Veglat SEO të WordPress që unë përdor: Një listë e plotë e mjeteve / shtojcave për ta bërë faqen tuaj të internetit më të lartë + më të shpejtë të ngarkesës (Pa Ups Runner!)

Ju kërkoni një listë të ngurtë të WordPress SEO dhe mjetet e optimizmit të shpejtësisë, unë do t’ju jap.


Shërbimet e paguara janë të theksuara dhe unë i përdor shumicën e këtyre në faqen time të WordPress. Përdorni tabelën e përmbajtjes për të gjetur atë që ju nevojitet, përndryshe shpresoj t’i shijoni mjetet. Kam punuar shumë për të :)

Tabela e përmbajtjes

 1. Plugins SEO
 2. Shtojcat e shpejtësisë
 3. Mjetet e shpejtësisë
 4. Matja e shpejtësisë
 5. Hulumtim fjalen
 6. Lidhjet
 7. SEO lokale
 8. analitikë
 9. hosting
 10. Tema
 11. Mjete të tjera SEO
 12. i përzier

Plugins SEO

Pluginet SEO të WordPress 2019

Të gjitha në një Skema të pasura të skemës – shton copa të pasura, por ka parametrat minimale dhe opsionet e personalizimit – kështu që shënimi nuk duket si i zbukuruar kur shfaqet në përmbajtje. Shtë falas dhe mbështet rishikim, receta, dhe ngjarje copa të pasura, por preferoj (dhe përdor) Rishikimi i WP nga MyThemeShop. Duket më e bukur dhe ka më shumë mundësi. Këtu është një faqe ku unë e përdor atë.

Të gjitha në një SEO – alternative për Yoast, por unë ende përdor Yoast.

Atributet automatike të Alt Image – automatikisht shton tekstin alt duke përdorur emrin e skedarit të figurës (kursen shumë kohë). Në të kundërt, do të duhet të shtoni me dorë tekstin alt në çdo imazh individual.

Zëvendësoni kërkimin më të mirë – linqe për azhurnim pjesa më e madhe, imazhe dhe përmbajtje të tjera. Dobishme nëse keni ndryshuar versionet www ose HTTPS dhe keni nevojë për të azhurnuar me shumicë të gjitha imazhet / lidhjet me versionin e ri. Ose, nëse jeni si unë dhe keni nevojë për të azhurnuar një imazh që është në shumë faqe, kjo kursen shumë kohë.

Kontrollues i lidhjeve të thyera – zbulon lidhje të prishura në faqen tuaj. Kontrolli i lidhjes së Dr. është e mirë, por kjo shtojcë ju lejon t’i rregulloni ato brenda WordPress me opsione 1-klikuese për të modifikuar ose zhbllokuar secilën prej tyre. Pengesë është që konsumon CPU të lartë (kështu që çinstaloni plugin menjëherë kur të keni përfunduar lidhjet e rregullimit).

Tabela e thjeshtë e përmbajtjeve – shtimi i një TOC në postimet e gjata është tepër i dobishëm për përdoruesit dhe motorët e kërkimit. Sidoqoftë, unë rekomandoj të mos përdorni një shtojcë për këtë dhe përkundrazi, duke e koduar me dorë një Tabela e përmbajtjes HTML i cili lejon përdoruesit të hidhen në seksione specifike (dhe të lidhen me to). Caktimi ankesat e emrave gjithashtu do t’ju japë një shans që Google t’ju japë kërcime-në lidhje.

Kompleti i Faqes në Google – kombinon mjetet më të njohura të Google për menaxhimin e faqes në internet (Google Search Console, Google Analytics, AdSense dhe Google PageSpeed ​​Insights) në 1 shtojcë WordPress.

Faqe e Shpejtë / Shtojcë Rregullimi Post – rregulloni faqe të thyera ose URL që keni ndryshuar ose fshirë duke përdorur ridrejtimet. Kontrolloni gabimet zvarritëse në tastierën e kërkimit Google (ose në Yoast) për të gjetur lidhjet tuaja të prishura.

Rendit Matematikën – premtuese plugin SEO nga MyThemeShop me një ton karakteristikash të integruara si copëza të pasura, integrim të Google Console Console, optimizim të fjalëve të shumta të fjalëve, përcjellje të gradave të fjalëve, mjet për fjalen LSI, opsione lokale SEO, sugjerime të brendshme lidhëse, dhe shumë më tepër.

Vërtetë SSL e thjeshtë – konfiguron automatikisht faqen tuaj në HTTPS. Ju do të keni ende nevojë për një SSL (Unë përdor SSL-në e Encrypt të Lirë nga “SiteGround”), por kjo shtojcë e bën shumë të thjeshtë vendosjen.

Republikë Postimet e Vjetra – e bën përmbajtjen tuaj të duket e freskët duke azhurnuar të gjitha datat tuaja të modifikuara pas ditës aktuale, të cilat do të pasqyrohen në motorët e kërkimit. Kjo është e lirë (pasi nuk e keni përditësuar postimin me përmbajtje të re), por ai mban datat aktuale dhe mund të rrisë normat e klikimit.

Përmbajtja e strukturuar – shton copa të pasura me FAQ dhe është e njëjta që unë dhe Neil Patel përdorim.

Rishikimi i WP – plugin të pasur me copa që përdor (këtu është një faqe ku e përdor atë). Shtojcat e tjera nuk janë shumë të mira … Snippets WP Rich u braktis nga zhvilluesi i saj, dhe Të gjitha në një skemë është i mërzitshëm dhe i mungojnë opsionet e personalizimit. WP Review mbështet 14 lloje të të dhënave përfshirë recensionet dhe recetat, azhurnohet shpesh, duket bukur, dhe mbështetet nga ekipi në MyThemeShop.

Yoast – shtojca më e njohur e SEO. Ju mund ta ndani Yoast poshtë në 3 hapa: konfiguroni cilësimet e shtojcës, hulumtimin e fjalëve kyçe dhe krijimin e përmbajtjes së optimizuar për ato fjalë kyçe. Këto janë hapat kryesorë, por shumica e njerëzve i gabojnë, kështu që shihni udhëzuesin tim Yoast për të mësuar se si t’i bëni ato.

SEO lokale lokale – shton një skedar KML për Google Maps, schema.org dhe optimizime të tjera për SEO lokale, me opsionin për të futur një Google Map dhe dyqan lokal. Me siguri nuk do të përmirësoj renditjen pasi këto janë një mikro pjesë e lokale (do ta kontrolloja Faktorët e rangut lokal të Google).

Premium Yoast – nuk do të përmirësoj renditjen tënde, por (për mendimin tim të përulur), përfshin tipare të zbukuruara për të cilat nuk të duhen vërtet. Rregullimet mund të bëhen duke përdorur një shtojcë falas, fjalë kyçe të shumta të përqendrimit shpesh kërkojnë përdorimin e ndeshjeve të pjesshme (të cilat analizat e SEO të Yoast nuk i zbulojnë gjithmonë), dhe kam dëgjuar se mbështetja thjesht ju referon në mësimet e tyre. IMO, nuk vlen 89 $ / vit.

Video SEO e Yoast – shton një sitë video dhe mbështet video schema.orgObjektimi i objektit, Grafiku i Hapur i Facebook (për të luajtur direkt në Facebook), dhe opsioni për të ndryshuar tablotë.

SEO Yoast WooCommerce – përmirëson formatimin shoqëror kur përmbajtja ndahet në mediat sociale, përjashton faqe të panevojshme nga siti i hartës suaj, dhe shton një mundësi të Yoast breadcrumb.

Shtojcat e shpejtësisë

Shtojcat e Optimizimit të Shpejtësisë së WordPress

AMP Për WP – shton AMP (faqe të përshpejtuara celular) për t’i bërë faqet e lëvizshme të ngarkohen më shpejt ndërsa ju japin një ikonë AMP në rezultatet e kërkimit celular. E meta është se ndryshon modelin tuaj celular i cili mund të ulë konvertimet. Për këtë arsye, vendosa të përdor një plugin AMP.

Pastrimi i pasurive – ableaktivizoni në mënyrë selektive shtojcat nga ngarkimi në disa faqe. Për shembull, mund të çaktivizoni shtojcën tuaj të formës së kontaktit në të gjitha faqet, përveç faqes së kontaktit, ose të çaktivizoni shtojcën tuaj të pasur me shirita nga ngarkimi në faqe. Shumë e lehtë për t’u përdorur dhe rekomandoj shumë ta provoni.

Plugins cache – këtu janë shtojcat më të vlerësuara të cache (ju duhet vetëm 1).

 • Raketë WP – # 1 plugin cache i vlerësuar në shumë sondazhe në Facebook, është 49 dollarë dhe është ajo që unë përdor. WP Rocket ka shumë karakteristika që shumica e shtojcave të cache nuk i kanë, prandaj është në gjendje t’ju japë rezultate më të mira dhe kohë ngarkese në GTmetrix + Pingdom. Këto karakteristika të integruara përfshijnë pastrimin e bazës së të dhënave, Cloudflare, fushat e URL-së të CDN, ngarkimin me dembel dhe mbajtjen e kodit të Google Analytics në vend. Me WP Rocket, nuk ju duhen shtojca shtesë pasi këto janë të integruara. Cilësimet janë të lehta për tu vendosur dhe ato vijnë me mbështetje të shkëlqyeshme nga dokumentacioni.
 • Performanca e shpejtë – zakonisht # 1 plugin cache falas në sondazhet në Facebook dhe vjen me shumë karakteristika të përfshira me WP Rocket. Ka reagime të shkëlqyera në WordPress Speed ​​Up Facebook Group me shumë njerëz që thonë se është shtojca më e mirë falas e cache. Cilësimet mund të jenë mjaft dërrmuese për tu konfiguruar, por ai ka një magjistar të konfigurimit.
 • SG Optimizer – kjo është shtojca e cache e SiteGround (funksionon vetëm nëse jeni në pritjen e tyre). Caching është më e shpejtë se çdo shtojcë tjetër e cache, por (edhe pas azhurnimeve të tyre të mëdha për të) ende mungojnë shumë karakteristika të përfshira me shtojcat e tjera të cache. Unë përdor SG Optimizer në mënyrë rigoroze për caching (me të gjitha opsionet e tjera të fikura), atëherë përdor WP Rocket për gjithçka tjetër.
 • W3 Total Cache – plugin cache free me cilësime të forta, por një histori e shkaktimit të gabimeve. Sidoqoftë, zhvilluesi i fundit kohët e fundit ka bërë shumë azhurnime dhe duket se reputacioni i plugin-it mund të kthehet, pasi dikur ishte një shtesë e shkëlqyer për cache.
 • Cache më e shpejtë e WP – plug cache free që është e thjeshtë për tu konfiguruar me opsionet për të integruar Cloudflare, StackPath dhe CDN të tjera (por unë ende përdor WP Rocket).
 • Autoptimize – zakonisht nevojitet vetëm nëse jeni duke përdorur programe shtesë të listave të zeza (p.sh.. Godaddy ose Motori WP), përndryshe, preferohen plugins të plotë të cache si WP Rocket ose Swift. Optimizon skedarët HTML, CSS dhe JavaScript dhe një mundësi për të vendosur një CDN.

CAOS | Pritni Google Analytics në vend – ndihmon ngarkoni kodin e gjurmimit të Google Analytics në vend.

CDN Enabler – përfshin një fushë URL të CDN për t’ju ndihmuar të rregulloni rrjetin tuaj të shpërndarjes së përmbajtjes.

Clearfy – shpejton faqen e internetit duke paaftësuar funksionet e panevojshme të WordPress (të ngjashme me WP Disable) dhe përfshin disa veçori të sigurisë SEO +. Vlerësime / vlerësime të shkëlqyera në WordPress.

Gjenerator CSS Sprite – kombinon imazhe të shumta në 1 imazh të vetëm, gjë që i bën ata të ngarkohen shumë më shpejt. Kjo zakonisht bëhet vetëm me imazhe dekorative, siç janë ikonat. Unë e bëra këtë në faqen time … në vend që të ngarkoja 30 ikona (që do të ishin 30 kërkesa), ngarkon 1 (1 kërkesë).

Afisho Versionin PHP – tregon se cili version i PHP drejton faqen tuaj, i cili duhet të jetë 7.0 ose më i lartë.

Shtojca të Cache Gravatar – shpejton postimet me komente duke caching Gravatars (Harrys Gravatar Cache, Cache optimale e Gravatar-it, ose FV Gravatar Cache) janë 3 shtojcat kryesore.

GTmetrix Për WordPress – caktoni raportet e GTmetrix dhe shihni ato direkt në pultin e WordPress, ose përmes raporteve të planifikuara të postës elektronike. E shkëlqyeshme për monitorimin e shpejtësisë së faqes tuaj + rezultatet.

Shtojcat e optimizmit të imazhit – Imagify, ShortPixel, Smush, dhe Kraken të gjithë bëjnë në thelb të njëjtën gjë (ata përmasojnë madhësinë e imazheve, kompresojnë pa humbje imazhet dhe heqin të dhënat EXIF ​​nga imazhet).

Ngarkesë dembel për video – vonon ngarkimin e videove derisa të lëvizni poshtë në faqe dhe në të vërtetë t’i shihni ato, të cilat mund të zvogëlojnë ndjeshëm kohën e ngarkesës për përmbajtjen me video. Ju nuk keni nevojë për këtë nëse përdorni WP Rocket pasi që ka ngarkesë dembel të integruar në cilësimet. Unë sugjeroj vetëm videot me ngarkesë dembel (jo foto) pasi është e bezdisshme që përdoruesit të ngarkojnë vazhdimisht imazhe ndërsa lëvizin.

OMGF – ngarkon Google Fonts, Font Awesome dhe shkronja të tjera të jashtme në vend.

Profiluesi P3 – gjen shtojcat më të ngadalta të ngarkimit, por nuk është azhurnuar me vite.

Perfmatters – zhvilluar nga Kinsta dhe e ngjashme me Clearfy. Gjithashtu optimizon faqet WooCommerce duke paaftësuar me lehtësi fragmentet e qerreve, shkrimet e WooCommerce dhe stilet. Fillon me 24,95 $ / muaj.

Kontrollues i përputhshmërisë së PHP – kontrollon shtojcat / temën për të siguruar përputhshmërinë me versionet e reja PHP, megjithatë nuk ka komente të shkëlqyera sepse shpesh mund të kalojë mbi shtojcat më të mëdha.

Organizuesi i prizave – ngarkoni në mënyrë selektive shtojcat në përmbajtje specifike. Shembulli më i zakonshëm është ngarkimi i formës tuaj të kontaktit vetëm në faqen tuaj të kontaktit (kështu që nuk ngarkon në çdo faqe të vetme).

Paktivizoni WP – çaktivizon cilësimet e panevojshme të WordPress si autosave, revizionet e postimit, Gravatars, emojis dhe karakteristika të tjera në thelb WordPress. Ai gjithashtu ka mundësi shtesë shtesë me shpejtësi si kontrolli i rrahjeve të zemrës, duke pritur kodin e Google Analytics në vend, dhe duke minimizuar kërkesat.

WP-Optimizim – pastron bazën e të dhënave WordPress duke hequr rishikimet e postës, komentet e spam / plehrave, kalimet dhe tabelat e të dhënave të papërdorura. Nëse përdorni WP Rocket, nuk ju duhet kjo pasi është e integruar në cilësimet WP Rocket. Gjithmonë merrni një kopje rezervë para se të pastroni databazën tuaj.

Plugins StudioPress – të gjitha të lehta, të lira dhe të zhvilluara për Kornizën e Zanafillës. Përdorimi i shtojcave të lehta është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për t’u siguruar që faqja juaj e internetit ngarkon shpejt.

Matja e shpejtësisë

Kontrolli i bajtit – mat TTFB (koha për të parë bajt), një metrikë kyçe në shpejtësinë e serverit / pritjes.

Insajtimet e Google PageSpeed – rekomandime të shpejtësisë të cilat shumë njerëz nuk e shohin të dobishëm meqenëse nuk e mat as kohën e ngarkesës (metrika kryesore në shpejtësinë e sitit). Por kjo është masë koha e reagimit të serverit që tregon që hosti (serveri) juaj është i ngadaltë dhe duhet të jetë nën 200ms.

GTmetrix – rekomandime për shpejtësinë i gjej më të dobishme nga të gjitha mjetet, veçanërisht për gjetjen e imazheve të pajustifikuara dhe përdorimin e skedës Waterfall për të parë shtojcat / elementët tuaj më të ngadaltë të ngarkimit..

Test HTTP / 2 – kontrolloni nëse faqja juaj e internetit (pritëse) mbështet HTTP / 2 që e bën faqen tuaj më të shpejtë.

Monitor Query – kontrolloni shtojcat, skriptet, etj. Tuaj më të ngadaltë të ngarkimit, alternative e shkëlqyeshme për P3.

Pingdom – mjeti më i saktë për matjen e kohës së ngarkesës sipas WP Rocket, por unë e gjej GTmetrix më të dobishëm për marrjen e rekomandimeve specifike për optimizimin e shpejtësisë së faqes në internet.

Mjetet e shpejtësisë

CloudFlare – CDN falas me 200+ qendra të të dhënave që e bën faqen tuaj më të shpejtë, me shpejtësi / mundësi të sigurisë si lidhje të përshpejtuara celular, mbrojtja e linjës lidhëse, railgun, Rregullat e faqes, dhe caching. Lehtë për tu vendosur me shumicën e shtojcave të cache, dhe disa hoste kanë një mundësi për ta mundësuar atë në cPanel. Kjo kërkon regjistrimin për një llogari falas, ndryshimi i serverave të emrave, dhe konfigurimin e cilësimeve.

KeyCDN – CDN (rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes) me 34+ qendra të të dhënave dhe është me çmim nga GB të përdorura.

StackPath – CDN (rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes) me qendra të të dhënave 31+ me një provë falas 30-ditore, pastaj fillon me 10 $ / muaj. Integrohet me shumicën e shtojcave të cache dhe është CDN që përdor në faqen time.

Transfonter – rregulloni gabimet në lidhje me fontin në GTmetrix / Pingdom duke përdorur Transfonter për të kthyer shkronjat (p.sh. Google Fonts) në fontet në internet, ngarkoni ato në WordPress, pastaj shtoni ato në CSS tuaj.

Hulumtim fjalen

Përgjigju Publikut – Mjeti im i preferuar i kërkimit të fjalëve, i cili tërheq fjalët kyçe nga Google Autocomplete dhe i zbërthen ato në fjalë, parafjalë dhe fjalë kyçe krahasuese. Rishikimi i “fjalëve kyçe të pyetjes” është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u siguruar që përmbajtja juaj është gjithëpërfshirës (i përgjigjet të gjitha pyetjeve që njerëzit kanë për atë temë). Ai gjithashtu tregon konkurrencën e vlerësuar të çdo fjalen (çdo fjalen ka një rreth jeshil, dhe sa më e errët të jetë, aq më konkurruese është).

Trendet e Google – shikoni trendet e fjalëve dhe në cilin rajon po kërkohen më shumë.

Autocomplete Google – sugjerime për fjalët kyçe bazuar në historinë e mëparshme të kërkimit të njerëzve. Bëni Google të plotësojë frazën, ose të përdorë karakterin e nënvizimit _ që Google të “plotësojë boshin”.

Planifikues i fjalëve Google – një nga tim më pak mjetet e preferuara të kërkimit të fjalëve, pasi është ndërtuar posaçërisht për Google AdWords, dhe nuk pasqyron të dhënat në rezultatet organike (SEO).

HubShout WebGrader – shikoni fjalët kyçe për të cilat renditeni, fjalët kyçe të konkurrencës dhe krahasoni fjalët kyçe, autoritetin e domenit, lidhjet, përmbajtjen më të lartë dhe fushat referuese ndaj konkurrentëve.

Keywordtool.io – tërheq fjalë kyçe nga Google Autocomplete (burimi im i preferuar).

Fjalë kyçe Kudo – tregon kërkime mujore, CPC, dhe konkurrencën e vlerësuar direkt në motorët e kërkimit dhe platformat e tjera (Google, YouTube, Amazon, Etsy, Moz, Google Analytics).

Explore Keyword Moz – një mjet më i mirë për hulumtimin e fjalëve sesa planifikuesi i fjalëve Google. Mësoni kërkimet mujore të çdo fjalen dhe përdorni filtra në fraza të lidhura me grupin (kështu që nuk po shfletoni të njëjtat) dhe filtroni sipas vëllimit të kërkimit, fjalëve kyçe të gjera / specifike dhe pyetjeve.

MozBar Extension Google Chrome – ju lejon Google të keni ndonjë fjalë kyçe dhe të vlerësoni konkurrencën bazuar në DA të çdo rezultati të kërkimit (autoriteti i domain) dhe PA (autoriteti i faqes).

Ubbersuggest – Mjeti i sugjerimit të fjalëve për Neil Patel i cili vlerëson konkurrencën e fjalës kyçe në rezultate organike, megjithatë unë gjithmonë dua të rishikoj me sukses rezultatet kryesore.

Extension vidIQ Chrome – analizoni konkurrencën për fjalët kyçe në YouTube duke instaluar këtë shtesë, duke kërkuar fjalen tuaj në YouTube dhe duke klikuar rezultatet kryesore. Zgjatja gjeneron një rezultat të SEO bazuar në pëlqimet, pamjet, komentet, aksionet sociale, pajtimtarët, kohërat e shikimit dhe metrika të tjera të videos. Shikoni se çfarë etiketash përdoren dhe gjatësia e përshkrimit.

Lidhjet

Kontrolloni Lidhjet e Mia – Zgjatje Chrome që kontrollon dhe nxjerr në pah lidhjet e prishura në një faqe.

Kontrolli i lidhjes së Dr. – gjeni lidhje të thyera në faqen tuaj WordPress. Skanon 7,500 lidhje / muaj falas.

Vegla Disavow e Google – nëse keni punësuar një ndërtues të lidhjeve i cili ka krijuar lidhje spammy dhe jeni i shqetësuar për renditjen tuaj duke u dëmtuar, përdorni këtë mjet për të kërkuar që Google të mos marrë parasysh këto.

Explorer Moz Link – kontrolloni autoritetin e domain-it tuaj, lidhjet hyrëse, tekstin e ankorimit dhe lidhni metrics me një mundësi për të përmirësuar. I dobishëm për gjetjen e mundësive të lidhjes nga faqet e konkurrencës. Ky mjet mund të përdoret gjithashtu në lidhje me MozBar për t’u siguruar që fjalët tuaja nuk janë shumë konkurruese (provoni të garoni me uebfaqe që kanë autoritet të ngjashëm domeni si ato të tua).

SEO lokale

Urdhrat Vendorë të Google & emërimet – veçori për Google My Business që u lejon njerëzve të librin emërime, rezervime, urdhra për vendet, shikimin e menuve dhe kërkimin e informacionit mbi biznesin tuaj. Plotësoni këtë formë dhe përdorni një shërbim të prenotimit / porositjes së palëve të treta si seamless.com.

Biznesi im Google – faktori i vetëm më i rëndësishëm në SEO lokale dhe tani është 25% e Faktorët lokalë të renditjes së kërkimit lokal të vitit 2018. Sigurohu qe ti verifikoni pronësinë dhe plotësoni gjithçka, përfshirë: foto + video, kategori, përshkrim, adresën ose zonën e shërbimit, atributet, Menu / shërbimet, orë të veçanta, pyetjet, URL me porosi, Turne virtual 360 ° (nëse ka kuptim). Ti duhet përgjigjen në vlerësime dhe përgjigjuni njerëzve mesazhet. Postimi i azhurnimeve është bërë gjithnjë e më e rëndësishme. Ju gjithashtu mund të përdorni URL-të e biznesit lokal (p.sh.. emërimetrezervimetrezervime), dhe hotelet mund të shtojnë vlerësimet e klasave dhe pajisje. Së fundmi, lexoni Google My Business udhëzime.

Moz Lokale – rregulloni citime jo të plota, në kundërshtim dhe kopjim. Një mjet i domosdoshëm për SEO lokale dhe qëllimi juaj duhet të jetë të merrni rezultatet tuaja Moz lokale sa më afër 100% të jetë e mundur.

Shërbimi i Ndërtimit të Citation Whitespark – blini citate për 4-5 dollarë secila që mund të përmirësojë renditjen lokale, veçanërisht në Google Maps. Unë kam përdorur Whitespark për shumë klientë dhe ato marrin rezultate të shkëlqyera me raporte të hollësishme, lidhje me profilet tuaja të reja të citimit dhe 1 hyrje universale. Citimet janë bërë më pak të rëndësishme në faktorët e rangut lokal, por ju prapë duhet t’i bëni ato.

Shërbimi i Pastrimit të Citimit Whitespark – nëse citimet tuaja janë një rrëmujë (p.sh. në Moz Lokal), ju mund të paguani 149 $ + për të bërë Whitespark të pastrojë citime jo të plota, në kundërshtim dhe kopjim.

Ndjekës lokal i rangut lokal në Whitespark – mat renditjen lokale në Google / Bing si në rezultatet organike ashtu edhe në rezultatet e Hartës. Një mënyrë super e lehtë dhe më miqësore për përdorimin për të matur fjalët kyçe lokale.

analitikë

AWStats – mësoni nëse diçka po shkakton përdorim të lartë të CPU (bandwidth) në faqen tuaj si zvarritës specifikë, imazhe, shkarkime skedarësh dhe adresa IP. Ulja e konsumit të CPU mund ta bëjë ngarkesën e serverit / faqes suaj të internetit më të shpejtë. Kjo është ndërtuar për shumë cPanels pritës në seksionin “statistikat”.

Google Analytics – ka pothuajse gjithçka që ju nevojitet për analitikë, dhe për aq kohë sa jeni njohur me skedarët në të majtë, mund të përmirësoni shumë përmbajtjen tuaj, SEO dhe të dhënat e vizitorëve bazuar në konvertime, duke përfshirë gjininë, moshën, gjeografinë, pajisjen, përmbajtjen, CTR , koha mesatare në sit, etj. Klikoni në butonin “blerje” dhe shkoni te “Pages Landing” për një fotografi të performancës së përmbajtjes.

Screaming Frog SEO Spider & Vegël zvarritëse – programi i desktopit (për PC ose Mac) që ju tregon për lidhje të prishura, tituj faqesh, përshkrime meta, URL, imazhe dhe shumë të dhëna të tjera SEO.

Kërkoni Analitikën – tipar në tastierën e kërkimit të Google që mat pozicionin e fjalëve të faqes suaj të internetit, normat e klikimit dhe ka filtra për vendet / pajisjet / faqet / pyetjet. Ju lejon të krahasoni të dhënat me 28 ditët e mëparshme, dhe është një mjet i shkëlqyeshëm për matjen e performancës së SEO. Unë e përdor këtë gjatë Google Analytics pasi fjalët kyçe, CTR dhe pozicionet e renditjes janë shqetësimi im kryesor.

SEMRush – Gjithë-në-një mjet-mjet SEO me fjalë për fjalë një bollëk të analitikëve në fjalë kyçe, profil lidhëse, lista citimesh për SEO lokale, dhe mjete të auditimit + raportim. Për shembull, unë mund të shoh se sa backlinks kam fituar në krahasim me sa kam humbur, duke më lënë të monitoroj lidhjet nëse i humbas ato.

hosting

* Këto priren të jenë 4 kompanitë më të mira pritëse në WordPress Hosting dhe WordPress Speed ​​Up Facebook Group të cilat janë të drejtuar mirë dhe kanë 10,000 anëtarë në secilin grup. Konsensusi i përgjithshëm është të qëndrosh larg Markat EIG i cili zotëron 60+ kompani të ndryshme pritëse përfshirë Bluehost, HostGator, iPage, Site5, dhe shumë të tjera. Ata janë të njohur për paketimin e shumë njerëzve në të njëjtin server (duke rezultuar në kohë të ngadaltë të ngarkesës) dhe mbështetje / përkohësi mesatare.

SiteGround – ka vlerësuar hostin # 1 në 10 sondazhet në Facebook dhe është ai që përdor. ata janë rekomanduar nga WordPress dhe bëj migrime falas. Plani më i lartë si i tyre plani gjysëm i përkushtuar GoGeek ejani me shume burimet e serverit (# 1 faktori i shpejtësisë) dhe të gjitha planet vijnë me shumë Karakteristikat e WordPress si Cloudflare dhe SSL falas. Ka më shumë për të shpejtuar sesa pritja, por unë kam <1 herë ngarkojnë me SiteGround dhe raporte 100% GTmetrix. Planet fillojnë me 3,95 $ / muaj (çmimi i promos).

Cloudways – zakonisht vlerësuar # 2 pas SiteGround, por pa problem kufijsh CPU. Mbështetja e bisedës mungon, por janë të mira nëse dëshironi shpejtësi të pastër dhe një ndërfaqe të pastër. Planet fillojnë me $ 10 / muaj.

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

WordPress-Hosting-Poll-2017

Shared-Hosting-Poll-2017

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-FB-Poll

Best-WordPress-Hosting-Provider-Poll

WordPress-Host-Poll-Sept-2018

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

WordPress-Hosting-Poll-Qershor-1

Menaxhuar-WordPress-Hosting-Poll-2017

2014-Managed-WordPress-Hosting-FB-Poll

Best-Web-Hosting-Provider-Poll

WordPress-Host-Poll-Sept-2018

Kinsta – një nga më të mirët në të gjithë hostet, por planet fillojnë me $ 30 / muaj. Ata garantojnë 100% në kohën e duhur dhe unë nuk kam dëgjuar asgjë tjetër përveç gjërave të shkëlqyera në lidhje me shpejtësinë, kohën e duhur dhe mbështetjen e tyre.

Motori WP – menaxhoi mbajtjen e WordPress me planet që fillojnë nga 35 dollarë në muaj. Ata së fundmi fituan StudioPress dhe duket se janë duke shkuar në treg, por ato janë një mundësi e mirë. Ata kanë deponimin e tyre të brendshëm dhe mbajnë mirë për faqet e internetit që presin rritje të madhe të trafikut.

Tema

Divi – një nga temat më të njohura të WordPress, zhvilluar nga Elegant Temat.

StudioPress – Dyqan i besueshëm i temave të WordPress dhe zhvilluesit e Kornizës së Zanafillës. Vendi ku do të shkoj nëse doni një temë që është SEO-miqësore, e përgjegjshme për celular, HTML5 dhe e sigurt.

Mjete të tjera SEO

Highlighter i të dhënave – funksion në Google Search Console i cili ju ndihmon të shtoni copa të pasura.

Fetch Si Google – teston nëse Google mund të hyjë në një faqe, si e bën atë dhe çdo burim (p.sh. imazhe ose skriptet) që janë bllokuar nga Google. Mund të ndihmojë në rregullimin e problemeve për zvarritje.

Freelancer.com – punësoni freelancer për t’ju ndihmuar në hartimin, zhvillimin, optimizimin e shpejtësisë, dizajnin grafik, shkrimet e kopjeve dhe më shumë. Ky ishte një shpëtimtar kur fillova karrierën time dhe unë akoma përdor përdoruesit BDKAMOL dhe I333 për zhvillimin e WordPress dhe optimizimin e shpejtësisë.

Google AdWords – Fushata PPC (pay-per-click) nëse doni të reklamoni faqen tuaj në Google.

Testi i Përdorueshmërisë së Google Google – teston nëse a i vetëm faqja është miqësore për celularin, por përdorni Raporti i përdorueshmërisë së celularit në tastierën e kërkimit Google për të gjetur të gjitha gabimet në celular në të gjithë faqen tuaj.

Google News – botoni artikujt tuaj në Google News për një burim shtesë të trafikut.

Google Postime – lejon njerëzit / bizneset të krijojnë përmbajtje direkt në Google që duket shumë e renditur në Google për emrat e tyre (Motori i Kërkimit Land i quan ato “karta biznesi”).

Atributet e faqes Google – përmirësoni informacionin e biznesit tuaj në rezultatet e kërkimit të Google dhe grafikun e njohurive me emrin e biznesit, vendndodhjen, informacionin e kontaktit, logon, profilet sociale, etj..

Mjet i strukturuar i Google për Testimin e të Dhënave – teste për gabime kur shtoni copa të pasura në faqen tuaj.

Menaxher i Google Tag – zgjedh trafikun dhe marketingun në internet duke përdorur etiketat – pa kod.

Moz Pro – suita gjithëpërfshirëse e SEO që ju lejon të gjurmoni renditjen, fjalët kyçe, lidhjet dhe të optimizoni faqet. Unë nuk i përdor ato (shumë të shtrenjta) kur mund të gjurmoj fjalë kyçe në Analytics Kërkim të tastierës së kërkimit, unë tashmë di se si të bëj SEO në faqe, dhe shumica e gjërave që mund të bëj falas.

Siteliner – skanon të gjithë faqen e internetit për përmbajtje të kopjuar, lidhje të thyera dhe gabime teknike të SEO.

Ndihmës i strukturuar për shënimin e të dhënave – nëse të dhënat tuaja të strukturuara nuk po funksionojnë, përdorni këtë mjet.

Sucuri Checker – kontrollon malware, statusin e listës së zezë, gabimet në uebfaqe dhe softuer të vjetëruar.

Kontrolli i dënimeve në internet – ndihmoni në identifikimin e rrënjëve të Google duke referuar pika të trafikut organik me azhurnimet e algoritmit të Google. Vegël SEO Panguin është e ngjashme dhe gjithashtu e mirë.

WooRank – shumica e mjeteve të auditimit të SEO nuk janë të mira, por kjo është e thjeshtë, falas dhe disi e mirë.

TubeBuddy – mjete të integruara në faqen e internetit të YouTube duke ju treguar përmendjen e markave tuaja, statistikat / renditjen në video dhe sugjerimet e videove të SEO. Rekomanduar nga Backlinko.

i përzier

BuzzSumo – softuer popullor me postë elektronike dhe plugin WordPress, por mund të ngadalësojnë faqen tuaj.

Canva – një nga prodhuesit më të mirë të infografisë freemium (famëkeq për marrjen e lidhjeve / trafikut). Ju gjithashtu mund të punësoni dizajnerët infografikë në freelancer.com nëse doni një infografik vërtet unik.

Copyscape – kontrollues i plagjiaturës që zbulon artikuj të kopjuar, të cilat mund të penalizojnë SEO tuaj.

Vendos gjeneratorin e kodit – krediton infografikën / videot tuaja duke i dhënë lexuesve një kod të ngulitur.

Korniza e Zanafillës – Kuadri i WordPress i zhvilluar nga StudioPress i cili mban faqen tuaj të shpejtë dhe i besueshëm. Rekomanduar nga njerëzit më të mirë (Yoast, Matt Cutts, Matt Mullenweg). Në përgjithësi rekomandoj të përdorni tema StudioPress por ka edhe dyqane të tjera të temave Genesis shumë, si p.sh. Përshëndetje Ju Designs, Rikthehen 316 Modelet, dhe Dizajn Pretty Darn Cute.

Le të Encrypt SSL – SSL falas dhe të besuar që mund të përdorni për ta bërë faqen tuaj të sigurt. Disa kompani pritëse (si SiteGround) kanë një mundësi për ta mundësuar këtë në cPanel tuaj të pritjes.

Variablat e copëzave – shabllone për titujt e SEO + përshkrimet meta të cilat janë të personalizueshme në cilësimet e Yoast, megjithatë shkrimi i tyre me dorë është gjithmonë më i mirë. Variabli tipik i copëzave për faqet / postimet është %% faqe%%%% sep %% %% sitename %% e cila në rastin tim, do të lexonte si: Titulli i faqes – Mjeshtra të mediave në internet. Kjo do të përdoret vetëm nëse ato nuk janë shkruar me dorë.

Bashkëpunëtorë të etur – Shtojca e menaxhimit të lidhjeve Filialin Unë përdor cilat rroba, nofulla, dhe ju ndihmojnë të kategorizoni lidhjet e anëtarëve. Versioni Premium vjen me shumë karakteristika të shkëlqyera si lidhja automatike e fjalëve, statistikat dhe ngjarjet Google Analytics dhe integrimi i menaxherit të etiketave.

Mjetet e Webmasterit – Google Search Console + Bing + Yandex Mjetet e Webmasterit janë 3 kryesorët.

Redaktor Yoast Bulk – modifikoni titujt e SEO + përshkrimet me shumicë që është një mënyrë e thjeshtë për të rritur CTR-të. Redaktori pjesa më e madhe nuk e zbulon gjatësinë e karakterit ose fjalët kyçe të përqendrimit, prandaj sigurohuni që po e merrni duke marrë parasysh këtë (rreth 55 për tituj SEO, 155 për përshkrime meta).

Analiza SEO e Yoast – sugjerime për optimizimin e përmbajtjes bazuar në faktin nëse fjalët tuaja të përqendrimit janë përdorur në përmbajtje, plus faktorë të tjerë. Yoast do të zbulojë vetëm ndeshjet e sakta të fjalës suaj (pa ndeshje të pjesshme) dhe është në rregull që disa drita të mbeten të kuqe, pasi sinonimet shpesh mund të përdoren (nëse fjalët kryesore të fokusit tim janë konsulent SEO dhe unë përdor SEO Consulting, Yoast nuk do ta zbulojë atë ). Ose mbase fjala juaj e “spërkatur” në titull për ta bërë atë të duket më e mirë pasi që një ndeshje e saktë fjalen tingëllon e paqartë. Disa nga këto mund të merren me një kokërr kripe.

Insajmërime Yoast Metabox – tregon se cilat fjalë përdoren më shumë në përmbajtje (e kam këtë të paaftë).

Analiza e lexueshmërisë së yoast – ju tregon nëse fjalitë / paragrafët janë shumë të shkurtër, të gjatë, nëse përdorni fjalë tranzicioni, etj..

Analiza Yoast Ryte – zbulon nëse faqja juaj e internetit është indeksuar në motorët e kërkimit.

Lidhës me tekstin Yoast – llogarit sa lidhje të brendshme përdoren në faqet / postimet tuaja.

Autocomplete i YouTube – filloni të shtypni një frazë në YouTube për të gjetur sugjerime për fjalët kyçe të videos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map