SEO for artister – Få din kunst i Google, Google-bilder og et innledning til å komme inn på Wikipedia (dette er, hvis du har nok kilder)

Kunstner Rene Schuler


For artister betyr SEO vanligvis ett av følgende:

Jeg vil vise deg hvordan du gjør alle disse (og hvordan du kommer inn på Wikipedia hvis du har nok kilder). Vi bruker René Romero Schuler som eksempel, en kunstner jeg har jobbet med i mer enn 5 år. Jeg brukte over 2 dager på denne opplæringen. Det er litt langvarig, men følg disse trinnene, og du bør få veldig gode resultater (og hvis du ikke gjør det, legg igjen en kommentar, så hjelper jeg deg).

Hvordan Google fyller resultatene – Google henter innhold fra forskjellige deler av nettet. Nettstedet ditt er en, sosiale profiler er en annen, YouTube-videoer og miniatyrbilder, Wikipedia, og så videre. Sett sammen alt sammen, og det er det du ser på Google. Dette betyr bare at vi trenger å lage innhold på de riktige stedene, merke bilder før vi laster opp dem og finpusse et par ting. Dette vil hjelpe deg å fylle Google med DITT innhold. Det er det SEO for artister handler om.

Hvis du bruker WordPress – Jeg anbefaler å installere Yoast SEO-plugin som jeg refererer til gjennom denne opplæringen. For å gjøre dette, logg deg på WordPress-dashbordet, gå til Plugins-menyen (til venstre) og søk deretter etter Yoast SEO. Installer og aktiver det – vi kommer inn på det senere. Det vil ikke påvirke designen din, og du kan alltid slette pluginen og gå tilbake hvis du velger.

Min bakgrunn – Jeg er rangert som nr. 1 WordPress SEO Consultant i Google, har 3000 besøkende / dag, startet min karriere med å designe WordPress-nettsteder for artister, og er Google Analytics-sertifisert. Ikke prøver å selge deg noe, bare forsikre deg om at denne guiden faktisk kommer til å fungere.

Innholdsfortegnelse

1. Dissekerer Google

I denne artikkelen vil jeg bruke René Romero Schuler som et eksempel.
René var den første artisten jeg jobbet for, er fremdeles en klient og en god venn.

Rene Schuler

Søk på navnet hennes på Google og dette er hva du vil se …

SEO-For-artister

Søk på navnet hennes i Google Bilder og hun dominerer også …

google-image-seo-for-artister

2. Rangerer nettstedet ditt # 1

Bruk navnet ditt i domenet – bruker en eksakt samsvar domene (www.yourname.com) er den enkleste måten å rangere nr. 1 for navnet ditt. Så lenge du bygger ut nettstedet ditt med porteføljen, bio, uttalelse, hendelser og andre viktige sider – bør du til slutt rangere i toppresultatet. Hvis du nettopp opprettet nettstedet ditt, vil det ta litt tid, men ikke vent. Du vil gi Google andre “signaler” ved å følge ytterligere trinn som er oppført i denne opplæringen.

eksakt match-domene

Bruk navnet ditt på hjemmesidebiten – hver side på nettstedet ditt har et kodebit som vises i søkeresultatene (se nedenfor). Dette består av SEO-tittelen din (lenken) og metabeskrivelsen din (lengre sammendrag). I stedet for å bruke standardutdraget som er generert av WordPress (eller hvilken som helst nettstedsbygger du bruker), bør du skrive disse selv.

Slik ser utdraget ut …

Hjemmeside-Search-Engine-snutt

For å redigere disse i WordPress, sørg for at du har Yoast-plugin installert (plugins → Legg til nytt → Yoast). Gå deretter til SEO → Søk utseende → Generelt i WordPress-oversikten.

Søk-Utseende-Yoast-SEO

Gå nå til fanen “Generelt”, så ser du felt der du kan redigere disse …

Søk-Utseendeinnstillinger-Yoast

Eller (i mitt tilfelle), vil du se en lenke til hjemmesiden din. Klikk på den for å gå til hjemmesiden din, bla deretter ned til Yoast-delen og klikk på “forhåndsvisning av utdrag” (se nedenfor). Her skriver du dem. Når du er ferdig, kan du oppdatere siden og gi Google 1-5 dager til å gjennomsøke nettstedet ditt og vise disse. Andre byggherrer på nettstedet vil ha en lignende prosess med å skrive tekstutdrag.

seo-for-artister-med-Yoast

Ingen tekst / uleselig tekst – hvis det ikke er tekst på siden, er alle Google-bilder bildene dine (som jeg vil dekke i trinn 3). Men selv uten tekst, SKAL du fremdeles kunne rangere nr. 1 for navnet ditt. Men kunstgallerier som ønsker å rangere som “art gallery chicago” (et mer konkurransedyktig nøkkelord), bør sannsynligvis ha litt tekst på siden. Hvis du bruker det, unngå å legge inn tekst i bilder eller ved bruk av blitz fordi disse er uleselige for Google. Hvis du åpner nettstedet ditt og prøver å kopiere tekst, men ikke kan det, betyr det at det er uleselig for Google og ikke kommer fordelene med SEO.

3. Google Image Optimization

Hvis du går til Renees Google Bilder du kan se at hun dominerer resultatene (et prosjekt jeg gjorde for henne). Men det er faktisk veldig enkelt siden de fleste bildene bare kommer fra noen få kilder.

Før du laster opp bildene ELLER online, merk alltid filnavnet med tittelen på kunstverket. Et eksempel vil være: Alpana – 5 × 5 Oil On Canvas av René Romero Schuler. Hvis hovedmålet ditt er å fylle ut Google Bilder når folk søker på navnet ditt, kan du inkludere dette i filnavnet. Hvis du har som mål å befolke Google med et nøkkelord relatert til kunsten din, må du la det være. Dette gjelder bilder på nettstedet ditt, profiler på sosiale medier, Wikipedia og i utgangspunktet overalt.

google-image-seo-for-artister

Hovedbildeprofil for sosiale medier + forsidebilde er de som rangerer
Hovedprofilbildet ditt er det som mest sannsynlig vil vises i Google Bilder, så sørg for at du inkluderer navnet ditt i filnavnet før du laster opp hovedbildet, OG eventuelle omslagsbilder.

Lag et tavle
Rene pinboard er rundt 20% av Google Image-resultatene. Pinterest er et nettsted med høy autoritet, så bilder du laster opp her, vil sannsynligvis rangere høyt. Lag et fantastisk pinboard med kunsten din og kanskje noen få bilder av deg, og du vil dominere Google Bilder på kort tid.

artist-pinboard

Bruk denne veiledningsvideoen som viser deg hvordan …

Optimaliser bilder på nettstedet ditt
Bildene på hjemmesiden, biografen og det FØRSTE bildet du ser når du åpner opp en porteføljeside, er de som mest sannsynlig vises i Google Bilder. Hvert av disse bildene kan “optimaliseres” ved å bruke artistnavnet ditt i bildefilnavnet og alternativ tekst …

Bildefilenavn. Dette er hva bildet er merket på datamaskinen din før du laster opp det. Hver gang du laster opp et bilde til nettet, vil filnavnet knyttes til det bildet. For å hjelpe søkemotorer med å knytte et bilde til artistnavnet ditt, anbefaler jeg dette formatet:

Artwork Description – Your Name

Alternativ tekst. Alternativ tekst brukes også for å beskrive bilder til søkemotorer. WordPress gjør ikke dette automatisk, så du må bruke en plugin som Automatiske Altattributter (dette legger imidlertid bare til alt-tekst til nye bilder i den visuelle editoren, så du må legge den til alle andre bilder manuelt). Hvis du ikke bruker WordPress, kan du se etter et felt for å fylle ut et alt-teksten til et bilde, eller du må redigere HTML-koden for å gjøre dette (send denne guiden til utvikleren din om nødvendig):

”<spanalternativ tekst ”src =” https://onlinemediamasters.com/wp-content/uploads/2013/05/image-file-name.png ”bredde =” 300 ″ høyde = ”300 ″ />

Bildehastighet. Det er over 20 måter å optimalisere bilder for å laste inn raskere, hvorav mange du finner GTmetrix. Mange artister liker ikke å endre størrelse på eller komprimere bilder, men du kan fremdeles cache bilder, fjerne EXIF-data, late bilder, angi widgeten / høyden til hvert bilde, bruke et CDN (innholdsleveringsnettverk) som Cloudflare / StackPath og Sørg for at bilder blir servert fra riktig URL-versjon (www kontra ikke-www og http vs. https). Bilder er vanligvis det tyngste elementet på en kunstners nettsted! Prøv tutorialen min – det skal gjøre nettstedet ditt raskere.

Bilde-optimaliser-In-GTmetrix

Last opp bilder til Wikimedia Commons
Cirka 30% av Renes Google-bilder kommer fra Wikimedia. Bare registrer deg på Wikimedia og last opp bilder til Wikimedia Commons (her er fullstendige instruksjoner). Når du kommer til opplastingsprosessen, må du inkludere søkeordet ditt (f.eks. Navnet ditt) i beskrivelsen til hvert bilde. Det er en fangst; folk som klikker på bildet i Google Bilder, vil se dette bildet (ikke en faktisk Wikipedia-side). Hvis du har nok kilder, viser jeg deg hvordan du kan få en faktisk side inn trinn 6.

Hvis du vil rangere høyere i Google Bilder for et annet søkeord enn navnet ditt, gå til images.google.com. Begynn nå å skrive inn søkeordet ditt ved å bruke understreketegnet _ for å finne en bestemt type blomster i rullegardinmenyen. Generelt, jo mer spesifikt søkeordet, jo lettere vil det være å rangere. Når du har funnet søkeordet ditt, kan du laste opp bildet til kildene ovenfor (sosiale profiler, pinboard, nettsted …). Gi det litt tid, og ideelt sett vil det rangere høyt. Bilder som lastes opp til et nettsted med høy autoritet (som Pinterest), har en bedre sjanse til å rangere høyt.

google-image-søkeord

Hvis du har problemer og et bilde ikke rangerer høyt, kan du prøve å velge et enda mer spesifikt søkeord. Generelt, jo mer spesifikt søkeordet er, desto mindre konkurransedyktig vil det være. Og hvis et nøkkelord vises i Googles rullegardinmeny, betyr det at folk virkelig søker etter det.

long-tail-artist-søkeord

4. Optimalisering av sosiale medier

Hvorfor sosiale medier er viktig for artist SEO:

 • Profiler på sosiale medier rangerer høyt i Google
 • Profilbilder vises vanligvis i Google Bilder

sosiale-medier-image-optimalisering

De viktigste sosiale nettverkene er …

Bruk dine sosiale medieprofiler gjør dem rangere høyere
Forsikre deg om at alle medieprofilene er 100% komplette og inkluderer kunstverkene dine (som vanligvis kan kategoriseres i album, pinboards, etcs). Å legge til tilkoblinger og legge ut pågående oppdateringer sender gode signaler til Google om at du er en legitim person / virksomhet. Hvis du vil befolke Google med innholdet ditt, er det sannsynligvis å bruke sosiale medier-profiler den enkleste måten å gjøre det på.

5. YouTube Video SEO

YouTube-videoer kan også vises på Google. Dette kalles video seo og ser slik ut:

YouTube SEO

 • Lag videoen din
 • Merk videofilen som nøkkelord, og last deretter opp til Youtube
 • Design et tilpasset miniatyrbilde, merk det med søkeordet ditt, og last det opp
 • Skriv en fin tittel som også skal inneholde nøkkelordet ditt
 • Skriv en lang (helst 400+ ord) beskrivelse ved å bruke søkeordet ditt 2-3 ganger
 • Ikke overdriv det på taggene, men legg til noen få
 • Få flere likes, visninger, kommentarer ved å promotere det
 • Legg det til på nettstedet ditt (antall innebygder er en rangeringsfaktor)
 • Svar ALLTID på kommentarer, da disse vil hjelpe den å rangere høyere

FYI her er en oppdatert video av René hvis du vil høre historien hennes …

6. Få en Wikipedia Wikipedia-side

Jeg har gjort ganske mange av disse, dessverre ønsker Wikipedia ikke at forfatteren skal ha noen tilknytning til artisten, så jeg burde nok ikke offentliggjort dem. Men slik får du en.

Trinn 1: Samle kilder – samle lenker fra ALLE online artikler du er nevnt i. Disse skal ikke publiseres av deg (f.eks. nettstedet ditt) siden det vil bli ansett som partisk og mot deres retningslinjer, som jeg anbefaler å bla gjennom. Det er ingen perfekte antall kilder, men ideelt sett bør den være over 15. For å finne disse, Google navnet ditt, bla gjennom resultatene og begynn å bygge listen. Du kan sette opp en Google Alert for når noen publiserer noe om deg i fremtiden. Når du har en liste over kilder, er det på tide å skrive et utkast.

Trinn 2: Skriv et fakta, ikke-partisk utkast – se på formatet til RenéLaura, og andre artister Wikipedia sider. Følg et lignende format: tidlig liv og bakgrunn, kunstverk, utstillinger, samlinger, referanser osv. Det skal være likt. Legg også merke til nesten HVERT setning er sitert. Du trenger ikke å kopiere / lime inn eksakte setninger fra kildene dine, men artikkelen skal være avledet fra dem, IKKE dine egne ord. Så bare gjør det beste du kan for å skrive artikkelen mens du siterer kildene dine. Du må også la enhver salgsfremmende eller overdreven tone.

Trinn 3: Ansett en Wikipedia-artikkelforfatter – det er i strid med Wikipedia sine retningslinjer å publisere en artikkel om deg selv (siden den er partisk). Du trenger noen til å gå gjennom utkastet ditt, sørge for at det følger Wikipedia retningslinjer og skrive det første utkastet i Wikipedia-kode. Du kan ansette en Wikipedia-artikkelforfatter av registrere deg for en frilanserkonto deretter legge ut en jobb for en “Wikipedia Article Writer” (det er mange der ute). Enten venter på at folk skal søke, eller søk etter en forfatter og spør folk med høyt rangert om de er interessert. De fleste av dem er utenlands, men alle de jeg ansatt fungerte bra for meg. Bare sørg for at de har veldig gode anmeldelser.

Trinn 4: Arbeid med Wikipedia-forfatteren din for å få den publisert – de vil fortelle deg om noe må fikses. Bare send dem utkastet, listen over kilder og noen få bilder hvis du inkluderer en “verk” -del. Dine vil også trenge ditt hovedbilde og informasjon som vises på høyre side av siden. Herfra er det bare å jobbe med forfatteren din. Jeg er ikke forfatter, så jeg kan ikke svare for mange spørsmål om dette, men forfatteren din burde være i stand til det.

Det er mange Wikipedia-artikkelforfattere der ute:

Wikipedia Artile Writers

7. SEO for kunstgallerier

Hvis du driver et kunstgalleri, antar jeg at du vil rangere høyt i Google for de representerte artistnavnene i tillegg til “Art Gallery Chicago” eller hvilken by du er i. Slik gjør du det …

Seo-for-art-gallerier

Lag en side for hver kunstner – Hvis du søker på “René Schuler”, tror du Google vil tjene en side som viser 20 forskjellige artister? Nei, du trenger en egen side på nettstedet ditt for hver artist.

Optimaliser dine kunstnersider

 • Bruk artistnavnet som sidetittel
 • Ideelt sett bør deres portefølje inneholde mye av arbeidet sitt
 • Merk bilder før du laster dem opp (som tittelen på kunstverket)
 • Bruk så mye unikt innhold som mulig, duplisert innhold er ikke bra
 • Bruk om mulig tekst på siden, ellers er alt Google har bilder
 • Skriv kodebiten for å høres fin ut og ta med navnet deres (som beskrevet i trinn 1)
 • Inkluder unik informasjon. Hvorfor skal Google vise siden din og ikke andre gallerier? Dette er en enorm faktor siden “verdifullt” innhold vanligvis rangerer konkurransen. Google måler hvor mye tid folk bruker på en side og bruker den til å bestemme en sides rangering, så å investere tid i innhold er det # 1 du kan gjøre.

Gran opp Google My Business-siden din

* Google tar i økende grad hensyn til å aktivere bedriftseiere som: legger ut på Google Posts, svarer på anmeldelser, holder spesielle timer oppdatert, svarer på spørsmål, gjør det praktisk for kunder å gjøre direkte handlinger på GMB ved å bruke forretningsadresser.

Google Min bedrift-logo

Få anmeldelser (spesielt på Google Min bedrift) – alt du trenger er 1 anmeldelse for å få stjernene.

Google-My-Business-For-kunstgallerier

Forbedre online profiler med Moz Local – kjør nettstedet ditt gjennom Moz Local som hjelper deg med å fikse ufullstendige, inkonsekvente og dupliserte profiler. Få poengsummen din så mye du kan … disse profilene (kalt sitasjoner) er en viktig del av Googles lokale rangeringsfaktorer.

Outsource mindre viktige profiler til Whitespark – siden disse profilene er så viktige, trenger du flere av dem. Du kan enten outsource dette til Whitesparks siteringstjeneste for $ 4-5 per profil, eller bruk listen over topp sitasjoner etter by. Men du bør minst 50 andre profiler enn de som er i Moz Local. Hvis du gjør dette selv, må du huske å holde oversikt over påloggingene dine.

Følg Googles faktorer for lokal rangering av søk – Jeg dekket det meste av det, men hvis du noen gang er i tvil om hvordan du kan rangere høyere i Google Maps og lokale søkeresultater, sjekk Googles lokale rangeringsfaktorer. Dette rapporteres hvert 2. år av Moz og er den mest nøyaktige studien.

8. Gjør nettstedet ditt raskere

Du trenger ikke en utvikler for å gjøre dette …

 • Kjør nettstedet ditt gjennom GTmetrix for å se om det går sakte
 • Hvis ja, er rask hosting nummer 1-faktoren i WordPress optimaliseringsveiledning
 • Se disse Facebook-avstemningene av topprangerte verter for å se om din er i bunnen
 • jeg bruker Siteground, den vertskapsførte og anbefalt av WordPress
 • Hvis du har et WordPress-nettsted, kan du registrere deg via deres WordPress hosting-side
 • Hvis du bare trenger å være vertskap for 1 nettsted, kan du bruke SiteGrounds Startup-plan som er $ 3,95 per måned
 • Hvis du trenger å være vert for flere nettsteder, bruk GrowBig deres som er $ 5,95 per måned
 • SiteGround vil migrere deg gratis (ingen nedetid, og du trenger ikke gjøre noe)
 • Når du er ferdig, må du prøve på nettstedet ditt i GTmetrix og klikke gjennom sider for å se forskjellen
 • Det blir teknisk, men min WordPress hastighetsguide har mange andre anbefalinger
 • Hvis du bruker WordPress, kan du gjøre det ansett utvikleren min for å fikse GTmetrix-rapporten din ($ 40 / time)

jeg bruker Siteground og ha 200 ms responstid med 100% GTmetrix-score og .4s Pingdom belastning ganger. Gjør en hosting-sjekk, kjør dine egne tester, eller klikk gjennom sidene mine for å se hvor raskt de lastes inn. De ble vurdert som nummer 1-verten i 26 Facebook-avstemninger og er verdens bedre enn Atten (Bluehost, HostGator), Gå pappa, og dårlige verter som pakker for mange mennesker på samme server. de er anbefalt av WordPress, gjøre gratis migrasjoner, og jeg bruker deres semi-dedikert plan.

Bytter til SiteGround

SiteGround Load Time Migration

Bluehost til SiteGround GTmetrix

HostGator til nettstedgrunnen

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 perfekt poengsum på nettstedet

SiteGround Genesis

Hastighet levert av SiteGround

SiteGround GTmetrix-rapport

Reduserte belastningstider med SiteGround

Nye svartider på SiteGround

HostGator til SiteGround-migrasjon

SiteGround responstid på Joomla

Byttet til SiteGround Hosting

SiteGround Rocket Forestill deg Combo

Joomla GTmetrix On SiteGround

SideGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

Reduserte belastningstider for SiteGround

SiteGround Speedy Hosting

Nye Pingdom-resultater på nettstedet

Ny svartid på SiteGround

SiteGround responstid forbedring

2019 Hosting Poll

2017-WordPress-hosting-FB-Poll

Anbefalinger for Elementor Hosting

Juli 2019 Hosting-anbefaling

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Delt-hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Go-To-Hosting-Company

WordPress-hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Best-WordPress-hosting-leverandør-Poll

Best-Web-Hosting-2019-Poll

WP Friendly Hosting Poll

2016-WordPress-hosting-FB-Poll

Favoritthotell for Elementor

Anbefalinger for vert for 2018

WordPress Hosting Poll september 2018.png

Managed-WordPress-hosting-Poll-2017

2019-vertene-Poll-1

Hosting-Poll-For-tilgang

WordPress-hosting-Poll-juni-1

Siteground-anbefaling

2014-Managed-WordPress-hosting-FB-Poll

Best-Web-Hosting-Provider-Poll

Hosting-Poll-Feb-2019

Hosting-anbefalingene-Poll

Bluehost vs SiteGround

WordPress-avstemning for webverten

De gir meg gode belastningstider (se min GTmetrix-rapport) …

2019-GTmetrix-Rapport

En av mange tråder

Best-Host-samtale

Her er deres planer:

SiteGround WordPress Hosting

ofte stilte spørsmål

&# X1f3a8; Hvordan får jeg kunsten i Google Bilder?

Merk bildefilnavnene dine før du laster dem opp til nettstedet ditt (eller andre steder på nettet). De skal beskrive bildet nøyaktig og inkludere et beskrivende nøkkelord. Hvert bilde skal ha en beskrivelse som er unik for det bildet. Prøv også å bruke Wikimedia.

&# X1f3a8; Hvordan rangerer jeg nr. 1 for navnet mitt?

Forsikre deg om at nettstedet og profiler på sosiale medier er laget for å etablere troverdighet overfor Google. Bruk Yoast SEO-pluginen for å tilpasse hvordan hjemmesidebiten vises i Google. Å få koblinger til nettstedet ditt (f.eks. Fra pressemeldinger) hjelper. Det kan ta flere måneder for nye nettsteder å rangere nr. 1 for navnet ditt, men fortsetter å lage signaler for Google.

&# X1f3a8; Hvordan hvordan jeg får en artist Wikipedia-side?

Du trenger kilder, enten de er online kilder eller skriver ut. Deretter trenger du en Wikipedia-artikkelforfatter (ikke du eller noen som er koblet med deg) for å skrive artikkelen. Den forfatteren skal være kunnskapsrik med Wikipedia sine retningslinjer og kode. Wikipedia vil flagge siden hvis du eller noen du kjenner skriver den.

&# X1f3a8; Hvordan spiller sosiale medier profiler inn?

Profiler på sosiale medier er veldig viktige for SEO-en din siden Google henter bilder, beskrivelser og annen informasjon fra sosiale medier-profiler og viser dem i søkeresultatene. Forsikre deg om at du har en Facebook-side, Twitter, YouTube-kanal, Instagram og andre sosiale nettverk du planlegger å legge ut på. Selv om du ikke legger ut mye, kan bare noen få innlegg forbedre merkevaremerket for søkemotoren når folk bruker navnet ditt.

&# X1f3a8; Hva med SEO for kunstgallerier?

Google har et eget sett med rangeringsfaktorer for Google Maps og Local SEO. For å rangere høyt for artistnavn, oppretter du en side for hver artist med en unik beskrivelse og portefølje. Bruk artistnavnet i sidetittelen, URL, Yoast-utdrag og innholdsdel. Forsikre deg om at du oppretter online profiler i Google Min bedrift og andre online kataloger og sosiale profiler.

Hvis du synes artikkelen min var nyttig og har en venn som også vil ha fordel av å lese den, kan du vurdere å dele den med ham eller henne. Jeg er glad for å svare på spørsmål du har om artist SEO, Wikipedia og SEO generelt. Bare slipp meg en linje i kommentarene nedenfor. Lykke til!

Jubel,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map