Vendosja e strukturës tuaj të përhershme të WordPress për SEO

Struktura e Përgjithshme e WordPress SEO


Kur mendojmë për strukturën tonë Permalidhjet e WordPress ne duhet të mendojmë për organizimin e faqes sonë të internetit dhe është hierarkia. Lloji si një sit.

Ne dëshirojmë të sigurojmë një përvojë optimale për përdoruesit (duke u dhënë atyre faqe të dobishme), por gjithashtu duam të sigurohemi që kemi strukturën më të mirë të permalink-ut të WordPress për SEO.

Ky artikull përfshin mënyrën e strukturimit të permalink-ut për faqet, postimet, si dhe disa cilësime të tjera të lidhura permalink që do t’ju ndihmojnë të maksimizoni SEO-në tuaj të WordPress.

Permalidhjet miqësore me SEO në 6 hapa

 1. Farë bën një strukturë të përsosur lidhëse SEO-Friendly?
 2. Struktura Permalink per Faqet (Faqet e Prindërve)
 3. Struktura permalink per postime (kategori)
 4. Ndryshimi i permalidhjeve dhe 301 ridrejtimeve
 5. Cilësimet e Permalidhjes Yoast
 6. WWW vs Jo-WWW

1. Whatfarë bën një strukturë të përsosur lidhjes SEO-Friendly?

Përveç kësaj arkitekturë e mirë e sitit dhe navigimi miqësor ndaj përdoruesit (njerëzit mund të gjejnë faqet që dëshirojnë), duke strukturuar gjithashtu lidhjet lidhëse ju inkurajon të ndani faqet në mënyrë që të synoni më shumë fjalë kyçe.

Le të themi se keni 5 zyra në vende të ndryshme. Krijimi i një faqe për secilën zyrë ju ndihmon të synoni vendndodhjen gjeografike të secilit shumë më mirë (Chicago Web Designer, San Diego Web Designer, etj). Kjo do t’i rendisë ato faqe më të larta pasi secila faqe do të bëjë një punë më të mirë për të synuar atë fokusi fjalen.

Struktura e përhershme për artikujt në blog thjesht i ndihmon njerëzit të gjejnë atë që kërkojnë.

2. Struktura Permalink per Faqet (Faqet e Prindërve)

përdorim faqet e prindërve është një mënyrë për të kategorizuar faqet sipas hierarkisë. Për shembull shërbimet mund të jetë një faqe mëmë web design. Në këtë situatë, struktura juaj permalink do të duket kështu: shembull.com/service/web-design

Përdorime të zakonshme

Strukturat e zakonshme të permalidhjes

Unë e krijova këtë në përdorimin e krijuar WriteMaps nëse doni të bëni vetë. Gjithashtu, këtu ka një video të Googles Matt Cuts që konfirmon se kjo është një strukturë e mirë permalink për t’u përdorur:

Si të krijoni faqe të prindërve

Në pultin e WordPress-it tuaj, modifikoni një faqe jo-prind (Web Design) dhe në të djathtë do të shihni një pjesë për të zgjedhur një faqe mëmë (Shërbime).

Faqet e prindërve të WordPress

3. Struktura e lidhjeve për postat (kategoritë)

Kjo është mënyra se si WordPress vendos strukturën tuaj parazgjedhore të permalidhjes:

Default Struktura e Përgjithshme e WordPress

Formati i parazgjedhur? P = 123 nuk është një strukturë përshkruese permalink për SEO dhe nuk rekomandohet, kurrë.

Nuk ka asnjë strukturë më të mirë permalink për SEO pasi është çështje preferenciale, por unë do ta them këtë Matt Cutts (kush na këshillon SEO) thotë në kjo video në 1:51 që ai përdor një strukturë me porosi të /% Postname% / sepse është “e thjeshtë” Edhe këtë e përdor.

Struktura më e mirë e Përgjithshme e WordPress

Po sikur të keni shumë artikuj? Disa do të argumentojnë se përdorimi /% Kategoria% /% postname% / është më e mirë. Epo përsëri është çështje preferenciale. Nëse keni një kohë të gjatë emri i domain atëherë gjithashtu duke përfshirë një fjalë të gjatë në rrugën permalink mund të dëmtojë SEO tuaj. Kjo është arsyeja pse nëse e përdorni atë strukturë, ju mund të dëshironi të përdorni thjesht diçka si “artikuj” që do të vendosnit këtu:

Struktura e Përshtatshme e WordPress Custom

Sa i përket datave dhe numrave, ato nuk janë shumë përshkruese. Plus përdorimi i datave në strukturën tuaj permalink përfundimisht mund të bëjë që përmbajtja juaj të duket e vjetëruar e cila mund të dëmtojë SEO tuaj.

Si të Vendosni Strukturën e Përgjithshme të Blogut tuaj

Thjesht shkoni te Parametrat -> permalinks.

4. Ndryshimi i permalidhjeve dhe 301 ridrejtimeve

Ndryshimi i permalink-ut nuk rekomandohet nëse nuk janë me të vërtetë të shëmtuara, si kjo…

example.com/?p=id-5363843

Nëse ndryshoni ndonjëherë një permalidhje, do të dëshironi të vendosni një 301 ridrejtim për të drejtuar vizitorët dhe motorët e kërkimit në lidhjen e re. Une perdor Faqe e Shpejtë / Shtojcë Rregullimi Post e cila është shumë e lehtë për t’u përdorur. Pasi të keni instaluar, shkoni te Opsionet e ridrejtimit -> Rregullimet e shpejta. Tani ndiqni shembujt “kërkesë” dhe “destinacion” më poshtë:

301 Redirect WordPress

5. Cilësimet e Permalink-ut

Nëse e keni Shtojcë SEO e WordPress në Yoast i instaluar, ekziston një seksion ku mund të modifikoni më shumë cilësime të permalink-ut. Ja çfarë ju rekomandoj:

Cilësimet e Permalidhjes Yoast

Keni pyetje për këtë? Unë e shpjegoj këtë më shumë në tutorialin tim Yoast seksioni permalink.

6. WWW vs Jo-WWW

Dëshiron që faqja juaj e internetit të paraqitet si www.website.com ose website.com? Unë preferoj pa www, por është gjithashtu një preferencë dhe nuk ndikon në SEO. Mund të kaloni në çdo kohë, thjesht sigurohuni që domeni juaj i preferuar në WordPress është i njëjtë me atë që ndodhet Mjete Google Webmaster. Ja se si ta bëni atë…

 • Në WordPress, shkoni te Parametrat -> i përgjithshëm
 • Në Veglat e Webmasterit të Google, shkoni te Gear Icon -> Cilësimet e sitit -> Domain i Preferuar

Në fund, ridrejtojeni atë që nuk po përdorni në atë që po përdorni.

Gëzuar,

Nënshkrimi i Tomit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map