Si të krijoni një listë fjalësh për SEO (Shembull Apple)

03.06.2020
SEO 'Si të krijoni një listë fjalësh për SEO (Shembull Apple)
0 10 мин.

Një listë fjalësh është projekti për SEO ashtu si një sit i hartave është për faqen tuaj te internetit.


Ajo përshkruan përmbajtjen e shënjestruar për fjalen që shkon në sitin tuaj, strukturën tuaj të URL-së, madje përdoret madje gjatë ndërtimit të lidhjeve. Dhe nëse nuk është bërë si duhet (ju nuk zgjidhni fjalë kyçe të duhura) do të shpenzoni shumë kohë duke u përpjekur të “rihapni” përmbajtjen ose thjesht nuk do të merrni rezultate. Unë do t’ju tregoj se si të krijoni një listë të organizuar, të hulumtuar mirë për fjalët, në mënyrë që të mund të zhvilloni përmbajtjen dhe URL-të tuaj rreth atyre frazave – dhe të keni një shans më të mirë për të renditur në faqen 1.

Tani le të krijojmë listën tuaj të fjalëve …

Filloni me vendndodhjen tuaj të synuar

lokale-vs--kyçe kombëtare

Qytet i vogel – qytetet e vogla kanë më pak njerëz, kështu që do të ketë vëllim më të ulët kërkimi. Kjo do të thotë se fjalët tuaja kryesore do të jenë të gjera dhe me siguri do të keni vetëm 1 fjalë kyçe kryesore në listën tuaj, e cila duhet të jetë e shënjestruar në faqen kryesore. Tregjet më të mëdha = fjalë kyçe më specifike.

Qytet i madh – përveç përfshirjes së frazave të gjera në listën tuaj, duhet të përfshini edhe fraza më specifike – pasi që ka më shumë njerëz në një qytet, kështu që vëllimi i kërkimit është më i lartë.

kombëtar – meqenëse do të keni një grup të madh fjalësh për të zgjedhur, duhet të hulumtoni konkurrencën e secilës fjalen, në mënyrë që të dini se cilat nga ato mund të renditni.

1. Qyteti i vogël (Zgjidhni fjalë kyçe të gjera)

Fjalë kyçe lokale SEO

Shko tek google.com dhe përdorimi Autocomplete Google për të mësuar cilat fjalë kyçe kërkojnë njerëzit. Shkruajeni emri i qytetit e ndjekur nga çdo fjalë kyçe që përshkruan cfare ofroni. Provoni shumë variacione (p.sh. libri liqen i bluff …) për të parë nëse ka të tjerë. Sidoqoftë, shanset janë që ju do të keni vetëm 1 fjalë kyçe kryesore e cila do të synohet në faqen kryesore.

Nëse dëshironi synojnë qytete të shumta, bëni të njëjtën gjë në Google Autocomplete për secilin qytet për të parë që janë frazat më të njohura. Lista juaj e fjalëve duhet të duket diçka si kjo…

 • riparimi i mollës së blofit të liqenit (i synuar në faqen kryesore)
 • riparimi i mollës së pyllit të liqenit (faqja e re e synuar për vendndodhjen)
 • riparimi i mollës së malit të parkut (faqja e re e synuar për vendndodhjen)

2. Qytet i madh (Zgjidhni fjalë kyçe specifike)

Përdorni të njëjtat strategji të përshkruara më lart vetëm përveç frazave të gjera, gjithashtu kërkoni frazat më specifike që janë më të rëndësishme për produktet / shërbimet tuaja specifike…

Fjalë kyçe për qytetet e mëdha

Ose përdorni metodën “plotësoni bosh” e cila ju jep ide edhe më shumë fjalen…

Autocomplete Google Plotësoni Boshllëkun

Luaj me Google Autocomplete për të gjetur fjalë kyçe për produktet / shërbimet e tua të ndryshme…

Fjalë kyçe me bisht të gjatë

Shkruajini T ALL GJITHA produktet / shërbimet që ju ofroni dhe mësoni fjalë kyçe për secilën…

Lista e fjalëve

Bëni të njëjtën gjë për produktet e tjera të Apple. Minido mini-listë duhet të përfshijë lloje të ndryshme të shërbimeve të riparimit, ashtu si unë për Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2, etj..

3. Kombëtare (Zgjidhni fjalë kyçe specifike + hulumtim konkurrues)

Meqenëse ekzistojnë një grup më i madh fjalësh kyçe, duhet të ngushtojmë ato më të mirat duke mësuar sa konkurruese është secila fjalë kyçe në lidhje me vëllimin e kërkimit. Kjo do t’ju ​​lërë vetëm me fjalët kyçe që kanë mundësi më të mira për renditje. Përndryshe ju do të shpenzoni kohë duke krijuar përmbajtje që synon fjalë kyçe për të cilat nuk mund të renditeni kurrë.

Hapi 1: Shkruajini T ALL GJITHA produktet / shërbimet tuaja

Hapi 2: Gjeni fjalë kyçe shumë specifike (me bisht të gjatë) për secilin produkt / shërbim…

Fjalë kyçe Kombëtare

Një fjalë kyçe si “riparimi i laptopit Macbook Pro” do të jetë shumë konkurrues pasi është një frazë e gjerë (kombëtare) – dhe sensi i zakonshëm na thotë se do të ketë mijëra faqe në internet që përpiqen të renditen për këtë. Por një fjalë kyçe si “riparimi i dëmtimit të ujit macbook pro” do të jetë më pak konkurrues pasi është më specifik. Këto janë lloji i fjalëve kyçe që dëshironi të synoni.

Ndërsa fjalët e gjera kanë më shumë vëllim kërkimi, fjalët specifike si “riparimi i dëmtimit të ujit Macbook Pro” zakonisht japin një mundësi më të mirë. Ju jeni më mirë në faqen 1 për një fjalen me 100 kërkime sesa në faqen 13 për një fjalen me 10,000 kërkime.

Hapi 3: Caktoni fjalë kyçe për secilin produkt / shërbim

Hapi 4: Filtro fjalët kyçe që janë shumë konkurruese. Për ta bërë këtë, kërkoni çdo fjalë kyçe në Google dhe shikoni rezultatet. Këta tregues do t’ju tregojnë nëse është shumë konkurrues…

Konkurrenca e fjalëve

Pra, në vend që të zgjidhnim “si të dilni nga borxhet”, ne do të zgjidhnim një frazë më specifike ….

Fjalë kyçe me bisht të gjatë

Vetëm sepse një fjalë kyçe është shumë konkurruese nuk do të thotë që nuk duhet ta përfshini atë në listën tuaj të fjalëve. Nëse një faqe e përgjithshme që përshkruan të gjitha “shërbimet tuaja të riparimit të mollës” përmirësohen eksperienca e perdoruesit, mos u shqetëso për konkurrencën Krijoni faqen për vizitorët tuaj.

Shihni Fjalët kyç të konkurrencës me HubShout WebGrader

Mund të ekzekutoni shumë faqe në internet HubShout WebGrader për të parë fjalët e tyre …

Lista e Fjalëve kyçe të Konkurrencës

Krijoni listën tuaj të fjalëve

Tani që dini se si të krijoni një listë me fjalët kyçe – shkoni përpara dhe bëjeni! Këtu janë disa këshilla:

Fjalë të ngjashme – nëse dy fjalë kyçe nënkuptojnë të njëjtën gjë (sinonime, plurals, fraza me renditje të ndryshme fjalësh), zgjidhni vetëm 1 fjalen më të rëndësishme që përputhet më së miri me produktin / shërbimin. Kjo për shkak se ju duhet të synoni vetëm 1 fjalë kyçe kryesore për faqe. Plus, Algoritmi i Google bën një punë të mirë për të analizuar qëllimi i përdoruesit dhe “automatikisht” duke renditur faqet e internetit për frazat e ndërlidhura, kështu që përveç nëse e dini si të synoni fjalë kyçe dytësore që nuk funksionon edhe aq mirë, thjesht zgjidhni fjalen 1 që ka kuptimin më të madh.

Fjala kyçe e faqes në internet – zakonisht duhet të synoni 1 fjalen kryesore për të cilën dëshironi të renditni.

Fjalë kyçe të Postimit në Blog – përdorni Google Autocomplete për të gjetur 1 fjalë kyçe për secilin artikull që shkruani. Këto duhet të jenë jo-promovuese (p.sh. një artikull “si të bëni”) dhe gjithashtu duhet të jenë me bisht të gjatë. Një shembull i mirë do të ishte “si të rregulloni një pro Macbook me një ekran të bardhë”.

Organizoni strukturën tuaj të URL-së (Hapi Bonus)

Fjalët kyçe që ju zgjidhni mund të ndikojnë në strukturën tuaj të URL dhe përmbajtjen që shkon në faqen tuaj. Kjo është arsyeja pse është një ide e mirë të krijoni listën e fjalëve para se të ndërtoni sitin tuaj …

Ja si mund të duket struktura juaj e URL-së:

 • faqja e internetit.com/ (faqja kryesore)
 • website.com/macbook-pro/ (përshkruan shërbimet e tua të Macbook Pro)
 • faqe interneti.com/macbook-pro/water-damage-repair (shërbim specifik)

Dhe këtu është një strukturë URL për fjalët kyçe specifike për vendndodhjen:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Pyetjet? Komente? Më lësho një vijë!

Pasi të keni krijuar listën tuaj të fjalëve, mundeni filloni të organizoni permalink-et tuaja, shtoni përmbajtjen në faqen tuaj, pastaj optimizoni përmbajtjen duke përdorur fjalen tuaj në titullin e faqes, titullin SEO, përshkrimin meta, trupin e përmbajtjes, etj. Sapo keni bërë pjesën më të vështirë të SEO në faqe!

Nëse keni pyetje se si të krijoni një listë me fjalët kyçe, më hidhni një vijë në komentet. Unë jam i lumtur që të ndihmoj me çfarëdo pyetje që keni. Shpresoj se ju ka pëlqyer artikulli!

Gëzuar,

Nënshkrimi i Tomit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector