SEO урок на Том за WordPress: 101 начина да оптимизирате сайта си за по-високи класирания – сериозно дълго ръководство, но 100% заслужава да четете

03.06.2020
SEO 'SEO урок на Том за WordPress: 101 начина да оптимизирате сайта си за по-високи класирания – сериозно дълго ръководство, но 100% заслужава да четете
0 61 мин.

Да, ще убием Google.


Този урок за WordPress SEO надхвърля зелените светлини на Yoast (които едва работят).

Така че нека да намалим пухът и да ви покажа какво ме накара 2 500 посетители на ден като шоу за 1 човек – като някой, който пише уроци за оптимизиране на скоростта на WordPress SEO + за живот.

Това е всичко трябва да класирате сайта си в WordPress по-високо в търсачките: конфигурирането на Yoast, Search Console, изследването на ключови думи с дълги опашки и защо добавянето на HTML съдържанието е едно от най-добрите неща, които можете да направите за SEO страници. Ще обхващам и богати фрагменти, получавайки представени от Google фрагменти, оптимизация на скоростта, оптимизация на изображения, честота на кликване, локално SEO и защо обсебването на зелените светлини на Yoast не е добра идея, тъй като може да доведе до наказание за пълнене с ключови думи. Всички скрийншоти трябва да са актуални, моля, уведомете ме, ако не са!

Наслади се 🙂

Contents

1. Добавете Съдържание

Google казва

Уверете се, че дългите много тематични страници на вашия сайт са добре структурирани и разделени на отделни логически секции. Второ, уверете се, че във всеки раздел има свързана котва с описателно име (т.е. не само „Раздел 2.1“) и вашата страница съдържа таблица със съдържание, която свързва към отделни котви.

Защо това е №1 в моя списък

 • Насърчава дълго съдържание (целта е 3 000+ думи)
 • Хората могат да свързват конкретни секции в публикацията ви
 • Хората могат да прескачат съдържание и да намерят това, от което се нуждаят
 • Хората ще кликнат върху страницата (добре за SEO)
 • Шанс за получаване прескачане към връзки използвайки наречени котви (показано по-долу)

Направо към връзки

Как да създадете HTML съдържанието
Съдържанието HTML изглежда така …

HTML на всяка подпозиция изглежда така …

Елемент първи

Точка втора

Точка трета

Предлагам кодиране на вашия TOC в HTML / CSS но можете също да опитате Лесна таблица на съдържанието Plugin. Ако имате тънко съдържание, добавете съдържанието и го оформете. Направих това с моя Yoast SEO урок и мина от 10 до 100+ посетители / ден за седмица! Сега създавам само дълги (подробни) уроци и започвам всяка от тях, като пиша ключови теми в моя TOC. Работи като мечта.

2. Yoast конфигурация

Повечето хора имат Yoast но малко хора го използват по правилния начин.

4 ключови стъпки към Yoast

 • Конфигуриране на настройките
 • Проверка на инструментите за уеб администратори
 • Проучване на ключови думи с дълги опашки (специфични)
 • Оптимизация на съдържанието (има повече от зелените светлини)

Yoast-WordPress-SEO-Plugin-Settings

Да започнем с конфигурирането на настройките …

2.1. Деактивирайте ненужните функции

В Yoast отидете на SEO → Общи → Функции. Изпробвайте всяка от тях и преценете дали е полезна. Просто активирането им НЯМА да помогне на SEO – те са просто инструменти които се опитват да ви помогнат да оптимизирате съдържанието.

Не ми трябват Анализ на четимост казва ми дали изреченията ми са твърде кратки / дълги. Естествено добавям връзки в съдържанието си и не са ми нужни Брояч на текстови връзки. Мога да използвам Search Console, за да проверя какво съдържание е индексирано в Google, и никога не използвам Yoast Admin Bar. Деактивирах ги.

Функции Yoast

Освен Йоаст, аз съм твърдо вярващ, че превъзходното съдържание естествено ще бъде високо а) хората го намират за полезен, б) избрахте ключова дума с дълга опашка с ниска конкуренция в резултатите от търсенето с Google и ° С) оптимизирахте заглавието / фрагментите си, за да накарате хората да четат.

Останалото е сравнително малко неща …

2.2. Инструменти за уеб администратори
 • Запиши се за Google конзола за търсене
 • Използвай Опция за потвърждаване на HTML маркера
 • Копирайте код, предоставен от Search Console
 • Поставете в Yoast (SEO → Общи → Инструменти за уеб администратори)
 • Изтрийте всичко извън офертите (включително офертите)
 • Запазете промените в Yoast
 • Кликнете върху Потвърждаване в Search Console
 • Ще отнеме няколко дни, докато някои данни ще се попълнят в Search Console
 • Може да се използва същия процес за потвърждаване на HTML маркера Bing + Yandex
 • Опитах се Baidu но без резултат (едва ли някой от читателите ми е китайски така или иначе)

HTML Tag Потвърждаване на конзолата за търсене на Google

Yoast-Webmaster Tools-

2.3. Представяне на XML Sitemap
 • В Yoast отидете на SEO → XML Sitemaps
 • Кликнете върху бутона на XML Sitemap
 • Копирайте последното минало на URL адреса: /sitemap_index.xml
 • Влезте в конзолата за търсене на Google
 • Отляво на таблото за управление отидете на Обхождане → Sitemaps
 • Поставете URL адреса (екрана по-долу)
 • Тествайте и изпратете
 • Повторете за Bing + Yandex
 • виждам често срещани грешки в Sitemap

Карта за Yoast

2.4. Грешки при обхождане

Грешки при обхождане са счупени страници, обикновено причинени от изтриване на страници или промяна на перманентни връзки.

Етап 1: в настройките на конзолата за търсене на Yoast, удостоверете Yoast с конзолата за търсене на Google …

Yoast-търсене-конзола удостоверяване

Стъпка 2: След като бъде удостоверена, може да отнеме няколко дни / седмици, за да се попълнят всички грешки при обхождане …

Yoast-търсенето на конзола обхождане грешки

Стъпка 3: Пренасочете всеки към новия URL адрес (не само към началната страница). Използвай Бърза приставка за пренасочване на страница / публикация, Мениджърът за пренасочване на Yoast Premium или създаване на пренасочвания чрез .htaccess.

301 Пренасочване на WordPress

2.5. Избягвайте променливи на фрагменти

Променливи на фрагмент Дръж се като шаблони за вашите SEO заглавия + мета описания, АКО не ги пишете ръчно. ВИНАГИ трябва да ги напишете ръчно, така че да четат добре (хората искат да кликнат върху вас), така че те са в рамките на знаците и затова те включват ключовата дума за фокус.

Използвам шаблоните по-долу, в случай че забравя да напиша своето SEO заглавие + мета описание (което никога не правя). Можете да зададете и това, но не разчитайте на променливи фрагменти – те са лош пряк път.

Променлива фрагмент на SEO заглавие: Заглавие Сепаратор на заглавие
Променлива фрагмент на мета описание: откъс (кратко резюме на избраното от Google съдържание)

Yoast-фрагмента-Променливи

2.6. Неполезно съдържание на Noindex

Обикновено не искате определено съдържание да се показва в търсачките (тагове, публикации, авторски архиви, архиви с дати). В Yoast отидете на SEO → Search Appearance. Преминете през вашия раздел съдържание, таксономии и архиви и изберете да не ги показвате в резултатите от търсенето. Очевидно искате да индексирате страници / публикации и може би страници с категории, ако имате достатъчно статии под всяка от тях, но останалото обикновено причинява дублирано съдържание, което можете да проверите Siteliner.

Noindexing-Content-Yoast

2.7. Добавяне на дата към преглед на фрагмент (за постове)

Лесен начин да увеличите честотата на кликване (CTR) за публикациите е да покажете датата на публикуването им в фрагменти – това поддържа съдържанието ви да изглежда свежо. Google използва дата на промяна след дата които можете да добавите в горната част на публикациите. Всеки път, когато актуализирате публикация, Google ще използва текущия ден.

Дата на публикуване

Първо, активирайте „дата в преглед на фрагмент“ в Yoast (SEO → Външен вид на търсене → Типове съдържание).

Дата-In-Snippet-Преглед-Yoast

Сега добавете този код към вашата тема (или използвайте Публикуване на актуализирана добавка за дата) което прави същото. Ако използвате Рамка за генезис можеш да използваш Плъгин Genesis Simple Edits за да добавите променен кратък код за дата към секцията „Вписване на мета“ в „Генезис → прости редакции“.

Последно модифициран: <?php the_modified_date (); ?>

Моят изглежда така …

Влизане-Meta

Кое води до …

Дата на промяна на публикацията

2.8. Извадете категория от URL адреси

Ако / категорията / е в публикацията ви в блога перманентни връзки, това няма никаква цел и трябва да го премахнете в Yoast (SEO → Външен вид на търсене → Таксономии). Внимавайте обаче, това променя перманентни връзки за публикации с думата „категория“ в URL адресите (настройките пренасочвания). Вижте кога да промените перманентните връзки.

Yoast-Категории-префикс

2.9. Навигационен

Панировъчните плочи са навигационен текст, който обикновено виждате в горната част на съдържанието …

Навигационен

Те също се появяват в резултатите от търсенето …

SEO Хлебни платки

Активирайте галета в Yoast (SEO → Външен вид на търсенето → Breadcrumbs)…

Yoast-навигационните пътища-Settings

След това добавете този код, където искате да се показват галета. Най-често срещаните места са header.php, single.php или page.php. Ето Урок за галета на Йоаст ако имате нужда от помощ. Не ги използвам, защото не харесвам елементарно, но ако нямате нищо против как изглеждат, това може леко да подобри SEO, тъй като помага на потребителите и търсачките да научат вашата структура на съдържанието.

<?PHP
ако (function_exists (‘yoast_breadcrumb’)) {
yoast_breadcrumb ( “

‘,’

‘);
}
?>

2.10. Социални мета данни

Персонализирайте как изглежда съдържанието ви, когато се споделя във Facebook / Twitter …

Фейсбук споделяне

В Yoast отидете на SEO → Social, след което активирайте мета данни в раздела Facebook / Twitter. Докато сте тук, не забравяйте потвърдете сайта си с Pinterest и добавете страницата си в Google+ към Yoast.

Yoast-социален-за метаданни

Сега редактирайте страница / публикация, превъртете надолу до секцията Yoast, щракнете върху връзката за споделяне (показана по-долу) и ще можете да качвате изображения във Facebook (1200 x 630px) и Twitter (1024 x 512px). Да, това означава, че трябва да създадете 2 графики за всяко парче съдържание, ако искате да изглежда хубаво.

Yoast-социални медии оптимизация

Ако увеличавате публикации във рекламите във Facebook, можете да контролирате рекламния текст с помощта на Yoast. Facebook няма да ви позволи да промените заглавието, така че преди да споделите публикацията си във Facebook, дайте й заглавието, което искате, като използвате полето „Facebook Title“ на Yoast (което може да бъде различно от SEO заглавието + мета описание). Ако заглавието ви във Facebook не работи веднага, опитайте се да изчистите кеша на уебсайта си. Открих, че понякога може да отнеме няколко дни, за да се актуализира с ново заглавие / изображение на Facebook.

Заглавие на Yoast Facebook

2.11. Групов редактор

Редактирайте SEO заглавия + мета описания на групи, без да преминавате през всяка отделна страница / публикация. Супер полезно за настройване на мета описания за увеличаване на CTR или писането им, ако все още не сте го направили. Редакторът за групови съобщения на Yoast НЕ ви казва ключова дума за фокус на всяка публикация или не показва лентата за дължина, така че не забравяйте да включите ключовата си дума за фокус и да останете в границите на знаците.

Yoast-Груповото Редактор

2.12. Yoast Premium: заслужава ли си? Не.

Не беше за мен.

Той включва мениджър за пренасочване, което може да стане с помощта на безплатния плъгин за бърза страница / пост пренасочване. Множественият анализ на ключови думи открива само съвпадения на ключовата Ви дума (вторичните ключови думи обикновено се използват като частични съвпадения) … така че това е безполезно, с изключение на проследяването им. Докато пишете страхотно съдържание и правите добро на страница SEO с безплатен плъгин на Yoast (и съвети от това ръководство), не харчете $ 89 / година за Yoast premium.

Преглед на всяка функция …

Мениджър на пренасочване – ви позволява да коригирате грешки при обхождане в раздела за търсене на конзолата на Yoast, като настроите пренасочвания (но можете да използвате и Бързо пренасочване на страница / публикация). Yoast автоматично ще настрои пренасочванията, след като се промени постоянна връзка, което е хубаво, тъй като повечето други приставки за пренасочване не правят това. Можете също да импортирате съществуващи пренасочвания от Плъгин за пренасочване и .htaccess.

Yoast пренасочват-мениджър

Ключови думи с няколко фокуса – вторичните ключови думи могат да бъдат насочени чрез изследване на синоним на основната ви ключова дума и включване на частични съвпадения в цялото ви съдържание… WordPress тематични пакети (първични) + WordPress пакети за разработчици (вторични) = 10 най-добри WordPress тематични пакети / пакети за разработчици (заглавието, което включва и двете) , Тъй като вторичната ключова дума не се използва като точно съвпадение, Yoast няма да я открие и вторичните ви ключови балони в Yoast ще бъдат червени … което е добре, но прави функционалността безполезна.

Заглавие

Вътрешно свързване – показва свързани статии, които сте написали за предложения за вътрешни връзки.

Insights – показва най-използваните думи на страницата.

Social Preview – показва преглед на това как ще изглежда публикация, когато се споделя във Facebook и Twitter, но стига да качвате персонализирани изображения, както е описано в раздел 2.11, ще знаете как изглеждат така или иначе (същото като снимките, които качихте), така че не трябва да се нуждаете от това.

Yoast-социални-визуализации

Premium поддръжка – Чувал съм от множество хора, които просто ви насочват към уроци.

заключение – ако видите нещо, което ви харесва, струва $ 89 / година, сигурно. Но повечето хора изобщо не се нуждаят от това. Вероятно изобщо няма да подобри SEO … това е ненужен лукс, ако питате мен.

3. Изследване на ключови думи

Най-добрите ключови думи са специфични (с дълга опашка) фрази със слабо съдържание в резултатите от търсенето с Google. Ако използвате своята ключова дума в Google и видите кратко съдържание, което не покрива широко темата, обикновено имате победител. Ето инструментите / стратегиите, които използвам за намиране на ключови думи.

3.1. Отговор на обществеността

Отговор на обществеността изтегля ключови думи от Google Autocomplete и ги разделя на въпроси, предлози и сравнения. Това е буквално най-готиният инструмент за изследване на ключови думи.

Йоаст ключови думи - AnswerThePublic

3.2. Google Autocomplete

Отидете на google.com и започнете да пишете ключова дума, за да може Google да завърши фразата (не забравяйте, че търсите фрази с дълга опашка, обикновено с 3+ думи тъй като те са много по-малко конкурентни). Можете също да използвате символа за подчертаване _ навсякъде в израза и Google ще попълни празното. Ще трябва да END за символа на подчертаване за този метод.

Google-функцията за автоматично довършване-попълване на празните места-1

За да видите още повече ключови думи в падащото меню, използвайте множествено число или друго подреждане на думи …

Google-функцията за автоматично довършване-множествено-Ключови думи

Всяка услуга (и местоположение) трябва да е насочена към отделни страници на вашия уебсайт …

Multiple-местно Ключови думи

За конкурентни теми за публикации в блога винаги избирайте много специфична ключова дума (с дълга опашка) …

Ключови думи с дълги опашки

Можете да направите същото за видео ключови думи …

Ключови думи за видео

Как намерих ключова дума за урока си Yoast …

Yoast-ключова дума изследвания

Yoast-Keyword

3.3. Moz Explorer Explorer

За да сте сигурни, че не сте пропуснали нито една ключова дума от Google Autocomplete, използвайте Moz Explorer Explorer което е като Google Планировчик на ключови думи само по-добре (и безплатно). Започнете с широка фраза, стартирайте инструмента и след това под Групови ключови думи изберете „да, с ниска лексикална прилика“. Това ви пречи да се налага да прелиствате подобни вариации на ключови думи отново и отново.

Предложения за ключови думи в Moz

3.4. HubShout WebGarder

За да видите пълен списък с ключови думи за конкурентните уебсайтове, изпълнете ги HubShout WebGrader

Моите ключови думи

3.5. Ключови думи с дълги опашки

Ключовите думи с дълга опашка са много специфични фрази (не широки), обикновено с 3+ отделни думи във фразата. Те обикновено имат по-малко търсения, но са по-малко конкурентен. Ако не получавате резултати със своя SEO, вероятно или насочвате твърде широки ключови думи, или съдържанието ви не е достатъчно дълго / задълбочено. Можете дори да насочите към Чикаго WordPress Design вместо Чикаго Уеб дизайн (тъй като е по-специфичен), което също намалява конкуренцията. Ключовите думи с дълга опашка също довеждат по-насочен посетител към вашия сайт (хора, които искат дизайн на WordPress).

Ключови думи с дълги опашки

3.6. Ключови думи за дата

Насочете допълнителен трафик, като насочвате ключови думи за дата за публикации, чувствителни към времето …

Чувствителни към времето ключови думи

Основното е да включите датата (годината) в заглавието на вашата страница, SEO заглавието, мета описанието. Разбира се, това изисква да поддържам актуалния урок, но това вече доведе до доста допълнителен трафик през 2017 г. (можете да проверите най-търсените ключови думи анализа за търсене).

Дати в SEO заглавия

3.7. Насочете синоними на същата страница

Общото правило е, ако две ключови думи имат еднакви намерение за търсене (хората възнамеряват да намерят една и съща информация, ако търсят всяка от двете ключови думи), и двете ключови думи могат да бъдат насочени към една и съща страница.

Но понякога трябва да анализирате резултатите от търсенето, за да видите колко те се колебаят. Имам отделни страници за WordPress SEO услуги, WordPress SEO консултации, и Експерт по WordPress SEO. Почти всички означават абсолютно едно и също нещо, но резултатите от търсенето са много различни … затова създадох страница за всеки и сега се класирам в топ 2 за всички тях. Направих същото и с моето Теми за генезис WooCommerce публикация, която също е насочена към „Теми за електронна търговия в генезис“, защото когато прегледах двете ключови думи, резултатите от търсенето бяха почти еднакви.

3.8. Насочване към няколко ключови думи

Всичко, което трябва да направите, е да проучите синоним на основната си ключова дума, след което включете и двете в заглавието на вашата страница, SEO заглавието и мета описанието. Това е от FAR най-важната част, но можете също да поръсите второстепенната си ключова дума 1-2 пъти в съдържанието си. НЕ трябва да включвате и двете като пълни ключови думи (точни съвпадения), в противен случай заглавието ви ще изглежда спам. Изработване на заглавие, което звучи приятно и включва частични мачове е пътят.

Етап 1: Проучете основната си ключова дума …

Вторични ключови думи

Стъпка 2: Проучете вторичната си ключова дума …

Ключова дума за вторичен фокус

Стъпка 3: Напишете заглавие, което включва и двете и все още звучи приятно …

Заглавие

Стъпка 4: Класиране и за двете ключови думи …

фокус-ключова дума 1

фокус-дума-2

Можете да използвате същата стратегия във вашето мета описание и (пестеливо) в тялото на съдържанието.

4. Конкуренция на ключови думи

Ключовата дума е по-конкурентна, ако:

 • Широка е
 • Най-добрите резултати имат силно съдържание
 • Най-добрите резултати имат високи DA / PA в MozBar
 • Най-добрите резултати се попълват от уебсайтове на авторитети
 • Виждате много реклами от Google AdWords
 • Има много резултати от търсенето (33,8 милиона е твърде много)
 • Насочвате широка фраза в голям град (напр. Чикаго Уеб дизайн)
4.1. Анализирайте резултатите от търсенето с Google

Гугълът на ключовата Ви дума и анализирането на резултатите от търсенето е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Не искате да прекарвате цялото това време в създаване на съдържание за ключова дума, която никога няма да класирате. Ако използвате ключовата дума в Google и видите индикаторите по-долу, може да искате да изберете друга ключова дума (съвет: получете по-конкретна).

Конкуренция по ключови думи

4.2. Mozbar

Разширение на MozBar Chrome ви позволява да използвате Google всяка ключова дума и да видите DA (авторитет на домейна) и PA (страница орган) на всеки резултат от търсенето. Колкото по-големи са числата, толкова по-конкурентна е ключовата дума. употреба Изследовател на Моз за да научите авторитета на домейна на вашия уеб сайт и да се опитате да се конкурирате в рамките на вашия обхват (вижте диаграмата по-долу). Докато изграждате авторитета на вашия домейн (като създавате страхотно съдържание и получавате връзки), можете да започнете да насочвате към по-конкурентни ключови думи, които имат по-високи месечни търсения в инструменти като Explorer Explorer. Новите уебсайтове с ниска DA трябва да са насочени към много специфични фрази с ниска конкуренция с ниско месечно търсене.

Конкурс за ключови думи в MozBar

4.3. Колко месечни търсения?

Колкото по-висок е авторитетът на вашия домейн, толкова повече търсения могат да имат вашите ключови думи. Стартирайте уебсайта си Изследовател на връзки на Моз (или използвайте някоя проверка на властта на домейна), за да разберете своето.

Домейн орган

Сега използвайте тази диаграма от Orbit Media. Насочвам най-вече 3-думи фрази, но отделих много време за съдържание. Колкото по-конкурентна е ключовата дума, толкова повече време трябва да отделите за съдържание.

Пряк път за изследване на ключови думи

5. Оптимизация на съдържанието

Не забравяйте добавете съдържание на дълги постове! Ето още няколко съвета …

5.1. Перфектно оптимизирани страници (примери)

Backlinko на на страница SEO инфографики е най-доброто, което съм виждал досега (този пост има 19 000+ споделяния). Спрете да се притеснявате толкова много за зелените светлини, слезете от маршрута „текст и снимки“ и започнете да правите нещо различно. Супер подробно съдържание, видеоклипове и / или инфографика. Направи едно!

по-страница за оптимизация-

Моз на фактори за класиране на страницата също са твърди …

On-Page SEO-

5.2. Изчерпателност на съдържанието

Изчерпателността на съдържанието е идеята, която съдържанието трябва да отговаря на всички аспекти на заявката на потребителя. Ето защо дължината е сила в SEO (използвайте Answer The Public, за да видите ключови думи).

5.3. Цел за 3 000+ думи

Прекарах няколко седмици в този урок за WordPress SEO, но вероятно ще получавам 100+ гледания на ден (повечето от дългите ми статии правят). Колкото по-конкурентна е ключовата дума, толкова повече съдържание трябва да имате. Възможно е да можете да използвате 1000 думи за ключови думи с ниска конкуренция, но обикновено са необходими 3 000+ думи за конкурентни фрази (ключови думи с повече месечни търсения и конкуренция в MozBar). Не ви казвам да добавите един куп текст … проектиране на страници и публикации в блогове с хубава графика, съдържание, видеоклипове … всички трябва да се вземат под внимание.

WordPress Брой на думите

Попълването на публикации около ключови теми е причината №1 моят сайт да отиде от 500 до 2500 потребители на ден.

5.4. Съдържание на корнерстоун

Това е най-полезното съдържание на вашия уебсайт. За мен това са моите уроци по Yoast, оптимизация на скоростта, Google Search Console и подобни. Само 20 от моите 100+ урока генерират приблизително 80% от трафика ми. Освен това ме получават повечето от клиентите ми, връзки, абонати и продажби на филиали. Поставям тези отпред и в центъра на началната си страница, навигационното меню, страничната лента и след джаджата за влизане.

WordPress SEO серия

ДА ДОПОМНЯМ МНОГО големия си скок на трафика за тези уроци. Те са много по-полезни от моя скучен WordPress SEO консултации страници (никой няма да свързва към това). Трябва да научите кое съдържание вашата аудитория би било най-полезно и всъщност изпълнява при създаването на това съдържание.

Google Analytics Статистика

5.5. Ограничения на символите на фрагмента
 • SEO заглавие: в идеалния случай 50-55 знака
 • Мета Описание: в идеалния случай 145-155 знака

Yoast ви казва дали са твърде къси или дълги …

Ограничение за характер на йоаст

Така ще бъде и HTML подобрения раздел на конзолата за търсене на Google …

Подобрения в HTML

Google използва по-дълги мета описания (понякога)
Google започна да показва по-дълги мета описания в някои резултати от търсенето. Това са избрани от Google (те не са изтеглени от Yoast) и обикновено са взети от действителното съдържание на страницата. Вашите мета описания все още трябва да следват “метър на дължината” на Yoast, в случай че Google реши да използва нормалната дължина на символите и го остави на Google, за да изтегли по-дългата версия – ако решат.

По-мета-Описания

В това чуруликане Дани Съливан от Google казва …

onger-мета-описания на Google

5.6. Богати Snippets

Богатите фрагменти добавят допълнителна информация към фрагментите и могат да увеличат CTR …

Звезди за преглед на структурирани данни

инструкции

 • Пишете отзиви, рецепти или други типове съдържание където могат да се използват богати фрагменти
 • Изберете плъгин с богат фрагмент (напр. Схема в едно цяло или Преглед на WP)
 • Схема Всичко в едно е безплатна, но има минимални възможности за персонализиране и изглежда скучна
 • WP Review изглежда много по-добре, има множество предварително оформени шаблони, поддържа се и се актуализира често от MyThemeShop, поддържа 14 типа данни и е това, което използвам
 • Използвайте приставката, за да маркирате съдържанието и да го тествате Структуриран инструмент за данни на Google
 • Използвайте урока ми на добавяне на богати фрагменти към WordPress за пълни инструкции
5.7. Препоръчани фрагменти

Препоръчани фрагменти са когато Google показва части от вашето съдържание в най-горния резултат. Google дърпа това от всеки резултат от първа страница, който върши чудесна работа кратък отговор на въпроси под формата на параграфи, списъци и таблици (3-те типа представени фрагменти).

Аз допринасям за това да напиша дизайн на хубава графика за ключовата дума (SiteGround срещу Bluehost), свързване към качествени / безпристрастни референции, които Google вижда като факти (как Bluehost е собственост на EIG, Анкети във Facebook, Препоръчителна страница за хостинг на WordPress) и да го поддържаме на базата на факти.

Препоръчани фрагменти

Как да накараме Google да ви награди с избрани откъси

 • Насочете към ключова дума, където хората искат кратък отговор
 • Moz Explorer Explorer има филтър, който ви помага да намерите ключови думи
 • Определете дали отговорът трябва да бъде параграф, списък или таблица
 • Насочете ключови думи, които вече имат представен фрагмент, но вършат лоша работа
 • Създавайте съдържание, основано на факти, с качествени справки (връзки, графики и т.н.)
 • Ако се стремите към полето за отговор, насочете ключовата дума по точно съвпадение
 • Уверете се, че сте на първата страница за ключовата дума, ако не, подобрете съдържанието
 • Google в крайна сметка определя дали те ще покажат вашия резултат или изобщо някакъв резултат
5.8. Занаятчийски заглавия

Акценти – постовете обикновено имат по-дълги заглавия от страниците. Заглавията на моите публикации обикновено имат нещо подобно: Идеалните настройки на ракетата на WP с Cloudflare + инструкции за StackPath (№1 Rated Cache Plugin, Newest Version 3.0.5.1). Моите страници са по-подобни: WordPress SEO Consulting. Повечето от страниците ми използват точно съвпадение на ключови думи, описващи услугата, докато моите публикации също описват какво е обхванато в урока (и често пъти включва годината „2018“, за да помогнете на ключовите думи за датите за датите). Това примамва хората да четат и може да доведе до по-ниски степени на отпадане.

Заглавие на страницата: WordPress SEO Consulting – къс
Публикувайте заглавието: Идеалните настройки на ракетата на WP с Cloudflare + инструкции за StackPath (№1 номинална приставка за кеш, най-новата версия 3.0.5.1) – дълго

5.9. Изработване на SEO заглавия

Някои хора се опитват толкова силно да получат зелени светлини в Yoast, като включат ключовата им дума, забравят да напишат хубаво заглавие, което ще накара хората да кликнат върху връзката им. Ето няколко примера на заглавия.

Заглавие 6

Заглавие 3

Заглавие 4

Заглавие 5

Заглавие 2

SEO заглавия – публикуването на SEO заглавия обикновено е съкратена версия на по-дългото ви заглавие: Идеалните настройки на ракетата WP с Cloudflare + StackPath CDN (2018). Страниците обикновено са по-дълга версия на краткото ви заглавие: WordPress SEO консултант / Yoast Expert – Том Дюпуа. Включих „Yoast Expert“, защото знам, че повечето хора, които търсят консултации с WordPress SEO, се нуждаят от помощ с Yoast. Вместо само да включвате ключовата си дума и име на сайта (boooring), накарайте се да се откроите малко – кажете им ЗАЩО сте по-различни от всички останали в Google.

Страница SEO заглавие: SEO консултант за WordPress / Yoast Expert – Том Дюпуа – удължена версия на заглавието ми „WordPress SEO Consulting“
Публикуване на SEO заглавие (съкратено): Идеалните настройки на WP ракета с Cloudflare + MaxCDN (V. 3.0.5.1) – съкратена версия на заглавието ми „Идеалните настройки на ракетата на WP с Cloudflare + инструкции за StackPath (№1 номинална приставка за кеш, най-новата версия 3.0.5.1)“

5.10. Изработване на мета описания

Да, трябва да използвате ключовата дума за фокус тук (или нейна разновидност). Но основната цел на мета описанието е да обобщи съдържанието и да каже на хората ЗАЩО трябва да кликнат върху вашия резултат. В моето Урок за настройките на Yoast мета описанието казва на хората, че включвам zip файл на моите предварително конфигурирани настройки Yoast. Малки неща като това могат лесно да увеличат честотата на кликване.

Мета Описание

5.11. Оптимизация на социалните образи

виждам раздел 2.11 за да направите формата на съдържанието си правилно, когато се споделя във Facebook / Twitter.

5.12. Пуснете ключовата си дума няколко пъти в съдържанието

Плътността на ключовите думи едва ли има значение (всъщност можете да получите санкциониран за пълнеж с ключови думи), но трябва да го използвате няколко пъти в съдържанието, като най-важното е в първите изречения. Йоаст прави голяма работа плътност на ключовите думи но не съм съгласен, това често води до спам съдържание.

Не е необходимо да бъде пълно 100% точно съвпадение на ключовата Ви дума за фокус, но трябва да е близо и да се чете естествено. Yoast открива точно съвпадения на ключови думи във визуален редактор (не за създатели на страници), така че докато го споменавате (или вариант), можете да игнорирате препоръката за плътност на ключовите думи в Yoast. И ако включите изображение в горната част на публикацията, Yoast отчита това като първи параграф – така че използването на вашата „ключова дума в първи параграф“ (препоръка на Yoast) понякога не е възможно. Не го преодолявайте … когато пишете по темата, обикновено ще споменете бита на ключовата си дума естествено във вашето съдържание / изображения. Това иска Google.

Плътност на ключовите думи от Yoast FOcus

Фокусирайте ключовата дума в първи параграф

5.13. Избягвайте запълването с ключови думи

Защо не трябва да се обсебвате от зелени светлини …

 • Google санкционира пълнеж с ключови думи
 • Yoast открива само ТОЧНИ съвпадения на вашата ключова дума
 • Ако използвате частични съвпадения (синоними), Yoast няма да го открие
 • Твърде много съвпадения на ключови думи правят съдържанието ви да изглежда спам
 • Частичните съвпадения / синоними се насърчават и често звучат по-естествено
 • Заглавията трябва да примамват хората да четат, а не само да включват ключовата Ви дума за фокус
 • Оптимизацията на съдържанието е повече от използването на ключови думи, което е най-вече това, което предлага Yoast

Какво трябва да каже SEO анализът на Yoast:

ВНИМАНИЕ: инжектирането на ключови думи във вашето съдържание / фрагменти ги кара да изглеждат спам! Мислили ли сте да напишете SEO заглавие + мета описание, за да увеличите CTR? Всеки резултат в Google ще използва ключовата дума – защо някой щраква върху вашата връзка? Да, трябва да използвате ключовата си дума в заглавието на страницата, SEO заглавието и мета описанието…, но не инжектирайте ключови думи, само за да получите зелени светлини в Yoast. Забравете за плътността на ключовите думи и ключовите думи в подзаглавия … започнете да мислите за добавяне на съдържание към по-дълги публикации, видеоклипове, инфографика, богати фрагменти, изображения за споделяне в социални мрежи и увеличаване на тънкото съдържание за да бъде по-добър (по-подробен) от всички останали.

5.14. Постоянните

Няколко бележки за перманентни връзки (URL адреси / охлюви) …

5.14.1. Съкратете препратки

Съкращаването на постоянни препратки подчертава ключовите думи за търсачките …

Съкратени препратки

5.14.2. Не винаги премахвайте стоп думите

Спрете думи са кратки, неописателни думи, които Yoast препоръчва да се премахне от перманентните връзки, за да се постави по-сериозен акцент върху ключовата ви дума. Въпреки че това обикновено е добро, това също може да направи вашите перманентни връзки да изглеждат много странно (вижте по-долу). Ако хората могат да разгледат вашата постоянна връзка и да знаят за какво става въпрос в статията, премахнете ги. Но ако това ги прави да четат смешно, не го правете.

Yoast гише Думи

Защо не винаги трябва да премахвате стоп думи …

Yoast гише Думи-Примери

5.14.3. Кога да промените препратки

Ето кога е наред да промените перманентните връзки:

 • Преминавате към SSL (HTTPS)
 • Преминавате към не-WWW
 • Думата „категория“ е в публикациите
 • Използвате? P = 123 структура на постоянна връзка
 • Старата версия на Yoast отне всичките ви думи за стоп
 • Постоянната връзка не описва съдържанието / ключовата дума на страницата
 • Пренаписвате съдържание, за да насочите към съвсем друга ключова дума
 • Страницата / публикацията не е добре установена (има нисък трафик / връзки / споделяния)

Най-добре е да коригирате перманентните връзки всички в един ход, а не да ги сменяте многократно. Ако така или иначе превключвате към SSL, може да преминете към не-WWW, да премахнете „категорията“ от URL адресите на блога и да коригирате всички страници / публикации с постоянни връзки, които не описват съдържанието / ключовата му дума. Не забравяйте да настроите правилните пренасочвания и да дадете време на Google да пренасели сайта ви и да актуализира новите перманентни връзки в резултатите от търсенето. Може да видите спад в класирането – което обикновено е временно.

5.14.4. Използвайте “Име на публикация” Permalink структура

Структурата за постоянна връзка с име на публикация (www.yourwebsite.com/post-name/) като цяло е най-добрият вариант. Можете да намерите това в WordPress в Настройки → Лични връзки. Той е кратък и позволява заглавието на публикацията ви да бъде в предната част на вашите постоянни връзки (което включва ключовата ви дума). Можете да помислите за персонализирана структура на /% category% /% postname% /, която категоризира публикациите ви по категории на вашия блог. И двете са добри, освен ако нямате страхотна причина да използвате различна структура.

Настройки на името на публикацията Постоянна връзка

5.15. Image SEO

Не забравяйте оптимизирайте изображенията за скорост в раздел 6.7.

5.15.1. Име на файл с изображение

Маркирайте изображения, преди да ги качите в WordPress така името на файла описва изображението. Ако вече сте ги качили с неописателни имена на файлове (DSC12345), презаредете ги отново. НЕ напълвайте ключови думи в имената на файлове или алт текст (използвайте го само ако действително описва изображението) и игнорирайте тази препоръка Yoast, ако балонът е червен. Просто опишете изображението.

Име на файл с изображение

5.15.2. Image Alt Text

Текстът на alt трябва да е същият като името на файла. За да накарате WordPress да попълва alt текст автоматично, използвайте приставка като Автоматични атрибути на изображения от името на файла с групово актуализиране.

Алтернативен текст

5.16. звена

Този раздел обхваща вътрешни връзки, външни връзки, заглавия на връзки, партньорски връзки и коригиране на счупени връзки. Той също се докосва до връзки – обикновено се придобива чрез създаване на изключително съдържание.

5.16.1. Вътрешни връзки

Вътрешните връзки са естествен начин за изграждане на връзки към вашето съдържание, като същевременно помагате на хората да намерят информация за конкретна тема. Ако препоръчам да конфигурирате WP Rocket в това ръководство, ще посоча моето ръководство за WP Rocket, вместо да поставя всеки екран, който би бил дублирано съдържание.

Контролирайте връзки към сайта – колкото повече връзки имате към дадена страница, толкова по-вероятно е тя да се показва в връзки към сайта раздел от резултатите от търсенето с Google. Вътрешните връзки са основният начин за контрол върху тях.

Връзки към сайта

Не използвайте вътрешни свързващи приставки – никой алгоритъм няма да свърши по-добра работа от ръчното вмъкване на връзки, което важи и за плъгините за „свързани публикации“. Плюс това, тези приставки могат да забавят вашия сайт.

5.16.2. Външни връзки

Външните връзки са като цитиране на източници до Google. Те трябва да са от надеждни уебсайтове, но също така да предоставят допълнителна информация по конкретни теми. Избягвайте връзки към общи уебсайтове като Уикипедия и вместо това свързвайте съдържание в своята ниша. Използвайте няколко на всяка страница, тъй като Google използва съдържанието, към което свързвате, като подходящ сигнал за вашето собствено съдържание и подобрява това е SEO.

5.16.3 Текст на котва

Текст на котва е текстът, използван за именуване на вашата връзка. Moz препоръчва да се използва кратък, описателен, не-ключов текст с тежка котва, докато Wikipedia използва текста за котва с точно съвпадение (което някои хора смятат, че помага за подобряване на класирането на тази страница за нейната ключова дума). Следвам стратегията на Moz, тъй като точните съвпадения могат да изглеждат спам и може да кажат на Google, че се опитвате да манипулирате класирането.

Примерен текст на котва

5.16.4 Заглавия на връзки

Искате да намалите степента на отпадане? Използвайте заглавия на връзки, за да помогнете на хората да научат какво кликват.

Връзки заглавия

Всеки път, когато добавите връзка, добавете и заглавие …

Заглавия на WordPress Link

5.16.5 Партньорски връзки

Аз си изкарвам прехраната чрез партньорски маркетинг и имам няколко хитрости в ръкава …

SiteGround-Affiliate-продажби

Съвети:

 • Не използвайте тон партньорски връзки на 1 страница
 • Добавете rel = “nofollow” към всички ваши партньорски връзки
 • Не винаги първо изброявайте най-скъпите / партньорски продукти
 • Създайте целеви страници за продукти, които продавате, и ги свържете вместо тях
 • Прикрийте партньорските връзки или използвайте персонализатора на връзки на вашия партньор, ако има такъв (siteGround.com/go/managed-wordpress-hosting изглежда много по-добре от onlinemediamasters.com/go/managed-wordpress-hosting)
 • Добавете стойност на ТОН към съдържанието си, за да избегнете наказания (партньорски сайтове са предразположени)

PS. ако сте в индустрията на WordPress, разгледайте списъка ми с партньорски програми за WordPress.

5.16.6 Прекъснати връзки

Д-р Линк Проверка сканира до 7500 връзки / месец безплатно. Избягвайте Плъгин за проверка на прекъсната връзка което върши добра работа, но сканирането консумира CPU и е забранено от много хостинг компании.

Д-р-Link-Check

4.15.7. препратки

Единственият път, когато наех създател на връзки (който имаше перфектен 5-звезден преглед на upwork.com), получих наказание от Google. Това смаза трафика / финансите на уебсайта ми. Вдигнах наказанието, като преминах през всеки индивидуална връзка към моя сайт, да поискам от уеб администраторите да премахнат връзките, които е изградил моят фрийлансър, и да изпратят искане за преразглеждане до Google. Аз също неуморно работех, за да подобря съдържанието си. Едва след повече от 1 година наказанието беше окончателно премахнато.

Урок: не наемайте създател на връзки. Наемете инфографски дизайнер.

Ръководство за изграждане на връзки на Backlinko изброява „визуалните активи“ като №1 … по-специално отнасящи се до инфографика, задълбочени ръководства и неща на вашия сайт, към които хората ИСКАТ да се свържат. Той получи 19 000+ акции от своите на страница SEO ръководство… Което започна със сладка инфографика. Не губете времето си за схеми за връзка или да се свържете с хора, които не знаете, да поискате връзка … работете върху съдържание, класирайте се по-високо чрез това и хората ще ви намерят и те ще свържат към вас. Съдържание йо, СЪДЪРЖАНИЕ!

5.17. Цени за кликване

Обхващам всичко необходимо за увеличаване на честотата на кликване в това ръководство, но това напомня колко са важни. Те могат да бъдат измерени в Google Анализ за търсене на конзолата на Google.

Цени за кликване

5.18. Видеоклипове + Инфографика

Можете ли да кажете колко време съм прекарал на снимките си? Дни вероятно. Можете да направите това, видеоклипове или инфографика. Изберете едно или две. Но ви трябва един от тях – не само написан текст.

5.19. Файлови публикации под 1 категория

Маркирайте публикации под 1 категория, за да избегнете дублираното съдържание.

Категории WordPress Категории

Ако планирате да индексирате страници с категории, (в раздела Таксономии в Yoast), трябва да проектирате страниците с категория, така че да изглеждат приятно! Дайте му заглавие, описание на това за какво става въпрос, проектирайте страничната си лента и напишете персонализирано SEO заглавие + мета описание с ключова дума за тази категория. Ще има по-голям шанс за класиране.

5.20. Не прекалявайте с етикетите

Това обикновено са ключови теми, обхванати в публикацията.

Категории WordPress Категории

6. Оптимизация на скоростта

Искате 100% GTmetrix резултати? Този раздел ви показва как го направих.

6.1. GTmetrix срещу Pingdom спрямо PageSpeed ​​Insights

Време за зареждане е основният показател, който трябва да измервате, с кои оценки са силно свързани. Те са подобрени чрез определяне на препоръките за скорост (GTmetrix е любимият ми инструмент за това).

GTmetrix – вижте кои плъгини / елементи отнемат най-дълго време в раздела „Водопад“ (те също ще се появят многократно в отчета за скоростта на страницата / YSlow), неоптимизирани изображения, CDN проверка в раздела YSlow и проверете вашия TTFB (време до първо байт), показани в раздела „Време“.

Pingdom – най-точният инструмент за измерване на натоварванията според WP Rocket.

Google PageSpeed ​​Insights – мерки времена за отговор на сървъра което трябва да бъде <200ms. Вид безполезен в противен случай, тъй като не измерва времената на зареждане (препоръките на GTmetrix / Pingdom са много по-добри), докато скоростта на мобилния телефон обикновено се подобрява във връзка със скоростта на работния плот.

6.2. Хостинг

Думата „сървър“ е буквално споменавана 70 пъти в Ръководство за оптимизация на WordPress и 35 пъти в GTmetrix защо моята страница е бавен урок (светкавица на новини … това е нещо важно). Стартирайте сайта си чрез Google PageSpeed ​​Insights за да видим дали намаляване на времето за отговор на сървъра е в доклада ви. Ако не е под 320ms като Google препоръчва вероятно означава, че вашият сървър (хостинг) е бавен.

Намаляване-Сървър-време за реакция

Друга индикация е, ако вашата време за първи байт е високо в раздела „Време“ на GTmetrix

GTmetrix-Time-To-първа Byte

Същата компания (EIG) притежава Bluehost, HostGator, iPage, Site5, Unified Layer и повече 60 различни хостинг компании. Те са известни с намаляването на разходите чрез опаковане на твърде много хора на един и същ сървър (подчертавайки го) и имайте ужасни отзиви заради него. Много уебсайтове, хоствани от EIG, имат високо време за реакция и бих избегнал използването на тези компании на всяка цена.

Списък-на EIG-Brands

използвам SiteGround и има 200ms пъти за отговор със 100% GTmetrix резултати и .4s Пъти за зареждане на Pingdom. Направете хостинг проверка, пуснете собствени тестове или кликнете върху моите страници за бързо зареждане. Те бяха класирани като домакин №1 в 26 анкети във Facebook и са светове по-добри от тях EIG (Bluehost, HostGator), Godaddy, и други хостове, които пакетират твърде много хора на един и същ сървър. Имало много хора СЗО мигрирал и публикувано резултати На Facebook и кикотене. чуруликане след чуруликане, пост след пост, гласуване след гласуване след гласуване, по-бърз хостинг ще корекция бавни времена на реакция Те са препоръчани от WordPress, правя безплатни миграции, и аз използвам техните полу-посветен план.

2019 хостинг анкета

2017-WordPress-хостинг-FB-Poll

Препоръки за хостинг на Elementor

Юли 2019 г. Хостинг Препоръка

WordPress-домакин-Poll-Aug-2018

Споделено-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-хостинг-Poll

Go-To-хостинг-компания

WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

Сайтът се поддържа хостинг-Poll

WooCommerce-хостинг-FB-Poll

2016-уеб-хостинг-Poll

Best-WordPress-хостинг-доставчик-Poll

Най-добър Уеб хостинг-2019-Poll

WP приятелски хостинг анкета

2016-WordPress-хостинг-FB-Poll

Любим хостинг за Elementor

2018 хостинг препоръки

WordPress хостинг анкета септ 2018.png

Сайтът се поддържа-WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-домакин-Poll-1

Хостинг-Анкета-за-Speed

WordPress-хостинг-Анкета на юни-1

SiteGround-Препоръка

2014-Управляван WordPress-хостинг-FB-Poll

Най-добър Уеб хостинг-доставчик-Poll

Хостинг-Poll-Feb-2019

Хостинг Препоръки-Poll

Bluehost срещу SiteGround

Анкета на уеб хоста на WordPress

Какво казват другите хора …

WordPress-хостинг-въпрос

Хората, които са мигрирали …

Преминаване към SiteGround

Миграция на времето за зареждане на SiteGround

Bluehost към SiteGround GTmetrix

HostGator към SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Статистика на Google

100 перфектен резултат на сайта

SiteGround Genesis

Скорост, доставена от SiteGround

SiteGround GTmetrix Report

Намалено време за натоварване с SiteGround

Нови времена за реакция на SiteGround

HostGator към SiteGround миграция

Време за реакция на SiteGround на Joomla

Превключва към хостинг на сайта

SiteGround Rocket Представете комбо

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

SiteGround Намалено време за натоварване

Ускорен хостинг на SiteGround

Нови резултати от Pingdom на SiteGround

Ново време за реакция на SiteGround

Подобряване на времето за реакция на SiteGround

Те имат 3 планове

SiteGround-хостинг

Аз съм на тях полу-посветен план на GoGeek и ето моето Доклад от Pingdom

2019-Pingdom-Доклад

Моят доклад на GTmetrix …

2019-GTmetrix-Доклад

По-високите планове включват повече сървърни ресурси (брой сървъри е фактор №1 в ръководството за оптимизация на WordPress). Можете да видите a пълна сравнителна диаграма от плана им StartUp срещу GrowBig срещу GoGeek, но GrowBig ви предоставя около 2x сървърни ресурси като StartUp, а GoGeek е полу-посветен хостинг което ви дава още повече ресурси на сървъра. GrowBig + GoGeek идват с приоритетна поддръжка и можете да хоствате неограничени сайтове. Облачен хостинг е доста скок на цената от $ 80 / година, но идва с 2CPU + 4GB RAM и е дори по-бърз от GoGeek.

Можете да видите това на страница с функции

SiteGround-Сървър-ресурси-Chart

Техен скоростна технология е основната причина хората да ги избират (NGINX сървъри, твърди дискове, HTTP / 2, PHP7, HHVM и 1 щракнете върху активирането на Cloudflare в cPanel с възможност за използване на агресивно кеширане, minify и Railgun). Комбинирайте SiteGround + Cloudflare + WP ракета и аз буквално ще ви платя $ 50, ако вашите резултати / време за зареждане не се подобрят. Техен ъптайм технология е също толкова добър и аз имам 100% кратки резултати в робот Uptime. Освен това получавате свързана с WordPress поддръжка, която отговаря на билети за около 10 минути средно, автоматично ежедневно архивиране, безплатно Да шифроваме SSL за електронна търговия и други Функции на WordPress. SiteGround дори ще мигрира ВСИЧКИ вашите уебсайтове / имейл безплатно ако сте на cPanel и 1 уебсайт, ако не на cPanel.

Почти 5 години за мен …

SiteGround-хостинг

Отказ от отговорност – ако се регистрирате за SiteGround с моя партньорска връзка Ще даря добър парче без никакви разходи за вас. Всяка година аз дарете $ 3k за кампаниите GoFundMe (2018 г. трябваше да нахрани гладните в Денвър, 2017 г. беше на Червения кръст при урагана Харви). Подкрепата ви помага и искрено я оценявам. Опитвам се да направя отзивите си безпристрастни и подкрепени от доказателства под формата на Анкети във Facebook, туитове, и истински разговори. Ако не искате да го използвате, ето не-партньорска връзка към SiteGround. Така или иначе наистина вярвам, че те са звезден хост на WordPress и вашият сайт ще работи по-бързо / по-гладко … направете проучване във Facebook групи + кикотене и ще намерите повечето хора кажете същото.

6.3. Леки теми (StudioPress)

Теми на StudioPress са леки (зареждат се супер бързо) и се препоръчват от Yoast, Matt Cutts (от Google) и дори Matt Mullenweg. Леките теми имат минимална вградена функционалност, което води до по-малко излишно раздуване, и вместо това разчитате плъгини за да добавите само функционалност, от която се нуждаете. Темите Divi и ThemeForest често имат толкова много вградени функции, които могат да убият времето ви за зареждане. Има много леки теми навън, но StudioPress определено е един от най-високо ценените магазини за теми. Използвам техните Тема на Outreach Pro.

Теми на StudioPress

6.4. Леки приставки (списък)

резервно копиеUpdraftPlus.

плъзгачимонолог, LayerSlider, или Метеорни плъзгачи.

ПортфолиоГалерия Envira, FooGallery, или Мрежата.

Социално споделянеSassy Social Share или DVK социално споделяне.

анализ – Google Analytics и конзолата за търсене трябва да са много, или Clicky.

Създатели на странициWordPress Page Builder от MotoPress, но нито един създател на страници не работи по-бързо от родния редактор на WordPress. Комбинирайте това с Дублиращ плъгин и не трябва да се нуждаете от създател на страници (включително създатели на страници, вградени в теми на WordPress). Освен ако вашият екип абсолютно не откаже научете малко HTML (най-лесният език за кодиране), избягвайте създателите на страници.

КоментариУсловно натоварване на Disqus.

StudioPress приставки – леки приставки за рамката Genesis.

6.5. Приставки за оптимизация на скоростта (списък)

Всички те са с най-висока оценка, но избягвайте да инсталирате 2 приставки, ако имат дублирана функционалност.

6.6. Високи CPU приставки (списък)

* Най-често срещаните виновници включват свързана публикация, статистика, карта на сайта, чат, календар, създатели на страници и плъгини, които изпълняват текущи сканирания / процеси или показват висок процесор в GTmetrix.

6.7. Оптимизация на изображения

Всъщност има 20 начина за оптимизиране на изображенията – кой знаеше? Но ако приемаме скорост, това са топ 3 в GTmetrix. Само имайте предвид, че GTmetrix показва само неоптимизирани изображения за една страница така че е най-добре да започнете с изображения, които се показват на множество страници (лого, странична лента, изображения на долния колонтитул), след което стартирайте най-важните си страници чрез GTmetrix и оптимизирайте изображенията на тези.

изображение оптимизация

Прочетете пълния ми урок за оптимизиране на изображението в WordPress, за да научите как да:

TOC за оптимизация на изображения

Подаване на мащабирани изображения – преоразмеряване на големи изображения до размерите, показани в GTmetrix. Понякога GTmetrix показва грешни размери, в този случай можете да направите екранна снимка на изображението при 100% увеличение и да измерите ширината + височината в програма като GIMP (инструмент за редактиране на изображения, който използвам).

Подаване на мащабирани изображения

Компресия без загуба – това е елементът „оптимизиране на изображенията“ в GTmetrix. Imagify и Kraken са най-добрите плъгини за това, аз използвам Imagify. Другите плъгини имат бъгове, не компресират изображения или могат да разрушат изображенията. Те имат месечен лимит за безплатни акаунти, но вършат много по-добра работа.

 1. Запиши се за Imagify
 2. Инсталирайте Представете си плъгин
 3. Отидете до вашия раздел Media в WP
 4. Групово компресиране на всички изображения на вашия сайт
 5. След като достигнете лимита от 25 MB, заплатете $ 4,99 за 1 GB данни или изчакайте следващия месец

imagify-WordPress-образ-оптимизация

Укажете Размери на изображението – означава, че трябва да посочите ширина / височина в HTML или CSS на изображението. Визуалният редактор прави това автоматично, така че това обикновено се случва в джаджи, CSS или други секции на уебсайта, които се кодират ръчно. Просто следвайте примера на снимката по-долу …

Укажете Размери на изображението

6.8. Приставка за кеш

WP Rocket беше оценена като кеш приставка №1 в множество анкети във Facebook, докато Бързо изпълнение (ново дете на блока) и WP най-бързият кеш обикновено са 2-ри и 3-ти. SG-оптимизаторът на SiteGround също е станал все по-добър и по-добър. Много хора също използват W3 Общ кеш но има съобщени много грешки. Трябва да имате инсталиран само 1 кеш приставка, но ако използвате безплатен плъгин, трябва да тествате няколко приставки за кеш, за да видите кои дават най-доброто време за зареждане.

Написах уроци за всички 5…

2016 най-добрата анкета за приставки за кеш

Анкета за приставки за кеш 2019

Swift срещу WP Rocket

Анкета за приставки за кеш 2016

Анкета за най-добри кешови приставки 2018

wp ракета срещу w3 totla кеш

6.9. Cloudflare

Cloudflare е лесен (и безплатен) начин за подобряване на скоростта с помощта на техните CDN и защити вашия уебсайт, използвайки техния интернет сигурност. Зависи от вашия хост, но много от вас могат да активират Cloudflare във вашия cPanel (екрана по-долу е за SiteGround). WP Rocket, WP Fasetst Cache и W3 Total Cache се интегрират с Cloudflare, ако предпочитате да го настроите по този начин.

Или го активирайте в своя cPanel …

SiteGround Активиране на Cloudflare

Не забравяйте да включите агресивно кеширане, минимизиране и Railgun за още по-бързо време на зареждане …

Настройки на Cloudflare SiteGround

6.10. CDN

Cloudflare се фокусира повече върху хостинга, докато StackPath се фокусира изцяло върху CDN (скоростта). Cloudflare има 200+ центрове за данни докато StackPath има 30 центъра за данни, но повече центрове за данни = по-бърз уебсайт, а StackPath се намират най-вече в САЩ, където най-малко са моите читатели. Cloudflare такси допълнително за HTTPS трафик и няма поддръжка с безплатен план. Комбинирането на двете услуги ми даде най-бързо време за зареждане и резултати в GTmetrix + Pingdom и в момента използвам и двете. StackPath е $ 10 / месец с 30-дневна безплатна пробна версия, Cloudflare е безплатна. Моите уроци ви показват как да настроите StackPath с приставката си за кеш, но аз ще се свържа с тяхната поддръжка, когато сте готови, тъй като те ми помогнаха да подобря времето за зареждане.

StackPath-Data-Центрове

6.11. Мързеливо зареждане на видеоклипове

Видеоклиповете обикновено са най-тежкият елемент на дадена страница. Това закъснява зареждането им, докато не превъртите надолу и в действителност видите видеото, което трябва да намали времето за зареждане с няколко секунди (направих това в публикация с 2 видеоклипа и го подобрих с 6 секунди). Ако използвате WP Rocket, те имат опция да активират това в основните настройки или можете да използвате Плъгин за мързеливо зареждане за видеоклипове. Не мързелувам изображения, тъй като това може да е досадно за вашите читатели да имат постоянно зареждане на изображения.

WP Rocket Lazyload Опция

6.12. Уеб шрифтове

Ако видите грешки, свързани с шрифта в GTmetrix / Pingdom, хостингът на шрифтове локално трябва да помогне за тяхното отстраняване.

Google-Fonts-GTmetrix

Как да хоствате локални шрифтове Google

 1. Избери Google Font
 2. Изтеглете шрифта
 3. Преобразуване в уеб шрифтове (използвайки Transfonter)
 4. Бъдете минимални с брой шрифтове / тегла
 5. Изтеглете конвертирани файлове с шрифтове
 6. Качване на шрифтови файлове в WordPress (в идеалния случай папка wp-content / uploads)
 7. Добавете персонализиран шрифт към CSS
 8. Тествайте шрифта
 9. Задайте шрифт по подразбиране
 10. Винаги имайте резервен шрифт

6.13. Премахване на низовете за заявки

Това е елемент, който може да видите в инструментите за тестване на скоростта (Pingdom, GTmetrix, PageSpeed ​​Insights). WP Rocket също има опция за това, така че не забравяйте да го активирате в разширените опции. Можете също да опитате Премахване на низа на заявката от приставката за статични ресурси но чух, че не винаги работи. Можете също да опитате да сведете до минимум плъгините си и резултатът ви трябва да се подобри за този елемент.

Премахване на низовете на заявката от статични ресурси

6.14. Почистване на базата данни

Това изтрива нежелани файлове (папка за боклук и спам, редакции след публикации, които се натрупват всеки път, когато актуализирате публикация, изтрити коментари, преходни процеси, и други боклуци. Използвайте настройките на базата данни на WP Rocket, за да почистите вашата база данни или да използвате WP-оптимизиране на плъгин което също върши чудесна работа.

Настройки на WP Rocket Databse

6.15. Оптимизация на приставките
 • Разгънете елементи във вашия GTmetrix докладвайте, за да потърсите проблемни приставки
 • Използвайте раздела GTmetrix водопад, за да видите плъгините, които се зареждат най-дълго
 • Изтрийте / деактивирайте приставки, които не използвате, и използвайте леки приставки
 • Поставете ръчно проследяващ код на Google Анализ, без да използвате плъгин
 • Заменете приставките за социални медии с Приставки за Facebook страница или Twitter джаджи
 • Деактивирайте текущите сканирания, причиняващи високо използване на процесора (напр. Отчет за трафика на живо в Wordfence)
 • Ако използвате приставки, тъй като не знаете код, попитайте вашия програмист за алтернативи
6.16. Оптимизация на коментарите

Коментари за мързеливо зареждане – употреба Условно натоварване на Disqus ако използвате Disqus.

GravatarsGravatars забавете публикациите с много коментари (пуснете публикация с коментари GTmetrix и ще видите Gravatars ще ви съсипе отчета). Имате няколко възможности …

 • Деактивирайте коментарите напълно
 • Задайте Gravatar по подразбиране на Blank
 • Деактивирайте Gravatars в Настройки → Дискусия
 • Изтрийте коментарите, които не добавят стойност към публикацията ви
 • Задайте Gravatar по подразбиране на персонализирано изображение на вашия сървър
 • Ограничете вашите изображения на Gravatar до малки размери (например 32px)
 • Зареждайте коментарите динамично с помощта на Скриване на приставката за коментари

Предотвратяване на спам – на Анти-спам плъгин върши отлична работа и не използва captcha.

6.17. Деактивирайте ненужните функции

Clearfy и WP Деактивиране свършете чудесна работа за деактивиране на неща като контрол на сърдечния ритъм, pingbacks, trackbacks, автоматично запазване, XML-RPC, ограничаване на ревизиите на публикациите и други. Това основно изчиства вашия уебсайт от неизползвани функции, които може да се появяват във вашите отчети GTmetrix / Pingdom.

Съвети за изключване на WP

 • Деактивирайте ВСИЧКО, което не използвате
 • Планирането на изтриване на спам е добра идея
 • Emojis, Google Maps и Gravatars отнеме много време за зареждане
 • Pingbacks и trackbacks обикновено не си струва допълнителните ресурси
 • Задайте редакции на публикациите на 3-5, така че да имате резервни копия, но не са ви нужни стотици
 • Различни опции в раздела „заявка“ могат допълнително да подобрят времето за зареждане

WP-Забранете-Исканията

WP-Забранете маркери-Settings

WP-Disable-Admin

/ WP-Disable-SEO.

WP-Забранете-Други

Хоствайте Google Analytics на място
В дясната страна на настройките за дезактивиране на WP имате опцията да въведете вашия код на Google Analytics UA. Това би трябвало да коригира елемента за „кеширане на браузър“ за Google Analytics, често срещан в GTmetrix, Pingdom и Google PageSpeed ​​Insights. Не забравяйте да изтриете всички други проследяващи кодове и плъгини на Google Analytics и се уверете, че GA продължава да проследява потребителските данни.

WP-Disable-който използвате Google Анализ Local

Leverage-Брауър-кеширане използвате Google Анализ

6.18. AMP (Ускорени мобилни страници)

AMP страници ускорете мобилните си страници да се зареждат по-бързо и добавя AMP печат към мобилните резултати …

Ускорени мобилни страници

Yoast AMP

Как да добавите AMP страници към WordPress

 • Инсталирайте AMP плъгин (добавя действителни AMP страници)
 • Инсталирайте Лепило за Yoast & AMP (позволява ви да персонализирате дизайна)
 • Добавете / усилвател / към която и да е страница, за да видите как изглежда и се уверете, че работи
 • Отидете в Настройки на Yoast → AMP, за да промените дизайна си и да активирате персонализирани типове публикации
 • Уверете се, че ощипвате представеното ви изображение в горната част на страниците си (вижте ръководството на Йоаст)
 • Проверете AMP раздел на Google Search Console и намерете и поправете AMP грешки
 • Включи Ускорени мобилни връзки в настройките за скорост на Cloudflare (вижте по-долу)

Cloudflare Ускорени мобилни връзки

6.19. Избягвайте външни ресурси

Google Maps, AdSense, услуги за публикуване на работа или всеки плъгин, който дърпа съдържание от някъде другаде, трябва да се избягва. Изображенията трябва да бъдат качени на таблото ви за управление на WordPress и да не се копират / поставят от друг уебсайт, за да се поставят на вашия. Издърпването на съдържание от външни уебсайтове и показването им на вашия сайт абсолютно убива степените / времената на зареждане. Проверете отчета си GTmetrix.

GTmetrix-Реклами

7. Конзола за търсене на Google

Google конзола за търсене е по-полезен от Google Анализ за оптимизиране на моя сайт. Можете да го настроите с помощта на Yoast в раздел 2.2. Отнема няколко дни, за да се попълнят данните ви и дори няколко месеца, за да бъдат събрани достатъчно данни, ако искате да използвате Search Analytics.

7.1. Не включвайте WWW

Идеалното име на домейн е не-www със SSL: https://onlinemediamasters.com/

Можете да промените вашия предпочитано име на домейн в настройките на сайта на конзолата за търсене. Това трябва да е същата версия в WordPress (Настройки → Общи → Адрес на WordPress + Адрес на сайта). Уверете се, че всички връзки на вашия сайт не са www (можете да използвате По-добро търсене Заменете приставката), инсталирате пренасочвания и потвърждавате новата версия в Search Console, като запазвате старата.

Предпочитано име на домейн

Джон Мюлер от Google казва …

Все още ще трябва да видите това като вид миграция на сайт, така че определено бих прегледал съветите за миграция, които имаме в помощния център, по отношение на правилното настройване на пренасочванията, канониките, hreflang, всичко това към уверете се, че е настроен между различните версии …

… Ако правите тази промяна и все още сте на http, тогава може би има смисъл да кажем добре, че ще вземем този момент, където така или иначе трябва да направим миграция и да преминем към https. Така че като предприемате следващата стъпка вече, вместо да оставяте тази за следващата година, за да преминете.

7.2. Международно таргетиране

обстановка международно насочване в Google Search Console казва на Google кои държави са най-важни за вас. И не, това не изключва вашия уебсайт от всички останали страни.

Международна конзола за насочване към Google

7.3. Грешки при обхождане (Вж раздел 2.4)

7.4. Грешки в мобилната използваемост

Най- мобилна използваемост разделът на конзолата за търсене на Google показва ВСИЧКИ мобилни грешки на вашия сайт (Инструмент за тестване на мобилни устройства на Google показва само грешки за една страница). Само защото използвате мобилна отзивчива тема НЕ означава, че сайтът ви ще бъде без мобилни грешки, винаги проверявайте!

Търсене конзола-Mobile използваемост-Грешки

7.5. Защита на WordPress

Най- Проблеми със сигурността секцията на Google Search Console ви казва дали вашият сайт има проблеми, но Проверка на сигурността на Sucuri също е добро. Освен че променяте общото си потребителско име „Админ“, използвайки силна парола и се уверявам, че сърцето / темите / плъгините на WordPress се актуализират, използвам Wordfence. Просто не забравяйте да деактивирате отчетите за трафик на живо, което консумира ресурси на сървъра и забавя вашия сайт. iThemes сигурност също е добре, но използвайте само един плъгин за сигурност.

Проверка на сигурността на Sucuri

7.6 Анализ за търсене

Конзолата за търсене на Google анализа за търсене е по-добър в измерването на SEO от Google Analytics. Веднъж в раздела за анализи за търсене, ощипнете филтрите, за да измерите класирането си, CTR, кликванията и т.н..

Филтър за търсене в Google Анализ

Сравнете вашия SEO с предишен период от време …

Сравнение на дата

Вижте заявки (ключови думи), за които класирате …

Заявки за конзола за търсене на Google

Вижте заявки, по които класирате по конкретни теми (тази е за SiteGround) …

Филтър за заявки за търсене в Google Анализ

Подобрете съдържанието с ниско качество …

Нискоефективни-Content-Google-търсачка-Console

Ако ви харесват, разгледайте моите 7 персонализирани табла за управление на Google Анализ.

8. Локално SEO

Ето как да класирате по-високо в Google Maps и местните резултати.

8.1. Фактори за местно класиране за 2018 г.

Ето най-новите Фактори за класиране на местно търсене за 2018 г. (докладва се от Moz на всеки 2 години).

Фактори за класиране на местно търсене за 2018 г.

8.2. Цитати

Цитати – онлайн споменава името на вашия бизнес, но повечето хора ги смятат за директории / профили в социалните медии (Google My Business, YellowPages, Bing Places, Facebook, Yelp, TripAdvisor и нишови сайтове). Създаването на изобилно количество цитати и получаването на отзиви за тях е най-доброто нещо, което можете да направите, за да се класирате по-високо в резултатите от локалното търсене – особено Google Maps. Moz Local и Whitespark ще ви помогнат да изградите тези цитати (или да ги възложите на аутсорсинг).

8.3. ДРЯМКА

NAP (Име на бизнес, адрес, телефон) – те трябва да бъдат последователни във ВСИЧКИ цитати и на вашия уебсайт. Ако имате само 1 местоположение, можете да изброите вашия NAP в долния колонтитул. Ако имате няколко местоположения, посочете техните отделни NAP-адреси някъде на техните целеви страници.

8.4. Google My Business

Оптимизиране на страницата ви в Google My Business

* Google все повече взема предвид активирането на собствениците на фирми, които: публикуват в Google Posts, отговарят на отзиви, поддържат специални часове актуализирани, отговарят на въпроси, правят удобно клиентите да предприемат директни действия по GMB, използвайки бизнес URL адреси.

Лого на Google My Business

8.5. Moz Local

Moz Local Ви казва дали вашият бизнес е включен в първите 15 уебсайта за цитиране и дали имате непълни, непоследователни или дублирани профили. Също така ви казва точно какво да правите (допълнителни профили, които трябва да създадете, кои профили се нуждаят от повече снимки и дубликати, които да изтриете. Тъй като ги коригирате, резултатът ви ще се подобри – в идеалния случай резултатът ви ще бъде близо 100%.

Moz Local Citation Score

8.6. Whitespark

За да се класирате по-високо в Google Maps, се нуждаете дори от повече цитати от тези в Moz Local. Можете или сами да ги изградите (използвайки Списъкът с най-добрите цитати на Whitespark) или наемете Whitespark да ги изгради за 4-5 долара за цитат. Използвах тяхната услуга, за да вкарам множество клиенти в първите 3 резултати на Maps и то трябва да подобри класирането за няколко локализирани ключови думи. Обикновено започвам с Google My Business и Moz Local, след което го допълвам с цитати от Whitespark на стойност 500 долара. Работи много добре и те имат перфектен 5 звезди в Google с 200+ отзива.

Сграда за цитиране на Whitespark

8.7. Отзиви

Страницата ви в Google My Business е най-важното място за получаване на отзиви и ви е необходима само 1, за да се показват звездите от тези отзиви в резултатите от търсенето с Google. Въпреки че отзивите са само 10% от това, как се класирате, те често определят огромните 90% от вашите проценти на реализация. Те се показват, когато Google името на вашия бизнес и за не маркови локализирани ключови думи.

Google Отзиви за SEO

8.8. Локални ключови думи

Обхващам изследване на ключови думи в раздел 3, но местните ключови думи имат уникална стратегия …

 • Малки градове обикновено имат няколко широки ключови думи (Фотограф на езерото)
 • Големи градове обикновено имат много конкретни ключови думи (Фотограф от Чикаго Новородено)
 • Всеки град има уникални ключови думи, така че ако насочвате към няколко локации, проучете всяка от тях
 • Например: ако сте сватбен фотограф в Чикаго, създайте и страници за „индийски“ и „гей“
 • Използвайте символа за подчертаване, за да накарате Google да „попълни празното“ за различни услуги

Ключови думи за подреждане на думи

8.9. Няколко локации

Всяко местоположение трябва да има собствени цитати – всяко местоположение трябва да има собствена страница на Google My Business, страница на Yelp, социални профили и други цитати от Moz Local и Whitespark.

Изследователски ключови думи – всеки град има свой набор от ключови думи, които трябва да бъдат проучени в Google. Големите градове ще имат повече ключови думи от малките градове (тъй като населението е по-голямо).

Чикаго ключови думи

Създайте страници, насочени по география, за ключовите думи на всеки град – типичната стратегия е да се създаде по 1 страница за всеки град, която да е насочена към основните ключови думи (напр. Чикаго зъболекар, Орландо зъболекар и т.н.) със структура с постоянна връзка на уебсайт.com/locations/chicago. Ако има други по-специфични ключови думи, които търсят в Google Autocomplete, можете да създадете отделни страници за тях.

8.10. Страници с географско насочване

Уникално съдържание – можете да създадете шаблон, който да използвате за страници, насочени към гео, избягвайте търсенето и подмяната на страниците (където всичко е едно и също, освен че разменяте името на града и няколко изображения), тъй като това е дублирано съдържание. Всяка страница трябва да бъде уникална по отношение на нейното местоположение.

Google Map + Отзиви – Обикновено препоръчвам да избягвате Google Maps, тъй като те забавят пъти за зареждане, но това е чудесен начин да разграничите географските си страници и изглежда също хубаво.

ДРЯМКА – всяка страница трябва да има уникален NAP за местоположението (име на фирмата, адрес, телефон).

8.11. Персонализация

Честота на кликване – писане на хубаво Yoast SEO заглавие + мета описание, за да накарате хората да кликват върху резултата от вашето търсене и, разбира се, получаването на повече отзиви ще подобри честотата на кликване.

Мобилни кликвания за обаждане – добавете бутон (или хипервръзка), където хората могат да кликнат, за да ви се обадят.

555-555-1212

Означаванията – наградете хората за проверка.

8.12. Локален Tracker Tracker

Никой друг инструмент не измерва местните SEO като Местен проследяващ ранг на Whitespark. Той е точен и проследява ключови думи за множество местоположения в органичните Google, Google Maps (закуска), Bing organic, Bing pack и други резултати от търсенето. Техният малък бизнес план е $ 20 / година, но си заслужава, тъй като това е най-добрият / лесен начин за проследяване на местните класации. Да, по-добре от Search Analytics.

whitespark-местен ранг-тракер

9. YouTube SEO

Как да класирате видеоклипове в YouTube (и Google) …

9.1. Фактори за класиране в YouTube

YouTube в голяма степен разчита сигнали за ангажиране за класиране на видеоклипове (време за гледане, харесвания, споделяния, коментари, абонаменти, коментари, честота на кликване). Точно като оптимизиране на всяко съдържание има фактори на страницата (ключова дума в заглавие, описание, име на файла, привлекателна миниатюра …) и фактори извън страницата (връзки към видео, # вграждане). Изследване на ключови думи и създаване на видеоклип, който е по-добър от този, който има най-добрите резултати, е най-добрият начин за класиране. Обикновено прекарвам 8 часа на видео.

YouTube видео-SEO-висок ранг-фактори-инфографика

резюме

 • Изследвайте видео ключова дума в YouTube Автоматично довършване
 • Проучете конкуренцията, използвайки VidIQ разширение за Chrome
 • Запишете 10+ минути HD видео
 • Насърчете хората да харесват / да се абонират
 • Включете ключовата дума в името на видео файла, заглавието, описанието
 • Включете времеви отметки в описание на видео + полезни връзки
 • Добавете маркери, персонализирана миниатюра и качете препис
 • Отговорете на коментарите и вградете видеоклипа във вашия сайт
9.2. Ключови думи за видео

Най-добрите видео ключови думи са специфични фрази (с дълга опашка), които се показват в YouTube и Google Autocomplete. По този начин можете да класирате на двете места – усилвайки експозицията си. Започнете да въвеждате ключова дума в YouTube и тя ще завърши фразата или използвайте символа за подчертаване _, за да попълни празното с още идеи за ключови думи. Можете да направите това навсякъде във фразата.

Автоматично довършване в YouTube (Пълна фраза)
YouTube, SEO-Ключови думи

Google Автодовършване (попълнете празното)
Автоматично завършване на фрази

9.3. Конкурс за ключови думи за видео

vidIQ разширение за Chrome – потърсете ключовата си дума в YouTube и прегледайте най-добрите резултати, за да видите SEO сигналите на всеки видеоклип. SEO резултатът се основава на харесвания, харесвания, мнения, коментари, споделяния, време за преглед, абонати, маркери, дължина на описанието на видеоклипа и други показатели. По-ниски резултати = по-лесно да надминете това видео. Най-важните (IMO) са изгледи, съотношение / не харесване и # коментари.

Youtube-Video на състезание

Повечето сигнали могат да се видят без разширението …

Youtube-SEO състезание

Разширение за Chrome на MozBar – Гугъл вашата ключова дума, докато търсите YouTube, като тази: site: www.youtube.com вашата дума за търсене. Резултатите с по-висока PA (страница авторитет) означава по-висока конкуренция, което означава, че вероятно трябва да намерите по-специфична (дълга опашка) версия.

Видео-Keyword състезание

9.4. Цел за 10+ минути

Дължината е сила – точно като публикации, по-дългите видеоклипове, обхващащи темата широко, ще се класират по-високо. Не забравяйте да добавите времеви отметки във вашето видео описание, за да помогнете на хората да се ориентират.

Кажете вашата ключова дума – Устно казването на ключовата дума няколко пъти е като плътност на ключовите думи за видеоклипове. Обикновено това идва естествено (частичните съвпадения също са добри), така че не го казвайте просто, за да го казвате.

Качество на HD – новите айфони обикновено имат по-добро качество от андроидите и дори някои аматьорски камери. използвам Screencast-О-Matic за запис и редактиране на екрана, комбиниран с a Син микрофон на Йети. Когато записвате компютъра си, проверете настройките си за оптимално видео + аудио.

9.5. Име на видео файл

Преди качвайте видеоклипа си, маркирайте видео файла като ваша ключова дума …

Youtube-File-Наименование

9.6. Заглавие на видеоклипа

Youtube-Video-Title

Доброто заглавие има две неща: вашата ключова дума и примамливо заглавие. Google обикновено показва първите 50–60 знака, така че опитайте да останете в този диапазон. НЕ ВИНАГИ трябва да използвате точно съвпадение на ключовата си дума, но всяка отделна дума трябва да присъства поне в заглавието на видеоклипа.

9.7. Описание на видео

Напишете дълги описания с времеви отметки, полезни връзки и цялостно обобщение.

Youtube-Video-Описание

Включете ключова дума в първото изречение – и YouTube, и Google използват (около) първите 155 знака като мета описание, което се появява и в резултатите от търсенето им. Създайте това изречение или две разумно – хората четат това, за да определят дали ще кликнат върху вашето видео. Обичам да включвам ключовата си дума около 2 пъти в описанието, веднъж в първите 155 знака.

Youtube-Meta-Описание

Youtube-SEO-мета-описание

Показване на времето – позволява на зрителите да прескачат части от видеоклипа, така че да намерят това, което търсят, което също подобрява взаимодействието с видеоклипа ви. Това е особено полезно за дълги видеоклипове.

Примери

 • : 21 (21 секунди)
 • 1:21 (1 минута и двадесет и една секунди)
 • 1:30:21 (1 час, 30 минути и 21 секунди)
9.8. Добавяне на етикети (консервативно)

Не бързайте с това, просто добавете няколко …

Тагове в Youtube

9.9. Персонализиран миниатюра

Качване на персонализирана миниатюра в видео мениджър под Инфо & Настройки (ще трябва да Потвърдете акаунта си първо). Размерите трябва да бъдат 1280 (w) x 720 (h) пиксела. Това ще се покаже в резултатите от търсенето и секцията „свързани търсения“ в YouTube. Опитайте да напишете нещо в ГОЛЕМИ ПИСМЕНИ.

Youtube-поръчка Thumbnail

9.10. препис

Google не върши добра работа в преписването на видеоклипове в текст (вижте колко помия е на снимката). Ще трябва да го препишете ръчно, в противен случай ключовите думи, които споменавате във видеото си, ще изхабя. Можете също възлагайте това на свободна практика за евтино на upwork.com.

YouTube, Субтитри

Youtube-Video-Препис

Youtube-Video-Transcriber

9.11. Вграждане на видеоклипове

Ощипване на ифрейм

Вариант 1: Копирайте връзката към YouTube и я поставете към съдържанието си (WordPress ще направи останалото).

Вариант 2: Отворете видеоклипа в YouTube, който искате да вградите, след това копирайте и поставете вградения код във вашия HTML. Този метод ви позволява да укажете ширината и височината на видеоклипа:

Вградете видеоклип в YouTube

Вариант 3: Отворете видеоклип, когато щракнете върху връзка, като използвате WP Video Lightbox Plugin.

Скриване на видеозаглавието на YouTube

Скриване на видео контролите в YouTube

9.12. Отговорете на коментарите

Какво прави видеоклиповете по-високи? Коментари. Какво получава повече коментари? Отговори!

Коментари в YouTube

10. Коефициенти и край

Няколко неща, за които не бях категория …

10.1. SEO страница на началната страница

Началната ви страница обикновено трябва да е насочена към основната ключова дума, която искате да класирате. В Yoast отидете на SEO → Външен вид на търсене → Общи. Тук ще напишете фрагмента на началната си страница (вашето SEO заглавие + мета описание, което се показва в резултатите от търсенето). Началната ви страница обикновено трябва да е насочена към основната ви ключова дума, която трябва да бъде проучват в инструмент като Google Autocomplete или Moz Explorer Explorer. Трябва да ги пишете за ВСЕКА страница / публикация на вашия сайт не само за включване на ключова дума, но и за да ги прочетат приятно и да увеличат CTR …

Начална страница на Google-Snippet

Ето как изглежда начална страница с widgetized …

Widgetized-SEO-Title-Meta-Описание

Ето как изглежда начална страница, която не е свързана с мостове …

Non-Widgetized-Homepage

Началната страница, която не е свързана с мостове, има връзка към вашата „първа страница“, където можете да ги напишете…

Homepage-Фрагменти Редактор

НЕ превишавайте (или под) ограничението на знаците, когато пишете SEO заглавия + мета описания – лентата за дължина в Yoast трябва да е зелена! Няма да видите тази лента в настройките на Yoast в таблото за управление → Начална страница или Инструменти → Редактор на групи. На тези места ТРЯБВА да направите брой на думите.

По-добре е да отидете по-кратко, отколкото да свършите, тъй като дългите фрагменти могат да бъдат отрязани от Google (обикновено защото хората тук въвеждат множество ключови думи, вместо да ги пишат, за да звучат като законно заглавие).

Ето един добър пример …

Yoast-Content-оптимизация

10.2. Напишете страница „За“ убиец

Не знаех колко важно е това, докато не започнах да получавам имейли, казвайки, че моята история ги вдъхновява да напуснат работата си и да правят партньорски маркетинг на пълен работен ден, как хората оценяват дарението GoFundMe, което правя всяка година, или дори просто LOL за моя Uber история. Google иска да знае, че сте легален бизнес, а хората искат да знаят, че сте легитимен човек. Разгледайте страницата ми за мен за да видите какво направих (просто бъдете готови да научите няколко много странни неща за мен).

За-Me-Page

10.3. Дублирано съдържание (Siteliner)

Siteliner намира дублирано съдържание, което (IMO) се появява най-вече, когато хората създават географски целеви страници за локално SEO (за насочване към различни градове), но вместо уникално съдържание създават страници „търсене и замяна“, които са същата страница, само името на града се променя. Можете да използвате повторно изображение и няколко реда текст, но не създавайте дублирани страници. Ноиндексиращите тагове, авторски архиви и друго съдържание в настройките на Yoast също могат да предотвратят дублираното съдържание.

Дублиращо се съдържание на сайта

Съвети

 • Съкратете обобщенията (откъси) на вашия блог
 • Noindex тагове, авторски архиви и базирани на дата архиви в настройките на Yoast
 • Избягвайте да създавате „търсене и замяна на страници“, където 2 страници и почти идентични
 • Активиране Защитният щит на Cloudflare за да попречите на хората да откраднат съдържанието ви
10.4. SSL

Google разбито на уебсайтове, които нямат SSL от юли 2018 г. Наскоро преминах към използване на SSL Безплатни SiteGround нека да шифроваме SSL и не забелязах спад в трафика или свързаните продажби. Всъщност продажбите ми се увеличиха малко и смятам, че това е така, защото хората виждат моя сайт като по-надежден. Винаги е най-лесно да добавите SSL, преди да стартирате уебсайта си, но все още няма причина да не го направите. Просто се уверете, че работите с разработчик, който знае какво правят.

10.5. Наказания от Google

Партньорски-Link-Google-Наказание

Наказание срещу алгоритъм – Санкциите от Google са лесни за откриване (те ще се показват в Ръчни действия на конзолата за търсене на Google). По-трудно е да откриете промени в алгоритъма на Google, които са засегнали уебсайта Ви, но можете да проверите анализите си, за да видите кога е настъпило падането, след това проверете Историята на промените в алгоритмите на Google за актуализации по време на спада на трафика.

Неестествени връзки към вашия сайт – избягвайте всички видове схеми за връзка (създателите на спам линкове, плащането за връзки и т.н.). Google ще ви намери и те ще ви смажат. Ако вече имате това наказание, ето няколко неща, които можете да направите. Успешно премахнах наказание с помощта на тези стъпки …

 • Виж всички връзки към вашия сайт в конзолата за търсене на Google
 • Преминете през всяка връзка и запишете спамните (напр. Тези с богат текст на котва, връзки към неподходящи уебсайтове / съдържание, връзки в спам коментари в блога)
 • Намерете информацията за контакт на тези уеб администратори, след което поискайте да се свалят тези връзки
 • Изчакайте отговорите им, но проследете с тях, ако не отговорят
 • След като сте положили усилия да премахнете тези връзки, отказване всички останали лоши връзки
 • Изпратете a искане за преразглеждане на Google, обяснявайки опита ви да ги премахнете

Тънко съдържание с малко или без добавена стойност – кратко съдържание с малко вещество рядко се нарежда. Използвайте Google Analytics, за да намерите съдържание с ниско качество (страници с висока степен на отпадане + ниско средно време на страница). Подобрете това особено, ако те са важни теми за вашите читатели. Публикувах първата си версия на този урок по WordPress SEO през 2014 г. и все още работя върху нея днес.

Хакерски уебсайт – показва в ръчни действия или употреба Сукури е SiteCheck.

Пълнене по ключови думи – избягвайте инжектирането на ключови думи, за да получите зелени светлини в Yoast.

Партньорски наказания – партньорски сайтове има ударен силно през 2014г за тънко съдържание, измамни практики и осигуряване на малка стойност извън продажбата. Изброих съвети във раздел 4.15.5, но най-доброто нещо, което можете да направите е да направите добави стойност към съдържанието ви (освен да се опитвате да реализирате продажби). Избягвайте използването на твърде много партньорски връзки, особено в горната част на съдържанието, тъй като това крещи продажби на Google. Също така бих избегнал Google AdSense и всякакъв вид банерни реклами (те правят целия ви сайт да изглежда спам, рядко се кликва) и вместо това разчитам на стратегически поставени партньорски връзки в текста.

10.6. Национални фактори за класиране

Публикуването на Моз на Претегляне на клъстерите от фактори за класиране в алгоритъма на Google може да е от 2013 г., но основните фактори за класиране не са се променили. Това все още е най-добрата диаграма, която съм виждал. Разбира се, домените с точно съвпадение нямат толкова голяма тежест и филийките за пай са се променили малко, но това е чудесен начин да напомните да спрете да се притеснявате толкова много за alt текст и да започнете да мислите повече за това, което все още е важно – съдържанието и връзките. Moz прави ново проучване на всеки 2 години … ето Фактори за класиране за 2015 г.. 2017-та все още не е излязла, но ще я публикувам тук, когато стане.

Фактори за класиране в Google

10.6. Инструменти & условия

Ето пълен списък на SEO инструменти, които използвам, плюс някои термини, които трябва да знаете.

често задавани въпроси

&# X2705; Кои SEO плъгини са най-важни?

Основен SEO плъгин като Yoast или Rank Math е най-важен, но трябва да имате и плъгин за богати фрагменти, които могат да добавят често задавани въпроси, рецензии и други видове богати фрагменти, които зависят от вашия сайт.

&# X2705; Дали зелените светлини Yoast наистина имат значение?

Не точно. Yoast наистина е добър само за откриване на използване на ключови думи и има повече на страница SEO от това. Единственото място, което е важно да използвате ключовата дума, са заглавието на страницата, URL адресът, SEO заглавието, мета описанието и няколко пъти в съдържанието. Останалото зависи изцяло от съдържанието и SEO факторите на страницата. Не се обсебвайте от зелени светлини.

&# X2705; Какви други фактори на страницата съществуват освен Yoast?

Добавянето на богати фрагменти, фрагменти с често задавани въпроси, оптимизиране на честотата на кликване и добавяне на HTML таблица със съдържание към дълги публикации (заедно със създаване на задълбочено съдържание) всичко това може да подобри вашето SEO. Ускоряване на зареждането на уебсайта Ви и получаване на помощ също за връзки.

&# X2705; Как се сдобихте с тези богати фрагменти с често задавани въпроси?

Използвах приставката за структурирано съдържание (същата, използвана от Нийл Пател) и добавях емоджи към частите с въпроси.

&# X2705; Как да получите 100% GTmetrix резултати?

Хостинг, приставки за кеш, CDN, оптимизиране на изображения и други фактори ще ви помогнат да подобрите резултатите + времената на зареждане в GTmetrix. Имам пълно ръководство за скорост на WordPress, за да ви помогна да направите това.

Леле … Това беше дълго.
Обмислям да го превърна в книга за Amazon – бих искал сериозно да чуя вашите отзиви, добри и лоши. Така или иначе, благодаря за четенето и коментара, ако имате въпроси.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector