega mesta.

Uporabnikom želimo zagotoviti optimalno izkušnjo (z zagotavljanjem uporabnih strani), hkrati pa želimo zagotoviti najboljšo strukturo trajne povezave WordPress za SEO.

Ta članek zajema, kako strukturirati trajne povezave za strani, objave in nekatere druge povezane nastavitve stalnih povezav, ki vam bodo pomagale povečati svoj WordPress SEO.

SEO prijazne trajne povezave v 6 korakih

 1. Kaj naredi SEO prijazno strukturo stalne povezave?
 2. Struktura stalne povezave za strani (nadrejene strani)
 3. Struktura stalne povezave za objave (kategorije)
 4. Spreminjanje Permalinkks in 301 preusmeritev
 5. Nastavitve Permalink Yoast
 6. WWW vs Non-WWW

1. Kaj naredi SEO prijazno strukturo stalne povezave?

Poleg dobra arhitektura spletnega mesta in uporabnikom prijazna navigacija (ljudje lahko najdejo strani, ki jih želijo), strukturirajo pa tudi trajne povezave vas spodbuja, da razdelite strani, tako da lahko ciljate na več ključnih besed.

Recimo, da imate 5 pisarn na različnih lokacijah. Če ustvarite stran za vsako pisarno, boste lažje ciljali na geografsko lokacijo vsakega (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer itd.). Tako bodo te strani uvrščene višje, saj bo vsaka stran bolje ciljala na ciljanje ključna beseda.

Struktura stalnih povezav za članke v blogih pomaga ljudem najti tisto, kar iščejo.

2. Struktura stalne povezave za strani (nadrejene strani)

Uporaba strani staršev je način kategorizacije strani po hierarhiji. Na primer storitve je lahko nadrejena stran oblikovanje spletnih strani. V tej situaciji bi bila vaša struktura stalne povezave videti takole: example.com/services/web-design

Pogoste uporabe

Skupne strukture s stalnimi povezavami

To sem ustvaril pri ustvarjanju z uporabo WriteMaps če želite narediti svoje. Tu je tudi video Googlesa Matt Cuts-a, ki potrjuje, da je to dobra struktura stalnih povezav:

Kako ustvariti starševske strani

Na nadzorni plošči WordPress uredite stran, ki ni nadrejena (Spletni dizajn) in na desni strani boste videli razdelek za izbiro nadrejene strani (Storitve).

WordPress starševske strani

3. Struktura stalne povezave za objave (kategorije)

Tako WordPress nastavi privzeto strukturo stalne povezave:

WordPress struktura stalne povezave privzeto

Privzeta oblika? P = 123 ni opisna struktura stalne povezave za SEO in je nikoli ne priporoča.

Za SEO ne obstaja najboljša struktura permalink povezave, saj gre za prednost, vendar bom rekel Matt Cutts (kdo nam svetuje SEO) pravi v ta video ob 1:51, ki ga uporablja struktura po meri /% priimek% / ker je “preprosto.” Tudi to uporabljam.

Najboljša struktura strežnika WordPress

Kaj pa, če imate veliko člankov? Nekateri bodo trdili, da z uporabo /% kategorija% /% priimek% / je bolje. No, spet je stvar želje. Če imate dolgo domena potem tudi vključitev dolge besede v trajno povezavo lahko škodi vašemu SEO. Zato če uporabite to strukturo, boste morda želeli uporabiti nekaj podobnega, kot so “članki”, ki bi jih nastavili tukaj:

Struktura prilagojene WordPress po meri

Kar zadeva datume in številke, niso zelo opisni. Poleg tega, če uporabite datume v svoji strukturi stalne povezave, lahko na koncu vaša vsebina postane zastarela, kar lahko škodi vašemu SEO.

Kako nastaviti strukturo stalne povezave vašega spletnega dnevnika

Pojdite na Nastavitve -> Permalinkks.

4. Spreminjanje Permalinkks in 301 preusmeritev

Spreminjanje stalnih povezav ni priporočljivo, razen če so res grdi, kot je ta …

example.com/?p=id-5363843

Če kdaj spremenite stalno povezavo, boste želeli nastaviti preusmeritev 301, ki bo obiskovalce in iskalnike usmerila v novo trajno povezavo. Uporabljam Hitri vtičnik za preusmeritev strani / objave ki je zelo enostaven za uporabo. Ko namestite, pojdite na Možnosti preusmeritve -> Hitre preusmeritve. Zdaj sledite spodnjim primerom “zahteva” in “cilj”:

301 Preusmerite WordPress

5. Yoast Permalink Settings

Če imate SEO vtičnik Yoast WordPress nameščen, obstaja razdelek, v katerem lahko uredite več nastavitev trajnih povezav. Tukaj je tisto, kar priporočam:

Nastavitve Permalink Yoast

Imate vprašanja o tem? To pojasnjujem bolj v priročniku svojega Yoast-a trajna povezava.

6. WWW vs Non-WWW

Ali želite, da se vaše spletno mesto prikaže kot www.website.com ali website.com? Raje imam brez www, vendar je tudi to prednost in ne vpliva na SEO. Lahko preklopite kadar koli, samo preverite, ali je vaša prednostna domena v WordPressu enaka kot v Google Orodja za spletne skrbnike. Evo, kako to storiti …

 • V WordPress-u pojdite na Nastavitve -> Splošno
 • V Google Orodjih za spletne skrbnike pojdite na ikono orodja -> Nastavitve spletnega mesta -> Prednostna domena

Končno preusmerite tisto, ki je ne uporabljate, na tisto, ki jo uporabljate.

Na zdravje,

Tom Podpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map