Uw WordPress Permalink-structuur instellen voor SEO

03.06.2020
SEO 'Uw WordPress Permalink-structuur instellen voor SEO
0 4 мин.

WordPress Permalink Structure SEO


Als we nadenken over de structuur van ons WordPress permalinks we moeten nadenken over de organisatie van onze website en de hiërarchie ervan. Een beetje zoals een sitemap.

We willen gebruikers een optimale ervaring bieden (door ze nuttige pagina’s te geven), maar we willen er ook voor zorgen dat we de beste WordPress permalink-structuur hebben voor SEO.

Dit artikel behandelt hoe u permalinks voor pagina’s, berichten en enkele andere gerelateerde permalink-instellingen kunt structureren die u zullen helpen uw WordPress SEO te maximaliseren.

 1. Wat maakt een SEO-vriendelijke permalink-structuur?
 2. Permalink Structuur voor pagina’s (bovenliggende pagina’s)
 3. Permalink Structuur voor berichten (categorieën)
 4. Permalinks en 301-omleidingen wijzigen
 5. Yoast Permalink-instellingen
 6. WWW versus niet-WWW

In aanvulling op goede site-architectuur en gebruiksvriendelijke navigatie (mensen kunnen de pagina’s vinden die ze willen), ook permalinks structureren moedigt u aan pagina’s op te splitsen zodat u meer zoekwoorden kunt targeten.

Stel dat u vijf kantoren heeft op verschillende locaties. Als u een pagina voor elk kantoor maakt, kunt u de geografische locatie van elk kantoor veel beter targeten (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer, enz.). Hierdoor worden die pagina’s hoger gerangschikt, omdat elke pagina deze beter kan targeten focus zoekwoord.

De permalink-structuur voor blogartikelen helpt mensen gewoon te vinden wat ze zoeken.

Gebruik makend van ouders pagina’s is een manier om pagina’s te categoriseren op hiërarchie. Bijvoorbeeld Diensten kan een bovenliggende pagina zijn van webdesign. In deze situatie ziet uw permalink-structuur er als volgt uit: voorbeeld.com/services/web-design

Veelvoorkomende toepassingen

Gemeenschappelijke permalinkstructuren

Ik heb dit gemaakt op Gemaakt met WriteMaps als je het zelf wilt doen. Hier is ook een video van Googles Matt Cuts die bevestigt dat dit een goede permalink-structuur is om te gebruiken:

Hoe ouderpagina’s te maken

Bewerk in uw WordPress-dashboard een niet-bovenliggende pagina (Web Design) en aan de rechterkant ziet u een sectie om een ​​bovenliggende pagina (Services) te selecteren.

WordPress Parent Pages

Dit is hoe WordPress uw standaard permalink-structuur instelt:

WordPress Permalink Structure Default

De standaard? P = 123-indeling is geen beschrijvende permalink-structuur voor SEO en wordt nooit aanbevolen.

Er is geen beste permalink-structuur voor SEO, omdat het een kwestie van voorkeur is, maar dat zal ik zeggen Matt Cutts (die ons SEO’s adviseert) zegt in deze video op 1:51 dat hij een aangepaste structuur van gebruikt /% postname% / omdat het “eenvoudig” is. Ik gebruik dit ook.

Beste WordPress Permalink-structuur

Maar wat als je veel artikelen hebt? Sommigen zullen beweren dat het gebruik ervan /% categorie% /% postnaam% / is beter. Nogmaals, het is een kwestie van voorkeur. Als je lang hebt domeinnaam dan kan het opnemen van een lang woord in het permalink-pad uw SEO schaden. Dat is de reden waarom als je die structuur gebruikt, je misschien iets als ‘artikelen’ wilt gebruiken dat je hier zou instellen:

Aangepaste WordPress Permalink-structuur

Wat datums en cijfers betreft, ze zijn niet erg beschrijvend. Plus het gebruik van datums in uw permalink-structuur kan er uiteindelijk voor zorgen dat uw inhoud er verouderd uitziet, wat uw SEO kan schaden.

Hoe u de permalinkstructuur van uw blog instelt

Ga gewoon naar Instellingen -> Permalinks.

Het wijzigen van permalinks wordt niet aanbevolen, tenzij ze echt lelijk zijn, zoals deze …

example.com/?p=id-5363843

Als u ooit een permalink wijzigt, wilt u een 301-omleiding instellen om bezoekers en zoekmachines naar de nieuwe permalink te leiden. ik gebruik de Quick Page / Post Redirect Plugin wat erg makkelijk te gebruiken is. Ga na de installatie naar Redirect Options -> Snelle omleidingen. Volg nu de onderstaande voorbeelden “aanvragen” en “bestemmingen”:

301 Redirect WordPress

Als je de Yoast WordPress SEO Plugin geïnstalleerd, is er een sectie waar u meer permalink-instellingen kunt bewerken. Dit is wat ik aanbeveel:

Yoast Permalink-instellingen

Heeft u hier vragen over? Ik leg dit meer uit in mijn Yoast-tutorials permalink sectie.

6. WWW versus niet-WWW

Wilt u dat uw website wordt weergegeven als www.website.com of website.com? Ik geef de voorkeur zonder www, maar het is ook een voorkeur en heeft geen invloed op SEO. U kunt op elk moment wisselen, zorg er gewoon voor dat uw voorkeursdomein in WordPress hetzelfde is als waarin het zich bevindt Google Webmaster Tools. Hier is hoe dat te doen …

 • Ga in WordPress naar Instellingen -> Algemeen
 • Ga in Google Webmaster Tools naar het tandwielpictogram -> Site-instellingen -> Voorkeursdomein

Leid ten slotte degene die u niet gebruikt om naar degene die u gebruikt.

Proost,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector