Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα φιλικό προς το SEO

03.06.2020
SEO 'Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα φιλικό προς το SEO
0 27 мин.

Πώς να επιλέξετε ένα SEO Domain Domain Name


Η επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι η πρώτη που επηρεάζετε το SEO.

Υπάρχουν πολλές φήμες και ξεπερασμένες στρατηγικές εκεί έξω. Συνεπώς, θα καλύψω τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ονόματα τομέα και το SEO. Ας ελπίσουμε ότι θα σας βοηθήσει να λάβετε μια απόφαση. Απλώς θυμηθείτε ότι η επιλογή ενός ονόματος τομέα φιλικού προς SEO είναι μόνο 1 μέρος της εξίσωσης SEO – λέγεται συχνά ότι υπάρχουν πάνω από 200 παράγοντες κατάταξης Ο αλγόριθμος της Google.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ονόματα τομέα και το SEO…

 1. Τα ονόματα τομέα με δυνατότητα επωνυμίας είναι φιλικά προς το SEO
 2. Τι γίνεται με τις λέξεις-κλειδιά?
 3. Επιλογή επέκτασης τομέα
 4. Αγορά παραλλαγών επέκτασης τομέα
 5. Αποφύγετε τις παύλες
 6. Αποφύγετε την αγορά τομέων για σκοπούς ανακατεύθυνσης
 7. Αποφύγετε τομείς με εμπορικό σήμα
 8. Δεν έχει σημασία το μήκος εγγραφής τομέα

1. Τα ονόματα τομέα με δυνατότητα επωνυμίας είναι φιλικά προς το SEO

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα με δυνατότητα επωνυμίας βοηθά το SEO από μόνο του. Περισσότεροι άνθρωποι θα το θυμούνται, θα σας επισκεφθούν και είναι πιο πιθανό εμπιστοσύνη έναν τομέα με θετική επωνυμία – σε αντίθεση με έναν τομέα που είναι πλούσιος σε λέξεις-κλειδιά και κινδυνεύει να φαίνεται ανεπιθύμητος.

Είναι η θετική και δημιουργική επωνυμία που οδηγεί περισσότερους συνδέσμους, κοινωνικές κοινοποιήσεις και όλα αυτά τα ωραία σήματα που θέλουν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτό είναι κάτι που ένα όνομα τομέα πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά πιθανότατα δεν θα αποδώσει. Σκεφτείτε λοιπόν κάτι δημιουργικό. Κάντε το brandable, φτιάξτε το αξιομνημόνευτος.

Τι είναι πραγματικά πιο σημαντικό ούτως ή άλλως; Η επωνυμία σας ή ένα κλάσμα του SEO σας?

2. Τι γίνεται με τις λέξεις-κλειδιά?

Άτομα που αγοράζουν τομείς με όλες τις λέξεις-κλειδιά τους – έχουμε προσαρμοστεί σε αυτούς και, ειλικρινά, φαίνεται αντιεπαγγελματική και σχηματική. Δεν με ξεγελάτε chicagopersonalinjurylawyer.com.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τομείς που είναι πλούσιοι σε λέξεις-κλειδιά εξακολουθούν να παίζουν ρόλο στο SEO. Η τελευταία έρευνα του Moz στις Παράγοντες κατάταξης της Google λέει ότι η “χρήση λέξεων-κλειδιών σε επίπεδο τομέα” αντιπροσωπεύει 6,98% όλων των παραγόντων κατάταξης στο Google…

Χρήση λέξεων-κλειδιών σε επίπεδο τομέα

Περίμενε. Οι τομείς με πλούσιες λέξεις-κλειδιά αντιπροσωπεύουν το 6,98% των παραγόντων κατάταξης της Google και μου λέτε να μείνω μακριά?

Ναί. Το βάρος που δίνει η Google για λέξεις-κλειδιά στον τομέα (τώρα 6,98%) μειώνεται με την πάροδο των ετών. Και αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Ο Μπινγκ μάλιστα το χαρακτήρισε μύθος.

Μερικές φορές είναι λογικό εάν το όνομα της επιχείρησής σας έχει φυσικά λέξεις-κλειδιά. Το MiamiFishing.com είναι τόσο εμπορικό όσο και έχει τις λέξεις-κλειδιά του. Αλλά chicagopersonalinjurylawyer.com; Εχ … όχι τόσο πολύ. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε έναν τομέα πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά που εξακολουθεί να ακούγεται καλό και έναν τομέα γεμάτο με λέξεις-κλειδιά που ακούγεται ανεπιθύμητο ή γενικό. Κάντε μια κλήση κρίσης.

Ακολουθούν οι διαφορετικοί τύποι τομέων πλούσιων σε λέξεις-κλειδιά…

Τομείς ακριβούς αντιστοίχισηςEMD συμπεριλάβετε όλες τις λέξεις της φράσης για την οποία θέλετε να κατατάξετε. Έχει τα υψηλότερα οφέλη SEO (τουλάχιστον για αυτή τη φράση) αλλά θυσιάζει το μαρκάρισμα.

Μερικοί τομείς αντιστοίχισης – περιλαμβάνει μόνο μερικές λέξεις της κύριας φράσης σας. Εξακολουθεί να έχει οφέλη SEO, ενώ συχνά αφήνει χώρο στον τομέα για επώνυμες λέξεις.

Χωρίς τομείς αντιστοίχισης – δεν περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά. Έχει λιγότερα άμεσα οφέλη SEO από την άποψη του τομέα, αλλά αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη SEO (εμπιστοσύνη, προθυμία να συνδεθείτε μαζί σας κ.λπ.).

Συμβουλές για την επιλογή τομέων πλούσιων σε λέξεις-κλειδιά:

 • Συνήθως καλύτερο για τοπικούς ιστότοπους (π.χ. MiamiFishing.com)
 • Αν νομίζετε ότι ακούγεται πολύ ανεπιθύμητο ή γενικό, πιθανότατα είναι
 • Το τρέχον βάρος που δίνει η Google για λέξεις-κλειδιά στον τομέα μειώνεται

Ανεξάρτητα από το 6,98%, ο Matt Cutts της Google εξακολουθεί να προτείνει την αντικατάσταση του SEO…

3. Επιλογή επέκτασης τομέα

.com – η πιο δημοφιλής επέκταση και πιθανώς αυτή που πρέπει να επιλέξετε αν είναι διαθέσιμη, εκτός εάν είστε οργανισμός όπου έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε το .org.

.net και .org – αγοράζεται συνήθως εάν ληφθεί η έκδοση .com (προσπαθήστε να λάβετε το .com).

Ανά χώρα – οι επεκτάσεις τομέα όπως .us (Ηνωμένες Πολιτείες) ή .au (Αυστραλία) χρησιμοποιούνται όταν προσφέρετε προϊόντα / υπηρεσίες μόνο για τη συγκεκριμένη χώρα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει το SEO για αυτήν τη χώρα, αλλά σας εμποδίζει να επεκταθείτε παγκοσμίως.

4. Αγορά Παραλλαγές επέκτασης τομέα

 • .όχλος
 • .πληροφορίες
 • .cc,
 • .όνομα

Οι καταχωρητές τομέα σας ζητούν να τα αγοράσετε στο ταμείο, ωστόσο είναι άχρηστα. Το μόνο πλεονέκτημα είναι η προστασία της επωνυμίας σας από ανταγωνιστές που θα εξασφάλισαν μια επέκταση και θα δημιουργήσουν έναν ιστότοπο για να σας δοκιμάσουν και να σας ξεπεράσουν. Αυτό δεν είναι πιθανό, δεδομένου ότι η Google λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει την υψηλή κατάταξη ιστορικών ιστότοπων (διπλό περιεχόμενο, χωρίς συνδέσμους ή κοινωνική δραστηριότητα κ.λπ.).

5. Αποφύγετε τις παύλες

Οποιοσδήποτε ιστότοπος με παύλα δεν είναι ένα domain-friendly domain name. Οι παύλες συνδέονται με ανεπιθύμητους ιστότοπους και πρέπει να αποφεύγονται. Επιπλέον, αφήνουν περιθώρια για τυπογραφικά λάθη όταν οι άνθρωποι συνδέονται με τον ιστότοπό σας ή το μοιράζονται σε κοινωνικά μέσα. Απλώς αποφύγετε τους.

6. Μην αγοράζετε τομείς για να τους ανακατευθύνετε στον κύριο ιστότοπό σας

Αυτό δεν λειτουργεί. Εάν αγοράσετε έναν νέο τομέα που έχει 0 συνδέσμους και τον ανακατευθύνετε στον κύριο ιστότοπό σας, δεν μεταφέρετε κανένα χυμό ή αξία συνδέσμου στον κύριο ιστότοπό σας. Άρα δεν έχει νόημα.

Προσέξτε να αγοράσετε υπάρχοντες τομείς και ιστότοπους εάν σκοπεύετε να τους ανακατευθύνετε στον κύριο ιστότοπό σας. Συνειδητοποιήστε ότι οι σύνδεσμοι προς αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται για αυτόν τον ιστότοπο, όχι για τον δικό σας, οπότε αναμένεται ότι οι σύνδεσμοι αυτοί θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο ενδέχεται να μην λειτουργούν. Κατά γενικό κανόνα, σας συμβουλεύω να αγοράσετε ένα όνομα τομέα μόνο εάν πρόκειται να δημιουργήσετε έναν μοναδικό ιστότοπο σε αυτόν.

7. Αποφύγετε τομείς με εμπορικά σήματα

Πίσω στην ημέρα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω το “WordPress” στο όνομα τομέα μου μέχρι που ανακάλυψα ότι το WordPress το απαγορεύει αυτό. Σύμφωνα με τους όρους τους, το «WordPress» απαγορεύεται, ενώ το «WP» είναι δωρεάν για χρήση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάντε λίγη έρευνα. Θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

8. Το μήκος εγγραφής τομέα δεν έχει σημασία

«Από όσα γνωρίζω, καμία μηχανή αναζήτησης δεν έχει επιβεβαιώσει ποτέ ότι χρησιμοποιούν τη διάρκεια εγγραφής ως παράγοντα βαθμολόγησης…» -Matt Cutts, Επικεφαλής του Spam στο Google Μόζ).

Ελπίζω ότι αυτό βοήθησε! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα ονόματα τομέα που είναι φιλικά προς το SEO ή γενικά το SEO, αφήστε μου ένα σχόλιο παρακάτω.

Στην υγειά σας,

Τομ υπογραφή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector