Postavljanje strukture WordPress Permalink za SEO

03.06.2020
SEO 'Postavljanje strukture WordPress Permalink za SEO
0 4 мин.

WordPress Permalink Struktura SEO


Kad razmišljamo o strukturi naše WordPress trajne veze trebali bismo razmišljati o organizaciji naše web stranice i to je hijerarhija. Vrsta kao sitemap.

Korisnicima želimo pružiti optimalno iskustvo (dajući im korisne stranice), ali također želimo osigurati da imamo najbolju strukturu trajne veze za WordPress za SEO.

Ovaj članak opisuje kako strukturirati permalinks za stranice, postove, kao i neke druge srodne postavke permalink koje će vam pomoći da maksimizirate svoje WordPress SEO.

Permalinkks prilagođen za SEO u 6 koraka

 1. Što čini strukturu Permalink-a prijatnu za SEO?
 2. Permalink Struktura stranica (nadređene stranice)
 3. Permalink Struktura za postove (kategorije)
 4. Promjena Permalinks i 301 preusmjeravanja
 5. Postavke za Permalink Yoast
 6. WWW vs Non-WWW

Pored toga dobra arhitektura mjesta i navigacija prilagođena korisnicima (ljudi mogu pronaći stranice koje žele), također strukturirati permalinks potiče vas da podijelite stranice kako biste mogli ciljati više ključnih riječi.

Recimo da imate 5 ureda na različitim lokacijama. Stvaranje stranice za svaki ured pomaže vam da mnogo bolje ciljate geografski položaj (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer itd.). To će te stranice rangirati više jer će svaka stranica bolje obaviti ciljanje fokus ključne riječi.

Struktura stalnih veza za blogovske članke pomaže ljudima da pronađu ono što traže.

2. Struktura stalne veze za stranice (nadređene stranice)

koristeći stranice roditelja je način kategorizacije stranica po hijerarhiji. Na primjer usluge može biti roditeljska stranica od web dizajn. U ovoj situaciji će vaša struktura trajne veze izgledati ovako: example.com/services/web-design

Uobičajene uporabe

Uobičajene strukture stalnih veza

Ja sam to stvorio na Stvoreni pomoću WriteMaps ako želite učiniti svoje. Također, evo i videa Googlesa Matt Cuts-a koji potvrđuje da je to dobra struktura trajne veze koju treba upotrijebiti:

Kako stvoriti roditeljske stranice

Na WordPress nadzornoj ploči uredite stranicu koja nije roditelj (Web dizajn) i s desne strane vidjet ćete odjeljak za odabir roditeljske stranice (Usluge).

WordPress roditeljske stranice

3. stalna veza za postove (kategorije)

Ovako WordPress postavlja zadanu strukturu trajne veze:

WordPress Permalink Struktura zadanog linka

Zadani? P = 123 format nije opisna struktura trajne veze za SEO i nikad se ne preporučuje.

Ne postoji najbolja struktura permalink za SEO jer je stvar sklonosti, ali ja ću to reći Matt Cutts (koji nas savjetuje SEO) kaže u ovaj video u 01:51 koristi prilagođenu strukturu od /% Postname% / jer je “jednostavno.” Koristim i ovo.

Najbolja struktura Permalink WordPress-a

Ali što ako imate puno članaka? Neki će to tvrditi koristeći /% Kategorija% /% postname% / bolje. Pa, opet je stvar sklonosti. Ako imate dugo naziv domene tada bi i uključivanje duge riječi u stazu trajne veze moglo naštetiti vašem SEO-u. Zato ako upotrebljavate tu strukturu, jednostavno biste trebali upotrebljavati nešto poput “članaka” koje biste ovdje postavili:

Prilagođena struktura Permalink WordPress-a

Što se tiče datuma i brojeva, oni nisu vrlo opisni. Plus upotreba datuma u vašoj strukturi trajne veze na kraju može dovesti do zastarjelosti vašeg sadržaja što može naštetiti vašem SEO-u.

Kako postaviti strukturu stalne veze vašeg bloga

Samo idite na Postavke -> Trajne.

Mijenjanje permalinkksa nije preporučljivo ako nisu stvarno ružne poput ove …

example.com/?p=id-5363843

Ako ikad promijenite stalni link, htjet ćete postaviti preusmjeravanje 301 da posjetitelje i tražilice usmjeri na novu trajnu vezu. Ja koristim Brzi stranicu / Dodatak za preusmjeravanje što je vrlo jednostavno za korištenje. Nakon instaliranja idite na Opcije preusmjeravanja -> Brze preusmjeravanja. Sada slijedite dolje navedene primjere “zahtjeva” i “odredišta”:

301 Preusmjeravanje WordPress-a

Ako imate Yoast WordPress SEO dodatak instaliran, postoji odjeljak u kojem možete urediti više postavki trajne veze. Evo što preporučujem:

Postavke za Permalink Yoast

Imate pitanja o tome? To više objašnjavam u svom Yoast udžbeniku permalink section.

6. WWW vs Non-WWW

Želite li da se vaša web stranica prikazuje kao www.website.com ili website.com? Više volim bez www, ali također je preferencija i ne utječe na SEO. Možete je prebaciti u bilo kojem trenutku, samo provjerite je li željena domena u WordPressu jednaka kao u Google Webmaster Tools. Evo kako to učiniti …

 • U WordPressu idite na Postavke -> Općenito
 • U Google Alatima za webmastere idite na Gear Icon -> Postavke web mjesta -> Preferirana domena

Na kraju, preusmjerite onaj koji ne koristite na onaj koji koristite.

Živjeli,

Tom potpis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector