SEO per als artistes: obteniu el vostre art a Google, Google Images i una introducció per a entrar a Viquipèdia (és a dir, si teniu prou fonts)

Artista Rene Schuler


Per a artistes, SEO normalment significa un dels següents:

Us mostraré com fer tots aquests (i com accedir a la Viquipèdia si teniu prou fonts). Utilitzarem com a exemple René Romero Schuler, un artista amb el qual treballo des de fa més de 5 anys. Vaig passar més de 2 dies en aquest tutorial. És una mica llarg, però seguiu aquests passos i hauríeu d’obtenir molt bons resultats (i si per algun motiu no ho feu, deixeu-me un comentari i us ajudaré).

Com publica Google els seus resultats – Google tira contingut de diferents parts del web. El vostre lloc web és un, els perfils socials són un altre, els vídeos de YouTube i les miniatures, Viquipèdia, i així successivament. Posa-ho tot i això és el que veus a Google. Això només significa que hem de crear contingut en els llocs adequats, etiquetar imatges abans de penjar-les i modificar algunes coses. Això us ajudarà a poblar Google amb EL TEU contingut. Això és el que fa SEO per als artistes.

Si utilitzeu WordPress – Recomano instal·lar el Plugin SEO de Yoast que faig referència al llarg d’aquest tutorial. Per fer-ho, inicieu la sessió al vostre tauler de WordPress, aneu al vostre menú de plugins (a l’esquerra) i, a continuació, busqueu SEO de Yoast. Instal·leu-lo i activeu-lo. Hi entrarem més endavant. No afectarà el vostre disseny i sempre podeu suprimir el complement i tornar-lo a triar si ho trieu.

Els meus antecedents – Sóc el primer lloc classificat Consultora SEO WordPress a Google, amb 3.000 visitants al dia, vaig començar la meva carrera dissenyant llocs de WordPress per a artistes i tinc certificat Google Analytics. No tracteu de vendre res, només assegurant-vos que aquesta guia funcionarà.

Taula de continguts

1. Disseccionar Google

En aquest article faré servir René Romero Schuler com un exemple.
René va ser el primer artista que vaig treballar, segueix sent un client i un gran amic.

René Schuler

Busqueu el seu nom a Google i això és el que veuràs …

SEO per a artistes

Busqueu el seu nom a Google Images i també domina …

google-image-seo-per a artistes

2. Classificació del lloc web # 1

Feu servir el vostre nom al domini – Utilitzant un domini de concordança exacte (www.yourname.com) és la manera més fàcil de classificar el número 1 del vostre nom. Mentre creeu el vostre lloc web amb la vostra cartera, informació biològica, declaracions, esdeveniments i altres pàgines importants, haureu de situar-vos en el primer resultat. Si acaba de crear el lloc web, trigarà un temps, però no esperi. Si us plau, voldreu donar altres “senyals” a Google seguint els passos addicionals que figuren en aquest tutorial.

domini exacte-concordança

Utilitzeu el vostre nom al fragment de la pàgina d’inici – cada pàgina del vostre lloc web té un fragment que apareix als resultats de la cerca (vegeu més avall). Aquest consisteix en el títol de SEO (l’enllaç) i la vostra meta descripció (el resum més llarg). En lloc d’utilitzar el fragment predeterminat generat per WordPress (o qualsevol que sigui el creador de llocs web que feu servir), n’hi hauria d’escriure.

Aquí teniu el aspecte del fragment …

Pàgina inicial-Search-Engine-Snippet

Per editar-les a WordPress, assegureu-vos que en teniu Plugin de Yoast instal·lat (Complements → Afegir nou → Yoast). A continuació, al tauler de WordPress, aneu a SEO → Aparença de cerca → General.

Cerca-aparença-Yoast-SEO

Ara aneu a la pestanya “General” i podreu veure els camps on podreu editar-los …

Cerca-Aparença-Configuració-Yoast

O (en el meu cas), veureu un enllaç a la pàgina principal. Feu clic a ella per anar a la pàgina d’inici, després desplaceu-vos cap a la secció de Yoast i feu clic a la “Vista prèvia del fragment” (vegeu més avall). Aquí és on els escriu. Quan hagueu acabat, actualitzeu la pàgina i, a continuació, doneu a Google 1-5 dies per rastrejar el vostre lloc i mostrar-los. Altres creadors de llocs web tindran un procés similar per escriure fragments.

Seo-per a artistes-amb-yoast

Sense text / Text il·legible – si no hi ha cap text a la pàgina, tots els que veuen Google són imatges (que recolliré al pas 3). Tanmateix, fins i tot sense text, encara podreu classificar el vostre nom amb el número 1. Però les galeries d’art que vulguin classificar-se per a “galeria d’art chicago” (una paraula clau més competitiva) haurien de tenir probablement algun text a la pàgina. Si la feu servir, Eviteu incrustar text en imatges o utilitzar el flash ja que no es poden llegir a Google. Si obriu el vostre lloc web i proveu de copiar algun text, però no ho pot fer, això significa que és il·legible a Google i que no beneficiarà el vostre SEO.

3. Optimització d’imatges de Google

Si aneu a Google Images de René podeu veure que domina els resultats (un projecte que vaig fer per ella). Però realment és molt fàcil, ja que la majoria d’imatges només provenen d’unes quantes fonts.

Abans de penjar les imatges QUALSEVOLS en línia, sempre etiqueteu el nom del fitxer amb el títol de la vostra obra d’art. Un exemple seria: Alpana – 5 × 5 Oil On Canvas de René Romero Schuler. Si el vostre objectiu principal és incloure Google Images quan la gent cerca el vostre nom, incloure-ho al nom del fitxer. Si el vostre objectiu és incloure Google amb una paraula clau relacionada amb el vostre art, deixeu-ho fora. Això passa per imatges del vostre lloc web, perfils de xarxes socials, Viquipèdia i bàsicament a tot arreu.

google-image-seo-per a artistes

La foto principal de perfil de les xarxes socials i la foto de portada són els que són els primers llocs
La imatge de perfil principal és la que més probablement aparegui a Google Images, així que assegureu-vos d’incloure el vostre nom al nom del fitxer abans de penjar la foto principal I les fotografies de portada.

Crea un quadre
Rene pissarra és al voltant del 20% dels resultats de Google Image. Pinterest és un lloc web d’alta autoritat, de manera que és probable que les imatges que pugueu aquí tinguin una posició alta. Creeu un plafó impressionant amb el vostre art i potser amb algunes fotos de vosaltres i dominareu Google Images en molt poc temps.

artista-pinboard

Utilitzeu aquest vídeo tutorial que us mostra com …

Optimitzeu les imatges del vostre lloc web
Les imatges que apareixen a la pàgina d’inici, les dades biogràfiques i la PRIMERA imatge que veieu quan obriu una pàgina de cartera són les més probables a aparèixer a Google Images. Cadascuna d’aquestes imatges es pot “optimitzar” mitjançant el nom del vostre artista al nom del fitxer d’imatge i al text alternatiu …

Nom del fitxer d’imatge. Això és el que la imatge s’etiqueta a l’ordinador abans de penjar-la. Cada vegada que pengeu una imatge al web, el nom del fitxer s’associarà a aquesta imatge. Per ajudar els motors de cerca a associar una imatge amb el nom del vostre artista, us recomano aquest format:

Descripció d’obra d’art – El vostre nom

Text alternatiu. També s’utilitza text alternatiu per descriure imatges als motors de cerca. WordPress no ho fa automàticament, de manera que haureu d’utilitzar un complement com Atributs Alt automàtics (tanmateix, això només afegeix text alt a les noves imatges de l’editor visual, per la qual cosa caldrà afegir-lo a totes les altres imatges manualment). Si no utilitzeu WordPress, busqueu un camp per emplenar un text alt de la imatge o haureu d’editar el HTML per fer-ho (envieu aquesta guia al vostre desenvolupador si cal):

”<spantext alternatiu ”src =” https://onlinemediamasters.com/wp-content/uploads/2013/05/image-file-name.png ”width =” 300 ″ height = ”300 ″ />

Velocitat de la imatge. Hi ha més de 20 maneres d’optimitzar les imatges per carregar-les més ràpidament, moltes de les quals podeu trobar-les GTmetrix. Molts artistes no els agrada redimensionar o comprimir imatges, però encara podeu emmagatzemar en memòria cau, eliminar dades EXIF, carregar mandrosos, especificar el widget / altura de cada imatge, utilitzar un CDN (xarxa de lliurament de contingut) com Cloudflare / StackPath, i assegureu-vos que les imatges es publiquen des de la versió de l’URL correcta (www vs. no www i http vs. https). Les imatges solen ser l’element més pesat del lloc web d’un artista. Proveu el meu tutorial: hauria de millorar el vostre lloc.

Optimitzacions d’imatge-In-GTmetrix

Carregueu imatges a Wikimedia Commons
A prop del 30% de les imatges de Google de Rene són Wikimedia. Només cal que us registreu a Wikimedia i pengeu-hi fotos Wikimedia Commons (aquí estan instruccions completes). Quan arribeu al procés de càrrega, incorporeu la vostra paraula clau (per exemple, el vostre nom) a la descripció de cada foto. Hi ha captura; les persones que facin clic a la foto de Google Images veuran aquesta imatge (no una pàgina de Wikipedia actual). Si teniu prou fonts, us mostraré com podeu entrar una pàgina real pas 6.

Si voleu obtenir una posició més alta a Google Images per a una altra paraula clau que no sigui el vostre nom, anar a images.google.com. Ara comenceu a escriure la paraula clau mitjançant el caràcter subratllat _ per trobar un tipus específic de flor al menú desplegable. Generalment, com més específica sigui la paraula clau, més fàcil serà la classificació. Un cop trobeu la paraula clau, pengeu la imatge a les fonts anteriors (perfils socials, pissarra, lloc web …). Dóna-li una estona i idealment es classificarà. Les imatges que es pengen a un lloc web d’alta autoritat (com Pinterest) tenen una millor possibilitat de classificar-se.

google-image-keywords

Si teniu problemes i no teniu una imatge elevada, proveu de seleccionar una paraula clau encara més específica. En general, com més específica sigui la paraula clau, menys competitiva serà. I si una paraula clau apareix al menú desplegable de Google, això vol dir que la gent la busca.

cua llarga-artista-paraules clau

4. Optimització de perfils de xarxes socials

Per què les xarxes socials són importants per a l’artistes SEO:

 • Els perfils de xarxes socials tenen un alt nivell de Google
 • Les fotos de perfil normalment es mostren a Google Images

optimització d'imatges socials;

Les xarxes socials més importants són …

Utilitzeu els perfils dels vostres mitjans de comunicació de manera més elevada
Assegureu-vos que tots els perfils del material siguin 100% complets i incloguin les vostres obres d’art (que es poden classificar en àlbums, taulers de comandaments, etc.). Si afegiu connexions i publiqueu actualitzacions en curs, envieu bons senyals a Google que sou una persona o empresa legítima. Si voleu omplir Google amb el vostre contingut, és probable que utilitzeu perfils de xarxes socials és la manera més fàcil de fer-ho.

5. YouTube Video SEO

Els vídeos de YouTube també poden aparèixer a Google. D’això se’n diu vídeo seo i es veu així:

YouTube SEO

 • Crea el teu vídeo
 • Etiqueta el teu fitxer de vídeo com a paraula clau i, després, penja-lo a Youtube
 • Dissenyar una miniatura personalitzada, etiquetar-la amb la paraula clau i després penjar-la
 • Escriviu un títol agradable que inclogui la vostra paraula clau
 • Escriviu una descripció llarga (preferiblement més de 400 paraules) amb la paraula clau 2-3 vegades
 • No s’excedeixi a les etiquetes, però n’afegiu-ne algunes
 • Obteniu més likes, visualitzacions, comentaris promocionant-lo
 • Incrustar-lo al lloc web (el número d’incrustacions és un factor de classificació)
 • SEMPRE responen als comentaris ja que els ajudaran a obtenir una posició més alta

FYI aquí teniu un vídeo actualitzat de René si voleu escoltar la seva història …

6. Obteniu una pàgina de Wikipedia

N’he fet bastants d’aquests, malauradament a la Viquipèdia no vol que l’escriptor tingui cap connexió amb l’artista, així que probablement no els hauria de donar a conèixer. Però aquí hi ha com obtenir-ne un.

Pas 1: Obteniu fonts – reuniu enllaços de TOTS els articles en línia en què heu esmentat. No haurien de ser publicats per vosaltres (per exemple, el vostre lloc web), ja que es consideraria esbiaixat i en contra de la seva pautes, que recomano per fer No hi ha un nombre perfecte de fonts, però idealment hauria de ser superior a 15. Per trobar-les, Google el vostre nom, desplaceu-vos entre els resultats i comenceu a crear la vostra llista. Tu pots configura una alerta de Google per quan algú publica alguna cosa sobre tu en el futur. Un cop tingueu una llista de fonts, és el moment d’escriure un esborrany.

Pas 2: escriviu un esborrany fet i no esbiaixat – mirar el format de RenéLaura, i altres pàgines de Wikipedia d’artistes. Seguiu un format similar: vida primerenca i antecedents, obres d’art, exposicions, col·leccions, referències, etc. Hauria de ser similar. També es noten gairebé CADA frase. No heu de copiar o enganxar frases exactes de les vostres fonts, però l’article hauria de derivar d’elles, NO de les vostres paraules. Així que només cal fer el possible per escriure l’article tot citant les seves fonts. També deixeu fora qualsevol to promocional o exagerat.

Pas 3: Contracteu un escriptor d’articles de Wikipedia – és contrari a les directrius de Wikipedia publicar un article sobre vosaltres mateixos (ja que és esbiaixat). Haureu de que algú revisi el vostre esborrany, assegureu-vos que segueixi les directrius de Wikipedia i que redacti el primer esborrany Codi de Viquipèdia. Podeu contractar un escriptor d’articles de Viquipèdia a inscriure’s a un compte autònom i després publicar una feina per a un “Writer d’articles de Wikipedia” (hi ha molts). Espereu que s’apliqui la gent o cerqueu un escriptor i pregunteu-ne persones si estan interessades. La majoria són a l’estranger, però tots els que vaig contractar em van funcionar bé. Només cal assegurar-se que tenen molt bones crítiques.

Pas 4: Treballeu amb el vostre escriptor de Wikipedia per publicar-lo – Us diran si cal resoldre alguna cosa. Si us plau, envieu-los el vostre esborrany, la llista de fonts i algunes imatges si inclogueu una secció “funciona”. També necessitareu la vostra imatge principal i la informació que es mostra a la part dreta de la pàgina. A partir d’aquí, només es tracta de treballar amb el vostre escriptor. No sóc escriptor, per la qual cosa no puc respondre massa preguntes al respecte, però el vostre escriptor hauria de ser capaç de fer-ho.

Hi ha molts escriptors d’articles de Wikipedia:

Escriptors Artile Wikipedia

7. SEO per a Galeries d’art

Si teniu una galeria d’art suposo que voleu classificar-vos a Google tant per als noms d’artistes representats com per a “Galeria d’Art Chicago” o per la ciutat que sigueu. Aquí podeu fer això …

galeries d'art per a art

Creeu una pàgina per a cada artista – si busqueu “René Schuler” creieu que Google servirà una pàgina amb 20 artistes diferents? No, necessiteu una pàgina al vostre lloc per a cada artista.

Optimitzeu les vostres pàgines d’artistes

 • Utilitzeu el nom de l’artista com a títol de la pàgina
 • L’ideal seria que la seva cartera inclogui una gran part del seu treball
 • Etiqueta imatges abans de penjar-les (com a títol de l’obra d’art)
 • Utilitzeu tant contingut com sigui possible, duplicar el contingut no és bo
 • Si és possible, utilitzeu algun text de la pàgina, en cas contrari, totes les imatges de Google són imatges
 • Escriviu el fragment per semblar agradable i incloure el seu nom (tal com es descriu a Pas 1)
 • Incloeu informació única, per què hauria de mostrar Google la vostra pàgina i no altres galeries? Aquest és un factor molt gran ja que el contingut “valuós” sol superar la competència. Google mesura quant de temps passa la gent en una pàgina i l’utilitza per determinar els rànquings d’una pàgina, de manera que invertir temps en contingut és el primer número que podeu fer.

Promulgueu la pàgina de Google My Business

* Google té cada cop més en compte activar els propietaris d’empreses que: publiquen publicacions a Google Posts, responen a les ressenyes, mantenen actualitzades les hores especials, responen preguntes, fan més convenient que els clients facin accions directes sobre GMB mitjançant URL de negoci..

Logotip de Google My Business

Obteniu comentaris (sobretot en Google My Business) Tot el que necessites és 1 revisió per obtenir les estrelles.

Google-My-Business-For-Art-Galeries

Millora els perfils en línia amb Moz Local – dirigiu el vostre lloc web a través Moz Local que us ajuda a arreglar perfils incomplets, inconsistents i duplicats. Obteniu la vostra puntuació tant com pugueu … aquests perfils (anomenats cites) són una part important Factors locals de classificació de la cerca de Google.

Externalitzar perfils menys importants a Whitespark – ja que aquests perfils són tan importants, en necessiteu més. Podeu subcontractar-lo El servei de cites de Whitespark per 4 a 5 dòlars per perfil o utilitzeu-ne la llista citacions principals per ciutat. Però com a mínim hauríeu de tenir 50 perfils diferents dels de Moz Local. Si ho feu vosaltres mateixos, no deixeu de fer un seguiment dels vostres inicis de sessió.

Seguiu els factors de classificació de la cerca local de Google – Vaig cobrir la major part, però, si mai teniu dubtes de com pujar el nivell més alt a Google Maps i als resultats de cerca locals, comproveu Factors de classificació de la cerca local de Google. Això ho informa cada dos anys per Moz i és l’estudi més exacte.

8. Fes que el lloc web sigui més ràpid

No necessiteu cap desenvolupador per fer-ho …

 • Executeu el vostre lloc web a través GTmetrix per veure si és lent
 • En cas afirmatiu, l’allotjament ràpid és el factor número 1 a la Guia d’optimització de WordPress
 • Consulteu aquestes enquestes de Facebook dels amfitrions més valorats per veure si el vostre és al final
 • jo utilitzo SiteGround, l’amfitrió classificat i número 1 recomanat per WordPress
 • Si teniu un lloc web de WordPress, inscriviu-vos a través del vostre Pàgina d’allotjament de WordPress
 • Si només necessiteu allotjar 1 lloc web, utilitzeu el pla StartUp de SiteGround, que és de 3,95 dòlars al mes
 • Si necessiteu allotjar diversos llocs web, utilitzeu el seu GrowBig, que és de 5,95 dòlars al mes
 • SiteGround ho farà migrar-te gratuïtament (no hi ha temps i no és necessari fer res)
 • En acabar, prova de nou el lloc a GTmetrix i feu clic a través de les pàgines per veure la diferència
 • Es fa tècnic, però el meu Guia de velocitat de WordPress té moltes altres recomanacions
 • Si feu servir WordPress, podeu contracta el meu desenvolupador per solucionar el vostre informe GTmetrix ($ 40 / hora)

jo utilitzo SiteGround i tenir 200ms temps de resposta amb puntuacions 100% GTmetrix i .4s Temps de càrrega del pingdom. Feu una comprovació d’allotjament, realitzeu les vostres pròpies proves o feu clic a les meves pàgines per veure la velocitat que es carreguen. Ells van ser classificats com a número 1 a 26 enquestes de Facebook i són millors EIG (Bluehost, HostGator), Godaddy, i els amfitrions dolents que empaqueten massa persones al mateix servidor. Ho són recomanat per WordPress, fer migracions gratuïtes, i jo els utilitzo pla semi-dedicat.

Canvi a SiteGround

Migració del temps de càrrega del lloc web

Bluehost a SiteGround GTmetrix

HostGator a SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Insights

100 Puntuació perfecta a SiteGround

Gènesi del lloc

Velocitat lliurada per SiteGround

SiteGround GTmetrix Report

Temps de càrrega reduïts amb SiteGround

Nous temps de resposta de SiteGround

HostGator cap a SiteGround Migració

Temps de resposta del lloc a Joomla

Canvia a Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix a SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

Temps de càrrega reduïts del lloc

SiteGround Speedy Hosting

Nous resultats de Pingdom a SiteGround

Nou temps de resposta de SiteGround

Millora del temps de resposta de SiteGround

Enquesta d’allotjament del 2019

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Recomanacions d'allotjament a Elementor

Juliol de 2019 Recomanació d'allotjament

WordPress-Host-Poll-Aug-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Poll

Empresa de hosting

WordPress-Hosting-Poll-2017

Managed-Hosting-Poll

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Poll

Millor WordPress-Hosting-Provider-Poll

Best-Web-Hosting-2019-Poll

WP Friendly Polling Hosting

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Allotjament favorit per a Elementor

Recomanacions d'allotjament 2018

Enllaç de WordPress WordPress, setembre de 2018.png

Managed-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Hosting-Poll-For-Speed

WordPress-Hosting-Poll-1 de juny

Recomanació del lloc

2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-Poll

Millor web-Hosting-Provider-Poll-Poll

Hosting-Poll-febrer de 2019

Recomanacions-Hosting-Poll

Bluehost vs SiteGround

Enquesta de l'amfitrió web de WordPress

Em proporcionen grans temps de càrrega (vegeu el meu informe GTmetrix) …

Informe 2019-GTmetrix

Un de molts fils

Conversa amb el millor amfitrió

Aquí en són els seus plans:

SiteGround WordPress Hosting

Preguntes freqüents

&# x1f3a8; Com puc obtenir el meu art a Google Images?

Etiqueta els noms dels fitxers d’imatges abans de penjar-los al lloc web (o a qualsevol altre lloc en línia). Haurien de descriure amb precisió la imatge i incloure una paraula clau descriptiva. Cada imatge ha de tenir una descripció única de la imatge. Proveu també a utilitzar Wikimedia.

&# x1f3a8; Com puc classificar el número 1 pel meu nom?

Assegureu-vos que el vostre lloc web i els vostres perfils de xarxes socials estiguin creats per establir credibilitat a Google. Utilitzeu el complement SEO de Yoast per personalitzar la forma en què apareix el fragment de la pàgina principal a Google. Obtenir enllaços al vostre lloc web (per exemple, a partir de comunicats de premsa) us ajuda. Es poden trigar diversos mesos perquè els llocs web nous tinguin el primer lloc pel vostre nom, però creeu senyals per a Google.

&# x1f3a8; Com obtinc una pàgina de Wikipedia d’artista?

Necessiteu fonts, ja siguin fonts en línia o bé imprimiu. A continuació, necessiteu un escriptor d’articles de Wikipedia (no vosaltres ni ningú connectat amb vosaltres) per escriure l’article. Aquest escriptor s’hauria de conèixer amb les directrius i codi de Viquipèdia. Viquipèdia marcarà la pàgina si tu o algú que la coneixes ho escriu.

&# x1f3a8; Com entren en joc els perfils de xarxes socials?

Els perfils de xarxes socials són molt importants per al vostre SEO, ja que Google trau imatges, descripcions i altra informació dels vostres perfils de xarxes socials i les mostra als resultats de la cerca. Assegureu-vos que teniu una pàgina de Facebook, Twitter, canal de YouTube, Instagram i qualsevol altra xarxa social en què tingueu previst publicar-la. Fins i tot si no publiqueu gaire coses, només poques publicacions poden millorar la vostra marca del motor de cerca quan els usuaris fan el vostre nom.

&# x1f3a8; Què passa amb SEO per a galeries d’art?

Google té el seu propi conjunt de factors de classificació per a Google Maps i SEO local. Per classificar-se com a màxim per als noms d’artistes, creeu una pàgina per a cada artista amb una descripció i un portafoli únics. Utilitzeu el nom de l’artista al títol de la pàgina, l’URL, el fragment de Yoast i el cos de contingut. Assegureu-vos de crear perfils en línia a Google My Business i altres directoris en línia i perfils socials.

Si creieu útil el meu article i teniu un amic que també es beneficiaria de llegir-lo, considereu-lo compartit amb ell. Estic encantat de respondre qualsevol pregunta que tingueu sobre SEO d’artista, Viquipèdia i SEO en general. Només cal deixar-me una línia als comentaris que hi ha a continuació. Bona sort!

Salutacions,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map