Ställa in din WordPress-permalänkstruktur för SEO

WordPress Permalink Structure SEO


När vi tänker på strukturen hos vår WordPress permalinks vi bör tänka på organisationen av vår webbplats och det är hierarkin. Typ av som en webbplatskarta.

Vi vill ge användarna en optimal upplevelse (genom att ge dem användbara sidor) men vi vill också se till att vi har den bästa WordPress-permalänkstrukturen för SEO.

Den här artikeln beskriver hur du strukturerar permalänk för sidor, inlägg och andra relaterade permalänkinställningar som hjälper dig att maximera din WordPress SEO.

SEO-vänliga permalänk i 6 steg

 1. Vad gör en SEO-vänlig permalänkstruktur?
 2. Permalänkstruktur för sidor (överordnade sidor)
 3. Permalänkstruktur för inlägg (kategorier)
 4. Ändra permalänk och 301 omdirigeringar
 5. Yoast Permalink-inställningar
 6. WWW vs icke-WWW

1. Vad gör en SEO-vänlig permalänkstruktur?

Dessutom bra webbplatsarkitektur och användarvänlig navigering (människor kan hitta de sidor de vill ha) och strukturerar permalänk också uppmuntrar dig att dela upp sidor så att du kan rikta in fler sökord.

Låt oss säga att du har fem kontor på olika platser. Att skapa en sida för varje kontor hjälper dig att rikta in var och en geografisk plats mycket bättre (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer, etc.). Detta kommer att rangordna sidorna högre eftersom varje sida gör ett bättre jobb med att rikta in sig på det fokus sökord.

Permalänkstruktur för bloggartiklar hjälper bara människor att hitta det de letar efter.

2. Permalänkstruktur för sidor (överordnade sidor)

Använder sig av föräldrar sidor är ett sätt att kategorisera sidor efter hierarki. Till exempel tjänster kan vara en föräldersida till webbdesign. I den här situationen ser din permalänkstruktur ut så här: exempel.com/services/web-design

Vanliga användningar

Vanliga permalänkstrukturer

Jag skapade detta på Skapad med WriteMaps om du vill göra ditt eget. Här är också en video av Googles Matt Cuts som bekräftar att detta är en bra permalänkstruktur att använda:

Hur man skapar överordnade sidor

Redigera en icke-överordnad sida (webbdesign) i din WordPress-instrumentbräda och till höger ser du ett avsnitt för att välja en överordnad sida (tjänster).

WordPress överordnade sidor

3. Permalänkstruktur för inlägg (kategorier)

Så här sätter WordPress din standard permalänkstruktur:

WordPress Permalink Structure Standard

Standardformatet? P = 123 är inte en beskrivande permalänkstruktur för SEO och rekommenderas inte någonsin.

Det finns ingen bästa permalänkstruktur för SEO eftersom det är en fråga om preferens, men jag kommer att säga det Matt Cutts (som rekommenderar oss SEO) säger in den här videon klockan 1:51 som han använder en anpassad struktur av /% Post% / eftersom det är “enkelt”. Jag använder det här också.

Bästa WordPress-permalänkstruktur

Men vad händer om du har många artiklar? Vissa kommer att hävda att använda /% Kategori% /% post% / är bättre. Nåväl igen är det en fråga om preferenser. Om du har en lång domän namn då kan även ett långt ord i permalänkvägen skada din SEO. Det är därför som om du använder den strukturen kanske du bara vill använda något som “artiklar” som du skulle ställa in här:

Anpassad WordPress-permalänkstruktur

När det gäller datum och nummer är de inte särskilt beskrivande. Plus att använda datum i din permalänkstruktur kan så småningom få ditt innehåll att se ut föråldrat vilket kan skada din SEO.

Så här ställer du in din bloggs permalänkstruktur

Gå bara till Inställningar -> permalänkar.

4. Ändra permalänk och 301 omdirigeringar

Att byta permalänk rekommenderas inte om de inte är riktigt fula, som den här …

example.com/?p=id-5363843

Om du någonsin ändrar en permalänk, vill du ställa in en 301-omdirigering för att rikta besökare och sökmotorer till den nya permalänken. Jag använder Snabbomvandling av sid / post vilket är mycket lätt att använda. När du har installerat, gå till Omdirigeringsalternativ -> Snabb omdirigeringar. Följ nu exemplen “begäran” och “destination” nedan:

301 omdirigera WordPress

5. Yoast Permalink-inställningar

Om du har Yoast WordPress SEO-plugin installerat finns det ett avsnitt där du kan redigera fler permalänkinställningar. Så här rekommenderar jag:

Yoast Permalink-inställningar

Har du frågor om detta? Jag förklarar det mer i min Yoast-handledning permalänk avsnitt.

6. WWW vs icke-WWW

Vill du att din webbplats ska visas som www.website.com eller website.com? Jag föredrar utan www men det är också en preferens och påverkar inte SEO. Du kan växla när som helst, bara se till att din föredragna domän i WordPress är densamma som den är i Googles verktyg för webbansvariga. Så här gör du …

 • I WordPress, gå till Inställningar -> Allmän
 • I Google Webmaster Tools går du till Gear Icon -> Webbplatsinställningar -> Föredragen domän

Slutligen omdirigera den du inte använder till den du använder.

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map