SEO за художници – Вземете вашето изкуство в Google, Google Images и въведение, за да влезете в Wikipedia (Това е, ако имате достатъчно източници)

Художникът Рене Шулер


За художници SEO обикновено означава едно от следните:

Ще ви покажа как да направите всичко това (и как да влезете в Wikipedia, ако имате достатъчно източници). Ще използваме Рене Ромеро Шулер като пример, художник, с когото работя от 5+ години. Прекарах над 2 дни в този урок. Малко е продължително, но следвайте тези стъпки и трябва да получите много добри резултати (и ако по някаква причина не го направите, оставете ми коментар и аз ще ви помогна).

Как Google попълва техните резултати – Google дърпа съдържание от различни части на мрежата. Вашият уебсайт е един, социалните профили са друг, видеоклипове и миниатюри в YouTube, Wikipedia, и т.н. Сложете всичко заедно и това е, което виждате в Google. Това просто означава, че трябва да създаваме съдържание на правилните места, да маркираме изображения, преди да ги качим, и да ощипваме няколко неща. Това ще ви помогне да попълнете Google с ВАШЕТО съдържание. За това се занимава SEO за художници.

Ако използвате WordPress – Препоръчвам да инсталирате Yoast SEO Plugin които цитирам в този урок. За целта влезте в таблото за управление на WordPress, отидете в менюто си за приставки (отляво), след което потърсете Yoast SEO. Инсталирайте го и го активирайте – ще влезем в него по-късно. Това няма да повлияе на вашия дизайн и винаги можете да изтриете приставката и да върнете обратно, ако решите.

Моят произход – Аз съм №1 класиран WordPress SEO консултант в Google, имам 3000 посетители на ден, започнах кариерата си в проектирането на WordPress сайтове за художници и съм сертифициран от Google Analytics. Да не се опитвам да ви продаде нищо, просто ви уверявам, че това ръководство всъщност ще работи.

Съдържание

1. Разчленяване на Google

В тази статия ще използвам Рене Ромеро Шулер като пример.
Рене беше първият художник, за когото работих, все още е клиент и голям приятел.

Рене Шулер

Потърсете нейното име в Google и това ще видите…

SEO-за-художници

Търсете нейното име в Google Images и тя също доминира …

Google изображение-SEO-за-хора на изкуството

2. Класиране на вашия уебсайт №1

Използвайте името си в домейна – използване на домейн с точно съвпадение (www.yourname.com) е най-лесният начин да класирате №1 за вашето име. Стига да изградите уебсайта си с вашето портфолио, биография, изявление, събития и други важни страници – в крайна сметка трябва да се класирате в най-добрия резултат. Ако току-що създадохте уебсайта си, ще отнеме известно време, но не чакайте. Ще искате да подадете на Google други „сигнали“, като следвате допълнителни стъпки, изброени в този урок.

точното съвпадение домейн

Използвайте името си в фрагмента на началната страница – всяка страница на вашия уебсайт има фрагмент, който се показва в резултатите от търсенето (вижте по-долу). Това се състои от вашето SEO заглавие (връзката) и вашето мета описание (по-дългото резюме). Вместо да използвате фрагмента по подразбиране, генериран от WordPress (или какъвто и да е създател на уебсайт, който използвате), трябва да ги напишете сами.

Ето как изглежда фрагментът …

Homepage търсещата машина-Snippet

За да ги редактирате в WordPress, уверете се, че имате Yoast Plugin инсталиран (Приставки → Добавяне на нов → Yoast). След това в таблото за управление на WordPress отидете на SEO → Външен вид на търсенето → Общи.

Търсене-Облик-Yoast-SEO

Сега отидете на раздела “Общи” и ще видите полета, където можете да редактирате тези …

Търсене неявяването-Settings-Yoast

Или (в моя случай) ще видите линк към началната си страница. Щракнете върху него, за да отидете на началната си страница, след това превъртете надолу до секцията Yoast и кликнете върху „преглед на фрагмента“ (вижте по-долу). Ето къде ги пишете. Когато сте готови, актуализирайте страницата и след това дайте на Google 1-5 дни, за да обходите вашия сайт и да ги покажете. Други създатели на уебсайтове ще имат подобен процес на писане на фрагменти.

SEO-за-художници-с-Yoast

Няма текст / нечетлив текст – ако няма текст на страницата, всички Google виждат вашите изображения (които ще покрия в стъпка 3). Въпреки това, дори и без текст, ТРЯБВА да можете да класирате №1 за името си. Но художествените галерии, които искат да се класират за „chicago art gallery“ (по-конкурентна ключова дума), вероятно трябва да имат някакъв текст на страницата. Ако го използвате, избягвайте вграждането на текст в изображения или използване на флаш, тъй като те не могат да се четат от Google. Ако отворите уебсайта си и се опитате да копирате някакъв текст, но не можете, това означава, че е нечетлив за Google и няма да се възползва от вашия SEO.

3. Google Image Optimization

Ако отидете на Google Images на Рене можете да видите, че тя доминира над резултатите (проект, който направих за нея). Но всъщност е много лесно, тъй като по-голямата част от изображенията идват само от няколко източника.

Преди да качвате изображенията си ВСЕКИ ТУК онлайн, винаги маркирайте името на файла със заглавието на произведението си. Пример за това може да бъде: Алпана – 5 × 5 масло върху платно от Рене Ромеро Шулер. Ако основната ви цел е да попълните Google Images, когато хората търсят вашето име, включете това в името на файла. Ако целта ви е да попълните Google с ключова дума, свързана с вашето изкуство, оставете я. Това важи за изображения на вашия уебсайт, профили в социалните медии, Уикипедия и по принцип навсякъде.

Google изображение-SEO-за-хора на изкуството

Основната снимка на профила в социалните медии + снимката на корицата са тези, които са класирани
Основната ви снимка на профила е тази, която най-вероятно ще се появи в Google Images, така че не забравяйте да включите името си в името на файла, преди да качите основната си снимка И всички снимки на корици.

Създайте Pinboard
Рене Pinboard е около 20% от резултатите от Google Image. Pinterest е уебсайт с висок авторитет, така че изображенията, които качвате тук, вероятно ще се класират високо. Създайте страхотен щифт с вашето изкуство и може би няколко снимки от вас и вие ще доминирате в Google Images за нула време.

художник-Pinboard

Използвайте това ръководство за видео, което ви показва как …

Оптимизирайте изображенията на уебсайта си
Изображенията на вашата начална страница, биография и ПЪРВОТО изображение, което виждате, когато отворите страница с портфолио, са тези, които най-вероятно се появяват в Google Images. Всяко от тези изображения може да бъде „оптимизирано“, като използвате името на изпълнителя си в името на файла с изображение и алтернативния текст…

Име на файл с изображение. Това е, което изображението е етикетирано на вашия компютър, преди да го качите. Всеки път, когато качите изображение в мрежата, името на файла ще бъде свързано с него. За да помогнете на търсачките да свържат изображение с името на вашия изпълнител, препоръчвам този формат:

Описание на произведението – Вашето име

Алтернативен текст. Алтернативен текст се използва и за описание на изображенията в търсачките. WordPress не прави това автоматично, така че ще трябва да използвате плъгин като Автоматични Alt атрибути (това обаче само добавя алт текст към нови изображения във визуалния редактор, така че ще трябва да го добавите ръчно към всички останали изображения). Ако не използвате WordPress, потърсете поле за попълване на алт текста на изображението или ще трябва да редактирате HTML, за да направите това (изпратете това ръководство на вашия програмист, ако е необходимо):

”<spanалтернативен текст “src =” https://onlinemediamasters.com/wp-content/uploads/2013/05/image-file-name.png ”width =” 300 ″ височина = ”300 ″ />

Скорост на изображението. Има над 20 начина да оптимизирате изображенията, за да се зареждат по-бързо, много от които можете да намерите GTmetrix. Много изпълнители не обичат да преоразмеряват или компресират изображения, но все пак можете да кеширате изображения, да премахвате EXIF ​​данни, мързеливи изображения, да зададете джаджа / височина на всяко изображение, да използвате CDN (мрежа за доставка на съдържание) като Cloudflare / StackPath и уверете се, че изображенията се показват от верната версия на URL адреса (www спрямо non-www и http срещу https). Изображенията обикновено са най-тежкият елемент на уебсайта на художника! Опитайте моя урок – това трябва да направи вашия сайт по-бърз.

Image-Оптимизации-In-GTmetrix

Качване на изображения към Wikimedia Commons
Около 30% от Google Изображенията на Рене са от Wikimedia. Просто се регистрирайте за Wikimedia и качете снимки в Wikimedia Commons (тук са пълни инструкции). Когато стигнете до процеса на качване, включете ключовата си дума (напр. Вашето име) в описанието на всяка снимка. Има улов; хората, които кликнат върху снимката в Google Images, ще видят това изображение (не е действителна страница в Wikipedia). Ако имате достатъчно източници, ще ви покажа как да влезете в действителна страница стъпка 6.

Ако искате да класирате по-високо в Google Images за ключова дума, различна от вашето име, отидете images.google.com. Сега започнете да пишете в ключовата си дума, като използвате символа подчертаване _, за да намерите конкретен тип цвете в падащото меню. Като цяло, колкото по-конкретна е ключовата дума, толкова по-лесно ще бъде класирането. След като намерите вашата ключова дума, качете изображението си в горепосочените източници (социални профили, пинборд, уебсайт …). Отделете малко време и в идеалния случай той ще се класира високо. Изображенията, качени на уебсайт с висок авторитет (като Pinterest), имат по-голям шанс да се класират високо.

Google-изображения ключови думи

Ако имате проблеми и изображението не се класира високо, опитайте да изберете още по-конкретна ключова дума. Като цяло колкото по-конкретна е ключовата дума, толкова по-малко конкурентна ще бъде тя. И ако ключова дума се появи в падащото меню на Google, това означава, че хората наистина я търсят.

словосъчетания-художник ключови думи

4. Оптимизация на профили в социалните медии

Защо социалните медии са важни за SEO художника:

 • Профилите в социалните медии се нареждат високо в Google
 • Снимките на профила обикновено се показват в Google Images

социални медии изображение оптимизация

Най-важните социални мрежи са …

Използвайте профилите си в социалните медии, прави ги по-висок
Уверете се, че всички медийни профили са 100% завършени и включват вашите произведения на изкуството (които обикновено могат да бъдат категоризирани в албуми, щифтове и други). Добавянето на връзки и публикуването на текущи актуализации изпращат добри сигнали до Google, че сте легитимен човек / бизнес. Ако искате да попълните Google със съдържанието си, използването на профили в социалните медии е може би най-лесният начин да направите това.

5. YouTube Video SEO

YouTube видеоклиповете могат да се появяват и в Google. Това се казва видео seo и изглежда така:

YouTube SEO

 • Създайте вашето видео
 • Етикетирайте своя видео файл като ключова дума, след което качете в Youtube
 • Проектирайте персонализирана миниатюра, маркирайте я с ключовата си дума и я качете
 • Напишете хубаво заглавие, което също трябва да включва вашата ключова дума
 • Напишете дълго (за предпочитане 400+ дума) описание, използвайки ключовата дума 2-3 пъти
 • Не прекалявайте с етикетите, но добавете няколко
 • Получавайте повече харесвания, гледни точки, коментари, като ги популяризирате
 • Вградете го на вашия уебсайт (# вграждане е фактор за класиране)
 • ВИНАГИ отговаряйте на коментари, тъй като те ще му помогнат да се класира по-високо

FYI ето актуализирано видео на Рене, ако искате да чуете нейната история …

6. Вземете страница на Уикипедия на художник

Направих доста от тях, за съжаление Уикипедия не иска писателят да има някаква връзка с художника, така че вероятно не трябва да ги публикувам. Но ето как да го получите.

Стъпка 1: Съберете източници – събирайте връзки от ВСИЧКИ онлайн статии, за които сте споменали. Те не трябва да бъдат публикувани от вас (напр. вашия уебсайт), тъй като това ще се счита за предубедено и срещу тяхното насоки, през които препоръчвам да се скимирате. Няма перфектен брой източници, но в идеалния случай трябва да е над 15. За да намерите тези, Google, вашето име, превъртете резултатите, след което започнете да съставяте списъка си. Можеш настройка на Google Alert защото когато някой публикува нещо за вас в бъдеще. След като имате списък с източници, е време да напишете чернова.

Стъпка 2: Напишете фактическа, необвързана чернова – погледнете формата на РенеЛора, и други страници в Уикипедия на художника. Следвайте подобен формат: ранен живот и предистория, произведения на изкуството, изложби, колекции, справки и др. Трябва да е подобен. Също така забележете почти ВСЕКИ изречение е цитиран. Не е нужно да копирате / поставяте точни изречения от източниците си, но статията трябва да бъде извлечена от тях, НЕ от вашите собствени думи. Затова просто направете всичко възможно, за да напишете статията, докато цитирате своите източници. Освен това пропуснете всеки промоционален или преувеличаващ тон.

Стъпка 3: Наемете писател на статии в Уикипедия – е в разрез с указанията на Wikipedia да публикувате статия за себе си (тъй като е предубедена). Ще ви трябва някой, който да прегледа черновата ви, уверете се, че тя следва указанията на Уикипедия и да напише първата чернова в Код на Уикипедия. Можете да наемете автор на статията в Wikipedia от записване за акаунт на свободна практика след това публикуване на работа за „писател на статии в Уикипедия“ (има много). Или изчакайте хората да кандидатстват, или потърсете писател и попитайте високо оценени хора, ако се интересуват. Повечето от тях са в чужбина, но всички, които наех, работеха добре за мен. Просто се уверете, че имат много добри отзиви.

Стъпка 4: Работете със своя писател в Wikipedia, за да го публикувате – ще ви кажат дали нещо трябва да се поправи. Просто им изпратете черновата си, списъка с източниците и няколко изображения, ако включвате раздел „работи“. Ще се нуждаете и от вашата основна картина и информация, която се показва от дясната страна на страницата. От тук е въпрос на работа с вашия писател. Не съм писател, така че не мога да отговоря на твърде много въпроси по този въпрос, но вашият писател трябва да може.

Има много писатели на статии в Wikipedia:

Wikipedia Artile Writers

7. SEO за художествени галерии

Ако управлявате художествена галерия, предполагам, че искате да се класирате високо в Google за представените имена на художници, както и „Art Gallery Чикаго“ или какъвто и да е град, в който се намирате. Ето как да направите това…

SEO-за-арт-галерии

Създайте страница за всеки изпълнител – ако търсите „René Schuler“, мислите ли, че Google ще ви покаже страница, показваща 20 различни изпълнители? Не, ви е необходима отделна страница на вашия сайт за всеки изпълнител.

Оптимизирайте страниците си с изпълнители

 • Използвайте името на изпълнителя като заглавие на страницата
 • В идеалния случай портфолиото им трябва да включва голяма част от тяхната работа
 • Изобразете етикетите, преди да ги качите (като заглавието на произведението)
 • Използвайте колкото е възможно повече уникално съдържание, дублиращото се съдържание не е добре
 • Използвайте малко текст на страницата, ако е възможно, в противен случай всички Google имат изображения
 • Напишете своя фрагмент, за да звучи приятно и включете името им (както е описано в етап 1)
 • Включете уникална информация, защо Google трябва да показва вашата страница, а не други галерии? Това е огромен фактор, тъй като „ценното“ съдържание обикновено изпреварва конкуренцията. Google измерва колко време хората прекарват на дадена страница и я използва за определяне на класирането на страницата, така че инвестирането на време в съдържание е първото нещо, което можете да направите.

Подправете вашата страница в Google My Business

* Google все повече взема предвид активирането на собствениците на фирми, които: публикуват в Google Posts, отговарят на отзиви, поддържат специални часове актуализирани, отговарят на въпроси, правят удобно клиентите да предприемат директни действия по GMB, използвайки бизнес URL адреси.

Лого на Google My Business

Вземете отзиви (особено в Google My Business) – всичко, от което се нуждаете, е 1 преглед, за да получите звездите.

Google-ми-Бизнес-For-арт-галерии

Подобрете онлайн профилите с Moz Local – стартирайте вашия уеб сайт чрез Moz Local което ви помага да коригирате непълни, непоследователни и дублирани профили. Вземете своя резултат колкото можете … тези профили (наречени цитати) са важна част от Местните фактори на Google за класиране при търсене.

Аутсорсинг по-малко важни профили за Whitespark – тъй като тези профили са толкова важни, имате нужда от повече от тях. Можете или да възложите това на Услугата за цитиране на Whitespark за 4-5 долара на профил или използвайте техния списък от топ цитати по град. Но в LEAST трябва да имате още 50 профила, различни от тези в Moz Local. Ако правите това сами, не забравяйте да следите вашите данни.

Следвайте местните фактори за класиране на търсенето от Google – Покрих по-голямата част от него, но ако някога се съмнявате как да се класирате по-високо в Google Maps и местните резултати от търсенето, проверете Google фактори за локално търсене. Това се съобщава на всеки 2 години от Moz и е най-точното изследване.

8. Направете по-бързо зареждането на уебсайта си

Не е необходим разработчик, за да направи това …

 • Стартирайте уебсайта си GTmetrix за да видите дали е бавно
 • Ако да, бързият хостинг е фактор №1 в Ръководство за оптимизация на WordPress
 • Прегледайте тези анкети във Фейсбук на най-високо оценените домакини, за да видите дали вашите са на дъното
 • използвам SiteGround, номер 1 с хост и препоръчани от WordPress
 • Ако имате уебсайт на WordPress, регистрирайте се през техния WordPress хостинг страница
 • Ако трябва само да хоствате 1 уебсайт, използвайте план за стартиране на SiteGround, който е $ 3,95 на месец
 • Ако трябва да хоствате множество уебсайтове, използвайте GrowBig, който е $ 5,95 / месец
 • SiteGround ще мигрират ви безплатно (няма време и няма нужда да правите нищо)
 • Когато сте готови, проверете отново сайта си в GTmetrix и кликнете върху страници, за да видите разликата
 • Става техническо, но моето Ръководство за скорост на WordPress има много други препоръки
 • Ако използвате WordPress, можете наемете моя разработчик да поправите отчета си GTmetrix ($ 40 / час)

използвам SiteGround и има 200ms пъти за отговор със 100% GTmetrix резултати и .4s Пъти за зареждане на Pingdom. Направете хостинг проверка, пуснете собствени тестове или кликнете върху моите страници, за да видите колко бързо се зареждат. Те бяха класирани като домакин №1 в 26 анкети във Facebook и са светове по-добри от тях EIG (Bluehost, HostGator), Godaddy, и лоши хостове, които пакетират твърде много хора на един и същ сървър. Те са препоръчани от WordPress, правя безплатни миграции, и аз използвам техните полу-посветен план.

Преминаване към SiteGround

Миграция на времето за зареждане на SiteGround

Bluehost към SiteGround GTmetrix

HostGator към SiteGround

SiteGround GTmetrix

SiteGround Google PageSpeed ​​Статистика на Google

100 перфектен резултат на сайта

SiteGround Genesis

Скорост, доставена от SiteGround

SiteGround GTmetrix Report

Намалено време за натоварване с SiteGround

Нови времена за реакция на SiteGround

HostGator към SiteGround миграция

Време за реакция на SiteGround на Joomla

Превключва към хостинг на сайта

SiteGround Rocket Представете комбо

Joomla GTmetrix On SiteGround

SiteGround PageSpeed ​​Insights

SiteGround On Joomla

SiteGround Намалено време за натоварване

Ускорен хостинг на SiteGround

Нови резултати от Pingdom на SiteGround

Ново време за реакция на SiteGround

Подобряване на времето за реакция на SiteGround

2019 хостинг анкета

2017-WordPress-хостинг-FB-Poll

Препоръки за хостинг на Elementor

Юли 2019 г. Хостинг Препоръка

WordPress-домакин-Poll-Aug-2018

Споделено-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-хостинг-Poll

Go-To-хостинг-компания

WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

Сайтът се поддържа хостинг-Poll

WooCommerce-хостинг-FB-Poll

2016-уеб-хостинг-Poll

Best-WordPress-хостинг-доставчик-Poll

Най-добър Уеб хостинг-2019-Poll

WP приятелски хостинг анкета

2016-WordPress-хостинг-FB-Poll

Любим хостинг за Elementor

2018 хостинг препоръки

WordPress хостинг анкета септ 2018.png

Сайтът се поддържа-WordPress-хостинг-анкета на 2017 г.

2019-домакин-Poll-1

Хостинг-Анкета-за-Speed

WordPress-хостинг-Анкета на юни-1

SiteGround-Препоръка

2014-Управляван WordPress-хостинг-FB-Poll

Най-добър Уеб хостинг-доставчик-Poll

Хостинг-Poll-Feb-2019

Хостинг Препоръки-Poll

Bluehost срещу SiteGround

Анкета на уеб хоста на WordPress

Те ми дават страхотни времена на зареждане (вижте моя доклад за GTmetrix)…

2019-GTmetrix-Доклад

Един от много конци

Best-домакин-Разговор

Ето ги и техните планове:

SiteGround WordPress хостинг

често задавани въпроси

&# X1f3a8; Как да получа изкуството си в Google Images?

Маркирайте имената на вашите изображения, преди да ги качите на вашия уебсайт (или където и да е другаде онлайн). Те трябва да описват точно изображението и да включват описателна ключова дума. Всяко изображение трябва да има описание, уникално за него. Опитайте също да използвате Wikimedia.

&# X1f3a8; Как да класирам №1 за името си?

Уверете се, че уебсайтът и профилите ви в социалните медии са създадени, за да установят доверието в Google. Използвайки приставката Yoast SEO, за да персонализирате как се показва фрагментът на началната ви страница в Google. Получаването на връзки към вашия уебсайт (напр. От прессъобщения) помага. Може да отнеме няколко месеца нови уебсайтове да класират №1 за вашето име, но продължете да създавате сигнали за Google.

&# X1f3a8; Как да получа страница в Уикипедия на художник?

Имате нужда от източници, независимо дали са онлайн източници или печат. След това се нуждаете от писател на статии в Уикипедия (не вие ​​или някой, свързан с вас), за да напишете статията. Този писател трябва да бъде запознат с насоките и кода на Wikipedia. Wikipedia ще маркира страницата, ако вие или някой, когото познавате, я напише.

&# X1f3a8; Как влизат в игра профилите на социалните медии?

Профилите в социалните медии са много важни за вашия SEO, тъй като Google дърпа изображения, описания и друга информация от вашите профили в социалните медии и ги показва в резултатите от търсенето. Уверете се, че имате Facebook страница, Twitter, YouTube канал, Instagram и всички други социални мрежи, които планирате да публикувате. Дори и да не публикувате много, само няколко публикации могат да подобрят брандирането на вашата търсачка, когато хората губят вашето име.

&# X1f3a8; Какво ще кажете за SEO за художествени галерии?

Google има собствен набор от фактори за класиране за Google Maps и Local SEO. За да се класирате високо по имена на изпълнители, създайте страница за всеки изпълнител с уникално описание и портфолио. Използвайте името на изпълнителя в заглавието на страницата, URL адреса, фрагмента на Yoast и съдържанието. Уверете се, че създавате онлайн профили в Google My Business и други онлайн директории и социални профили.

Ако сте намерили статията ми за полезна и имате приятел, който също би се възползвал от нейното четене, моля, помислете да я споделите с него или нея. Ще се радвам да отговоря на всички въпроси, които имате за SEO SEO, Wikipedia и SEO като цяло. Просто ми пуснете ред в коментарите по-долу. Късмет!

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map