Så här ställer du in Google AMP på WordPress-webbplatsen (med AMP-plugin)

04.06.2020
SEO 'Så här ställer du in Google AMP på WordPress-webbplatsen (med AMP-plugin)
0 6 мин.

Vet du att många webbplatsägare tappar 47% av intäkterna på grund av deras långsamma sidhastighet? Ja, du hörde rätt. Att upprätthålla sidhastigheten är ett avgörande faktum för SEO, och rankar både faktor. Om du redan har optimerat din webbplats för stationär version måste du ta hand om optimering av mobilversionens webbplats, eftersom hälften av organisk trafik kommer från mobila enheter. Så här kommer Google Accelerated Mobile Pages, också känd som Google AMP. Det är en helt ny term för nya webbplatsägare. Så i den här artikeln kommer vi att dela Vad är Google AMP och hur man installerar Google AMP på WordPress-webbplatsen.


Ställ in Google AMP på WordPress

Vad är Google AMP?

I oktober 2015 tillkännagav Google ett mobilbaserat projekt, kallad mobilaccelererade mobilsidor, även känd som Google AMP. Det är ett öppen källkodsprojekt som stöds av Google, Facebook, Twitter. Accelerated Mobile Pages (AMP) ingår bara i grundläggande HTML-, CSS-sidor. AMP-sidan laddas snabbare än vanliga sidor.

Många användare använder mycket långsamt internet för att surfa på webbsidor som innehåller HTML, CSS, JS, annonser och vissa skript. Så med långsam internet tar det mycket tid att öppna sidor. Målet med AMP är att öka sidbelastningshastigheten snabbare som vätska.

AMP-exempel

Detta är ett exempel på AMP-aktiverad webbplats.

Varför ska du aktivera Google AMP genast?

Om du använder Accelerated Mobile Pages (AMP), då kommer din webbplats att visas på ett visst sätt på Google (särskilt med ett AMP-tecken). Skillnaden mellan AMP-sidor och vanliga sidor kan ses i deras karusell och genom deras AMP-etikett i Googles sökresultat. Dessutom finns det några fördelar med att använda AMP,

 • Hastighet är viktig: Det finns ingen tvekan om att AMP-aktiverade sidor är något bättre än vanliga sidor. Många användare lämnar vanligtvis en webbplats som tar längre tid än 3 sekunder att ladda. Så AMP kan hjälpa till att minska avvisningsfrekvensen och öka konverteringarna.
 • Förbättrar ranking av sökmotorer: Även om AMP ännu inte är tänkt att vara en oberoende rankingfaktor. Men Google har för närvarande det mobilvänliga rangordningsökningen och eftersom AMP-sidor är mobilvänliga får de samma rangordningsökning.
 • Ökar klick-rate: Om ditt innehåll visas i karusellen har det mycket högre synlighet, vilket kommer att öka sannolikheten för att en läsare klickar igenom till din webbplats.
 • Supportannonser: AMP-sidor stöder också olika typer av annonser som AdSense, MediaNet, Infolinks och många fler. 
 • Många stora företag stöd AMP: Du behöver inte vara rädd för AMP, eftersom det stöds av stora teknikleverantörer som Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin etc..

# Det finns många rykten om att många AMP-användare inte kan anpassa sina sidor, inte kan lägga till annonskoder, sociala delningsknappar. Men detta är inte sant. Låt mig förklara varför.

Tja, det viktigaste WordPress AMP-plugin av Automattic kommer med mycket få funktioner som vi beskrev i sektion 1, bläddra ner för att se det. Vi nämnde också hur det ser ut när du inställ AMP-plugin

Så du behöver en annan plugin AMP för WP för att få mer anpassningsalternativ. Du kan lägga till allt som nätverksannonser, social share-knapp, Google Analytics osv. 

Hur man ställer in Google AMP

Det finns många AMP-plugins tillgängliga i WordPress-plugin-katalogen.

# 1 AMP av Automattic

AMP av Automattic

Detta plugin låter dig ställa in Google AMP på din WordPress-webbplats. Det är ett öppen källkodsinitiativ som syftar till att tillhandahålla mobiloptimerat innehåll som kan laddas direkt överallt, även på det långsamma internet.

När du har aktiverat detta plugin kommer alla inlägg på din webbplats att genereras AMP-kompatibla versioner. Du kan också komma åt dina AMP-inlägg genom att lägga till / Amp / till slutet dina inläggs-webbadresser.

Om till exempel webbadressen till inlägget är “http://example.com/2016/12/20/hello-world” så kommer AMP-versionen att vara “http://example.com/2016/12/20/hello -World / amp / ”.

Glöm inte att klicka på Spara-knappen.

AMPAMP-layout

Det finns en viss begränsning av detta plugin. Sidor och arkiv stöds för närvarande inte och du kan inte lägga till delningsknapp, kategori, relaterade inlägg, annonser. Som standard tillåter detta plugin din webbplatslogotyp och webbplatsnamn.

# 2 AMP för WP

AMP för WP

Denna plugin “AMP för WP” rekommenderas starkt för dig som vill aktivera Google AMP på deras webbplats. Med den här anpassade AMP-redigeraren kan du åsidosätta ditt innehåll som du hade skrivit i inlägg eller sida. Så du kan lägga till olika innehåll bara för AMP. Det är fullt responsivt plugin och kommer med två olika design. Med dra & drop-funktionen kan du ställa in alternativ för sida / inlägg manuellt.

Mer än så kan du lägga till anpassad logotyp, social delningsknapp, relaterade inlägg under inlägget, integrera Google Analytics och kunna lägga till annonser i 4 olika positioner.

AMP för anpassning av WP

För att ställa in detta plugin måste du först installera standard AMP-plugin av Automattic. Eller så blir du ombedd att installera den. När du har aktiverat detta plugin ser du ett AMP-alternativ på din WordPress adminpanel.

Från instrumentpanelen kan du konfigurera Google AMP alternativ som ditt behov.

Funktioner:

 • Anpassad AMP-redigerare.
 • Mobil omdirigering.
 • Drag & Drop Page-byggare.
 • Inbyggd med två mönster.
 • AMP WooCommerce Support.
 • Översättningspanelen & RTL tillgänglig.
 • Intern AMP-länk.
 • Relaterade inlägg under inlägget.
 • Sociala delningsknappar.
 • Totalt fyra annonsplatser i layout.
 • och många fler…

Så här visar du Accelerated Mobile Pages (AMP) i Google Search Console

När du konfigurerar Google AMP i din WordPress-blogg kan du visa de Accelerated Mobile Pages från Google Search Console. Logga in på Google Search Console för att se det. Gå nu till Sök utseende> Accelererade mobilsidor.

Visa AMP i Google Search Console

Om du ordentligt konfigurera Google AMP i din WordPress-blogg, kan du se de Accelerated Mobile Pages. Om inte visas, vänta ett tag. Det visar dig de sidor som redan är indexerade. Om du inte skickade in din webbplatskarta till Google Search Console visas den inte.

Lär dig hur du skickar in din webbplatskarta korrekt till Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector