Ontdek welke zoekwoorden worden doorzocht in Google (en concurrenten) met Google Autocomplete + HubShout WebGrader

03.06.2020
SEO 'Ontdek welke zoekwoorden worden doorzocht in Google (en concurrenten) met Google Autocomplete + HubShout WebGrader
0 4 мин.

Ontdek welke zoekwoorden worden doorzocht in Google


Als u SEO doet, is de eerste stap om te achterhalen welke zoekwoorden mensen zoeken in Google, zodat u ze kunt targeten in uw inhoud en SEO-strategie.

Dit heet zoekwoordonderzoek en het kan gemakkelijk het verschil maken tussen rangschikking op pagina 1 of pagina 7. Zoekwoordonderzoek moet bij voorkeur worden gedaan voordat een website wordt ontworpen. Want als het niet betrokken is bij het ontwerp, hoe moet je dan je inhoud afstemmen op de zinnen die mensen zoeken? Anders moet u mogelijk teruggaan en aanpassingen maken.

Ik zal enkele basisstrategieën behandelen voor het selecteren van goede zoekwoorden. Want als je er een kiest die te competitief is of helemaal niet wordt doorzocht, kun je hiermee in het stof blijven met meer pagina 7-ranglijsten. Het is de meest voorkomende fout die ik zie. Laten we dat niet doen.

 1. Begin met Google Autocomplete
 2. Scherp in het gebruik van Google Keyword Planner
 3. Zie zoekwoorden van concurrenten met HubShout Web Grader
 4. Hoeveel zoekopdrachten moet mijn zoekwoord hebben?
 5. Maak een zoekwoordenlijst

1. Begin met Google Autocomplete

Google Autocomplete is de gemakkelijkste manier om te achterhalen op welke zoekwoorden wordt gezocht in Google. Ga gewoon naar google.com, begin met het typen van een zin en je ziet suggesties op basis van eerdere geschiedenis. Zorg ervoor dat u de “vul in de lege” methode uitprobeert die op de tweede foto wordt getoond.

Trick voor automatisch aanvullen van Google

SEO voor automatisch aanvullen van Google

Zinnen bovenaan hebben meer zoekopdrachten, maar u wilt de andere zoekwoorden targeten, zodat u het zoekmachineverkeer kunt maximaliseren. Long-tail zoekwoorden (uitdrukkingen die meestal meer dan 3 individuele woorden bevatten) zijn specifieker en brengen een meer gerichte bezoeker naar uw site. Dat betekent een betere conversieratio. Deze zijn ook gemakkelijker te rangschikken (minder concurrentie in Google) en zijn overal winstgevender.

Dus of u nu op zoek bent naar een trefwoord om te gebruiken in uw aanstaande blogpost of u maakt een volledige lijst met zoekwoorden, begin altijd met Google Autocomplete. Het enige dat het u niet vertelt, is het werkelijke aantal zoekopdrachten dat elk van hen heeft.

Blijf lezen…

2. Maak gebruik van Google Keyword Planner

Google Zoekwoordplanner vertelt u hoeveel mensen naar een bepaald zoekwoord zoeken. Het geeft suggesties en heeft filters aan de linkerkant om u te helpen de beste zinnen te verfijnen.

Google Zoekwoordplanner

 • Moet zich aanmelden voor Google AdWords om aan de slag te gaan 🙁
 • Begin met een brede zin
 • Zorg ervoor dat het tabblad ‘zoekwoordideeën’ is geselecteerd
 • Negeer het tabblad concurrentie, dat is voor AdWords en niet voor SEO

3. Zie zoekwoorden van concurrenten met HubShout Web Grader

HubShout Web Grader vergelijkt de zoekwoorden van uw website met die van uw concurrent. Het biedt ook waardevolle informatie, zoals de geschatte verkeerswaarde en het aantal links naar uw website.

HubShout Web Grader-rapport

4. Hoeveel zoekopdrachten moet mijn zoekwoord hebben?

In Google Zoekwoordplanner ziet u het werkelijke aantal maandelijkse zoekopdrachten dat elk zoekwoord heeft. Maar hoe weinig is te klein en hoeveel is er te veel?

Het aantal zoekopdrachten dat uw zoekwoorden moeten hebben, verschilt per website. Je moet je controleren domein autoriteit in het HubShout WebGrader-rapport. Dit is het voorspellende vermogen van uw website om in zoekmachines te scoren op een schaal van 0 tot 100.

Gebruik nu deze handige grafiek die ik van Orbit Media heb geleend zoekgids voor zoekwoorden om te zien hoeveel maandelijkse zoekopdrachten uw zoekwoorden zouden moeten hebben.

Domain Authority Chart

Als u wilt rangschikken voor een zoekwoord dat meer maandelijkse zoekopdrachten heeft dan de grafiek aanbeveelt, kunt u altijd extra SEO-inspanningen leveren om dat te doen – voornamelijk door meer links en sociale shares te krijgen voor de pagina die op de woordgroep is gericht. Ga gewoon niet te hoog.

En laat u niet ontmoedigen als een zoekwoord maar 30 of zelfs 10 maandelijkse zoekopdrachten heeft. Als u 20 pagina’s heeft die elk 1 primair zoekwoord targeten, vermenigvuldig dat dan met 10 zoekopdrachten / maand, wat in potentie neerkomt op 200 extra bezoekers / maand. Niet te armoedig. Bovendien gebruiken mensen waarschijnlijk varianten van dat zoekwoord, zodat het aantal zelfs meer zou kunnen zijn.

Als je wilt verbeter uw domein autoriteit zodat u zoekwoorden met meer maandelijkse zoekopdrachten kunt targeten, moet u meer links krijgen van websites van hoge kwaliteit (merk in het HubShout-rapport op hoe de maandelijkse verkeerswaarde bijna direct correleert met het aantal links naar elke website).

U krijgt links door nieuwe, nuttige, op zoekwoorden gerichte inhoud te maken op uw website en blog waarnaar mensen van nature willen linken. Mijn strategie is om alle artikelen die ik over WordPress SEO heb geschreven, om te zetten in een serie waaraan ik momenteel werk. Zodra u goede inhoud heeft gemaakt, kunt u deze gaan promoten en de links komen.

5. Maak een lijst met zoekwoorden

Ik hoop dat je dit nuttig vond. Blijf op de hoogte voor een update over mijn WordPress SEO-serie en abonneer je op mijn nieuwsbrief als je meer nuttige artikelen wilt.

Proost,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector