Ulasan Coretan Kaya WP: Saya Dulu Suka Plugin Ini Tetapi Pembangunnya Meninggalkannya Dan Tidak Sesuai Dengan PHP 7.1+

Memutuskan sama ada untuk membeli Pemalam Coretan Kaya WP?


Itu yang saya gunakan untuk menambah coretan kaya ke catatan WordPress saya. Saya pada awalnya akan berpuas hati Coretan Kaya Semua Dalam Satu Schema.org tetapi WP Rich Snippets mempunyai fungsi yang lebih banyak (terutama dengan mereka alat tambah dan tetapan pemalam yang kuat), ditambah dengan reka bentuk sebenarnya yang hebat.

Apa itu coretan kaya pula? Mereka menambah maklumat tambahan pada coretan mesin carian anda seperti bintang ulasan, video, atau bahkan maklumat resipi. Ini menjadikan lebih ramai orang mengklik coretan anda dan mengunjungi laman web anda. Maksud saya datang, hasil mana yang lebih baik anda klik?

coretan kaya

Saya menulis ulasan WP Rich Snippets ini untuk menunjukkan kepada anda bagaimana perbandingannya dengan plugin seperti All In One Schema, cara mengkonfigurasi tetapan WP Rich Snippet, menambahkan coretan kaya pada catatan, dan cara menggunakan add-on mereka untuk menjadikan markup anda kelihatan lebih rata lebih baik. Setelah selesai, anda akan mengetahui cara membuat coretan kaya yang indah yang bertambah baik kadar klik-tayang dan meningkatkan penukaran.

KEMASKINI
Pembangun WP Rich Snippets tiada dan belum mengemas kini pemalam selama 2+ tahun, menyebabkan ia tidak berfungsi dengan PHP 7.1 dan lebih tinggi. Saya menukar pemalam coretan kaya ke Ulasan WP oleh MyThemeShop dan menyukainya lebih baik, kerana dilengkapi dengan beberapa templat pra-gaya, menyokong semua jenis data, dan dilengkapi dengan kemas kini + sokongan. Mudah digunakan dan mempunyai banyak pilihan penyesuaian yang membantu anda menggayakannya mengikut reka bentuk yang anda mahukan.

Isi kandungan

 1. Jenis Data yang Disokong
 2. Bagaimana Markup Nampak
 3. Pemasangan
 4. Mengkonfigurasi Tetapan
 5. Menulis Postingan Coretan Kaya Pertama Anda
 6. Alat Ujian Data Berstruktur Google
 7. Alat tambah

1. Jenis Data yang Disokong

Untuk menambahkan coretan kaya ke WordPress, kandungan anda mestilah salah satu daripadanya jenis data yang disokongAcara adalah satu-satunya jenis data yang tidak disokong oleh WP Rich Snippets (sekiranya anda menggunakan All In One Schema.org Plugin), jika tidak WP Rich Snippets akan melakukan tugas.

 • Artikel
 • Resepi
 • Ulasan
 • Produk
 • Pertubuhan
 • Restoran
 • Aplikasi Perisian

2. Bagaimana Markup Nampak (Pada Posting Sebenar)

Satu tangkapan skrin tidak akan membenarkan jumlah fleksibiliti yang dimiliki oleh pemalam ini, tetapi saya memasukkan beberapa pasangan di bawah. Reka bentuknya bergantung pada jenis data yang anda gunakan (mis. Tinjauan), bagaimana anda mengkonfigurasi tetapan pemalam, alat tambah yang anda gunakan, dan bidang apa yang anda isi semasa menandakan siaran.

Contoh ini mempamerkan a mengkaji semula coretan kaya dengan video, 4 item kriteria, ditambah medan asas (wajib). Anda mempunyai pilihan untuk mengganti video dengan foto, tayangan slaid, atau tidak menggunakan foto sama sekali. Dengan alat tambah anda juga dapat menyesuaikan warna, meletakkan markup di mana sahaja di halaman (bukan hanya bahagian atas), menambah ulasan pengguna, dan menggunakan banyak butang ajakan bertindak (bukan hanya 1). Saya cadangkan sekurang-kurangnya membeli add-on penyesuai dengan harga $ 29 (atau mendapatkan Coretan Kaya WP rancangan utama) supaya anda dapat memasukkan jenama anda. Inilah rupa …

wp-kaya-coretan-kandungan-markup

Anda juga boleh menambah imej, video, gelangsar, kebaikan dan keburukan, harga dan elemen lain. Saya hanya mahu menjadikannya sederhana. Anda akan menambahkannya ke bahagian atas atau bawah setiap siaran yang ingin anda tandakan, atau gunakannya add-on kod pendek untuk menambahkannya di mana sahaja di tengah-tengah catatan anda.

Berikut adalah contoh lain bagaimana penampilan pada AKHIR catatan …

wp-kaya-coretan-untuk-wordpress

Sekarang bandingkan dengan bagaimana Pemalam Semua Dalam Satu Schema.org kelihatan …

Markup Coretan Kaya Semua Dalam Satu

Saya akan menunjukkan kepada anda cara menandakan catatan kemudian dalam ulasan ini, tetapi inilah intinya:

wp-kaya-coretan-pemalam

3. Memasang Coretan Kaya WP

Bahagian seterusnya dari tinjauan Potongan Kaya WP ini akan menunjukkan kepada anda cara memasang pemalam dengan kunci lesen anda, mengkonfigurasi tetapan, maka kami akan mula menambahkan potongan kaya ke halaman atau catatan.

Arahan:

 • Beli Pelan Coretan Kaya WP itu betul untuk anda
 • Beli mana-mana alat tambah anda perlukan (atau beli rancangan utama)
 • Lawati anda halaman akaun untuk memuat turun pemalam dan tambahan
 • Muat naik plugin dan add-on di WordPress di bawah Plugin → Tambah Baru → Muat naik Plugin, kemudian muat naik 1 fail muat turun pada satu masa

wordpress-plugin-muat naik

 • Dalam anda halaman akaun, klik pada “lihat lesen”
 • Klik “urus laman web” dan tambahkan laman web anda untuk setiap item

Akaun Coretan Kaya WordPress

Kunci lesen

 • Kembali ke lesen anda dan klik ikon utama. Salin kunci “WP Rich Snippets” dan tempelkan ke tetapan “lesen” anda di papan pemuka WordPress anda. Sekiranya anda menggunakan alat tambah, anda perlu memuat turun masing-masing dari tab akaun anda, memuat naiknya ke WordPress, kemudian masukkan kunci lesen anda untuk tambahan tersebut. Anda akan melihat mesej kejayaan.

Menu Coretan Kaya

Kunci Lesen Coretan Kaya WP

4. Mengkonfigurasi Tetapan

Saya dapati kebanyakan tetapan sudah dikonfigurasi secara optimum, tetapi saya akan menyemaknya Tab paparan dan aktifkan “paparan keterangan item di bawah kotak” dan “tunjukkan kotak di bawah kandungan” JIKA anda mahu WP Rich Snippets dipaparkan di bahagian bawah catatan (berbanding di atas). Itu hanya pilihan.

Tetapan Coretan Kaya WordPress

Sekiranya anda menggunakan alat tambah, anda juga akan melihat tetapan untuk ini …

tetapan-konfigurasi

5. Menulis Catatan Dengan Coretan Kaya WP

Sekarang untuk barang yang baik. Pergi ke halaman atau siaran yang ingin anda tambah coretan kaya. Tatal ke bawah sehingga anda melihat bahagian “Skema” kemudian pilih jenis coretan kaya yang ingin anda gunakan dalam siaran. Mulakan dengan mengisi tab utama dengan item yang anda ulas, dan keterangan. Medan akan berbeza bergantung pada coretan kaya yang anda pilih. Contoh ini adalah untuk semakan:

wp-kaya-coretan-pemalam

Tab Butiran membolehkan anda menambah kebaikan dan keburukan (seperti di bahagian bawah catatan saya), atau penafian.

wp-rich-snippets-details-tab

wp-rich-snippets-pro-kontra

Tab harga menunjukkan harga barang …

tab harga

Tab alamat membolehkan anda menambah a Peta Google

pilihan alamat

Tab Jam hanyalah waktu perniagaan anda …

jam kaya-coretan

Tab paparan membolehkan anda menambahkan gambar, video, atau gelangsar yang diketengahkan. Menyematkan video YouTube menjadikan markup kelihatan hebat dan meningkatkan penglibatan – yang bagus untuk SEO.

Kriteria Paparan

Tab pautan adalah tempat anda menambahkan pautan atau pautan afiliasi (yang lalai menjadi nofollow). Sekiranya anda tidak menggunakan pautan afiliasi, periksa pilihan “pautan dofollow”. The add-on seruan untuk bertindak membolehkan pilihan “pautan demo” yang digunakan untuk menambah lebih dari 1 butang (lihat contoh di sini).

Kriteria Pautan

Tab kriteria menunjukkan apa yang anda buat berdasarkan ulasan anda…

Kriteria Coretan Kaya

wp-kaya-coretan-kriteria

Tab pengarang menunjukkan nama anda yang diperlukan untuk ulasan …

pengarang-tab

6. Alat Ujian Data Berstruktur Google

Langkah terakhir adalah menerbitkan catatan anda dan menjalankan URLnya Alat ujian data berstruktur Google. Anda tidak seharusnya melihat amaran selagi anda mempunyai Ruangan wajib diisi. Sekiranya anda melakukannya, saya menyenaraikan beberapa penyelesaian biasa di bawah. Perlu diingat bahawa Google akan memerlukan masa untuk merayapi semula laman WordPress anda dan menunjukkan coretan kaya anda dalam hasil carian (di mana sahaja dari 1-5 hari).

Alat Ujian Data Berstruktur Google

Penyelesaian Umum

 1. Untuk Genesis Framework, pasang Plugin Penghapusan Skema
 2. Tambahkan data yang diberitahu oleh Google dalam Alat Uji Data Berstruktur mereka
 3. Pastikan kunci Coretan Kaya WP anda disahkan dalam tetapan
 4. Pastikan data mewakili kandungan di halaman
 5. Cuba tambahkan markup ke beberapa halaman lagi yang disarankan oleh Google
 6. Bina anda kuasa domain (tambahkan lebih banyak, kandungan yang lebih baik ke laman web anda)
 7. Lawati Dasar data berstruktur Google dan garis panduan webmaster

7. Tambah

Coretan Kaya WP alat tambah adalah salah satu perkara terbaik mengenai pemalam ini. Anda boleh menyesuaikan warna, mengaktifkan ulasan pengguna, butang ajakan bertindak, dan menambahkan penanda di mana sahaja di pos anda (bahkan di tengah). Tambahan jadual kedudukan juga cukup kemas. Terdapat 14 alat tambah dan anda akan memerlukan pembelian secara berasingan (walaupun ada yang percuma), atau membeli rancangan utama seperti yang saya lakukan.

WooCommerce – ciri canggih untuk item eCommerce anda ditambah integrasi lain. Tambahan ini belum dilancarkan tetapi akan hadir tidak lama lagi.

Kod pendek – tambahkan elemen coretan kaya tunggal di mana sahaja dalam catatan anda.

Jadual Data – sangat serupa dengan tambahan jadual ranking (lihat di bawah).

Spesifikasi Perisian – menambahkan widget bar sisi untuk menunjukkan spesifikasi anda, seperti muka surat ini.

Lokasi – tambahkan markup schema.org untuk lokasi anda dan paparkan Peta Google di mana sahaja di laman web anda menggunakan kod pendek.

wp-rich-snippets-location-add-on

Kod Pendek Kotak – paparkan keseluruhan tanda petikan kaya di mana sahaja dalam catatan anda, berbanding hanya bahagian atas atau bawah siaran.

Ulasan Pengguna Tanpa Nama – jika anda menggunakan ulasan pengguna (entri front-end menghantar add-on di bawah), ini membolehkan pengguna tetap tidak dikenali.

Penyesuai – menukar warna penilaian, pautan, butang, kebaikan dan keburukan, butang ajakan bertindak.

wp-rich-snippets-customizer-add-on

Hantar Entri Bahagian Depan – membenarkan pengguna meninggalkan ulasan mereka sendiri. Perkara ini sering disukai daripada tinjauan editor yang sederhana (yang boleh menghasilkan kedudukan yang lebih tinggi kerana mereka lebih berharga). Juga bagus jika anda menawarkan kursus supaya pelajar dan pelanggan dapat mengulangkaji kursus.

wp-kaya-coretan-ulasan pengguna

Imej Ulasan Pengguna – pengguna boleh memuat naik gambar dengan ulasan mereka.

Ajakan Bertindak – menambah bahagian ke markup anda dengan nama produk, ringkasan, harga, dan pautan demo. Sekiranya anda tidak mahu item tertentu ditunjukkan, anda boleh mematikannya dalam tetapan.

wp-rich-snippets-call-to-action

Jadual Kedudukan – buat jadual pemeringkatan ulasan, resipi, atau apa sahaja. Saya tidak memasukkan foto dalam jadual kedudukan ini, tetapi anda boleh jika anda mahu.

wp-rich-snippets-ranking-table

Peringkat Paparan – menampilkan penilaian dengan menyaring kandungan dan petikan, seperti yang ditunjukkan di demo.

Bandingkan – mirip dengan data dan jadual pemeringkatan tetapi diformat dengan cara yang membantu pembaca membandingkan produk / perkhidmatan.

jadual perbandingan-kaya-coretan-wp

Saya harap anda menikmati ulasan Coretan Kaya WP saya. Sekiranya anda mempunyai soalan, mereka mempunyai banyak dokumentasi pada menulis catatan, tambahan, dan topik lain. Atau tinggalkan saya komen. saya sudi Perundingan SEO WordPress untuk pekerjaan saya jadi saya membeli rancangan utama untuk mendapatkan tambahan dan dapat menggunakannya di beberapa laman web, tetapi rancangan $ 69 / tahun adalah baik jika anda baru memulakan atau ingin mengujinya.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map