Ρύθμιση της δομής Permalink WordPress για SEO

WordPress Permalink Structure SEO


Όταν σκεφτόμαστε τη δομή του Μόνιμοι σύνδεσμοι WordPress πρέπει να σκεφτόμαστε την οργάνωση του ιστότοπού μας και την ιεραρχία του. Κάτι σαν χάρτης ιστότοπου.

Θέλουμε να παρέχουμε μια βέλτιστη εμπειρία για τους χρήστες (δίνοντάς τους χρήσιμες σελίδες), αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι έχουμε την καλύτερη δομή μόνιμου συνδέσμου WordPress για SEO.

Αυτό το άρθρο καλύπτει τον τρόπο δομής των μόνιμων συνδέσμων για σελίδες, αναρτήσεις, καθώς και ορισμένες άλλες σχετικές ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων που θα σας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσετε το WordPress SEO σας.

Μόνιμοι σύνδεσμοι φιλικοί προς SEO σε 6 βήματα

 1. Τι κάνει μια δομή μόνιμων συνδέσμων φιλικών προς το SEO?
 2. Δομή Permalink για σελίδες (Γονικές σελίδες)
 3. Δομή μόνιμου συνδέσμου για αναρτήσεις (κατηγορίες)
 4. Αλλαγή μόνιμων συνδέσμων και ανακατευθύνσεων 301
 5. Ρυθμίσεις Permalink Yoast
 6. WWW έναντι Non-WWW

1. Τι κάνει μια δομή μόνιμων συνδέσμων φιλικών προς το SEO?

Επιπρόσθετα καλή αρχιτεκτονική ιστότοπου και φιλική προς το χρήστη πλοήγηση (οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τις σελίδες που θέλουν), δομώντας επίσης τους μόνιμους συνδέσμους σας ενθαρρύνει να χωρίσετε σελίδες ώστε να μπορείτε να στοχεύσετε περισσότερες λέξεις-κλειδιά.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 5 γραφεία σε διαφορετικές τοποθεσίες. Η δημιουργία μιας σελίδας για κάθε γραφείο σάς βοηθά να στοχεύετε τη γεωγραφική τοποθεσία του καθενός πολύ καλύτερα (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer, κ.λπ.). Αυτό θα κατατάξει αυτές τις σελίδες υψηλότερα, καθώς κάθε σελίδα θα κάνει καλύτερη δουλειά στοχεύοντας τις λέξη-κλειδί εστίασης.

Η δομή μόνιμων συνδέσμων για άρθρα ιστολογίου βοηθάει τους χρήστες να βρουν αυτό που ψάχνουν.

2. Δομή Permalink για σελίδες (Γονικές σελίδες)

Χρησιμοποιώντας σελίδες γονέων είναι ένας τρόπος κατηγοριοποίησης σελίδων κατά ιεραρχία. Για παράδειγμα Υπηρεσίες μπορεί να είναι μητρική σελίδα του σχεδιασμός ιστοσελίδων. Σε αυτήν την περίπτωση, η δομή του μόνιμου συνδέσμου θα μοιάζει με αυτό: example.com/services/web-design

Κοινές χρήσεις

Κοινές δομές μόνιμων συνδέσμων

Το δημιούργησα στο Created Using Χάρτες γραφής αν θέλετε να κάνετε το δικό σας. Επίσης, είναι ένα βίντεο του Googles Matt Cuts που επιβεβαιώνει ότι αυτή είναι μια καλή δομή μόνιμου συνδέσμου για χρήση:

Πώς να δημιουργήσετε γονικές σελίδες

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, επεξεργαστείτε μια μη γονική σελίδα (Web Design) και στα δεξιά θα δείτε μια ενότητα για να επιλέξετε μια γονική σελίδα (Υπηρεσίες).

Γονικές σελίδες WordPress

3. Δομή μόνιμου συνδέσμου για αναρτήσεις (κατηγορίες)

Έτσι ο WordPress ορίζει την προεπιλεγμένη δομή μόνιμου συνδέσμου:

Προεπιλογή δομής Permalink WordPress

Η προεπιλεγμένη μορφή? P = 123 δεν είναι περιγραφική δομή μόνιμου συνδέσμου για SEO και δεν συνιστάται ποτέ.

Δεν υπάρχει καλύτερη δομή μόνιμου συνδέσμου για SEO, δεδομένου ότι είναι θέμα προτίμησης, αλλά θα το πω αυτό Ματ Κοτς (που μας συμβουλεύει SEO) λέει ο Αυτό το βίντεο στις 1:51 που χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη δομή του /% postname% / γιατί είναι «απλό». Το χρησιμοποιώ και αυτό.

Καλύτερη δομή Permalink WordPress

Τι γίνεται όμως αν έχετε πολλά άρθρα; Μερικοί θα υποστηρίξουν ότι η χρήση /% κατηγορία% /% postname% / είναι καλύτερα. Και πάλι είναι θέμα προτίμησης. Εάν έχετε πολύ όνομα τομέα τότε επίσης η συμπερίληψη μιας μεγάλης λέξης στη διαδρομή μόνιμου συνδέσμου μπορεί να βλάψει το SEO σας Γι ‘αυτό εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη δομή, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν “άρθρα” που θα ορίσατε εδώ:

Προσαρμοσμένη δομή Permalink WordPress

Όσον αφορά τις ημερομηνίες και τους αριθμούς, δεν είναι πολύ περιγραφικά. Επιπλέον, η χρήση ημερομηνιών στη δομή μόνιμων συνδέσμων μπορεί τελικά να προκαλέσει το περιεχόμενό σας να φαίνεται ξεπερασμένο, κάτι που μπορεί να βλάψει το SEO σας.

Πώς να ρυθμίσετε τη δομή μόνιμων συνδέσμων του ιστολογίου σας

Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Μόνιμοι σύνδεσμοι.

4. Αλλαγή μόνιμων συνδέσμων και ανακατευθύνσεων 301

Δεν συνιστάται η αλλαγή των μόνιμων συνδέσμων, εκτός εάν είναι πραγματικά άσχημοι, όπως αυτός…

example.com/?p=id-5363843

Εάν αλλάξετε ποτέ έναν μόνιμο σύνδεσμο, θα θέλατε να ρυθμίσετε μια ανακατεύθυνση 301 για να κατευθύνετε τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης στον νέο μόνιμο σύνδεσμο. Χρησιμοποιώ το Γρήγορη προσθήκη σελίδας / μετά την ανακατεύθυνση που είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Μόλις εγκατασταθεί, μεταβείτε στις Επιλογές ανακατεύθυνσης -> Γρήγορες ανακατευθύνσεις. Τώρα ακολουθήστε τα παραδείγματα “αίτημα” και “προορισμός” παρακάτω:

301 Ανακατεύθυνση WordPress

5. Ρυθμίσεις Permalink Yoast

Εάν έχετε το Yoast WordPress SEO Plugin εγκατεστημένο, υπάρχει μια ενότητα όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε περισσότερες ρυθμίσεις μόνιμου συνδέσμου. Εδώ προτείνω:

Ρυθμίσεις Permalink Yoast

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτό; Αυτό το εξηγώ περισσότερο στο φροντιστήριο Yoast ενότητα μόνιμων συνδέσμων.

6. WWW έναντι μη WWW

Θέλετε ο ιστότοπός σας να εμφανίζεται ως www.website.com ή website.com; Προτιμώ χωρίς το www, αλλά είναι επίσης προτίμηση και δεν επηρεάζει το SEO. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή ανά πάσα στιγμή, απλώς βεβαιωθείτε ότι ο προτιμώμενος τομέας σας στο WordPress είναι ο ίδιος με αυτόν Εργαλεία για Webmasters Google. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό…

 • Στο WordPress, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Γενικός
 • Στα Εργαλεία για Webmasters Google, μεταβείτε στο Gear Icon -> Ρυθμίσεις ιστότοπου -> Προτιμώμενος τομέας

Τέλος, ανακατευθύνετε αυτήν που δεν χρησιμοποιείτε σε αυτήν που χρησιμοποιείτε.

Στην υγειά σας,

Τομ υπογραφή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map