Opsætning af din WordPress Permalink-struktur til SEO

03.06.2020
SEO 'Opsætning af din WordPress Permalink-struktur til SEO
0 4 мин.

WordPress Permalink Structure SEO


Når vi tænker på strukturen i vores WordPress permalinks vi bør overveje organiseringen af ​​vores websted og dets hierarki. Lidt som et sitemap.

Vi ønsker at give en optimal oplevelse for brugerne (ved at give dem nyttige sider), men vi vil også sikre os, at vi har den bedste WordPress permalinkstruktur til SEO.

Denne artikel dækker, hvordan du strukturerer permalinks til sider, indlæg og nogle andre relaterede permalinkindstillinger, der hjælper dig med at maksimere din WordPress SEO.

 1. Hvad skaber en SEO-venlig permalinkstruktur?
 2. Permalink-struktur for sider (overordnede sider)
 3. Permalink-struktur for indlæg (kategorier)
 4. Ændring af permalinks og 301 omdirigeringer
 5. Yoast Permalink-indstillinger
 6. WWW vs Ikke-WWW

1. Hvad skaber en SEO-venlig permalinkstruktur?

I tillæg til god webstedsarkitektur og brugervenlig navigation (folk kan finde de sider, de ønsker), og strukturerer også permalinks opfordrer dig til at opdele sider, så du kan målrette mod flere søgeord.

Lad os sige, at du har 5 kontorer forskellige steder. Oprettelse af en side til hvert kontor hjælper dig med at målrette hver enkelt geografisk placering meget bedre (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer osv.). Dette rangerer disse sider højere, da hver side gør et bedre stykke arbejde med at målrette mod det fokus søgeord.

Permalink-struktur til blogartikler hjælper bare folk med at finde, hvad de leder efter.

Ved brug af forældresider er en måde at kategorisere sider efter hierarki på. For eksempel tjenester kan være en forældreside af webdesign. I denne situation vil din permalinkstruktur se sådan ud: eksempel.com/services/web-design

Almindelige anvendelser

Almindelige permalinkstrukturer

Jeg oprettede dette på Oprettet vha WriteMaps hvis du vil gøre dit eget. Her er også en video af Googles Matt Cuts, der bekræfter, at dette er en god permalinkstruktur til brug:

Sådan opretter du overordnede sider

Rediger en ikke-forældreside (Webdesign) i dit WordPress-betjeningspanel, og til højre ser du et afsnit for at vælge en forældreside (Tjenester).

WordPress overordnede sider

Sådan indstiller WordPress din standard permalink-struktur:

WordPress Permalink Struktur Standard

Standardformatet? P = 123 er ikke en beskrivende permalinkstruktur for SEO og anbefales ikke nogensinde.

Der er ingen bedste permalinkstruktur for SEO, da det er et spørgsmål om præference, men det vil jeg sige Matt Cutts (der rådgiver os om SEO’er) siger ind denne video kl. 1:51, som han bruger en brugerdefineret struktur på /% Postname% / fordi det er “enkelt.” Jeg bruger dette også.

Bedste WordPress permalink struktur

Men hvad nu hvis du har en masse artikler? Nogle vil hævde, at brug af /% Kategori% /% postname% / er bedre. Nå igen er det et spørgsmål om præference. Hvis du har en lang domænenavn Derefter kan også et langt ord i permalinkstien skade din SEO. Det er derfor, hvis du bruger denne struktur, kan du bare bruge noget som “artikler”, som du vil angive her:

Tilpasset WordPress Permalink-struktur

Hvad angår datoer og numre, er de ikke meget beskrivende. Plus at bruge datoer i din permalinkstruktur kan med tiden få dit indhold til at se forældet ud, hvilket kan skade din SEO.

Sådan indstilles din blogs permalinkstruktur

Bare gå til Indstillinger -> permalinks.

Det anbefales ikke at ændre permalinks, medmindre de er virkelig grimme, som denne …

example.com/?p=id-5363843

Hvis du nogensinde ændrer en permalink, vil du opsætte en 301-omdirigering for at dirigere besøgende og søgemaskiner til den nye permalink. Jeg bruger Quick Side / Post omdirigering plugin hvilket er meget let at bruge. Når det er installeret, skal du gå til Redirect Options -> Hurtige omdirigeringer. Følg nu eksemplerne “anmodning” og “destination” nedenfor:

301 omdirigere WordPress

Hvis du har Yoast WordPress SEO-plugin installeret, er der et afsnit, hvor du kan redigere flere permalink-indstillinger. Her er hvad jeg anbefaler:

Yoast Permalink-indstillinger

Har du spørgsmål om dette? Jeg forklarer dette mere i min Yoast-tutorials permalinksektion.

6. WWW vs Ikke-WWW

Ønsker du, at dit websted skal vises som www.website.com eller website.com? Jeg foretrækker uden www, men det er også en præference og påvirker ikke SEO. Du kan skifte når som helst, bare sørg for, at dit foretrukne domæne i WordPress er det samme som det er i Googles webmasterværktøjer. Sådan gør du …

 • I WordPress skal du gå til Indstillinger -> Generel
 • Gå til Gear Icon – i Google Webmasterværktøjer -> Webstedsindstillinger -> Foretrukket domæne

Endelig omdirigerer den, du ikke bruger, til den, du bruger.

Skål,

Tom underskrift

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector