Сазнајте које се кључне речи претражују у Гооглеу (и такмичарима) помоћу Гоогле Аутоцомплете + ХубСхоут ВебГрадер

03.06.2020
SEO 'Сазнајте које се кључне речи претражују у Гооглеу (и такмичарима) помоћу Гоогле Аутоцомплете + ХубСхоут ВебГрадер
0 4 мин.

Сазнајте које кључне речи се претражују у Гоогле-у


Ако радите СЕО, први корак је да научите које кључне речи људи претражују на Гоогле-у, тако да можете да их циљате у свом садржају и СЕО стратегији.

Ово се зове истраживање кључних речи а лако може да се направи разлика између рангирања на страници 1 или на страни 7. Пожељно је да се истражује кључна реч пре дизајнирања веб странице. Јер ако није укључен у дизајн, како мислите да свој садржај ускладите са фразама које људи претражују? У супротном ћете се можда морати вратити и извршити подешавања.

Описаћу неке основне стратегије за избор добрих кључних речи. Јер ако изаберете онај који је превише конкурентан или онај који се уопште не претражује, то можете оставити у прашини са више страница 7. То је најчешћа грешка коју видим. Не радимо то.

 1. Започните с Гоогле аутоматским довршавањем
 2. Искористите коришћење Гоогле планера кључних речи
 3. Погледајте Кључне ријечи натјецатеља с ХубСхоут Веб Градер-ом
 4. Колико претрага треба да има моја кључна реч са фокусом?
 5. Креирајте листу кључних речи

1. Почните са Гоогле аутоматским довршавањем

Гоогле аутоматско довршавање је најлакши начин да сазнате које се кључне речи претражују на Гоогле-у. Само иди на то гоогле.цом, почните да куцате фразу, видећете предлоге засноване на претходној историји. Обавезно испробајте методу „попуните празно“ приказану на другој фотографији.

Гоогле Трик за аутоматско довршавање

Гоогле Аутоцомплете СЕО

Фразе на врху имају више претрага, али ћете желети да циљате остале кључне речи како бисте максимизирали промет претраживача. Кључне речи са дугим репом (фразе које обично садрже 3+ појединачних речи) су одређеније и доводе циљанијег посетиоца на вашу веб локацију. То значи бољу стопу конверзије. Они су такође лакши за рангирање (мања конкуренција у Гооглеу) и само су исплативији широм света.

Без обзира да ли тражите кључну реч која ће се користити у вашем надолазећем посту на блогу или креирате читаву листу кључних речи, увек почните са Гоогле аутоматским довршавањем. Оно што вам не каже је стварни број претрага које свака од њих има.

Настави да читаш…

2. Укључите се у коришћење Гоогле Планер кључних речи

Гоогле планер кључних речи говори вам колико људи тражи одређену кључну реч. Пружа предлоге и на левој страни има филтере који вам помажу да сузите најбоље изразе.

Гоогле планер кључних речи

 • Морате се пријавити за Гоогле АдВордс да бисте започели 🙁
 • Започните широком фразом
 • Провјерите је ли одабрана картица „идеје за кључне ријечи“
 • Занемарите картицу за конкуренцију, то је за АдВордс, а не за СЕО

3. Погледајте Кључне речи такмичара у програму ХубСхоут Веб Градер

ХубСхоут Веб Градер упоређује кључне речи вашег веб локације са конкурентима вашег конкурента. Такође нуди корисне информације попут процењене вредности саобраћаја и броја веза до ваше веб странице.

Извештај веб грејдера ХубСхоут

4. Колико претрага треба да има моја кључна реч са фокусом?

У Гоогле планеру кључних речи видећете стварни број месечних претрага које свака кључна реч има. Али колико је мало премало, а колико превише?

Број претрага ваших кључних речи мора бити различит за сваку веб локацију. Морате да проверите своје ауторитет домена у извештају ХубСхоут ВебГрадер. Ово је предиктивна способност вашег веб локације да се рангира у претраживачима на скали од 0-100.

Сада користите овај згодан графикон који сам позајмио од Орбит Медиа-а водич за истраживање кључне речи да бисте сазнали колико месечних претрага треба да имају ваше кључне речи.

Дијаграм ауторитета домена

Ако желите да се рангирате за кључну реч која има више месечних претрага него што препоручује графикон, увек можете да уложите додатне СЕО напоре за то – углавном добијате више линкова и друштвених дељења за страницу која циља фразу. Само немојте превисоко.

И немојте се обесхрабрити ако кључна реч има само 30 или чак 10 месечних претрага. Ако имате 20 страница које циљају по 1 основну кључну реч, помножите је са 10 претрага месечно што потенцијално повећава додатних 200 посетилаца месечно. Није превише отрцан. Поред тога, људи ће вероватно користити варијације те кључне речи, тако да би тај број могао бити и већи.

Ако желиш побољшајте ауторитет домена тако да ћете морати да циљате кључне речи са више месечних претрага, мораћете набавите још линкова са веб локација високог квалитета (у извештају ХубСхоут приметите како месечна вредност промета готово директно уклапа са # веза на сваку веб локацију).

Везе добијате стварањем новог, корисног садржаја циљаног на кључне речи на вашој веб локацији и блогу на који људи природно желе да повезу. Моја стратегија је да узмем све чланке о ВордПресс СЕО-у и претворим их у серија на којем тренутно радим Након што створите добар садржај, почните га промовисати и везе ће доћи.

5. Креирајте листу кључних речи

Надам се да сте ово сматрали корисним. Пратите ажурирања за своју ВордПресс СЕО серију и будите сигурни да се претплатите на мој билтен ако желите корисније чланке.

Живели,

Том Сигнатуре

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector