Том’с ВордПресс СЕО подука: 101 начина за оптимизацију странице за боље рангирање – озбиљно дуг водич, али 100% вредно читања

03.06.2020
SEO 'Том’с ВордПресс СЕО подука: 101 начина за оптимизацију странице за боље рангирање – озбиљно дуг водич, али 100% вредно читања
0 56 мин.

Да, убит ћемо Гоогле.


Овај ВордПресс СЕО туториал надилази зелене лампице Иоаст (које једва функционишу).

Дакле, хајде да смањимо паре и дозволите ми да вам покажем шта ми је 2.500 посетилаца дневно као емисија за једног човека – као неко ко пише ВордПресс СЕО + туторијале за оптимизацију брзине за живот.

Ово је све вам је потребно да ВордПресс сајт рангирате више на претраживачима: конфигурисање Иоаст-а, Сеарцх Цонсоле-а, истраживање кључних речи са дугим репом и зашто је додавање ХТМЛ табеле садржаја једна од најбољих ствари које можете да урадите за СЕО страницу. Покрићу и богате исјечке, уносећи у Гоогле истакнуте исјечке, оптимизацију брзине, оптимизацију слике, стопе кликова, локални СЕО и зашто опседнути зеленим лампицама Иоаст-а није добра идеја јер може довести до казна за пуњење кључних речи. Све снимке екрана треба да буду тренутне, молим вас да ме обавестите ако нису!

Уживати 🙂

Contents

1. Додајте садржај

Гоогле каже

Осигурајте да су дуге странице с више тема на вашој веб локацији добро структуриране и раздвојене у различите логичке одјељке. Друго, осигурајте да сваки одељак има сидро с описним називом (тј., Не само „Одељак 2.1“), и да ваша страница садржи табелу садржаја која повезује на појединачна сидара.

Зашто је ово број 1 на мојој листи

 • Подстиче дугачак садржај (циљ за 3.000 речи)
 • Људи се могу повезати на одређене делове вашег поста
 • Људи могу прелистати садржај и пронаћи оно што им је потребно
 • Људи ће кликнути на страницу (добро за СЕО)
 • Могућност добијања скок на везе Користећи именована сидра (приказано испод)

Јумп то Линкс

Како креирати ХТМЛ садржај
Садржај ХТМЛ-а изгледа овако …

ХТМЛ сваког поднаслова изгледа овако …

Предмет први

Тачка два

Тачка три

предлажем кодирање вашег ТОЦ-а у ХТМЛ / ЦСС али можете и да испробате Једноставан садржај садржаја додатка. Ако имате танки садржај, додајте табелу са садржајем и повежите је. То сам урадио са својим Иоаст СЕО Туториал и ишло је од 10 до 100+ посетилаца / дан у недељи! Сада само креирам дуге (детаљне) водиче и започињем их писањем кључних тема у свом ТОЦ-у. Делује као сан.

2. Иоаст конфигурација

Већина људи има Иоаст али мало људи то користи на прави начин.

4 кључна корака за Иоаст

 • Конфигурисање подешавања
 • Провера алата за вебмастере
 • Истраживање кључних речи са дугим репом (специфичним)
 • Оптимизација садржаја (постоји више од зелених лампица)

Иоаст-ВордПресс-СЕО-Плугин-Сеттингс

Кренимо од конфигурисања подешавања …

2.1. Онемогућите непотребне функције

У Иоаст-у идите на СЕО → Опште → Функције. Испитајте сваку и одлучите да ли је корисна. Једноставно њихово омогућавање НЕ помаже СЕО – они су само алати који покушавају да вам помогну да оптимизујете садржај.

Не треба ми Анализа читљивости реците ми да ли су моје реченице прекратке / дуге. Природно додајем везе у свој садржај и не требају ми Тект Линк Цоунтер. Могу да користим Сеарцх Цонсоле да проверим који је садржај индексиран на Гоогле-у, и никад не користим Иоаст Админ Бар. Онемогућила сам их.

Иоаст карактеристике

Осим Иоаст-а, чврсто верујем да ће врхунски садржај бити природно висок као чезнути а) људи сматрају корисним, б) изабрали сте кључну реч са дугим репом са ниском конкуренцијом у Гоогле-овим резултатима претраге и ц) оптимизовали сте свој наслов / исјечке да бисте навели људе да читају.

Остало су релативно мале ствари…

2.2. Вебмастер Тоолс
 • Пријавите за Гоогле Сеарцх Цонсоле
 • Користити Опција верификације ХТМЛ ознаке
 • Копирајте код који тражи Сеарцх Цонсоле
 • Налепите на Иоаст (СЕО → Опште → Алати за вебмастере)
 • Избришите све вањске цитате (укључујући цитате)
 • Сачувајте промене у Иоаст-у
 • Кликните на потврди на Сеарцх Цонсоле-у
 • Проћи ће неколико дана док се неки подаци попуне у Сеарцх Цонсоле
 • Исти поступак верификације ХТМЛ ознаке може се користити за Бинг + Иандек
 • Покушао сам Баиду али без успеха (једва да је сваки мој читалац ионако кинески)

Потврда ХТМЛ ознаке Гоогле Сеарцх Цонсоле-а

Иоаст-Вебмастер-Тоолс

2.3. Подношење КСМЛ Ситемап-а
 • У Иоасту идите на СЕО → КСМЛ Ситемапове
 • Кликните на КСМЛ дугме Ситемап
 • Копирајте последњу прошлост УРЛ-а: /ситемап_индек.кмл
 • Пријавите се на Гоогле Сеарцх Цонсоле
 • Са леве стране ваше контролне табле идите на индексирање → Ситемапови
 • Налепите УРЛ адресу (слика доле)
 • Тестирајте и пошаљите
 • Поновите за Бинг + Иандек
 • Види честе грешке у ситемапу

Иоаст Ситемап

2.4. Грешке претраживања

Грешке претраживања су сломљене странице које настају обично брисањем страница или променом пермалинкова.

Корак 1: у подешавањима конзоле за претрагу Иоаст-а, овјерите Иоаст помоћу Гоогле Сеарцх Цонсоле …

аутентификација иоаст-сеарцх-цонсоле

Корак 2: Једном када се потврди, потребно је неколико дана / недеља да се попуне све грешке у претраживању …

грешке иоаст-сеарцх-цонсоле-цравл

3. корак: Преусмерите сваког на нови УРЛ (не само на почетну страницу). Користити Брзи додатак за преусмеравање странице / поста, Иоаст Премиум менаџер за преусмеравање или креирање преусмеравања кроз .хтаццесс.

301 Преусмерите ВордПресс

2.5. Избегавајте варијабле изрезака

Снаппет променљиве делује као шаблоне за ваше СЕО наслове + мета описе АКО их не пишете ручно. Увек их напишите ручно како би лепо читали (људи желе да кликну на линк) тако да су унутар ограничења знакова и тако укључују кључну реч фокус.

Користим доленаведене предлоге у случају да заборавим написати свој СЕО наслов + мета опис (што никад не радим). Можете да подесите и ово, али не ослањајте се на променљиве исјечке – они су лоша пречица.

СЕО променљива исечка наслова: Наслов сајта за раздвајање наслова
Мета опис фрагмента променљиве: Извод (кратак резиме садржаја који је изабрао Гоогле)

Варијабле Иоаст-Сниппет

2.6. Некорисни садржај Ноиндек-а

Обично не желите да се одређени садржај приказује у претраживачима (ознаке, формати објава, архиви аутора, архива датума). У Иоасту идите на СЕО → Сеарцх Аппеаранце. Прођите кроз своје картица врсте, таксономије и архива и одлучите да их не приказујете у резултатима претраге. Очигледно желите да индексујете странице / постове, а можда и странице са категоријама ако имате довољно чланака испод сваког, али остало обично изазива дупликат садржаја, у који можете да се пријавите Сителинер.

Ноиндекинг-Цонтент-Иоаст

2.7. Додај датум прегледу снимка (за постове)

Једноставан начин повећања броја кликова (ЦТР) за постове је приказивање датума њиховог објављивања у исјечцима – тако ће ваш садржај бити свјеж. Гоогле користи датум измјене објављен које можете да додате на врх постова. Сваки пут када ажурирате пост, Гоогле ће користити тренутни дан.

Датум објављивања

Прво омогућите „датум у прегледу исечка“ у Иоаст-у (СЕО → Изглед претраге → Врсте садржаја).

Дате-ин-Сниппет-Превиев-Иоаст

Сада додајте овај код својој теми (или користите Пост Ажуриран датум додатка) који ради исту ствар. Ако користите Генесис Фрамеворк можете користити Генесис Симпле Едитс додатак да бисте додали кратки код датума модификованог датума у ​​одељак „Унос мета“ под Генесис → Симпле Едитс.

Последња измена: <?пхп тхе_модифиед_дате (); ?>

Моја изгледа овако …

Ентри-Мета

Који резултира у…

Датум уноса Датум измене

2.8. Скините категорију из УРЛ-ова

Ако се / блог / налази у вашем блогу пермалинккс, то не служи сврси и требали бисте је уклонити у Иоаст (СЕО → Сеарцх Аппеаранце → Такономиес). Међутим, будите пажљиви, ово мења пермалинкс за постове са речи „категорија“ у УРЛ-овима (преусмеравања за подешавање). Погледајте када променити сталне везе.

Иоаст-Цатегориес-Префикс

2.9. Бреадцрумбс

Хлебне мрвице су навигациони текст који обично видите при врху садржаја …

Бреадцрумбс

Такође се појављују у резултатима претраге …

СЕО Бреадцрумбс

Омогућите дробтине у Иоаст-у (СЕО → Изглед претраживања → Бреадцрумбс)…

Иоаст-Бреадцрумбс-Сеттингс

Затим додајте овај код где год желите да се крушне мрвице приказују. Најчешћа места су хеадер.пхп, сингле.пхп или паге.пхп. Ево га Водич за Јоаст’с бреадцрумбс ако ти је потребна помоћ. Не користим их јер не волим нереде, али ако вам не смета како изгледају, може мало побољшати СЕО јер помаже корисницима и претраживачима да науче вашу структуру садржаја.

<?пхп
иф (фунцтион_екистс (‘иоаст_бреадцрумб’)) {
иоаст_бреадцрумб (‘

‘,’

‘);
}
?>

2.10. Друштвени мета подаци

Прилагодите како ваш садржај изгледа када се дели на Фацебооку / Твиттеру …

поделити на Фејсбуку

У Иоасту идите на СЕО → Социал, а затим омогућите мета податке на Фацебоок / Твиттер картици. Док сте овде, не заборавите верификујте своју веб локацију помоћу Пинтерест-а и додајте Гоогле+ страницу у Иоаст.

Иоаст-Социал-Мета-Подаци

Сада уредите страницу / пост, померите се до дела Иоаст, кликните везу за дељење (приказано доле) и моћи ћете да отпремите слике на Фацебоок (1200 к 630пк) и Твиттер (1024 к 512пк). Да, то значи да морате да направите 2 графике за сваки део садржаја ако желите да изгледа лепо.

иоаст-социал-медиа-оптимизација

Ако појачавате постове на Фацебоок огласима, можете да контролишете текст огласа користећи Иоаст. Фацебоок вам неће дозволити да промените наслов, па пре него што делите свој пост на Фацебооку, дајте му наслов који желите користећи Иоаст-ово поље „Фацебоок Титле“ (које се може разликовати од СЕО наслова + мета описа). Ако ваш наслов на Фацебооку не функционише одмах, покушајте да очистите предмеморију веб локације. Открио сам да понекад може потрајати неколико дана да се ажурирам новим Фацебоок насловом / сликом.

Иоаст Фацебоок Титле

2.11. Булк Едитор

Скупно уређивање СЕО наслова + мета описа без проласка кроз сваку појединачну страницу / пост. Супер корисно за подешавање мета описа како бисте повећали ЦТР или их написали ако то још нисте учинили. Иоастов главни уредник НЕ каже вам кључну реч за фокус сваког поста нити приказује траку дужине, зато обавезно укључите кључну реч за фокус и останите унутар ограничења знакова.

Иоаст-Булк-Едитор

2.12. Иоаст Премиум: Вреди то? Не.

То није за мене.

Укључује и управитеља преусмеравања, што се може урадити бесплатним додатком за брзу страницу / објављивање преусмеравања. Вишеструка анализа кључних речи открива само тачне подударности ваше кључне речи (секундарне кључне речи се обично користе као делимична подударања) … тако да је ово бескорисно, осим за праћење истих. Све док пишете сјајан садржај и радите добро на СЕО-у са Иоастиним бесплатним додатком (и саветима из овог водича), не трошите 89 УСД годишње на Иоаст премију.

Преглед сваке функције …

Менаџер преусмеравања – дозвољава вам да исправите грешке у претраживању на картици конзоле за претрагу Иоаст-а постављањем преусмеравања (али можете и да користите Брзе странице / објављивање преусмеравања). Иоаст ће аутоматски подесити преусмеравања након што се промени трајна веза, што је лепо, јер већина других додатака за преусмеравање то не чини. Такође можете да увезете постојеће преусмеравање са Додатак за преусмеравање и .хтаццесс.

иоаст-редирецт-манагер

Кључне речи са више фокуса – секундарне кључне речи могу се циљати истраживањем синонима ваше примарне кључне речи и укључивањем делимичних подударања у целокупни ваш садржај… ВордПресс тематски пакети (примарни) + ВордПресс пакети за програмере (секундарни) = 10 најбољих пакета тематица ВордПресс / Пакети за програмере (наслов који садржи обоје) . Пошто се секундарна кључна реч не користи као тачно подударање, Иоаст је неће открити и ваши секундарни кључни мехурићи у Иоаст-у ће бити црвени … што је у реду, али чини функционалност бескорисном.

Наслов

Интерно повезивање – приказује повезане чланке које сте написали за предлоге интерних веза.

Увиди – приказује најчешће коришћене речи на страници.

Социал Превиев – приказује преглед како ће изглед изгледати када се дели на Фацебооку и Твиттеру, али све док преносите прилагођене слике као што је описано у одељак 2.11, знаћете како они изгледају ионако (исто као и фотографије које сте поставили), тако да вам ово не би требало.

иоаст-социал-превиев

Премиум подршка – Чуо сам од више људи да вас упућују на туторијале.

Закључак – ако видите нешто што вам се свиђа, вреди 89 долара годишње. Али већини људи ово апсолутно не треба. Вероватно неће побољшати СЕО уопште … то је непотребан луксуз ако мене питате.

3. Истраживање кључних речи

Најбоље кључне речи су специфичне (дугачке) фразе са слабим садржајем у Гоогле-овим резултатима претраге. Ако користите Гоогле кључну реч и видите кратак садржај који не покрива тематику екстензивно, обично имате победника. Ево алата / стратегија које користим да пронађем кључне речи.

3.1. Одговор јавности

Одговор јавности извлачи кључне речи из Гоогле Аутоматског довршавања и дели их на питања, предлоге и поређења. То је буквално најсладји алат за истраживање кључних речи.

Иоаст Кључне речи - АнсверТхеПублиц

3.2. Гоогле аутоматско довршавање

Иди на гоогле.цом и започните куцање кључне речи да би Гоогле довршио фразу (запамтите, тражите фразе са дугим репом, обично са 3+ речи пошто су оне много мање конкурентне). Такође можете да користите знак подвлаке _ било где у фрази, а Гоогле ће попунити празно. Морате завршити на знаку подцртавања за ту методу.

Гоогле-Аутоцомплете-Филл-Ин-Тхе-Бланк-1

Да бисте видели још више кључних речи на падајућем месту, користите множину или другачије поредање речи …

Гоогле-Аутоцомплете-плурал-Кеивордс

Свака услуга (и локација) треба да буду циљани засебне странице на вашој веб локацији…

Вишеструке-локалне кључне речи

За конкурентне теме на блогу увек одаберите веома специфичну (дугачку) кључну реч …

Кључне речи са дугим репом

Исто можете да урадите и за видео кључне речи …

Видео Кључне речи

Како сам пронашао кључну реч за свој Иоаст туториал …

Иоаст-Кеиворд-Ресеарцх

Иоаст-Кеиворд

3.3. Моз Екплорер Екплорер

Да бисте били сигурни да не пропустите ниједну кључну реч из Гоогле Аутоматског довршавања, користите Моз Екплорер Екплорер што је попут Гоогле Планера за кључне речи само боље (и бесплатно). Започните широком фразом, покрените алатку, а затим под Кључним групама одаберите „да, са малом лексичком сличношћу“. Ово вам спречава да непрестано прелиставате сличне варијације кључних речи.

Приједлози за кључну ријеч за Моз

3.4. ХубСхоут ВебГардер

Да бисте видели потпуну листу кључних речи за конкурентске веб локације, покрените их ХубСхоут ВебГрадер

Моје кључне речи

3.5. Кључне речи са дугим репом

Кључне речи са дугим репом врло су специфичне фразе (не широке), обично са 3+ појединачних речи у фрази. Обично имају мање претраге, али јесу на начин мање конкурентан. Ако не постижете резултате са својим СЕО-ом, вероватно или циљате прешироко кључне речи или ваш садржај није довољно дугачак / темељит. Можете чак да циљате Цхицаго ВордПресс Десигн уместо Цхицага веб дизајна (пошто је специфичнији) што такође смањује конкуренцију. Кључне речи са дугим репом доводе и више циљаног посетиоца на вашу веб локацију (људи који желе ВордПресс дизајн).

Кључне речи са дугим репом

3.6. Кључне речи датума

Потакните додатни промет циљајући кључне речи за датум за временски осетљиве постове…

Временске осетљиве кључне речи

Главна ствар је да у наслов странице укључите датум (годину), СЕО наслов, мета опис. Наравно, ово захтева од мене да редовно ажурирам водич, али то је већ потакло прилично додатног промета током 2017. (можете проверити своје најтраженије кључне речи претражи аналитику).

Датуми СЕО наслова

3.7. Циљајте синониме на истој страници

Опште је правило да ако две кључне речи имају исту намјера претраживања (људи намеравају да пронађу исте информације ако претражују било коју кључну реч), обе кључне речи могу да се циљају на истој страници.

Али понекад је потребно анализирати резултате претраживања да бисте видели колико они флуктуирају. Имам засебне странице за ВордПресс СЕО услуге, ВордПресс СЕО консалтинг, и ВордПресс СЕО експерт. Прилично сви значе потпуно исту ствар, али резултати претраживања су врло различити… па сам створио страницу за сваког и сада сам за све њих рангиран у топ 2. Иста ствар сам урадила и са својом Генесис ВооЦоммерце теме пост који такође циља „Генесис теме е-трговине“, јер када сам обећао обе кључне речи, резултати претраге били су готово идентични.

3.8. Циљање више кључних речи

Све што требате учинити је истражити синоним своје примарне кључне речи, а затим обоје укључити у наслов своје странице, СЕО наслов и мета опис. Ово је по ФАР-у најважнији део, али такође можете попржити своју секундарну кључну реч 1-2 пута у садржају. НЕ морате да унесете обе као пуне кључне речи (тачна подударања), у противном ће ваш наслов изгледати нежељено. Израда наслова који звучи лијепо и укључује парцијалне утакмице је пут којим треба ићи.

Корак 1: Истражите своју примарну кључну реч …

Секундарне кључне речи

Корак 2: Истражите своју секундарну кључну реч …

Кључна реч секундарног фокуса

3. корак: Напишите наслов који садржи обоје и и даље звучи лијепо …

Наслов

4. корак: Ранг за обе кључне речи …

фокус-кључна реч-1

фокус-кључна реч-2

Можете користити исту стратегију у свом мета опису и (штедљиво) у тијелу садржаја.

4. Конкуренција кључних речи

Кључна реч је конкурентнија ако:

 • Широка је
 • Врхунски резултати имају јак садржај
 • Најбољи резултати имају високу ДА / ПА у МозБару
 • Најбољи резултати се попуњавају са веб локацијама ауторитета
 • Видите пуно реклама са Гоогле АдВордс-а
 • Постоји пуно резултата претраге (33,8 милиона је превише)
 • Циљате широку фразу у великом граду (нпр. Цхицаго Веб Десигн)
4.1. Анализирајте Гоогле-ове резултате претраживања

Гооглинг ваше кључне речи и анализа резултата претраге МОРА. Не желите да проводите све то време стварајући садржај за кључну реч коју никада не бисте рангирали. Ако сте Гоогле кључна реч и видите показатеље испод, можда ћете желети да одаберете другу кључну реч (савет: сазнајте прецизније).

Конкуренција кључних речи

4.2. Мозбар

МозБар Цхроме проширење омогућава вам Гоогле-у било коју кључну реч и видите ДА (ауторитет домена) и ПА (ауторитет странице) сваког резултата претраге. Што су бројеви већи, конкурентнија је кључна реч. Употреба Мозов истраживач да бисте сазнали ауторитет домена вашег веб локације и покушали да се надметате унутар свог домета (погледајте табелу испод). Док градите ауторитет домена (стварањем сјајног садржаја и повезивањем) можете почети циљати конкурентније кључне речи које имају веће месечне претраге у алатима попут Екплорер за кључне речи. Нове веб странице са ниским ДА требало би да циљају веома специфичне изразе са ниском конкуренцијом са ниским месечним претрагама.

МозБар Цомпетитион

4.3. Колико месечних претрага?

Што је ваш ауторитет домена већи, више претрага могу имати ваше кључне речи. Покрените веб локацију Мозов линк линк (или користите било који провера ауторитета домена) да откријете своје.

Администрација домена

Сада користите овај графикон од Орбит Медиа. Углавном циљам изразе са 3 речи, али потрошио сам пуно времена на садржај. Што је компетитивнија кључна реч, више времена бисте требали потрошити на садржај.

Пречица за истраживање кључне речи

5. Оптимизација садржаја

Не заборавите додајте садржај до дугих постова! Ево још неколико савета …

5.1. Савршено оптимизоване странице (примери)

Бацклинко’с на страници СЕО инфографика је најбоље што сам досад видео (тај пост има 19.000+ дељења). Престаните толико да се бринете око зелених лампица, склоните се са „текста и фотографија“ и почните да радите нешто другачије. Супер детаљан садржај, видео снимци и / или инфографике. Урадите једно!

он-паге-сео

Моз’с фактори рангирања на страници су такође чврсти…

Он-Паге-СЕО

5.2. Свеобухватност садржаја

Садржајна свеобухватност је идеја која садржај треба да одговори на све аспекте корисниковог упита. Због тога је дужина снаге у СЕО (користите одговор јавности за преглед кључних речи).

5.3. Циљ за 3.000 речи

Провео сам неколико недеља на овом ВордПресс СЕО туториалу, али вероватно ћу добити 100+ прегледа дневно (већина мојих дугих чланака се налази). Што је конкурентнија кључна реч, више садржаја треба да имате. Можда ћете моћи да користите 1.000 речи за кључне речи са слабом конкуренцијом, али обично је потребно 3.000 речи за конкурентне изразе (кључне речи са више месечних претрага и конкуренцијом у МозБар). Не кажем вам да додате гомилу текста… дизајнирање страница и постова на блоговима са лепом графиком, садржајем, видео записима … све би то требало узети у обзир.

ВордПресс Бројање речи

Извршавање постова око кључних тема је разлог број 1 због којег је моја веб локација од 500 до 2.500 корисника дневно.

5.4. Садржај корнера

Ово је најкориснији садржај на вашој веб локацији. За мене су ово моји уџбеници о Иоаст-у, оптимизацији брзине, Гоогле Сеарцх Цонсоле-у и слично. Само 20 од мојих 100+ туторијала генерише отприлике 80% мог промета. Такође ме добијају већина мојих клијената, линкови, претплатници и продаја подружница. Стављам ове предње и средишње стране на своју почетну страницу, навигациони мени, бочну траку и видгет након уноса.

ВордПресс СЕО серија

ДОСЕЉНО доприносим великом прометном повећању овим туторијалама. Они су много кориснији од мог досадног ВордПресс СЕО консалтинг странице (на то нико неће имати везу). Морате научити који ће садржај вашој публици сматрати најкориснијим и заправо извршити у креирању тог садржаја.

Статистика Гоогле аналитике

5.5. Ограничења знакова изрезака
 • СЕО наслов: идеално 50-55 знакова
 • Мета опис: идеално 145-155 карактера

Иоаст вам говори да ли су прекратки или дуги …

Ограничење карактера Иоаст

Тако ће и ХТМЛ побољшања одељак Гоогле Сеарцх Цонсоле …

Побољшања у ХТМЛ-у

Гоогле користи дуже описе мета (понекад)
Гоогле је почео да приказује дуже мета описе у неким резултатима претраге. Су изабрао Гоогле (нису извучени из Иоаст-а) и обично се узимају из стварног садржаја на страници. Ваши мета описи требали би и даље пратити Иоастин „метар дужине“ у случају да Гоогле одлучи да користи нормалну дужину знакова, и остави га Гооглеу да повуче дужу верзију – ако одлуче.

Дужи мета-описи

У ово твеет Данни Сулливан из Гооглеа каже …

онгер-Мета-Десцриптионс-Гоогле

5.6. Рицх Сниппетс

Богати исјечци додају додатне информације исјечцима и могу повећати ЦТР…

Звезде за структуриране податке

Упутства

5.7. Феатуред Сниппетс

Истакнути исечци су када Гоогле приказује делове вашег садржаја у самом врхунском резултату. Гоогле то повлачи из било којег резултата на првој страници који чини одличан посао сажето одговарање на питања у облику одломака, пописа и табела (3 врсте истакнутих исечака).

Овај доприносим писању дизајна лепе графике за кључну реч (СитеГроунд вс. Блуехост), повезивању са квалитетним / непристрасним референцама које Гоогле види као чињенице (како је Блуехост у власништву ЕИГ, Анкете на Фацебооку, ВордПресс-ова препоручена страница за хостинг), и задржати га на чињеницама.

Феатуред Сниппетс

Како навести Гоогле да вам додели истакнуте исјечке

 • Циљајте кључну реч на коју људи желе сажет одговор
 • Моз Екплорер Екплорер има филтер који вам помаже да пронађете кључне речи
 • Утврдите да ли би одговор требао бити одломак, листа или табела
 • Циљајте кључне речи које већ имају истакнути исјечак, али раде лоше
 • Креирајте садржај заснован на чињеницама са референцама о квалитету (линкови, графика итд.)
 • Ако циљате на оквир за одговоре, циљајте кључну реч користећи тачно подударање
 • Обавезно проверите да ли сте на првој страници за кључну реч, ако не, побољшајте садржај
 • Гоогле на крају одређује да ли ће приказати ваш резултат или уопште неки резултат
5.8. Обртни наслови

Наслови – постови обично имају дуже наслове од страница. Наслови мог поста обично иду овако: Идеална ВП ракетна подешавања са Цлоудфларе + СтацкПатх упутствима (# 1 оцењени додатак за кеш меморију, најновија верзија 3.0.5.1). Моје странице су више такве: ВордПресс СЕО Цонсултинг. Већина мојих страница користи тачно подударање кључних ријечи које описују услугу, док моји постови такође описују оно што је обухваћено у уџбенику (а често пута укључује годину „2018“ како би помогли кључним кључним речима за датум). Ово привлачи људе да читају и може довести до ниже стопе напуштања почетне странице.

Наслов странице: ВордПресс СЕО Цонсултинг – кратак
Наслов наслова: Идеална ВП ракетна подешавања са Цлоудфларе + Упутством за стацкПатх (# 1 оцењени додатак за кеш меморију, најновија верзија 3.0.5.1) – дуго

5.9. Израда СЕО наслова

Неки се толико труде да у Иоаст-у добију зелена светла укључивањем кључне речи, заборављају да напишу леп наслов који ће навести људе да кликну на линк. Ево неколико примера наслова.

Наслов 6

Наслов 3

Наслов 4

Наслов 5

Наслов 2

СЕО наслови – постављање СЕО наслова обично је скраћена верзија вашег дужег наслова: Идеална ВП ракетна подешавања са Цлоудфларе + СтацкПатх ЦДН (2018). Странице су обично дужа верзија вашег кратког наслова: ВордПресс СЕО консултант / Иоаст Екперт – Том Дупуис. Укључио сам „Иоаст Екперт“ јер знам да већини људи који траже ВордПресс СЕО саветовање треба помоћ за Иоаст. Уместо да само уврстите кључну реч и име веб локације (буооринг), издвојите се мало – реците им зашто сте другачији од свих осталих на Гооглеу.

Страница СЕО наслов: ВордПресс СЕО консултант / Иоаст Екперт – Том Дупуис – продужена верзија мог наслова „ВордПресс СЕО Цонсултинг“
Пост СЕО титле (скраћено): Идеална ВП ракетна подешавања са Цлоудфларе + МакЦДН (В. 3.0.5.1) – скраћена верзија мог наслова „Идеална подешавања ракете ВП са Цлоудфларе + СтацкПатх упутствима (бр. 1 оцењени додатак за кеш меморију, најновија верзија 3.0.5.1)“

5.10. Израда мета описа

Да, требали бисте овдје користити кључну ријеч за фокус (или његову варијацију). Али главна сврха мета описа је да сажети садржај и кажем људима ЗАШТО да кликну на ваш резултат. У мом Водич за подешавања Иоаст-а мета опис говори људима да укључим зип датотеку својих унапред конфигурисаних Иоаст поставки. Мале ствари попут ове могу лако повећати број кликова.

Мета опис

5.11. Оптимизација друштвених слика

Види одељак 2.11 да бисте правилно направили формат садржаја када се дели на Фацебооку / Твиттеру.

5.12. Убаците кључну реч пар пута у садржај

Густина кључне речи једва да је битна (заправо је можете добити кажњено за пуњење кључних речи) али требало би да га користите неколико пута у садржају, од којих је најважније у првих пар реченица. Иоаст прави велику ствар густина кључних речи али не слажем се, то често доводи до нежељеног садржаја.

Не мора да буде потпуно 100% тачно подударање кључне речи за фокус, али треба бити близу и читати природно. Иоаст открива само тачне подударности кључних речи у визуелном уређивачу (не за прављење страница) тако дуго док га спомињете (или варијацију), можете игнорисати препоруку густине кључних речи у Иоаст-у. А ако додате слику на врху поста, Иоаст ово рачуна као први одломак – па коришћење „кључне речи у првом пасусу“ (Иоаст препорука) понекад није могуће. Не преувеличавајте то … када пишете о теми, обично ћете поменути бита ваше кључне речи, наравно у вашем садржају / сликама. То је оно што Гоогле жели.

Густоћа кључне речи Иоаст ФОцус

Фокусирајте кључну реч у првом одељку

5.13. Избегавајте надување кључних речи

Зашто не бисте требали опседнути зеленим светлима …

 • Гоогле кажњава пуњење кључних речи
 • Иоаст открива само ТОЧНЕ подударности ваше кључне речи
 • Ако користите делимичне подударности (синоними), Иоаст то неће открити
 • Превише тачних подударања кључних ријечи чини да ваш садржај изгледа нежељено
 • Делимичне подударности / синоними охрабрују се и често звуче природније
 • Наслови би требало да наведу људе да читају, а не да укључују само кључну реч за фокус
 • Оптимизација садржаја је више од употребе кључних речи, што углавном сугерира Иоаст

Шта би требало да каже СЕО анализа фирме Иоаст:

УПОЗОРЕЊЕ: Уметање кључних речи у ваш садржај / исјечке чини да они изгледају нежељено! Да ли сте размишљали о томе да напишете СЕО наслов + мета опис за повећање ЦТР-а? Сваки резултат у Гоогле-у користиће кључну реч – зашто би неко кликнуо вашу везу? Да, требало би да користите своју кључну реч у наслову странице, СЕО наслову и мета опису … али не убацујте кључне речи само да бисте у Иоаст-у добили зелено светло. Заборавите на густину и кључне речи у поднасловима … започните да размишљате о додавању садржаја на дуже постове, видео снимке, инфографике, богате исечке, слике за дељење на друштвеним мрежама и појачавање танког садржаја да би био бољи (детаљнији) од свих осталих.

5.14. Пермалинкс

Неколико напомена о трајним везама (УРЛ-ови / пужеви)…

5.14.1. Скратите Пермалинкс

Скраћивањем пермалинкова наглашавају се кључне речи у претраживачима …

Скраћено Пермалинкс

5.14.2. Не уклањајте увек речи за заустављање

Зауставите речи су кратке, не-дескриптивне речи које Иоаст препоручује уклањање из сталних веза да би ставили јачи нагласак на вашу кључну реч са фокусом. Иако је ово обично добро, то такође може учинити да ваше трајне везе изгледају врло чудно (погледајте доле). Ако људи могу погледати вашу сталну везу и знати о чему се ради у чланку, уклоните их. Али ако их то чини читљивим, немојте.

Иоаст-Стоп-Речи

Зашто не бисте увек требали уклањати зауставне речи …

Примјери Иоаст-Стоп-Ријечи

5.14.3. Када променити сталне везе

Ево када је у реду променити сталне везе:

 • Прелазите на ССЛ (ХТТПС)
 • Прелазите на не-ВВВ
 • Реч „категорија“ је у поштанским УРЛ-овима
 • Користите? П = 123 структуру сталне везе
 • Стара верзија Иоаста одузела вам је све речи за заустављање
 • Пермалинк не описује садржај / кључну реч странице
 • Преписујете садржај да бисте циљали потпуно другу кључну реч
 • Страница / пост није добро успостављен (има мали промет / линкове / дељења)

Најбоље је поправити пермалинккс све у једном потезу, а не мењати их више пута. Ако ионако прелазите на ССЛ, можда ћете се моћи пребацити и на не-ВВВ, уклонити „категорију“ из УРЛ-ова блога и поправити све странице / постове уз сталне везе које не описују његов садржај / кључну реч. Обавезно подесите одговарајућа преусмеравања и дајте Гооглеу времена да поново прегледа веб локацију и ажурирате нове трајне везе у резултатима претраге. Можда ћете опати пад у рангу – који је обично привремен.

5.14.4. Користите “Пост Наме” структуру сталне везе

Структура сталног линка за назив поште (ввв.иоурвебсите.цом/пост-наме/) је генерално најбоља опција. Ово можете пронаћи у ВордПресс-у у одељку Подешавања → Пермалинкс. Кратка је и омогућава вам да наслов поста буде испред вашег сталног линка (који укључује вашу кључну реч). Можете размотрити прилагођену структуру /% категорије% /% постнаме% / која категоризира ваше постове према категоријама вашег блога. Оба су добра ако немате велики разлог за употребу другачије структуре.

Поставке Пермалинк Сеттингс

5.15. Имаге СЕО

Не заборавите да оптимизујте слике за брзину у одељку 6.7.

5.15.1. Име датотеке слике

Означите слике пре него што их пошаљете у ВордПресс па назив датотеке описује слику. Ако сте их већ пренијели с не-описним именима датотека (ДСЦ12345), поново их учитајте. НЕ убацујте кључне речи у имена датотека или алт текст (користите га само ако он стварно описује слику) и занемарите ову Иоаст препоруку ако је балон црвен. Једноставно опишите слику.

Име датотеке слике

5.15.2. Имаге Алт Тект

Текст алт треба бити исти као и назив датотеке. Да би ВордПресс аутоматски попунио алт текст, користите додатак попут Аутоматске атрибуте слика из имена датотеке са скупним ажурирањем.

Алтернативни текст

5.16. Везе

Овај одељак покрива интерне везе, екстерне везе, наслове веза, партнерске везе и исправљање покварених веза. Такође се дотиче повратних веза – обично се добијају стварањем изванредног садржаја.

5.16.1. Интерни линкови

Унутрашње везе природан су начин за изградњу веза до вашег садржаја истовремено помажући људима да пронађу информације о одређеној теми. Ако препоручим да конфигуришете ВП Роцкет у овом водичу, указаћу на свој ВП Роцкет туториал уместо да залепим сваки сцреенсхот, који би био дупликат садржаја.

Цонтрол Сителинкс – што више веза имате до странице, већа је вероватноћа да ће се она појавити у везе до сајта одељак Гоогле-ових резултата претраге. Унутрашње везе су примарни начин за контролу над њима.

Везе до сајта

Немојте користити додатке за интерно повезивање – ниједан алгоритам неће учинити бољи посао од ручног уметања веза што важи и за додатке за „повезане постове“. Поред тога, ти додаци могу успорити вашу веб локацију.

5.16.2. Спољашње везе

Спољне везе су попут навођења извора Гооглеу. Они би требало да буду са веродостојних веб локација, али такође пружају додатне информације о одређеним темама. Избегавајте повезивање са опћенитим веб локацијама као што је Википедија и уместо тога, повежите се на садржај унутар своје нише. Употријебите их неколико на свакој страници с обзиром да Гоогле користи садржај на који повезујете као сигнал релевантности за свој властити садржај и побољшава СЕО.

5.16.3 Сидрени текст

Сидро текст је текст који се користи за именовање ваше везе. Моз препоручује употребу кратког, дескриптивног тешког сидришног текста који није кључна реч, док Википедиа користи сидрени текст са тачним подударањем (за који неки верују да помаже да се побољша рангирање странице на тој кључној речи). Пратим Мозову стратегију јер тачне утакмице могу изгледати нежељено и могу рећи Гооглеу да покушавате манипулирати рангирањем.

Пример сидреног текста

5.16.4 Наслови веза

Желите да смањите стопе напуштања почетне странице? Користите наслове веза како бисте помогли људима да науче на шта кликну.

Линк наслови

Кад год додате везу, додајте и наслов…

ВордПресс Линк наслови

5.16.5 Аффилиате Линкс

Зарађујем за живот од аффилиате маркетинга и успављујем свој рукав …

СитеГроунд-Аффилиате-Салес

Савети:

 • Не користите тону партнерских веза на 1 страници
 • Додајте рел = „нофоллов“ свим вашим повезаним везама
 • Немојте увек прво набрајати најскупље / придружене производе
 • Креирајте одредишне странице за производе које продајете и повежите их са њима
 • Огрните се партнерским везама или користите алат за прилагођавање линкова вашег партнера ако је доступан (ситеГроунд.цом/го/манагед-вордпресс-хостинг изгледа много боље него онлинемедиамастерс.цом/го/манагед-вордпресс-хостинг)
 • Додајте вредност ТОН-у свом садржају да бисте избегли казне (партнерске странице су склоне)

пс. ако сте у индустрији ВордПресса, погледајте моју листу партнерски програми за ВордПресс.

5.16.6 Прекинуте везе

Др. Линк Цхецк скенира до 7.500 веза бесплатно / месечно бесплатно. Избегавајте Неисправан додатак за проверу везе То је добар посао, али скенирање троши ЦПУ и забрањене су од стране многих хостинг компанија.

Др-Линк-Цхецк

4.15.7. Повратне везе

Једини пут када сам ангажовао градитеља линкова (који је на упворк.цом имао савршену рецензију са 5 звездица) добио сам Гоогле казну. Ово је срушило саобраћај / финансије моје веб странице. Изгубио сам казну пролазећи кроз сваког појединачни линк до моје веб странице, тражити од вебмастера да уклоне везе које је мој фрееланцер направио и послао им захтјев за поновно разматрање на Гоогле. Такође сам неуморно радио на побољшању свог садржаја. Тек након што је више од годину дана казна коначно уклоњена.

Лекција: не ангажујте градитеља линкова. Унајмите дизајнера инфографике.

Бацклинков водич за изградњу линкова наводи „визуелна средства“ као # 1… посебно се односе на инфографику, детаљне водиче и ствари на вашој веб страници које ЖЕЛЕ да повезују. На себи је добио 19.000+ акција он-паге СЕО водич… Који је почео са слатком инфографиком. Не губите време на схеме веза или контактирате људе за које не знате да траже везу … радите на садржају, рангирајте се вишим путем и људи ће вас пронаћи и повезиће вас. Садржај ио, ЦОНТЕНТ!

5.17. Цене кликова

Покривам све што је потребно за повећање броја кликова у овом водичу, али ово је подсетник колико су важне. Оне се могу мерити у Гоогле Аналитицс Сеарцх Сеарцх Цонсоле-у.

Цене за кликање

5.18. Видео + Инфограпхицс

Можете ли рећи колико сам времена провео на својим екранима? Вероватно дани. Можете то урадити, видео записе или инфографике. Изаберите једно или два. Али треба вам један од њих – не само писани текст.

5.19. Датотеке испод 1 категорије

Означите постове испод 1 категорије да бисте избјегли дуплицирани садржај.

Ознаке Категорије ВордПресса

Ако планирате индексирање страница са категоријама (на картици Таксономије у Иоасту), требали бисте дизајнирати те странице са категоријама тако да изгледају лијепо! Дајте му наслов, опис онога о којој се категорији ради, дизајнирајте бочну траку и напишите прилагођени СЕО наслов + мета опис с кључном ријечи за ту категорију. Имаће веће шансе за пласман.

5.20. Не претјерујте са ознакама

То су обично кључне теме покривене у посту.

Ознаке Категорије ВордПресса

6. Оптимизација брзине

Желите 100% ГТметрик резултате? Овај одељак показује како сам то урадио.

6.1. ГТметрик вс. Пингдом вс ПагеСпеед Инсигхтс

Учитајте време је примарна метрика коју треба да измерите, са чиме су резултати јако повезани. Они су побољшани фиксирањем препорука за брзину (ГТметрик је мој омиљени алат за ово).

ГТметрик – погледајте картицу / елементе који се најдуже учитавају на картици “Водопад” (такође ће се појавити више пута у вашем Извештају о брзини странице / ИСлов), неоптимизиране слике, ЦДН проверник на картици ИСлов и проверите свој ТТФБ (време до прве бајт) приказан на картици „Времена“.

Пингдом – најтачнији алат за мерење времена оптерећења према ВП Роцкет-у.

Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед – Мере времена одговора сервера што би требало да буде <200мс. Врло бескорисно јер се не мери време учитавања (препоруке ГТметрик / Пингдом су много боље), док се брзина мобилног уређаја обично побољшава у комбинацији са брзином радне површине.

6.2. Хостинг

Реч „сервер“ се буквално помиње 70 пута Водич за оптимизацију ВордПресс-а и 35 пута у ГТметрик-овим зашто је моја страница споро туториал (блиц вести … то је некако важно). Покрените своју веб локацију Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед да видим да ли смањите време одговора сервера налази се у вашем извештају. Ако није испод 320мс попут Гоогле-а препоручује то вероватно значи да је ваш сервер (хостинг) спор.

Смањите време одзива сервера

Још један показатељ је ако ваш време до првог бајта је високо на картици „Времена“ ГТметрик

ГТметрик-време-први-бајт

Иста компанија (ЕИГ) поседује Блуехост, ХостГатор, иПаге, Сите5, Унифиед Лаиер и новије верзије 60 различитих хостинг компанија. Познати су по томе што смањују трошкове тако што спакују превише људи на исти сервер (наглашавајући га) и због тога имате грозне критике. Многе веб странице које домаћин ЕИГ имају често време одзива, па бих избегао да те компаније користе по сваку цену.

Листа ЕИГ-марки

ја користим СитеГроунд и имају 200мс пута одговора са стопостотним ГТметрик резултатима и .4с Времена учитавања Пингдом-а. Урадите проверу хостинга, покрените сопствене тестове или кликните на моје странице за брзо учитавање. Они су оцијењени као првак на 26 анкета на Фацебооку и бољи су од свијета ЕИГ (Блуехост, ХостГатор), Годадди, и други домаћини који спакују превише људи на истом серверу. Било је пуно људи ко мигрирали и постављено резултата на Фејсбук и Твиттер. Твеет после твеет, пошта после пошта, анкета после анкета после анкета, бржи хостинг ће поправити споро време одзива. Они су препоручује ВордПресс, урадите слободне миграције, и ја користим њихове полу-наменски план.

Хостинг за 2019. годину

2017-ВордПресс-хостинг-ФБ-анкета

Препоруке Елементор хостинга

Јули 2019. Препорука за хостинг

ВордПресс-домаћин-анкета-август-2018

Схаред-хостинг-анкета-2017

2019-хостинг-анкета

Го-то-хостинг-цомпани

ВордПресс-хостинг-анкета-2017

Анкетирани хостинг-анкета

ВооЦоммерце-хостинг-ФБ-анкета

2016-Веб-хостинг-анкета

Најбоље ВордПресс-хостинг-провајдер-анкете

Анкета о најбољем веб-хостингу-2019

ВП Фриендли Хостинг Полл

2016-ВордПресс-хостинг-ФБ-анкета

Омиљени хостинг за Елементор

2018. Препоруке за хостинг

ВордПресс Хостинг Анкета Септ 2018.пнг

Манагед-ВордПресс-хостинг-анкета-2017

2019-домаћини-анкета-1

Хостинг-анкета-за-брзину

ВордПресс-хостинг-анкета-јун-1

СитеГроунд-Препорука

Анкета 2014-Манагед-ВордПресс-хостинг-ФБ-анкета

Бест-Веб Хостинг-Провидер-Полл

Хостинг-анкета-феб-2019

Хостинг-препоруке-анкета

Блуехост вс СитеГроунд

Анкета за веб локацију ВордПресс

Шта други људи кажу …

вордпресс-хостинг-питање

Људи који су мигрирали …

Прелазак на СитеГроунд

Миграција времена учитавања СитеГроунд

Блуехост до СитеГроунд ГТметрик

ХостГатор То СитеГроунд

СитеГроунд ГТметрик

Увид у Гоогле ПагеСпеед Гоогле СитеСпеед

100 Перфецт Сцоре он СитеГроунд

СитеГроунд Генесис

Брзина коју пружа СитеГроунд

СитеГроунд ГТметрик Репорт

Скраћено време учитавања помоћу СитеГроунд-а

Ново време реакције на локацији СитеГроунд

ХостГатор на СитеГроунд миграцију

СитеГроунд Респонсе Тимес он Јоомла

Пребацује се на СитеГроунд хостинг

СитеГроунд Роцкет Имагифи Цомбо

Јоомла ГТметрик Он СитеГроунд

Увид у СитеГроунд ПагеСпеед Спеед

СитеГроунд Он Јоомла

Скраћено време учитавања СитеГроунд

СитеГроунд Спееди хостинг

Нови резултати Пингдом-а на СитеГроунд-у

Ново време одговора странице

Побољшање времена одзива на локацији СитеГроунд

Имају 3 планова

СитеГроунд-хостинг

Ја сам на њиховом полу-наменски план ГоГеек-а и ево мог Извештај о Пингдому

2019-Пингдом-Репорт

Мој ГТметрик извештај…

2019-ГТметрик-Репорт

Виши планови укључују више ресурси сервера (број сервера је фактор # 1 у водичу за оптимизацију ВордПресс-а). Можете да видите потпуни упоредни графикон њиховог плана СтартУп вс ГровБиг вс. ГоГеек, али ГровБиг вам даје око 2к серверских ресурса као СтартУп, а ГоГеек је полу-посвећено гостовање што вам даје још више ресурса сервера. ГровБиг + ГоГеек долазе са приоритетном подршком и можете угостити неограничене веб локације. Цлоуд хостинг прилично је скок цена са 80 УСД годишње, али долази са 2ЦПУ + 4ГБ РАМ-а и чак је бржи од ГоГеека.

То можете видети на страница са карактеристикама

СитеГроунд-Сервер-Ресоурцес-Графикон

Њихова брзинска технологија је главни разлог зашто их људи бирају (НГИНКС сервери, ССД уређаји, ХТТП / 2, ПХП7, ХХВМ и 1 клик Цлоудфларе активације у цПанелу са опцијом да се користи агресивно кеширање, минифи и Раилгун). Комбинујте СитеГроунд + Цлоудфларе + ВП ракету и буквално ћу вам платити 50 УСД уколико се ваши резултати / време учитавања не побољшају. Њихова уптиме технологија подједнако је добар и ја јесам 100% продужења у Уптиме Роботу. Такође добијате подршку везану за ВордПресс која одговара на улазнице отприлике Просечно 10 минута, аутоматске дневне сигурносне копије, бесплатне Шифрујмо ССЛ за е-трговину и друго ВордПресс функције. СитеГроунд чак ће мигрирати СВЕ ваше веб странице / е-пошту бесплатно ако сте на цПанелу и 1 веб локацији ако не на цПанелу.

Скоро 5 година за мене …

СитеГроунд-хостинг

Придруживање одговорности – ако се пријавите за СитеГроунд са мојим аффилиате линк Донираћу добар део без икаквог трошка за вас. Сваке године ја донирајте $ 3к за ГоФундМе кампање (2018. године требало је нахранити гладне у Денверу, 2017. је било Црвеном крсту на урагану Харвеи). Ваша подршка помаже и ја је искрено ценим. Трудим се да моје критике буду непристране и подржане доказ у облику Анкете на Фацебооку, твеетс, и прави разговори. Ако не желите да га употребите, ево вам нон-аффилиате линк на СитеГроунд. Било како било, ја заиста верујем да су звјездани ВордПресс домаћин и ваша веб страница ће брже / глаткије радити… обавите истраживање на Фацебоок групама + Твиттер и наћи ћете већину људи рећи исто.

6.3. Лагане теме (СтудиоПресс)

Теме за СтудиоПресс су лагане (учитавају се супер брзо) и препоручују их Иоаст, Матт Цуттс (од Гоогле-а), па чак и Матт Мулленвег. Лагане теме имају минималну уграђену функционалност што резултира са мање непотребног налета и уместо тога се ослањају додаци да додате само функцију која вам је потребна. Теме Диви и ТхемеФорест често имају толико уграђених функција које могу да униште ваше време учитавања. Много је лаганих тема, али СтудиоПресс је дефинитивно једна од најцењенијих продавница тема. Ја их користим Оутреацх Про тема.

Теме СтудиоПресс

6.4. Лагани додаци (Листа)

Резервна копијаУпдрафтПлус.

КлизачиСолилокуи, ЛаиерСлидер, или Клизачи метеора.

ПортфолиоГалерија Енвира, ФооГаллери, или Решетка.

Социал СхарингСасси Социал Схаре или ДВК Социал Схаринг.

Аналитика – Гоогле аналитика и конзола за претрагу треба бити доста, или Цлицки.

Паге БуилдерсВордПресс Паге Буилдер од стране МотоПресса, али ниједан градитељ страница не ради брже од матичног ВордПресс Едитора. Комбинујте ово са Дуплицатор плугин и не треба вам програмер странице (укључујући програмере страница уграђене у ВордПресс теме). Осим ако ваш тим то апсолутно не одбије научите мало ХТМЛ (најлакши језик за кодирање), избегавајте програмере страница.

КоментариУсловно оптерећење за Дискус.

СтудиоПресс додатци – лагани додаци за Генесис Фрамеворк.

6.5. Додаци за оптимизацију брзине (Листа)

Све су то најбоље оцијењене, али избјегавајте инсталирање 2 додатка ако имају дупликану функцију.

6.6. Високи ЦПУ додаци (списак)

* Уобичајени кривци укључују сродне постове, статистику, ситемап, цхат, календар, прављење страница и додатке који покрећу скенирање / процесе у току или показују високи ЦПУ у ГТметрик-у.

6.7. Оптимизација слике

Заправо постоји 20 начина за оптимизацију слика – ко је знао? Али ако користимо брзину, ово су топ 3 ин ГТметрик. Имајте на уму да ГТметрик приказује само неоптимизиране слике за једна страница тако да је најбоље започети са сликама које се појављују на више страница (логотип, бочна трака, слике у подножју), а затим водите најважније странице кроз ГТметрик и оптимизујте слике на тим.

оптимизација слике

Прочитајте мој цео водич за оптимизацију слике за ВордПресс да бисте сазнали како:

ТОЦ за оптимизацију слике

Послужите умањене слике – промијените величину великих слика према димензијама приказаним у ГТметрик-у. Понекад ГТметрик приказује погрешне димензије; у том случају можете направити снимак слике при 100% зумирању и измерити ширину + висину у програму попут ГИМП (алат за уређивање слика који користим).

Послужите умањене слике

Компресија без губитака – ово је ставка „оптимизирај слике“ у ГТметрик-у. Замислите и Кракен су најбољи додаци за ово, ја користим Имагифи. Остали додаци имају грешке, неће компримирати слике или могу сломити слике. Они имају месечни лимит за бесплатне рачуне, али раде много бољи посао.

 1. Пријавите за Замислите
 2. Инсталирајте Замислите додатак
 3. Идите на одељак Медиа у програму ВП
 4. Скупно компримирајте све слике на вашој веб локацији
 5. Једном када достигнете ограничење од 25 МБ, платите 4,99 УСД за 1ГБ података или причекајте следећи месец

имагифи-вордпресс-оптимизација слике

Наведите Димензије слике – значи да морате да одредите ширину / висину у ХТМЛ-у или ЦСС-у слике. Визуални уређивач то ради аутоматски, тако да се то обично дешава у видгетима, ЦСС-у или другим одељцима веб локације који се кодирају ручно. Само следите пример на слици испод …

Наведите Димензије слике

6.8. Цацхе Плугин

ВП Роцкет је оцењен као додатак кеш меморије # 1 у више Фацебоок анкета Свифт Перформанце (ново дете у блоку) и ВП Најбржи кеш обично су други и трећи. СГ-ов Оптимизер за СитеГроунд такође је постајала све боља и боља. Много људи такође користи В3 Тотал Цацхе али пријављено је пуно грешака. Требали бисте имати инсталиран само 1 кеш додатак, али ако користите бесплатан додатак, тестирајте више додатака за кеширање да бисте видели који доноси најбоље време за учитавање.

Написала сам туторијале за свих 5…

Анкета најбољег додатка за предмеморију у 2016

Испитивање додатка за предмеморију 2019

Свифт вс ВП Роцкет

Анкета 2016 за предмеморију предмеморије

Анкета о најбољим предмеморијама предмеморије 2018

вп ракета вс в3 тотла кеш меморија

6.9. Цлоудфларе

Цлоудфларе је једноставан (и бесплатан) начин да се побољша брзина њиховим ЦДН и заштитите вашу веб локацију користећи њихову Интернет сигурност. То зависи од вашег домаћина, али многи од вас могу омогућити Цлоудфларе у свом цПанелу (снимак доле је намењен СитеГроунд). ВП Роцкет, ВП Фасетст Цацхе и В3 Тотал Цацхе интегришу се са Цлоудфларе-ом ако бисте радије то поставили на тај начин.

Или га активирајте у свом цПанелу …

Активација ЦлоудГлауре СитеГроунд

Обавезно укључите агресивно кеширање, умањите и Раилгун за још брже време учитавања …

Поставке СитеГроунд Цлоудфларе-а

6.10. ЦДН

Цлоудфларе се више фокусира на хостинг, док се СтацкПатх фокусира искључиво на ЦДН (спеед). Цлоудфларе је 200+ дата центара док СтацкПатх има 30 дата центара, али више дата центара = бржи веб сајт, а СтацкПатх се углавном налазе у САД-у, где је, бар, већина мојих читалаца. Цлоудфларе додатно наплаћује ХТТПС саобраћај и нема подршку са бесплатним планом. Комбиновање оба сервиса омогућило ми је најбрже време учитавања и оцене у ГТметрик + Пингдом, а тренутно користим оба. СтацкПатх је 10 УСД месечно са 30-дневним бесплатним пробним временом, Цлоудфларе је бесплатан. Моји водичи вам показују како да подесите СтацкПатх са додатком за предмеморију, али контактирао бих њихову подршку када завршите, јер су ми помогли да побољшам време учитавања.

СтацкПатх-Дата-Центерс

6.11. Лази Лоад Видеос

Видео снимци су обично најтежи елемент на страници. То се одлаже док се не помичете према доље и заправо не видите видео запис који би требао смањити вријеме учитавања за више секунди (то сам урадио у посту са 2 видео записа и побољшао га за 6 секунди). Ако користите ВП Роцкет, они имају могућност да то омогуће у основним подешавањима или их можете користити Лагин Лоад Фор Видеос додатак. Не лежим слике јер ово може да нервира ваше читаоце како се слике непрестано учитавају.

Опција ВП Роцкет Лазилоад

6.12. Веб фонтови

Ако у ГТметрик / Пингдом видите грешке у вези са фонтом, локално хостинг фонтова требало би вам помоћи да их отклоните.

Гоогле-фонтови-ГТметрик

Како угостити локалне Гоогле фонтове

 1. Одаберем Гоогле Фонт
 2. Преузмите фонт
 3. Претварање у веб фонтове (помоћу Трансфонтер)
 4. Будите минимални са бројем фонтова / тежина
 5. Преузмите конвертиране датотеке фонтова
 6. Отпремање датотека са фонтом у ВордПресс (у идеалном случају вп-цонтент / уплоад фолдер)
 7. Додајте прилагођени фонт ЦСС-у
 8. Тестирајте фонт
 9. Подесите подразумевани фонт
 10. Увек имајте резервни фонт

6.13. Уклоните низове упита

Ово је ставка која се може видети у алатима за тестирање брзине (Пингдом, ГТметрик, ПагеСпеед Инсигхтс). ВП Роцкет такође има опцију за ово, па припазите да је укључите у напредним опцијама. Такође можете да испробате Уклоните низ упита из додатка за статичке ресурсе али чуо сам да то не ради увек Такође можете покушати да минимизирате своје додатке, а резултат треба да се побољша за ову ставку.

Уклоните низове упита из статичких извора

6.14. Чишћење базе података

Овим се бришу нежељене датотеке (мапа смећа и нежељене поште, ревизије поста које се сакупљају приликом ажурирања поста, унесени коментари, пролазни, и остале смеће. Користите подешавања базе података ВП Роцкет-а да бисте очистили базу података или је користили ВП-Оптимизирајте додатак што такође чини одличан посао.

Подешавања података ВП Роцкет Датабсе

6.15. Оптимизација додатака
 • Проширите ставке у вашем ГТметрик пријавите да потражите проблематичне додатке
 • Користите картицу водопад ГТметрик да бисте видели да се додаци најдуже учитавају
 • Избришите / деактивирајте додатке које не користите и користите лагане додатке
 • Ручно уметните код за праћење Гоогле Аналитицс-а без употребе додатка
 • Замените додатке за друштвене мреже са Додаци за Фацебоок страницу или Твиттер виџети
 • Деактивирајте текуће скенирање које узрокује велико коришћење ЦПУ-а (нпр. Вордфенце ливе репорт репорт)
 • Ако користите додатке зато што не знате код, питајте свог програмера за алтернативе
6.16. Оптимизација коментара

Лази Лоад Цомментс – употреба Условно оптерећење за Дискус ако користите Дискус.

ГраватарсГраватарс успорите постове са пуно коментара (покрените пост са коментарима до краја) ГТметрик и видећете да ће Граватарс уништити ваш извештај). Имате неколико опција …

 • Онемогућите коментаре у потпуности
 • Подесите задани Граватар на Празно
 • Онемогућите Граватарс под Подешавањима → Дискусија
 • Избришите коментаре који не додају вредност вашем посту
 • Подесите задани Граватар на прилагођену слику на вашем серверу
 • Ограничите своје Граватар слике на мале димензије (нпр. 32 пк)
 • Учитавајте коментаре динамички користећи Сакриј додатак за коментаре

Спречите нежељену пошту – тхе Анти-Спам додатак ради одличан посао и не користи цаптцха.

6.17. Онемогућите непотребне функције

Цлеарфи и ВП Дисабле урадите сјајан посао онемогућавања ствари као што су контрола откуцаја срца, пингбакови, повратне поруке, аутоматске меморије, КСМЛ-РПЦ, ограничавање ревизије поста и још више. Ово у основи уклања вашу веб локацију од неискориштених функција које се могу појавити у вашим ГТметрик / Пингдом извештајима.

Савети за ВП Дисабле

 • Онемогућите СВЕ што не користите
 • Заказивање брисања нежељене поште је добра идеја
 • Емојис, Гоогле мапе и Граватарс трајати дуго времена
 • Пингбакови и повратне везе обично нису вредни додатних ресурса
 • Поставите ревизије поста на 3-5 како бисте имали резервне копије, али вам не требају стотине
 • Разне опције на картици “захтев” могу вам побољшати време учитавања

ВП-Онемогући-Захтеви

ВП-Дисабле-Тагс-Сеттингс

ВП-Дисабле-Администратор

/ ВП-Дисабле-СЕО.

ВП-Дисабле-Отхерс

Лоцирајте Гоогле Аналитицс локално
На десној страни поставки ВП Онемогући имате могућност да унесете свој Гоогле Аналитицс УА код. Ово би требало да поправи ставку „Коришћење предмеморирања претраживача“ за Гоогле аналитику која се често види у ГТметрик, Пингдом и Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс. Обавезно избришите све остале кодове за праћење и Гоогле Аналитицс додатке и проверите да ли ГА још увек прати корисничке податке.

ВП-Онемогући-Гоогле-Аналитицс-Лоцал

Левераге-Бровер-Цацхинг-Гоогле-Аналитицс

6.18. АМП (убрзане мобилне странице)

АМП Пагес брже учитавање страница на мобилним уређајима и додаје АМП печат резултатима мобилних уређаја …

Убрзане мобилне странице

Иоаст АМП

Како додати АМП странице у ВордПресс

 • Инсталирајте АМП додатак (додаје стварне АМП странице)
 • Инсталирајте Лепак за Иоаст & АМП (омогућава вам да прилагодите дизајн)
 • Додајте / појачало / на било коју страницу да бисте видели како изгледа и били сигурни да функционише
 • Идите у подешавања Иоаст-е → АМП да бисте променили дизајн и омогућили прилагођене врсте поста
 • Обавезно пребаците истакнуту слику на врх странице (погледајте Иоастин водич)
 • Проверите АМП одељак Гоогле Сеарцх Цонсоле-а и пронађите и исправите АМП грешке
 • Укључити Убрзане везе за мобилне уређаје у подешавањима брзине Цлоудфларе-а (види доле)

Цлоудфларе убрзане мобилне везе

6.19. Избегавајте спољне ресурсе

Треба избегавати Гоогле мапе, АдСенсе, услуге објављивања посла или било који додатак који садржај повлачи негде другде. Слике треба да буду учитане на вашу ВордПресс контролну таблу, а не да их копирате / налепите са друге веб локације да бисте ставили на своју. Повлачењем садржаја са екстерних веб локација и њиховим приказивањем на вашој веб локацији апсолутно се убијају оцене / времена учитавања. Погледајте извештај ГТметрик-а.

ГТметрик-Адс

7. Гоогле Сеарцх Цонсоле

Гоогле Сеарцх Цонсоле је био много кориснији од Гоогле аналитике за оптимизацију моје веб локације. Можете га поставити помоћу Иоаст-а у одељку 2.2. Потребно је неколико дана да се ваши подаци попуне, па чак и неколико месеци да се прикупи довољно података ако желите да употребите Сеарцх Аналитицс.

7.1. Не укључује ВВВ

Идеално име домене није ввв са ССЛ-ом: хттпс://онлинемедиамастерс.цом/

Можете променити своје преферирано име домена у Веб локацији Подешавања претраживачке конзоле. Ово би требало да буде иста верзија у програму ВордПресс (Подешавања → Опште → ВордПресс адреса + Адреса места). Уверите се да су све везе на вашој веб локацији нон-ввв (можете их користити Боља претрага Замените додатак), подешавање преусмеравања и верификација нове верзије у Сеарцх Цонсоле, задржавајући стару.

Преферред Домаин Наме

Јохн Муеллер са Гоогле-а каже …

То бисте и даље морали да видите као неку врсту миграције веб локација, тако да бих дефинитивно прошао кроз савете о миграцији које имамо у центру за помоћ, а везано за правилно постављање преусмеравања, канонике, хрефланг, све то на провјерите је ли постављено између различитих верзија …

… ако радите ову промену и још увек сте на хттп-у, онда можда има смисла рећи добро да ћемо искористити овај тренутак где ионако морамо извршити миграцију и прећи на хттпс. Дакле, предузимање следећег корака већ уместо да га оставимо за следећу годину да некако прође.

7.2. Међународно циљање

Подешавање међународно циљање на Гоогле Сеарцх Цонсоле-у говори Гооглеу које су вам земље најважније. И не, то не искључује вашу веб локацију из свих осталих земаља.

Гоогле Сеарцх Цонсоле за међународно циљање

7.3. Грешке пузања (види одељак 2.4)

7.4. Грешке мобилне употребљивости

Тхе употребљивост мобилних уређаја одељак Гоогле Сеарцх Цонсоле приказује СВЕ мобилне грешке на вашој веб локацији (Гоогле-ова алатка за тестирање мобилних уређаја приказује грешке само за једну страницу). Само зато што користите одзивну тему за мобилне уређаје НЕ значи да ће ваша веб локација бити без мобилних грешака, увек проверите!

Грешке претраживања-конзоле-мобилне-употребљивости

7.5. ВордПресс Безбедност

Тхе Безбедносна питања одељак Гоогле Сеарцх Цонсоле говори о томе ако ваша веб локација има проблема, али Суцури безбедносни проверник је такође добро. Поред промене вашег генеричког „Админ“ корисничког имена, коришћењем јаке лозинке и обезбеђивања ажурирања језгре / тема / додатака за ВордПресс, користим Вордфенце. Само немојте искључити извештаје о саобраћају уживо који троше ресурсе сервера и успоравају вашу веб локацију. иТхемес сигурност је такође добро, али користите само један сигурносни додатак.

Суцури Сецурити Цхецкер

7.6 Сеарцх Аналитицс

Гоогле Сеарцх Цонсоле претражи аналитику је боље за мерење СЕО од Гоогле аналитике. Једном на картици за анализу претраживања подесите филтере да бисте мерили ваше рангирање, ЦТР, кликове итд.

Сеарцх Аналитицс Филтер

Упоредите свој СЕО са претходним временским периодом…

Поређење датума

Погледајте упите (кључне речи) по којима сте рангирани …

Упити Гоогле Сеарцх Цонсоле

Погледајте упите према којима рангирате одређене теме (овај је за СитеГроунд)…

Филтер за претрагу у Аналитики

Побољшајте садржај ниског квалитета…

Конзола са ниским перформансама-Гоогле-претрага

Ако вам се ово свиђа, погледајте мојих 7 Гоогле Аналитицс прилагођених надзорних плоча.

8. Локални СЕО

Ево како рангирати више на Гоогле мапама и локалним резултатима.

8.1. Чимбеници локалног рангирања за 2018. годину

Ево најновијих Фактори рангирања локалних претраживања у 2018. години (Извештава Моз сваке две године).

Фактори рангирања локалног претраживања за 2018. годину

8.2. Наводи

Наводи – на мрежи спомиње име вашег предузећа, али већина људи то сматра директоријумима / профилима друштвених медија (Гоогле Ми Бусинесс, ИелловПагес, Бинг Плацес, Фацебоок, Иелп, ТрипАдвисор и ниша). Стварање велике количине цитата и добијање прегледа на њима најбоља је ствар коју можете учинити да бисте се рангирали више у резултатима локалног претраживања – посебно Гоогле Мапс. Моз Лоцал и Вхитеспарк помоћи ће вам да изградите ове наводе (или их додијелите).

8.3. НАП

НАП (назив предузећа, адреса, телефон) – они морају бити у складу у СВИМ цитатима и на вашој веб локацији. Ако имате само 1 локацију, можете уписати свој НАП у подножју. Ако имате више локација, наведите њихове појединачне НАП-ове негдје на њиховим одредишним страницама.

8.4. Гоогле Ми Бусинесс

Оптимизација странице вашег Гоогле Ми Бусинесс-а

* Гоогле све више узима у обзир активирање власника предузећа који: објављују на Гоогле порукама, одговарају на прегледе, ажурирају посебне сате, одговарају на питања, олакшавају клијентима да предузму директне акције на ГМБ-у користећи пословне адресе.

Логотип Гоогле Ми Бусинесс-а

8.5. Моз Лоцал

Моз Лоцал говори о томе да ли је ваше предузеће наведено на 15 најбољих веб локација са цитатима и да ли имате непотпуне, недоследне или дупликате профила. Такође вам тачно говори шта треба да радите (додатне профиле које треба да креирате, за које профиле је потребно више фотографија и дупликате за брисање. Док ово поправите, резултат ће се побољшати – у идеалном случају резултат ће бити близу 100%.

Моз локална оцена цитата

8.6. Вхитеспарк

За виши ранг на Гоогле мапама потребно вам је још више цитата од оних у Моз Лоцал-у. Можете их сами израдити (користећи) Листа најбољих цитата Вхитеспаркова) или унајмите Вхитеспарк да их изгради за 4-5 УСД по цитату. Њихову услугу користио сам да привучем више клијената у топ 3 резултате Мапс и њега требало би да побољша рангирање више локализованих кључних речи. Обично започнем са Гоогле Ми Бусинесс и Моз Лоцал, а затим употпуним цитате Вхитеспарка у вредности од 500 долара. Врло добро функционише и имају савршено 5 звездица на Гоогле-у са 200+ рецензија.

Вхитеспарк Цитатион Буилдинг

8.7. Коментара

Ваша страница на Гоогле Ми Бусинесс-у је најважније место за добијање прегледа и потребно вам је само 1 да се те звезде рецензија појаве у Гоогле-овим резултатима претраге. Иако су прегледи само 10% од вашег ранга, они често одређују огромних 90% ваших стопа конверзије. Појављују се када наведете назив свог предузећа и за локализоване кључне речи које нису брендиране.

Гоогле рецензије за СЕО

8.8. Локалне кључне речи

Покривам истраживање кључних речи у одељку 3, али локалне кључне речи имају јединствену стратегију …

 • Мали градови обично је неколико широких кључних речи (Фотограф из језера Форест)
 • Велики градови обично је много одређених кључних речи (Фотограф из Њујорка Новорођенче)
 • Сваки град има јединствене кључне речи, тако да ако циљате више локација, истражите их
 • На пример: ако сте фотограф из венчања у Чикагу, направите и странице за „индијанац“ и „геј“
 • Употријебите знак за подвлачење да бисте Гоогле “попунили празно” за различите услуге

Кључне речи за наручивање речи

8.9. Више локација

Свака локација треба да има сопствене наводе – свака локација треба да има своју страницу Гоогле Ми Бусинесс, страницу Иелп, друштвене профиле и остале цитате из Моз Лоцал и Вхитеспарк.

Кључне речи истраживања – сваки град има свој низ кључних речи које би требало истражити на Гоогле-у. Велики градови имаће више кључних речи него мали градови (јер је становништво веће).

Кључне речи у Чикагу

Креирајте странице које циљају географски положај за кључне речи сваког града – типична стратегија је креирати 1 страницу за сваки град која циља примарне кључне речи (нпр. Стоматолог из Цхицага, Орландо Стоматолог итд.) Са структуром сталне везе на веб локацији.цом/лоцатионс/цхицаго. Ако се у Гоогле аутоматском довршавању претражују још неке специфичне кључне речи, можете да направите за њих одвојене странице.

8.10. Странице са географским циљањем

Јединствени садржај – можете да дизајнирате шаблон који ће се користити за странице које циљају географски положај, али избегавајте претрагу и замену страница (где је све исто осим што замените назив града и пар слика) јер је то дупликат садржаја. Свака страница треба да буде јединствена о њеној локацији.

Гоогле мапа + рецензије – Обично препоручујем избегавање Гоогле карата пошто они успоравају време учитавања, али то је одличан начин за разликовање страница које циљају географски положај и такође изгледа лепо.

НАП – свака страница треба да има јединствени НАП локације (назив предузећа, адреса, телефон).

8.11. Персонализација

Стопа кликова – писање лијепог Иоаст СЕО наслова + мета опис да људи добију клик на резултат претраге, и наравно, добијање више прегледа побољшаће стопе кликова.

Мобилни кликови за позив – додајте дугме (или хипервезу) где људи могу да вас кликну да би вас позвали.

555-555-1212

Пријаве – наградити људе за пријаву.

8.12. Лоцал Ранк Трацкер

Ниједан други алат не мери локални СЕО попут Вхитеспарк’с Лоцал Ранк Трацкер. Точно је и прати кључне речи за више локација у Гоогле органском, Гоогле Мапс (снацк пакет), Бинг органском, Бинг пакету и другим резултатима претраге. Њихов план за мала предузећа износи 20 УСД годишње, али вреди га јер је то најбољи / најлакши начин за праћење локалних рангирања. Да, боље него Сеарцх Аналитицс.

вхитеспарк-лоцал-ранк-трацкер

9. ИоуТубе СЕО

Како рангирати видео снимке на ИоуТубе-у (и Гоогле-у)…

9.1. Чимбеници рангирања на ИоуТубеу

ИоуТубе се у великој мери ослања на сигнали за ангажовање за рангирање видео записа (време гледања, лајкови, дељења, коментари, претплате, коментари, кликови). Баш као што је оптимизација било којег садржаја који постоји фактори на страници (кључна реч у наслову, опис, име датотеке, атрактивна сличица …) и фактори ван странице (линкови до видеа, # уградње). Истраживање кључних речи и креирање видео записа који је бољи од оног ко је у најбољим резултатима је најбољи начин за рангирање. Обично проведем 8 сати на видео снимку.

иоутубе-видео-сео-ранкинг-фактори-инфографике

Резиме

 • Истражите видео кључну реч у ИоуТубе аутоматском довршавању
 • Истражите такмичење користећи ВидИК Цхроме проширење
 • Снимите 10+ минутни ХД видео
 • Охрабрите људе да се воле / претплате
 • Укључите кључну реч у назив видео датотеке, наслов, опис
 • Укључите временске ознаке у опис видео записа + корисне везе
 • Додајте ознаке, прилагођену сличицу и пренесите транскрипт
 • Одговорите на коментаре и уградите видео на своју веб локацију
9.2. Видео Кључне речи

Најбоље видео кључне речи су специфичне (дугачке) фразе које се појављују и на ИоуТубеу и у Гоогле Аутоматском довршавању. На тај начин можете се рангирати на оба места – повећавајући своју изложеност. Започните типкати кључну реч на ИоуТубе-у и довршићете фразу или употријебите знак подвученог _ да бисте испунили празно с више идеја за кључне ријечи. То можете учинити било где у фрази.

Аутоматско довршавање ИоуТубе-а (комплетирајте фразу)
Иоутубе-СЕО-кључне речи

Гоогле аутоматско довршавање (попуните празно)
Аутоматско довршавање фраза

9.3. Конкуренција за кључну реч за видео

видИК Цхроме проширење – претражите кључну реч на ИоуТубе-у и прегледајте врхунске резултате да бисте видели СЕО сигнале сваког видео записа. СЕО оцена се заснива на лајковима, незадовољствима, погледима, коментарима, дељењима, времену прегледа, претплатницима, ознакама, дужини описа видео записа и другим показатељима. Нижи резултати = лакше је надмашити тај видео. Најважнији (ИМО) су прикази, омјер попут / не воље и # коментара.

Иоутубе-Видео-такмичење

Већина сигнала се може видети без продужетка …

Иоутубе-СЕО-такмичење

МозБар Цхроме проширење – Гооглеу своју кључну реч док претражујете ИоуТубе, овако: сајт: ввв.иоутубе.цом ваш појам за претрагу. Резултати са већом ПА (ауторитет странице) значи већу конкуренцију, што значи да би вероватно требало да нађете специфичнију (дугу репу) верзију.

Такмичење за видео-кључне речи

9.4. Циљ за 10+ минута

Ленгтх Ис јакост – баш као и постови, дужи видеозаписи који обимно покривају тему ће се рангирати више. Не заборавите да додате временске ознаке у свој опис видео записа како бисте помогли људима да се крећу.

Реците кључну реч – вербално изговарање ваше кључне речи неколико пута је налик густоћи кључних речи за видео записе. То обично долази природно (парцијалне утакмице су такође добре) па немојте само рећи да то кажете.

ХД квалитет – нови иПхоне уређаји обично имају бољи квалитет од Андроида, па чак и неких аматерских камера. ја користим Сцреенцаст-О-Матиц за снимање и уређивање екрана у комбинацији са Плави Иети микрофон. Приликом снимања рачунара, проверите подешавања за оптимални видео + звук.

9.5. Назив видео датотеке

пре него што отпремајте видео, означите видео датотеку као кључну реч …

Иоутубе-име датотеке

9.6. Видео Титле

Иоутубе-Видео-Титле

Добар наслов има 2 ствари: вашу кључну реч и примамљив наслов. Гоогле обично приказује првих 50–60 знакова, зато покушајте да останете у том распону. АЛИ НИКАДА не морате да користите тачно подударање своје кључне речи, али свака појединачна ријеч мора барем бити присутна у наслову видеозаписа.

9.7. Видео опис

Напишите дуге описе с временским жицама, корисним везама и укупним резимеом.

Иоутубе-Видео-Опис

Укључи кључну реч у прву реченицу – и ИоуТубе и Гоогле користе (отприлике) првих 155 знакова као мета опис који се појављује у оба резултата претраге. Направите мудро ову реченицу – људи је читају како би утврдили да ли ће кликнути на ваш видео. Волим да у опис укључим своју кључну реч око 2 пута, једном у првих 155 знакова.

Иоутубе-Мета-Опис

Иоутубе-СЕО-Мета-Опис

Временске ознаке – омогућава гледаоцима да прескоче секције видео записа како би пронашли оно што траже, што такође побољшава интеракцију са вашим видео снимком. Ово је посебно корисно за дуге видео снимке.

Примери

 • : 21 (21 секунди)
 • 1:21 (1 минут и двадесет и једна секунда)
 • 1:30:21 (1 сат, 30 минута и 21 секунда)
9.8. Додај ознаке (конзервативно)

Не журите због тога, додајте само неколико…

Иоутубе Тагс

9.9. Прилагођена сличица

Пошаљите а прилагођена сличица у видео манагер под Инфо & Подешавања (морат ћете Потврдите свој налог први). Димензије би требале бити 1280 (ш) к 720 (х) пиксела. Ово ће се појавити у резултатима претраге и у одељку „повезане претраге“ на ИоуТубе-у. Покушајте нешто написати у ВЕЛИКИМ ПИСМАМА.

Сличица Иоутубе-прилагођена сличица

9.10. Препис

Гоогле није добар посао у преписивању видео записа у текст (погледајте како су на фотографији табани). Морат ћете је преписати ручно, у супротном ће кључне речи које помињете у вашем видеу изгубити. Можете такође проследите то слободном хонорарцу по повољним ценама на упворк.цом.

Иоутубе-Титлови

Иоутубе-видео-транскрипт

Иоутубе-Видео-Трансцрибер

9.11. Уграђивање видео записа

Подешавање ифрамеа

1. опција: Копирајте ИоуТубе везу и залепите је на ваш садржај (остало ће урадити ВордПресс).

2. опција: Идите на ИоуТубе видео који желите да уградите, а затим копирајте и залепите уграђени код у свој ХТМЛ. Ова метода вам омогућава да одредите ширину и висину видео записа:

Угради ИоуТубе видео

Опција 3: Отворите видео кад кликнете на везу користећи ВП Видео Лигхтбок Плугин.

Сакриј ИоуТубе видео наслов

Сакриј ИоуТубе видео контроле

9.12. Одговори на коментаре

Због чега се видеозаписи повећавају? Коментари. Шта добија више коментара? Одговори!

ИоуТубе коментари

10. Квоте и завршава

Неколико ствари за које нисам имао категорију …

10.1. Хомепаге СЕО

Ваша почетна страница обично треба да циља главну кључну реч на коју желите да се рангирате. У Иоасту идите на СЕО → Изглед претраживања → Генерално. Овде ћете написати исјечак своје почетне странице (ваш СЕО наслов + мета опис који се појављује у резултатима претраге). Ваша почетна страница обично треба да циља вашу основну кључну реч која треба да буде истраживао у алату као што је Гоогле Аутоцомплете или Моз Екплорер Екплорер. Требали бисте их писати за СВАКУ страницу / пост на својој веб локацији не само да укључујете кључну реч, већ да бисте их учинили лепим за читање и повећали ЦТР …

Почетна страница-Гоогле-исјечак

Ево како изгледа почетна страница видгетизед …

Видгетизед-СЕО-Титле-Мета-Опис

Ево како изгледа почетна страница која није повезана са …

Нон-Видгетизед-почетна страница

Неуспјешна почетна страница има везу до ваше „насловне стране“ на коју их можете написати…

Почетна страница-Сниппет-Едитор

НЕ прелазите (или испод) ограничење знакова приликом писања СЕО наслова + мета описа – дужина траке у Иоаст-у треба бити зелена! Нећете видети ову траку у подешавањима Иоаст-а под Управљачка плоча → Почетна страница или Алати → Редовни уређивач). На тим местима МОРАТЕ да пребројите реч.

Боље је да прођете краће него дуже јер Гоогле дуге исјечке може да пресијече Гоогле (обично зато што људи овдје уносе више кључних ријечи, умјесто да их напишу како би звучали као легитимни наслов).

Ево доброг примера …

Иоаст-Оптимизација садржаја

10.2. Напишите страницу “О” убици

Нисам знао колико је ово важно све док нисам почео добијати е-пошту рекавши да их је моја прича инспирисала да напусте посао и баве се аффилиате маркетингом пуним радним временом, како су људи ценили ГоФундМе донацију коју радим сваке године или чак једноставан ЛОЛ о мом Уберу прича. Гоогле жели да зна да сте легално предузеће, а људи желе да знају да сте легална особа. Провери моја страница о мени да видим шта сам учинио (само будите спремни да научите неколико врло чудних ствари о мени).

Абоут-Ме-Паге

10.3. Дупликат садржаја (Сителинер)

Сителинер проналази дупликат садржаја који (ИМО) се јавља углавном када људи креирају географски циљане одредишне странице за локални СЕО (да циљају различите градове), али уместо јединственог садржаја стварају странице „претражи и замени“ које су потпуно иста страница, само назив града се мења. Можете поново да користите слику и неколико редова текста, али не правите дупликат странице. Неиндексирање ознака, архива аутора и осталог садржаја у Иоастовим подешавањима такође може спречити дупликат садржаја.

Дупликат садржаја веб локације

Савети

 • Скратите сажетке (одломке) на свом блогу
 • Ознаке Ноиндек, архива аутора и архива заснована на датумима у Иоастовим подешавањима
 • Избегавајте креирање „претраживања и замене страница“ на којима су две и готово идентичне странице
 • Омогући Цлоудфларе-ов штит од огреботина да спречите људе да вам краду садржај
10.4. ССЛ

Гоогле уништен на веб локацијама које немају ССЛ од јула 2018. Недавно сам прешао на ССЛ користећи Бесплатни СитеГроунд је шифрирај ССЛ и нисте приметили пад промета или продаје придружених компанија. У ствари, моја продаја је мало порасла и мислим да је то зато што људи виде моју веб локацију као веродостојнију. Увек је најлакше додати ССЛ пре него што покренете веб локацију, али још увек нема разлога да то не учините. Само уверите се да сарађујете са програмером који зна шта раде.

10.5. Гоогле казне

Аффилиате-Линк-Гоогле-пеналти

Пеналти вс. Алгоритхм – Гоогле казне је лако открити (појавит ће се у Ручне радње Гоогле Сеарцх Цонсоле-а). Теже је открити промене у Гоогле-овом алгоритму који су утицали на вашу веб локацију, али можете да проверите аналитику да бисте видели када се пад догодио, а затим проверите Гоогле-ова историја промена алгоритама за ажурирања у време пада вашег саобраћаја.

Неприродне везе до ваше веб локације – избегавајте све врсте схеме веза (градитељи нежељене везе, плаћање веза итд.) Гоогле ће вас пронаћи и они ће вас срушити. Ако већ имате казну, ево неколико ствари које можете да учините. Успешно сам уклонио пенал користећи ове кораке …

 • Погледати све везе до ваше веб странице на Гоогле Сеарцх Цонсоле-у
 • Пређите сваку везу и запишите нежељену пошту (нпр. Оне са сидреним текстом богатим кључним речима, линковима на небитним веб локацијама / садржајима, линкови у коментарима нежељеног блога)
 • Пронађите податке за контакт тим вебмастерима, а затим тражите да се те везе уклоне
 • Сачекајте њихове одговоре, али пратите их ако не одговоре
 • Једном када сте чврсто уложили напоре да уклоните те везе, одбацити све преостале лоше везе
 • Пошаљите а захтев за поновно разматрање Гоогле-у објашњавајући ваш покушај уклањања

Танак садржај с мало или без додане вриједности – кратак садржај са мало супстанце ретко се рангира. Користите Гоогле Аналитицс да бисте пронашли садржај ниског квалитета (странице са високим стопама напуштања почетне странице + ниско просечно време на страници). Разумејте ово посебно ако су оне важне теме за ваше читаоце. Прву верзију овог ВордПресс СЕО туторијала објавио сам 2014. године и на њему и данас радим.

Хакирана веб локација – приказује се у ручним радњама или употреби Суцури’с СитеЦхецк.

Кључне речи пуњење – избегавајте убризгавање кључних речи да бисте добили зелена светла у Иоаст-у.

Аффилиате Казне – партнерске странице имају тешко погођен у 2014. години за танки садржај, обмањујуће праксе и пружање мале вредности осим продаје. Навео сам савете у одељак 4.15.5, али далеко најбоље што можете учинити је додају вредност на ваш садржај (осим покушаја продаје). Избегавајте да користите превише партнерских веза, посебно близу врха садржаја, јер ово вришти на продају Гооглеу. Такође бих избегао Гоогле АдСенсе и било коју врсту банер огласа (чине да цео веб локација изгледа нежељено, ретко их се кликне) и уместо тога у тексту се ослањају на стратешки постављене партнерске везе.

10.6. Фактори националног рангирања

Мозова је порука објављена Пондерирање кластера фактора рангирања у Гоогле-овом алгоритму може бити из 2013. године, али основни фактори рангирања се нису променили. То је још увек најбоља карта коју сам видео. Наравно, домене тачног подударања немају толику тежину и кришке пита су се мало промениле, али то је одличан начин да се подсетите да се престанете толико бринути о алт тексту и почети размишљати више о ономе што је још увек важно – садржају и везама. Моз ради ново истраживање сваке две године … ево их Фактори рангирања за 2015. годину. 2017. година још није изашла, али послаћу је овде када буде.

Гоогле фактори рангирања

10.6. Алати & Услови

Ево потпуне листе СЕО алата које користим, плус неке појмове које би требало да знате.

Често постављана питања

&# к2705; Који су СЕО додаци најважнији?

Главни СЕО додатак попут Иоаст или Ранк Матх је најважнији, али требало би да имате и додатак за богате исечке који могу да додају често постављана питања, рецензије и друге врсте богатих исечака који зависе од ваше веб локације..

&# к2705; Да ли су зелене лампице Иоаст заиста битне?

Не баш. Иоаст је заиста добар само за откривање употребе кључних речи и на њему постоји више СЕО-а од овога. Важно је да користите своју кључну реч само наслов странице, УРЛ, СЕО наслов, мета опис и неколико пута у тексту садржаја. Остатак је у потпуности овисан о садржају и СЕО факторима на страници. Не опседните се зеленим светлима.

&# к2705; Који други фактори на страници постоје осим Иоаст-а?

Додавање богатих исечака, често постављаних исечака с ФАК-ом, оптимизација броја кликова и додавање ХТМЛ табеле са садржајем у дуге постове (заједно са стварањем детаљног садржаја) могу све побољшати ваш СЕО. Брже учитавање ваше веб локације и помоћ за повратне везе такође.

&# к2705; Како сте добили те исечке истих ФАК-а?

Користио сам додатак Структурирани садржај (исти који користи Неил Пател) и додао сам емојис деловима питања.

&# к2705; Како добијате 100% ГТметрик резултате?

Хостинг, додаци за предмеморију, ЦДН-ови, оптимизирање слика и други фактори ће вам помоћи да побољшате резултате + вријеме учитавања у ГТметрик-у. Имам потпуни водич за брзину програма ВордПресс који ће вам помоћи у томе.

Вау … То је било дуго.
Размишљам да то претворим у књигу о Амазону – озбиљно бих волео да чујем ваше повратне информације, добре и лоше. Било како било, хвала на читању и коментару ако имате питања.

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector