Si të shtoni FAQ pjesë të pasura në WordPress me shtojcën e strukturuar të përmbajtjes (e cila duhet të rrisë të dy përshtypjet + klikimet)

Google i shpallur ata tani po mbështesin të dhëna të strukturuara në FAQ.


Kjo do të thotë që ju mund të shtoni seksione FAQ në copat tuaja, duke ju bërë pop!

Ne do të përdorim përdor të njëjtën plugin Neil Patel që është Shtojcë e strukturuar e përmbajtjes. Për dijeninë time, ky është mësimi i vetëm që nuk përdor një gjenerues të kodeve të çuditshme të FAQ, ndërsa ju ecni përmes procesit hap pas hapi. Pjesa më e mirë – zgjat vetëm afro 5 minuta në faqe.

Google ka udhëzime për shtimin e copëzave të pasura me FAQ, si të siguroheni që të gjitha përmbajtjet e FAQ janë të dukshme për përdoruesit tuaj, duke shmangur reklamimin dhe mos lejimin e përdoruesve të paraqesin përgjigje alternative.

Unë patjetër do t’i lexoja ato.

Cilat janë pjesët e pasura të FAQ?
Copat e pasura me FAQ kërkojnë një seksion FAQ në faqen / postimin tuaj që përmban një listë me pyetje dhe përgjigje. Kur shënohen si duhet, këto mund të shfaqen si një rezultat i pasur në rezultatet e kërkimit dhe në Google Assistant. Kjo, nga ana tjetër, mund t’ju bëjë të qëndroni duke rritur normat e klikimit.

Pyetje Google Sniper

Ja se si t’i merrni ato:

1. Instaloni shtojcën e strukturuar të përmbajtjes

Unë e di se kjo shtojcë ka vetëm disa përmbledhje, por dëgjomë jashtë.

Videoja e thirrjes në internet e Neil Patel në YouTube, ai ju tregon se si të shtoni copëza të pasura me FAQ.

Problemi është, ai nuk ju tregon se çfarë shtojce ai po përdor. Për fat të mirë, shoku im Cole nga Revealize më mbushi. theshtë Shtojcë e strukturuar e përmbajtjes që ka shumë pak komente, por funksionon si një ëndërr. Unë e përdor atë në faqen time personale të WordPress dhe fjalë për fjalë nuk mund të jetë më e lehtë. Kontrolloni seksioni i pyetjeve të bëra shpesh të këtij artikulli për të parë një shembull të kësaj shtojce.

Përmbajtja e strukturuar JSON-LD wpsc - plugin WordPress

2. Shtoni FAQ në faqe

Hapi 1: Instaloni Shtojca e strukturuar e përmbajtjes.

Hapi 2: Redaktoni një faqe ose një postim.

Hapi 3. Klikoni në pjesën kryesore të pyetjeve në redaktorin WYSIWYG.

Pyetje të shumta

Hapi 4: Shtoni pyetjet dhe përgjigjet tuaja (Unë rekomandoj 3-8).

Shtojca e strukturuar e përmbajtjes

Hapi 5: Klikoni në butonin OK dhe shtojca do ta bëjë pjesën tjetër.

Si duket kodi në faqen tuaj:

[sc_fs_multi_faq titulli-0 = ”h3 ″ pyetje-0 =” Pyetjes suaj 1 ″ përgjigje-0 = ”Përgjigja juaj 1 ″ imazh-0 =” ”titulli-1 =” h3 ″ pyetja-1 = ”Pyetja juaj 2 ″ përgjigje -1 = “Përgjigja juaj 2 ″ imazh-1 =” “titulli-2 =” h2 ″ pyetje-2 = “Pyetja juaj 3 ″ përgjigje-2 =” Përgjigja juaj 3 ″ imazh-2 = “” numërim = “3 ″ html = “false” css_class = “your-class”]

3. Ndiqni Udhëzimet e FAQ për Google

Google ka Udhëzime FAQ të cilat duhet të lexoni patjetër:

Udhëzime për përmbajtje të pasurive me snippets

përmbledhje:

 • Mos jini spammy ose mos përfshini reklama
 • E gjithë përmbajtja e FAQ duhet të jetë e dukshme për përdoruesit tuaj
 • FAQ-të duhet të shkruhen nga vetë siti, jo nga përdoruesit
 • Nëse përdoruesit mund të paraqesin vlerësime, përdorni Q&Një shënim në vend të kësaj
 • Pyetjet duhet të përfshijnë tërë tekstin e pyetjes, dhe përgjigjet duhet të përfshijnë tërë tekstin e përgjigjes (aluzion: përpiquni të përfshini pjesët e pyetjes në përgjigjen tuaj)

4. Cache e qartë

Pasi të keni shtuar seksionin tuaj FAQ, azhurnoni postimin dhe pastroni cache-in e faqes.

Pastroje memorien e përkohshme

5. Faqja e Testit në Testin e Rezultateve të Pasura të Google

Drejtoni faqen përmes Testi i Pasur i Rezultateve të Google për tu siguruar që shënimi të jetë i vlefshëm:

Test i Pasur me Rezultate të Google

6. Kërkoni Indeksimin përmes Inspektimit URL të Google

Në tastierën e kërkimit, shkoni te Vegla e Inspektimit të URL-së dhe klikoni kërko indeksimin. Google do të zvarritë faqen dhe do të azhurnojë rezultatet e kërkimit pothuajse menjëherë (zakonisht zgjat disa minuta).

Kërkoni FAQ Indeksimi

Konfirmimi i inspektimit të URL-së së Google

7. Kontrolloni rezultatet në 2-3 minuta

Copat tuaja të pasura me FAQ do të shfaqen në Google pothuajse menjëherë:

FAQ Snipeta të pasura

8. Gjeni gabime në FAQ në tastierën e kërkimit

Google shtoi një të re Seksioni FAQ në tastierën e kërkimit Google:

Tabela e FAQ-ve për tastierën e kërkimit të Google

Kjo tregon se sa faqe kanë shënjimin e vlefshëm të FAQ, dhe cilat faqe kanë gabime:

Të dhëna të strukturuara FAQ për tastierën e kërkimit Google

9. Mblidhni pyetje përmes Përgjigjes Publikut

Keni nevojë për ide për FAQs tuaj?

Përgjigju Publikut tregon pyetje të zakonshme që njerëzit janë duke kërkuar për një temë specifike (tërhequr nga Google Autocomplete). Ky nuk është vetëm mjeti im i preferuar për të kërkuar ide FAQ, por hulumtim fjalen dhe copëza e paraqitur mundësi gjithashtu. Sa më e gjelbëruar rrethi, aq më shumë kërkime ka ajo pyetje. Ju mund të krijoni FAQ-të bazuar në popullaritetin e pyetjes.

Fjalë kyçe FAQ

10. Pllaka të tjera të skemës

Cilin shtojcë skema duhet të zgjedh?
Kjo varet nga llojet e skemës që dëshironi. Për yjet e rishikimit, unë përdor WP Review Pro nga MyThemeShop. Për FAQ, unë përdor përmbajtjen e strukturuar që nga FAQ e Yoast dhe Q&Një bllok funksionon vetëm me Gutenberg. Për recetat, unë me siguri do të përdor Krijuesin e recetave WP. Dhe për AMP (faqe të përshpejtuara të celularit), nuk do të përdorja asgjë pasi AMP mund të dëmtojë konvertimet tuaja.

Pluginat e skemës

Plugins Schema për të shmangur

11. Pyetjet e bëra më shpesh

Ja se si duket plugin-i i përmbajtjes së strukturuar në një faqe (gjithashtu mund të rregulloje CSS):

&# x2705; Cila shtojcë është më e mira për të shtuar FAQ?

Shtojca e Strukturuar e përmbajtjes është mënyra më e lehtë për të shtuar copëza të pasura FAQ në faqe / postime (kjo është e njëjta shtojcë e përdorur nga Neil Patel).

&# X2705; Si i shtoni ato emojizat jeshile në FAQ?

Mund të shtoni çdo emoji tek FAQ. Thjesht kopjoni emoji që dëshironi të përdorni dhe shtojeni para pyetjes. Unë përdor shenja kontrolli me një sfond të gjelbër, por ju mund të zgjidhni nga mijëra!

&# X2705; A do të shfaqen FAQs automatikisht në Google?

Ata duhet. Google ultimatley vendos nëse ata do të tregojnë FAQ në rezultatet e kërkimit edhe nëse i shënoni si duhet. Sidoqoftë, me shtojcën e duhur, duhet të jeni në gjendje të shtoni copëza të pasura me FAQ gati 100% të kohës, veçanërisht nëse është një temë që bën thirrje për FAQ.

&# X2705; A mund të merrni vërtet FAQ që shfaqen në Google brenda 5 minutash?

Po ti mundesh. Pas shënimit të faqes, pastroni cache dhe dorëzoni URL në mjetin e Inspektimit të URL-së të Google. Pas vetëm disa minutash, ju duhet ta shihni atë në rezultatet e kërkimit të Google.

&# X2705; Mund përdoruesit të paraqesin përgjigje në pyetje?

Jo, copëzat e pasura me FAQ duhet të shkruhen nga vetë siti, pa asnjë mundësi që përdoruesit të paraqesin përgjigje alternative. Nëse përdoruesit mund të paraqesin përgjigje, përdorni Q&Një copë e pasur.

&# X2705; Për sa kohë do të ketë FAQ?

Askush nuk e di. Google ka një histori të veçorive të ndërprerjes. Por është një lloj si Autoriteti Google … ndërsa është rreth, ju gjithashtu mund të përfitoni nga kjo. Nëse nuk e bëni këtë, konkurrentët tuaj përfundimisht do.

&# X2705; A FAQs rritni normat e mia të klikimit?

Kjo bëri për mua, por kjo varet plotësisht nga cilësia e të shkruarit, temat që po mbuloni dhe nëse ju tërheq njerëzit për të klikuar rezultatin tuaj. Padyshim që rrit përshtypjet!

Në disa raste ia vlen. Nëse i ndihmon përdoruesit dhe i parandalon ata të kontaktojnë shërbimin e ndihmës, mund të ketë një rast përdorimi për të. https://t.co/DESJjilv5D

– Arnout Hellemans (@hellemans) 13 qershor 2019

Alternativa: Shtoni FAQ Copa të pasura duke përdorur një gjenerator të kodit

Kam provuar gjeneratorë të shumëfishtë me pyetje të pasura me FAQ, përfshirë Matthew Woodward, por asnjëri prej tyre nuk ka punuar. Sa herë që kopjoja / ngjitja kodin, asgjë nuk tregohej në postimin tim. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj të përdorni shtojcën e Strukturuar të përmbajtjes. Weightshtë e lehtë dhe bën një punë të bukur.

Faqja e FAQ-ve Mjeti i gjeneratorit të pasur me snippet

A mendoni se FAQs do të zgjasin?
Kush e di? Google është gjithmonë duke ndërprerë gjërat. Por ndërsa është këtu, unë do të përfitoj nga të gjithë. Jo shumë njerëz kanë zbatuar copa të pasura me FAQ dhe do t’ju veçojë nga konkursi. Edhe nëse ndërpritet, FAQ-të janë akoma me vlerë për të pasur në faqe.

Merrni atë.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map