SEO för artister – Få din konst på Google, Google-bilder och en introduktion till Wikipedia (det här är om du har tillräckligt med källor)

Konstnären Rene Schuler


För artister betyder SEO vanligtvis något av följande:

Jag ska visa dig hur du gör alla dessa (och hur du kommer in på Wikipedia om du har tillräckligt med källor). Vi kommer att använda René Romero Schuler som ett exempel, en konstnär jag har arbetat med i mer än fem år. Jag tillbringade mer än två dagar på denna självstudie. Det är lite långt, men följ dessa steg och du borde få mycket bra resultat (och om du av någon anledning inte gör det, lämna mig en kommentar så hjälper jag dig).

Hur Google fyller sina resultat – Google hämtar innehåll från olika delar av webben. Din webbplats är en, sociala profiler är en annan, YouTube-videor och miniatyrer, Wikipedia, och så vidare. Sätt ihop allt och det är vad du ser på Google. Detta betyder bara att vi måste skapa innehåll på rätt platser, märka bilder innan du laddar upp dem och justera några saker. Detta hjälper dig att fylla Google med DITT innehåll. Det är vad SEO för artister handlar om.

Om du använder WordPress – Jag rekommenderar att du installerar Yoast SEO-plugin som jag hänvisar till i hela denna tutorial. För att göra detta, logga in på din WordPress-instrumentpanel, gå till din Plugins-meny (till vänster) och sök sedan efter Yoast SEO. Installera och aktivera det – vi kommer in på det senare. Det påverkar inte din design, och du kan alltid ta bort plugin-programmet och återgå om du väljer det.

Min bakgrund – Jag är rankad som nr 1 WordPress SEO-konsult i Google, har 3 000 besökare / dag, började min karriär med att utforma WordPress-webbplatser för artister och är Google Analytics-certifierad. Inte försöker sälja dig något, bara försäkra dig om att den här guiden faktiskt kommer att fungera.

Innehållsförteckning

1. Avlägsna Google

I den här artikeln kommer jag att använda René Romero Schuler som ett exempel.
René var den första konstnären jag jobbade för, är fortfarande en klient och en bra vän.

Rene Schuler

Sök efter hennes namn på Google och det här är vad du kommer att se …

SEO-For-Artists

Sök efter hennes namn i Google Bilder och hon dominerar också …

google-image-seo-for-artister

2. Rangordna din webbplats # 1

Använd ditt namn på domänen – med en exakt matchningsdomän (www.yourname.com) är det enklaste sättet att rangordna # 1 för ditt namn. Så länge du bygger ut din webbplats med din portfölj, bio, uttalande, händelser och andra viktiga sidor – bör du så småningom rankas i toppresultatet. Om du just skapade din webbplats kommer det att ta lite tid, men vänta inte. Du vill ge Google andra “signaler” genom att följa ytterligare steg som anges i den här handboken.

exakt-match-domänen

Använd ditt namn i hemsidavsnittet – varje sida på din webbplats har ett utdrag som visas i sökresultaten (se nedan). Detta består av din SEO-titel (länken) och din metabeskrivning (den längre sammanfattningen). Istället för att använda standardavsnittet som genereras av WordPress (eller vilken webbplatsbyggare du använder) bör du skriva dessa själv.

Så här ser utdraget ut …

Hemsida-sökmotor-Fragment

För att redigera dessa i WordPress, se till att du har Yoast-plugin installerat (plugins → Lägg till nytt → Yoast). Gå sedan till din SEO-instrumentpanel till SEO → Sökutseende → Allmänt.

Sök sten-Yoast-SEO

Gå nu till fliken “Allmänt” så ser du fält där du kan redigera dessa …

Sök sten-Inställningar-Yoast

Eller (i mitt fall) ser du en länk till din hemsida. Klicka på den för att gå till din hemsida, bläddra sedan ner till Yoast-avsnittet och klicka på “förhandsgranskningen av snippet” (se nedan). Här skriver du dem. När du är klar ska du uppdatera sidan och ge Google 1-5 dagar för att genomsöka din webbplats och visa dessa. Andra webbplatsbyggare kommer att ha en liknande process för att skriva utdrag.

seo-for-artister-med-Yoast

Ingen text / oläsbar text – om det inte finns någon text på sidan är allt Google ser dina bilder (som jag kommer att täcka i steg 3). Men även utan text ska du fortfarande kunna ranka nr 1 för ditt namn. Men konstgallerier som vill rangordna “art gallery chicago” (ett mer konkurrenskraftigt nyckelord) borde förmodligen ha lite text på sidan. Om du använder det, undvik att bädda in text i bilder eller använda blixt eftersom dessa är oläsliga för Google. Om du öppnar din webbplats och försöker kopiera lite text, men inte kan, betyder det att den är oläslig för Google och kommer inte att gynna din SEO.

3. Google Image Optimization

Om du går till Reans Google-bilder du kan se att hon dominerar resultaten (ett projekt jag gjorde för henne). Men det är faktiskt väldigt enkelt eftersom majoriteten av bilderna bara kommer från några få källor.

Innan du laddar upp dina bilder NÅGON online, ska du alltid märka filnamnet med titeln på ditt konstverk. Ett exempel skulle vara: Alpana – 5 × 5 Oil On Canvas av René Romero Schuler. Om ditt huvudmål är att fylla i Google Bilder när folk söker efter ditt namn, inkludera detta i filnamnet. Om du har som mål är att fylla Google med ett nyckelord som är relaterat till din konst ska du lämna det. Detta gäller bilder på din webbplats, profiler på sociala medier, Wikipedia och i princip överallt.

google-image-seo-for-artister

Huvudsakliga sociala medier Profilfoto + omslagsfoto är de som rankas
Din huvudprofilbild är den som troligen visas i Google Bilder, så se till att du inkluderar ditt namn i filnamnet innan du laddar upp ditt huvudfoto OCH eventuella omslagsbilder.

Skapa en pinboard
Renes anslagstavla är cirka 20% av hennes Google Image-resultat. Pinterest är en webbplats med hög myndighet så bilder du laddar upp här kommer troligen att rankas högt. Skapa en fantastisk pinboard med din konst och kanske några foton av dig, så kommer du att dominera Google Images på nolltid.

artist-anslagstavla

Använd den här tutorialvideo som visar hur …

Optimera bilder på din webbplats
Bilderna på din hemsida, bio och den FÖRSTA bilden du ser när du öppnar en portföljsida är de som troligen visas i Google Bilder. Var och en av dessa bilder kan “optimeras” genom att använda ditt artistnamn i bildfilens namn och alternativ text …

Bildfilnamn. Det här är vad bilden är märkt på din dator innan du laddar upp den. När du laddar upp en bild till webben kommer filnamnet att kopplas till den bilden. För att hjälpa sökmotorer att associera en bild med ditt artistnamn rekommenderar jag detta format:

Artwork Description – Your Name

Alternativ text. Alternativ text används också för att beskriva bilder till sökmotorer. WordPress gör inte detta automatiskt, så du måste använda ett plugin som Automatiska Alt-attribut (detta lägger dock endast till text till nya bilder i den visuella redigeraren, så du måste lägga till den till alla andra bilder manuellt). Om du inte använder WordPress, leta efter ett fält för att fylla i en bilds alttext, eller så måste du redigera HTML för att göra detta (skicka den här guiden till din utvecklare vid behov):

”<spanalternativ text ”src =” https://onlinemediamasters.com/wp-content/uploads/2013/05/image-file-name.png ”bredd =” 300 ″ höjd = ”300 ″ />

Bildhastighet. Det finns över 20 sätt att optimera bilder för att ladda snabbare, av vilka många kan du hitta GTmetrix. Många artister gillar inte att ändra storlek på eller komprimera bilder, men du kan fortfarande cache-bilder, ta bort EXIF-data, lata laddningsbilder, ange widgeten / höjden för varje bild, använda ett CDN (innehållsleveransnätverk) som Cloudflare / StackPath och se till att bilder visas från rätt URL-version (www kontra icke-www och http kontra https). Bilder är vanligtvis det tyngsta inslaget på en konstnärs webbplats! Testa min tutorial – det bör göra din webbplats snabbare.

Bild-optimeringar-i-GTmetrix

Ladda upp bilder till Wikimedia Commons
Cirka 30% av Renes Google-bilder kommer från Wikimedia. Registrera dig bara för Wikimedia och ladda upp foton till Wikimedia Commons (här är fullständiga instruktioner). När du kommer till överföringsprocessen, inkludera ditt sökord (t.ex. ditt namn) i varje fotos beskrivning. Det finns en fångst; personer som klickar på fotot i Google Bilder kommer att se den här bilden (inte en verklig Wikipedia-sida). Om du har tillräckligt med källor visar jag dig hur du får en faktisk sida in steg 6.

Om du vill ranka högre i Google Bilder för ett annat sökord än ditt namn, gå till images.google.com. Börja nu skriva i ditt sökord med hjälp av understrykteckenet _ för att hitta en specifik typ av blomma i rullgardinsmenyn. Generellt, ju mer specifikt sökordet är, desto lättare blir det att rangordna. När du hittat ditt sökord, ladda upp din bild till källorna ovan (sociala profiler, pinboard, webbplats …). Ge det lite tid och helst kommer det att rankas högt. Bilder som laddas upp till en webbplats med hög myndighet (som Pinterest) har en bättre chans att rankas högt.

google-image-sökord

Om du har problem och en bild inte rankas högt kan du prova att välja ett ännu mer specifikt sökord. Generellt, ju mer specifikt sökordet är, desto mindre konkurrenskraftigt blir det. Och om ett nyckelord dyker upp i Googles rullgardinsmeny, betyder det att människor verkligen söker efter det.

long-tail-artist-sökord

4. Optimering av sociala medier

Varför sociala medier är viktiga för artist SEO:

 • Profiler på sociala medier rankas högt i Google
 • Profilfoton visas vanligtvis i Google Bilder

social media-image-optimering

De viktigaste sociala nätverken är …

Använd dina sociala medieprofiler gör dem högre
Se till att alla medieprofiler är 100% fullständiga och inkluderar dina konstverk (som vanligtvis kan kategoriseras i album, pinboards, ets). Lägga till anslutningar och publicera pågående uppdateringar skickar goda signaler till Google om att du är en legitim person / företag. Om du vill fylla Google med ditt innehåll är det förmodligen det enklaste sättet att använda sociala medierprofiler på.

5. YouTube Video SEO

YouTube-videor kan också visas på Google. Det här kallas video seo och ser ut så här:

YouTube SEO

 • Skapa din video
 • Märk din videofil som nyckelord och ladda sedan upp till Youtube
 • Designa en anpassad miniatyrbild, märk den med ditt sökord och ladda upp den
 • Skriv en fin titel som också bör innehålla ditt sökord
 • Skriv en lång (helst 400+ ord) beskrivning med ditt sökord 2-3 gånger
 • Överdriv inte det på taggarna, men lägg till några
 • Få fler likes, åsikter, kommentarer genom att marknadsföra det
 • Bädda in det på din webbplats (# inbäddningar är en rankningsfaktor)
 • Svara ALLTID på kommentarer eftersom dessa kommer att hjälpa den att rankas högre

FYI här är en uppdaterad video av René om du vill höra hennes historia …

6. Skaffa en Wikipedia Wikipedia-sida

Jag har gjort en hel del av dessa, tyvärr vill Wikipedia inte att författaren ska ha någon anslutning till artisten, så jag borde förmodligen inte publicera dem. Men här får du en.

Steg 1: Samla källor – samla länkar från ALLA artiklar online som du nämns i. Dessa bör inte publiceras av dig (t.ex. din webbplats) eftersom det skulle betraktas som partisk och mot deras riktlinjer, vilket jag rekommenderar att man bläddrar igenom. Det finns inget perfekt antal källor, men helst bör det vara över 15. För att hitta dessa, Google ditt namn, bläddra igenom resultaten och sedan börja bygga din lista. Du kan konfigurera en Google Alert för när någon publicerar något om dig i framtiden. När du har en lista med källor är det dags att skriva ett utkast.

Steg 2: Skriv ett faktiskt, icke-partiskt utkast – titta på formatet för RenéLaura, och andra artist Wikipedia-sidor. Följ ett liknande format: tidigt liv och bakgrund, konstverk, utställningar, samlingar, referenser osv. Det borde vara liknande. Lägg också märke till att nästan ALLA meningen citeras. Du behöver inte kopiera / klistra in exakta meningar från dina källor, men artikeln bör härledas från dem, INTE dina egna ord. Så bara göra det bästa du kan för att skriva artikeln medan du citerar dina källor. Lämna också bort alla reklam eller överdrivande toner.

Steg 3: Anlita en Wikipedia-artikelförfattare – Det strider mot Wikipedia: s riktlinjer att publicera en artikel om dig själv (eftersom den är partisk). Du behöver någon att granska ditt utkast, se till att det följer Wikipedia riktlinjer och skriva det första utkastet i Wikipedia-kod. Du kan anställa en Wikipedia-författare av registrerar dig för ett frilansarkonto sedan publicera ett jobb för en “Wikipedia Article Writer” (det finns gott om det). Antingen vänta på att folk ska ansöka, eller sök efter en författare och fråga högt rankade personer om de är intresserade. De flesta av dem är utomlands, men alla de jag anlitade fungerade bra för mig. Se bara till att de har mycket bra recensioner.

Steg 4: Arbeta med din Wikipedia-författare för att få den publicerad – De kommer att berätta för dig om något behöver fixas. Skicka bara dem ditt utkast, listan med källor och några bilder om du inkluderar ett “fungerar” -avsnitt. Din kommer också att behöva din huvudbild och information som visas på höger sida av sidan. Härifrån handlar det bara om att arbeta med din författare. Jag är inte författare så jag kan inte svara för många frågor om detta, men din författare borde kunna.

Det finns många Wikipedia-författare där ute:

Wikipedia Artile Writers

7. SEO för konstgallerier

Om du driver ett konstgalleri antar jag att du vill rankas högt i Google för dina representerade artistnamn såväl som “Art Gallery Chicago” eller vilken stad du än är i. Så här gör du …

seo-för-konst-gallerier

Skapa en sida för varje konstnär – Om du söker på “René Schuler” tror du att Google kommer att tjäna en sida som visar 20 olika artister? Nej, du behöver en separat sida på din webbplats för varje artist.

Optimera dina konstnärssidor

 • Använd artistnamnet som sidtitel
 • Helst bör deras portfölj innehålla mycket av deras arbete
 • Märk bilder innan du laddar upp dem (som titeln på konstverket)
 • Använd så mycket unikt innehåll som möjligt, duplicerat innehåll är inte bra
 • Använd lite text på sidan om möjligt, annars är alla Google bilder
 • Skriv din kod för att låta trevligt och inkludera deras namn (som beskrivs i steg 1)
 • Inkludera unik information, varför ska Google visa din sida och inte andra gallerier? Detta är en enorm faktor eftersom “värdefullt” innehåll vanligtvis överskrider konkurrensen. Google mäter hur mycket tid människor spenderar på en sida och använder den för att bestämma en sidas ranking, så att investera tid i innehåll är det nr 1 du kan göra.

Gran upp din Google My Business-sida

* Google tar alltmer hänsyn till att aktivera företagare som: posta på Google Posts, svara på recensioner, hålla speciella timmar uppdaterade, svara på frågor, göra det bekvämt för kunder att vidta direkta åtgärder på GMB med hjälp av affärsadresser.

Google My Business-logotyp

Få recensioner (särskilt på Google My Business) – allt du behöver är en recension för att få stjärnorna.

Google-My-Business-For-art-Galleries

Förbättra onlineprofiler med Moz Local – kör din webbplats genom Moz Local vilket hjälper dig att fixa ofullständiga, inkonsekventa och duplicerade profiler. Få din poäng upp så mycket du kan … dessa profiler (kallas citat) är en viktig del av Googles lokala faktorer för sökrankning.

Outsourcera mindre viktiga profiler till Whitespark – Eftersom dessa profiler är så viktiga behöver du fler av dem. Du kan antingen lägga ut detta till Whitesparks citationstjänst för $ 4-5 per profil, eller använd deras lista över bästa citat efter stad. Men du bör minst ha 50 andra profiler än de i Moz Local. Om du gör detta själv, se till att hålla reda på dina inloggningar.

Följ Googles faktorer för lokal sökning – Jag täckte huvuddelen av det, men om du någonsin är i tvivel om hur du rankas högre i Google Maps och lokala sökresultat, kolla Googles lokala faktorer för sökrankning. Detta rapporteras vartannat år av Moz och är den mest exakta studien.

8. Gör din webbplats snabbare

Du behöver inte en utvecklare för att göra detta …

 • Kör din webbplats igenom GTmetrix för att se om det är långsamt
 • Om ja, är snabb värd den viktigaste faktorn i WordPress optimeringsguide
 • Se dessa Facebook-undersökningar av de högst rankade värdarna för att se om din är längst ner
 • jag använder Siteground, värd nr 1 och värd rekommenderas av WordPress
 • Om du har en WordPress-webbplats kan du registrera dig via deras WordPress värdssida
 • Om du bara behöver vara värd för en webbplats använder du SiteGrounds StartUp-plan som är $ 3,95 per månad
 • Om du behöver vara värd för flera webbplatser, använd deras GrowBig som är $ 5,95 per månad
 • SiteGround kommer migrera dig gratis (ingen drifttid, och du behöver inte göra någonting)
 • När du är klar, testa om din webbplats i GTmetrix och klicka igenom sidorna för att se skillnaden
 • Det blir tekniskt, men min WordPress hastighetsguide har många andra rekommendationer
 • Om du använder WordPress kan du göra det anställa min utvecklare för att fixa din GTmetrix-rapport ($ 40 / timme)

jag använder Siteground och ha 200 ms svarstider med 100% GTmetrix-poäng och .4s Pingdom belastningstider. Gör en värdkontroll, kör dina egna tester eller klicka igenom mina sidor för att se hur snabbt de laddas. De rankades som värd nr 1 i 26 opinionsmätningar på Facebook och är världens bättre än EIG (Bluehost, Hostgator), Kör pappa, och dåliga värdar som packar för många människor på samma server. de är rekommenderas av WordPress, do gratis migrationer, och jag använder deras semi-dedikerad plan.

Byt till SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost till SiteGround GTmetrix

HostGator till SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 perfekt poäng på SiteGround

SiteGround Genesis

Hastighet levererad av SiteGround

SiteGround GTmetrix-rapport

Minskade belastningstider med SiteGround

Nya svarstider för SiteGround

HostGator till SiteGround-migrering

SiteGround-svarstider på Joomla

Bytta till SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

Minskade belastningstider för SiteGround

SiteGround Speedy Hosting

Nya Pingdom-resultat på SiteGround

Ny SiteGround-responstid

SiteGround-svarstidsförbättring

2019 värdeförfrågan

2017-Wordpress-värd-FB-Poll

Rekommendationer för Elementor Hosting

Juli 2019 värdrekommendation

Wordpress-Host-Poll-Aug-2018

Delad hosting-Poll-2017

2019-värd-Poll

Go-To-Hosting-Company

Wordpress-värd-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Bäst-Wordpress-värd-Provider-Poll

Bäst Webbhotell-2019-Poll

WP Friendly Hosting Poll

2016-Wordpress-värd-FB-Poll

Favorithotell för Elementor

Rekommendationer för värd för 2018

WordPress Hosting Poll september 2018.png

Managed-Wordpress-värd-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Värd-Poll-For-hastighet

Wordpress-värd-Poll-juni-1

Siteground-rekommendation

2014 förvaltade-Wordpress-värd-FB-Poll

Bäst Webbhotell-Provider-Poll

Värd-Poll-Feb-2019

Hosting-Rekommendationer-Poll

Bluehost vs SiteGround

Utvärdering av WordPress webbhotell

De ger mig stora belastningstider (se min GTmetrix-rapport) …

2019-GTmetrix-Report

En av många trådar

Best-Host-Conversation

Här är deras planer:

SiteGround WordPress Hosting

Vanliga frågor

&# X1f3a8; Hur får jag min konst i Google Bilder?

Märk dina bildfilnamn innan du laddar upp dem till din webbplats (eller någon annanstans online). De ska beskriva bilden exakt och inkludera ett beskrivande nyckelord. Varje bild ska ha en beskrivning som är unik för den bilden. Prova också att använda Wikimedia.

&# X1f3a8; Hur rangerar jag nr 1 för mitt namn?

Se till att din webbplats och sociala medier profiler är byggda för att säkerställa trovärdighet för Google. Använd Yoast SEO-plugin för att anpassa hur din hemsidebitar visas i Google. Att få länkar till din webbplats (t.ex. från pressmeddelanden) hjälper. Det kan ta flera månader för nya webbplatser att rangordna # 1 för ditt namn, men fortsätter att skapa signaler för Google.

&# X1f3a8; Hur jag får en Wikipedia Wikipedia-sida?

Du behöver källor, oavsett om det är onlinekällor eller tryck. Därefter behöver du en Wikipedia-författare (inte du eller någon som är ansluten till dig) för att skriva artikeln. Den författaren bör vara kunnig med Wikipedia riktlinjer och kod. Wikipedia kommer att flagga sidan om du eller någon du känner skriver den.

&# X1f3a8; Hur spelar sociala medier profiler in?

Profiler på sociala medier är mycket viktiga för din SEO eftersom Google hämtar bilder, beskrivningar och annan information från dina sociala medieprofiler och visar dem i sina sökresultat. Se till att du har en Facebook-sida, Twitter, YouTube-kanal, Instagram och alla andra sociala nätverk du planerar att posta på. Även om du inte publicerar så mycket, kan bara några inlägg förbättra din sökmotors varumärke när folk Google ditt namn.

&# X1f3a8; Vad sägs om SEO för konstgallerier?

Google har sin egen uppsättning rankningsfaktorer för Google Maps och Local SEO. Om du vill ranka högt för artistnamn skapar du en sida för varje artist med en unik beskrivning och portfölj. Använd artistnamnet i sidtitel, URL, Yoast-kod och innehållsdel. Se till att du skapar onlineprofiler i Google My Business och andra onlinekataloger och sociala profiler.

Om du tyckte att min artikel var användbar och har en vän som också skulle ha fördel av att läsa den, kan du överväga att dela den med honom eller henne. Jag är glad att svara på alla frågor om artist SEO, Wikipedia och SEO i allmänhet. Släpp mig bara en rad i kommentarerna nedan. Lycka till!

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map