Ulasan / Tutorial Plugin Seluruh Skema Kaya Semua Dalam Satu: Plugin Minimal Yang Berfungsi, Tetapi Mempunyai Reka Bentuk Yang Membosankan

03.06.2020
SEO 'Ulasan / Tutorial Plugin Seluruh Skema Kaya Semua Dalam Satu: Plugin Minimal Yang Berfungsi, Tetapi Mempunyai Reka Bentuk Yang Membosankan
0 4 мин.

Coretan Kaya Semua Dalam Satu Skema adalah plugin WordPress yang digunakan untuk menandakan halaman / catatan dengan coretan kaya.


Ia mempunyai kebaikan ulasan dan akan melakukan tugas untuk banyak orang. Tetapi orang lain (seperti saya) pilih-pilih tentang bagaimana penanda mempengaruhi reka bentuk halaman. Oleh kerana setiap plugin cuplikan kaya menambahkan kandungan ke halaman anda yang diperlukan oleh Google untuk menunjukkan coretan kaya anda, perbezaan utama antara pemalam coretan kaya adalah bagaimana maklumat disajikan di halaman.

Catatan ini yang anda baca ditandai dengan Coretan Kaya WP dan pada pendapat saya, kelihatan hebat. Ia boleh merangkumi video, foto, pautan, dan banyak pilihan lain. Manakala Coretan Kaya Semua Dalam Satu Skema adalah terhad ketika datang ke pilihan dan penyesuaian reka bentuk.

Begini bagaimana halaman anda akan kelihatan setelah menandainya dengan Coretan Kaya Skema Semua Dalam Satu:

Markup Pemalam Coretan Kaya Semua Dalam Satu

Kelebihan

 • Percuma
 • Mudah disediakan
 • Menyokong jenis coretan yang paling kaya

Keburukan

Jenis Data yang Disokong

Sekiranya Anda Mempertimbangkan Plugin Coretan Kaya Lain?
Sekiranya anda berpuas hati dengan reka bentuk asas Corak Kaya Semua Dalam Satu, ini adalah yang terbaik percuma pemalam coretan kaya dan saya akan menunjukkan kepada anda cara menyediakannya. Tetapi jika anda mencari sesuatu yang lebih mantap dan mempunyai $ 69 + untuk pemalam premium, lihatlah Coretan Kaya WP dan lihat tutorial ini. WP Rich Snippets mempunyai lebih banyak pilihan dan menyokong markup perniagaan tempatan yang membantu Google menunjukkan maklumat perniagaan anda dengan betul di Peta Google.

Sekarang mari kita mulakan …

1. Pasang Coretan Kaya Semua Dalam Satu Skema

Pemasangan Coretan Kaya Semua Dalam Satu

2. Konfigurasikan Tetapan

Setelah dipasang, anda akan melihat pilihan “Coretan Kaya” di menu kiri papan pemuka WordPress anda. Periksa tetapan terutamanya tab konfigurasi dan penyesuaian. Tab lain berguna tetapi saya menyenaraikan sekumpulan sumber yang lebih mantap di bahagian bawah artikel ini.

Tetapan Konfigurasi Coretan Kaya Semua Dalam Satu

Pilihan gaya asas…

Tetapan Penyesuaian Coretan Kaya Semua Dalam Satu

3. Tambah Markup Ke Halaman

Edit halaman / siaran yang ingin anda tambahkan potongan kaya untuk kemudian tatal ke bawah sehingga anda melihat “konfigurasi potongan kaya”. Pilih jenis coretan kaya maka pemalam akan meminta data tertentu. Isi sebanyak mungkin bidang kerana ini akan membantu Google memahami data anda dan menunjukkannya dalam hasil carian mereka. Medan tertentu sering diperlukan agar coretan kaya dapat berfungsi, tetapi anda boleh menggunakan Ujian Data Berstruktur Google (langkah 4) untuk melihat apakah anda kehilangan medan atau mendapat kesalahan.

Jenis Coretan Kaya

Konfigurasikan Coretan Kaya

4. Uji Coretan Kaya Anda

Setelah anda mengisi semua bidang yang boleh, gunakan Alat Ujian Data Berstruktur Google untuk melihat apakah coretan kaya anda berfungsi dengan betul (ia tidak akan segera muncul dalam hasil carian jadi gunakan alat ini). Sekiranya anda melihat ralat merah, klik kotak untuk mengembangkan dan melihat item. Memperbaikinya mungkin semudah mengisi bidang yang anda lupakan semasa menandakan halaman.

Alat Ujian Data Berstruktur Google

Keputusan Akhir

Seperti inilah coretan kaya ulasan apabila Google mengemas kini hasil carian mereka yang memakan masa sekitar 2-4 hari. Untuk jenis coretan kaya lain, anda akan melihat maklumat yang berbeza; acara akan mempunyai jam dan maklumat lokasi, produk akan mempunyai maklumat harga, dan lain-lain. Setelah anda mengetahui, teruskan dan mulakan menandakan halaman / catatan lain yang merangkumi ulasan, acara, produk, video, dan jenis data lain yang disokong yang digunakan dalam coretan yang kaya.

Hasil Carian Google Coretan Kaya

Penyelesaian Untuk Masalah Umum

 1. Tambahkan data yang disuruh Google untuk anda dalam Alat Uji Data Berstruktur mereka
 2. Data coretan kaya harus tepat dan selaras dengan kandungan di halaman
 3. Tambahkan markup ke lebih banyak halaman dan bukannya hanya mempunyai 1 halaman dengan markup
 4. Kemas kini inti, tema, pemalam WordPress, dll
 5. Tinjau Coretan Kaya Semua Dalam Satu Skema ’ forum sokongan
 6. Lawati ini Forum Google untuk melihat masalah biasa dan Soalan Lazim
 7. Lawati bahagian data berstruktur Konsol Carian Google anda
 8. Mematuhi Dasar data berstruktur Google dan garis panduan webmaster

Sekiranya anda masih menghadapi masalah, beri saya komen atau lihat Coretan Kaya Skema Semua Dalam Satu ‘ forum sokongan. Jika tidak, saya harap kajian ini dapat membantu dan semoga berjaya mengarahkan lebih banyak trafik ke laman WordPress anda menggunakan plugin coretan kaya percuma ini!

Terima kasih untuk membaca!

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector