Научете кои ключови думи се търсят в Google (и конкурентите), използвайки Google Autocomplete + HubShout WebGrader

03.06.2020
SEO 'Научете кои ключови думи се търсят в Google (и конкурентите), използвайки Google Autocomplete + HubShout WebGrader
0 4 мин.

Научете кои ключови думи се търсят в Google


Ако правите SEO, първата стъпка е да научите какви ключови думи хората търсят в Google, за да можете да ги насочите в съдържанието и SEO стратегията си.

Това се казва изследване на ключови думи и лесно може да направи разлика между класирането на страница 1 или страница 7. За предпочитане е да се проучи ключова дума преди да се проектира уебсайт. Защото, ако не участва в дизайна, как предполагате да подравните съдържанието си с фразите, които хората търсят? В противен случай може да се наложи да се върнете назад и да направите корекции.

Ще разгледам някои основни стратегии за избор на добри ключови думи. Защото ако изберете прекалено конкурентна или такава, която изобщо не се търси, можете да оставите на прах с повече класирания на страница 7. Това е най-честата грешка, която виждам. Нека не го правим.

 1. Започнете с Google Autocomplete
 2. Участвайте в използването на Google за планиране на ключови думи
 3. Вижте Ключови думи на конкурентите с уеб грейдер HubShout
 4. Колко търсения трябва да има моята ключова дума с фокус?
 5. Създайте списък с ключови думи

1. Започнете с Google Autocomplete

Google Autocomplete е най-лесният начин да научите какви ключови думи се търсят в Google. Просто отидете на google.com, започнете да пишете фраза, след това ще видите предложения въз основа на предишна история. Не забравяйте да изпробвате метода „попълнете празното“, показан на втора снимка.

Трик на Google за автоматично довършване

Google Autocomplete SEO

Фразите отгоре имат повече търсения, но ще искате да насочите към другите ключови думи, за да увеличите трафика на търсачката. Ключови думи с дълга опашка (фрази, които обикновено имат 3+ отделни думи) са по-конкретни и довеждат по-целенасочен посетител на вашия сайт. Това означава по-добър процент на конверсия. Те също са по-лесни за класиране (по-малко конкуренция в Google) и са просто по-изгодни навсякъде.

Така че независимо дали търсите ключова дума, която да използвате в предстоящата си публикация в блога, или създавате цял списък с ключови думи, винаги започвайте с Google Autocomplete. Единственото нещо, което не ви казва, е действителният брой търсения, които всяко от тях има.

Продължавай да четеш…

2. Участвайте в използването на Google Keyword Planner

Планировчик на ключови думи в Google Ви казва колко хора търсят определена ключова дума. Той предлага предложения и има филтри вляво, за да ви помогне да стесните най-добрите фрази.

Планировчик на ключови думи в Google

 • Трябва да се регистрирате за Google AdWords, за да започнете 🙁
 • Започнете с широка фраза
 • Уверете се, че е избран разделът „идеи за ключови думи“
 • Игнорирайте раздела за конкуренцията, тоест за AdWords, а не за SEO

3. Вижте Ключови думи на конкурентите с уеб грейдер HubShout

HubShout Web Grader сравнява ключовите думи на вашия уебсайт с тези на вашия конкурент. Той също така предоставя ценна информация като прогнозна стойност на трафика и брой връзки към вашия уебсайт.

Доклад за уеб класация HubShout

4. Колко търсения трябва да има моята ключова дума с фокус?

В Google Планировчик на ключови думи ще видите действителния брой месечни търсения, които всяка ключова дума има. Но колко малко е твърде малко и колко е твърде много?

Броят на търсенията, които трябва да имат вашите ключови думи, е различен за всеки уебсайт. Трябва да проверите вашия авторитет на домейна в отчета на HubShout WebGrader. Това е прогнозната способност на вашия уебсайт да се класира в търсачките по скалата от 0-100.

Сега използвайте тази удобна диаграма, която взех назаем от Orbit Media ръководство за изследване на ключови думи за да научите колко месечни търсения трябва да имат вашите ключови думи.

Диаграма на властта на домейна

Ако искате да се класирате за ключова дума, която има повече месечни търсения, отколкото препоръчва диаграмата, винаги можете да полагате допълнителни SEO усилия за това – главно получаване на повече линкове и социални споделяния за страницата, която е насочена към фразата. Просто не излизайте твърде високо.

И не се обезкуражавайте, ако ключова дума има само 30 или дори 10 месечни търсения. Ако имате 20 страници, насочени към 1 основна ключова дума всяка, умножете я по 10 търсения на месец, което потенциално може да увеличи до 200 посетители / месец. Не е твърде изтъркан. Плюс това хората вероятно използват вариации на тази ключова дума, така че този брой всъщност може да бъде повече.

Ако искаш подобрете авторитета на вашия домейн така че можете да насочвате към ключови думи с повече месечни търсения, ще трябва получете повече връзки от уебсайтове с високо качество (в отчета на HubShout забележете как стойността на месечния трафик почти директно корелира с # връзки към всеки уебсайт).

Получавате връзки, като създавате ново, полезно, насочено по ключови думи съдържание на вашия уебсайт и блог, към което хората естествено искат да се свържат. Моята стратегия е да взема всички статии, които написах за WordPress SEO и да ги превърна в серия над който работя в момента. След като създадете добро съдържание, започнете да го популяризирате и връзките ще дойдат.

5. Създайте списък с ключови думи

Надявам се да сте намерили това полезно. Следете за актуализация на моя серия WordPress SEO и не забравяйте да се абонирате за бюлетина ми, ако искате по-полезни статии.

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector