Si të shtoni copa të pasura në WordPress (Mënyra e thjeshtë): Rritni CTR-të dhe Qëndroni në Google me Shqyrtime, Receta, FAQ dhe më shumë

03.06.2020
SEO 'Si të shtoni copa të pasura në WordPress (Mënyra e thjeshtë): Rritni CTR-të dhe Qëndroni në Google me Shqyrtime, Receta, FAQ dhe më shumë
0 12 мин.

pasur-copra


Snippets të pasura shtojnë “informacion shtesë” në copa dhe ju bëjnë të qëndroni në rezultatet e kërkimit.

Ju mund ta bëni këtë me komente, receta, video, ngjarje, rishikime të përdoruesve dhe të tjera të dhëna të mbështetura. Mënyra më e lehtë për të shtuar copëza të pasura në WordPress është instalimi i një shtese të pasur me copëza, duke e përdorur atë për të shënuar faqe / postime (në thelb vetëm duke mbushur fushat), pastaj testimin e atyre URL-ve në Mjetin e Strukturuar të Testimit të të Dhënave të Google. Ky do rritja e niveleve tuaj të hapjes (CTR) dhe trafiku i SEO.

Cila është shtojca më e mirë e copave të pasuruara me WordPress? E perdor Rishikimi WP Pro (ata gjithashtu kanë një version falas) e cila është shtojca që do të paraqes në këtë tutorial. Kam përdorur skemën All In One, por është shumë minimale. Kam përdorur gjithashtu WP Rich Snippets por zhvilluesi e braktisi atë shtojcë. Rishikimi WP mirëmbahet nga MyThemeShop, duket fantastik, ngarkon shpejt dhe është shumë i përshtatshëm.

1. Zgjidhni një prizë të pasur me copëza

Opsioni 1: Rishikimi i WP (Unë e përdor Versioni Pro) – shtojcën që e përdor vetë dhe rekomandoj. Shtojcat e tjera të pasura me copëza janë ose shumë minimale (Të gjitha në një skemë i mungojnë opsionet e personalizimit) ose ato nuk janë të besueshme (WP Rich Snippets nuk është azhurnuar për 2 vjet dhe nuk është i pajtueshëm për PHP 7). Unë e dua Rishikimin WP dhe versioni pro vjen me 16 modele të paracaktuara, plus mbështetje.

Pse e përdor Shqyrtimin WP

 • Duket e mrekullueshme (këtu është një faqe ku unë e përdor atë)
 • Shtojca mirëmbahet! Për dallim nga shumë të tjerë.
 • Mbështet rishikimet, recetat dhe shumica e llojeve të të dhënave.
 • Sisteme të vlerësimit të shumëfishtë (yje, pikë, përqindje).
 • Nuk ka çështje të pajtueshme me shtojcat e tjera ose versionet e reja të PHP.
 • Pesha e lehtë (ngarkesa e shpejtë) dhe nuk ndikon në raportin tim GTmetrix.
 • Mbështet rishikimet e përdoruesve + përdorimin e pakufizuar të domenit me versionin pro.
 • Versioni Pro vjen me 16 dizajne të paracaktuara të cilat duken të mahnitshme.

Llojet e mbështetura të të dhënave:

 • artikull
 • libër
 • lojë
 • film
 • muzikë
 • pikturë
 • vend
 • Produkt
 • recetë
 • Restorant
 • Aplikimi i softverit
 • dyqan
 • TvSeries
 • Faqja e internetit

Si duket…

Markup i pasur me copëza

Opsioni 2: Të gjitha në një Skema të pasura të skemës – shtojcë falas që “bën punën”, por ka parametrat minimale dhe opsionet e personalizimit (pak nga nënkuptoj se ekzistojnë vetëm 6 cilësime për të rregulluar se si duken copat tuaja të pasura). Kjo nuk do të shkurtojë nëse për mua. Këtu ka një të plotë rishikim të Gjithë Në Një Skemë.org ose shiko këto screenshots në faqen e shtojcave WordPress.

Pse nuk i përdor të gjitha në një skemë

 • Duket e mërzitshme
 • Nuk i mbështet rishikimet e përdoruesve
 • Opsione të kufizuara të personalizimit (fjalë për fjalë ka vetëm 6 cilësime për personalizim)
 • Vetëm 1 lloj vlerësimi (yje) me interval 1 pikë (nuk mund të bësh diçka 4.5)

Llojet e mbështetura të të dhënave:

 • Shqyrtime
 • Ngjarje
 • njerëz
 • Produkte
 • Receta
 • Aplikimi i softverit
 • Videos
 • Artikuj

Si duket…

Markup të gjitha në një skemë të pasur skema

Opsioni 3: Copa të pasura WP – Doja të doja këtë plugin të pasur me copëza. Madje e kam përdorur për 2 vjet kur nuk u aktualizua një herë. Por erdhi një pikë ku unë duhej ta përditësoja nga PHP 5.6 në PHP 7, dhe WP Rich Snippets nuk ishte i pajtueshëm (ajo theu faqen time). Zhvilluesi rendit “azhurnimet e shtojcave” dhe “mbështetjen e shtojcave” në faqen e tij të internetit, por nuk ka asnjë. Unë do të doja të zhyten në tipare të ftohta të WP Rich Snippets, por do të ishte një humbje kohe. Qëndroni larg tij.

Pse nuk i përdor Snippets WP Rich

 • Pa mbështetje
 • Asnjë azhurnim i shtojcave (për 2 vjet!)
 • Nuk është në përputhje me PHP 7 ose më të lartë
 • Nuk e mbështet llojin e pasur me ngjarje të pasura
 • Shumica e shtesave duhet të blihen veçmas
 • Eachdo shtesa është një shtesë shtesë që funksionon në faqen tuaj

Llojet e mbështetura të të dhënave:

 • Artikuj
 • Receta
 • Shqyrtime
 • Produkte
 • organizatat
 • restorante
 • Aplikimi i softverit

Si duket…

WP-pasur-copra-content-markup

2. Konfiguroni Cilësimet e Plugin-it tuaj

Kjo padyshim që do të jetë e ndryshme në varësi të cilës plugin të pasur me copëza zgjidhni.

Këto janë parametrat për WP Review:

Cilësimet e Rishikimit të WP

Styling
Më poshtë janë cilësimet kryesore ku mund të zgjidhni midis tyre 16 dizajne të paracaktuara (për Rishikimi WP Pro) si dhe ngjyrat, gjerësia e kutisë së rishikimit, dhe nëse doni Fonts Google.

Cilësimet e Styling Rishikimi WP

defaults
Zgjidhni llojin e rishikimit (ylli, pika, përqindja, rrethi, gishtat lart), nëse dëshironi të shënoni përpara ose pas përmbajtjes, dhe çfarë lloj rishikimi po shkruani. Ju mund të përdorni kodet e shkurtra për të shfaqur shënimin diku në mes të përmbajtjes tuaj, nëse nuk e dëshironi atë para ose pas.

Lloji i paracaktuar i copëzave të pasura

mbjell
Zgjidhni nëse doni të lejoni përdoruesit të futin vlerësimet tuaja në faqen e tyre të internetit.

Rishikimi i Parametrave Global të WP

Parametrat e riparimit të riparimit WP

Përmbajtja e Shiritit të Njoftimit të Shqyrtimit të WP

Bar njoftimet për rishikimin e WP

Menaxheri i roleve të rishikimit të WP

3. Shënoni përmbajtjen tuaj

Ndryshoni çdo faqe / postim që dëshironi të shtoni copa të pasura (duhet të jetë një përmbledhje ose një lloj tjetër i të dhënave). Shkoni poshtë derisa të shihni pjesët e “shqyrtimit”. Ja se si duken ato për WP Review.

Cilësimet e përmbajtjes së pasur me copëza

rishikim – fushat e rishikimit, artikullit dhe fushat e autorit janë të detyrueshme që Google të tregojë skemën.

Rishikimi i artikullit – Tregoni njerëzve se cilat tipare specifike ju pëlqejnë dhe nuk ju pëlqejnë për artikullin, duke i dhënë secilit një rezultat. Ju mund të rregulloni ngjyrat e yjeve këtu (dhe ngjyrën e tyre të sfondit).

Rishikimi i Lidhjeve – shtoni lidhjen tuaj të filialit dhe tekstin që dëshironi të përdorni si lidhje. Shtojca do të vendosë lidhjen automatikisht si nofollow, kështu që motorët e kërkimit nuk e zvarritin atë (që është ajo që dëshironi).

Përshkrimi i Rishikimit – përshkrimi juaj i rishikimit mund të përfshijë si tekstin, lidhjet, imazhet dhe videot.

Rishikimi i përdoruesit – zgjidhni nëse dëshironi që vizitorët të jenë në gjendje të lënë një përmbledhje në lidhje me artikullin.

Këtu është rezultati përfundimtar:

Markup i pasur me copëza

4. Testoni në Mjetin e Strukturuar të Testimit të të Dhënave në Google

Drejtoni URL-në e postës përmes Mjet i strukturuar i Google për Testimin e të Dhënave për tu siguruar që copat tuaja të pasura po funksionojnë. Vetëm shikoni për tekstin e gjelbër “të gjithë të mirë” dhe nëse shihni gabime, zgjeroni kutinë për të parë artikujt që duhet të rregullohen. Copat tuaja të pasura nuk do të shfaqen menjëherë në rezultatet e kërkimit të Google (mund të duhen disa ditë për tu azhurnuar) por ky mjet do t’ju tregojë nëse diçka nuk është në rregull.

Mjet i strukturuar i Google për Testimin e të Dhënave

Zgjidhje të zakonshme

 1. Shtoni të dhënat që Google ju tregon në Mjetin e Strukturuar të Testimit të të Dhënave
 2. Sigurohuni që të dhënat janë përfaqësuese të përmbajtjes në faqe
 3. Provoni të shtoni shënjimin në disa faqe të tjera, të cilat sugjerohen nga Google
 4. Azhurnoni në versionin më të fundit të WordPress, MySQL dhe PHP (kontaktoni hostin tuaj)
 5. Vizitoni këtë Forumi Google i cili rendit problemet e zakonshme dhe FAQ të tjera
 6. Vizitoni seksion i strukturuar i të dhënave të tastierës tuaj të kërkimit në Google
 7. vizitë Politikat e strukturuara të të dhënave të Google dhe Udhëzimet e webmasterit
 8. Nëse keni akoma probleme, mund të jetë sepse keni një të ulët autoriteti i domenit

Sapo Google të rimarrë faqen tuaj, duhet të shfaqet copëza juaj e pasur…

pasur-copra-në-search-rezultatet

Nëse vendosni gjithçka në një skemë (falas dhe e lehtë, por minimale)

Instaloni dhe aktivizoni plugin …

Të gjitha në një instalim të pasur me copëza Schema.org
Në cilësimet, skeda e konfigurimit mund të lihet si-nëse nuk doni të ndryshoni tekstin …

Cilësimet e konfigurimit të pasuruara në copa në një Schema.org

Skeda e personalizimit ka mundësi themelore të stilimit …

gjitha-në-një-skemë të pasur-copra-customization-settings

Ndryshoni një faqe ose postoni në të cilin dëshironi të shtoni copa të pasura. Shkoni poshtë dhe zgjidhni një copë të pasur…

Lloje të pasura me copëza

Bazuar në copën e pasur që ju zgjidhni, do t’ju kërkohet të plotësoni fusha të caktuara …

Konfiguroni copë të pasur

Publikoni faqen dhe provoni URL-në në Vegël të strukturuar të të dhënave të Google (hapi 4). Ju do të duhet të prisni që Google të zvarritë faqen tuaj të internetit (zakonisht 1-4 ditë) që këto të shfaqen në rezultatet e kërkimit.

gjitha-në-një-skemë të pasur-copra nga shqyrtime

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Cila është shtojca më e mirë e pasur me copëza?

WP Review, Schema dhe shtojcat WP Schema shkojnë të gjitha një punë e shkëlqyer. Vërtetë varet nga llojet e të dhënave për të cilat dëshironi të shënjoni përmbajtjen; atëherë merrni një vendim bazuar në atë. Shmangni shtojcën WP Rich Snippets e cila u braktis nga zhvilluesi i kësaj shtojce.

&# X2705; Si i kam marrë këto emoji në FAQ?

Unë përdor plugin Structured Content dhe shtoj emojis në pyetje. Ju mund ta bëni këtë me gati çdo postim dhe çdo emoji.

&# X2705; Cilat lloje të postimeve mund të shënohen?

Shqyrtimet, recetat, FAQs dhe ngjarjet janë disa nga llojet më të njohura të të dhënave. Kontrolloni Llojet e strukturuara të të dhënave të Google për një listë të plotë.

&# X2705; Si i provoni copat e pasura?

Përdorni mjetin e strukturuar të testimit të të dhënave të Google për të kontrolluar gabimet. Google Console Console do t’ju tregojë gjithashtu për copëzat tuaja të pasura (ato kanë një seksion specifik për FAQ dhe rishikime).

&# X2705; Si mund të futem në copat e paraqitura të Google?

Ekzistojnë 3 lloje të copave të paraqitura: paragrafët, listat, tabelat (paragrafët janë më të zakonshmit). Së pari, gjeni një fjalen pyetëse ku rezultatet kryesore nuk bëjnë një punë të mirë për t’iu përgjigjur pyetjes. Tjetra, sigurohuni që t’i përgjigjeni pyetjes në mënyrë të qartë, të përmbledhur në përmbajtjen tuaj. Shtimi i një tabele HTML të përmbajtjeve dhe thyerja e titrave në seksione logjike gjithashtu ndihmon. Më në fund, bëni secilën artikull në tabelën tuaj të përmbajtjes HTML të veprueshme.

Pyetje, gabime, sukses?

Nëse akoma keni probleme me gabimet, mund të më hidhni një vijë më poshtë, por unë ju rekomandoj kontaktoni me zhvilluesin e plugin-it meqenëse ata supozojnë të ofrojnë mbështetje për klientët e tyre – Snippets WP Rich DO ofrojnë mbështetje për vitin e 1 pa marrë parasysh se cilin plan keni zgjedhur.

Unë me të vërtetë shpresoj se ju e keni parë këtë të dobishme! Shtimi i copave të pasura në WordPress është jashtëzakonisht e dobishme dhe mund t’ju japë një avantazh të madh me SEO tuaj. Pra, nëse jeni të mbërthyer, ju lutem mos hiqni dorë dhe as mos më kontaktoni ose kontaktoni ekipin e ndihmës WP Rich Snippets për ndihmë.

Shiko gjithashtu:
Si e optimizova Faqen time të WordPress-it për të ngarkuar brenda .2s (100% GTmetrix / Pingdom Scores)

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector