ВордПресс.цом вс. ВордПресс.орг (упоређивање за СЕО)

ВордПресс.цом вс. ВордПресс.орг СЕО


Ако одлучујете између вордпресс.цом и вордпресс.орг за СЕО нема сумње требало би да користите верзију вордпресс.орг.

ВордПресс.орг вам омогућава приступ:

ВордПресс.орг такође значи да ХОСТУјете вашу веб локацију (не ВордПресс) што вам омогућава већу контролу над дизајном, СЕО и укупном веб страницом. Иако вордпресс.цом олакшава покретање веб странице (или блога) са минималним техничким знањем, на крају ћете то желети ствари које можете радити само са вордпресс.орг. Уштедећете пуно времена почевши од верзије .орг, чак и ако то значи запошљавање фрееланце девелопер (за око 100 УСД) да бисте инсталирали ВордПресс, тему, а затим да вам програмер пошаље нове информације за пријављивање на ВордПресс.

Такође желим да почнем тако што ћу рећи Матт Цуттс од Гоогле-а препоручује ВордПресс и приметићете у том видеу који користи ВордПресс додаци (доступно само корисницима ВордПресс.орг-а), тако да би ово требало да вам каже нешто од шишмиша. Док ВордПресс.цом тврди да има добар СЕО, они су пристрани јер им .цом верзија доноси више новца када људи купују домен. На свом сајту имам пуно водича за ВордПресс СЕО, али ово је оно што би требало да знате да бисте започели.

ВордПресс.цом

 • Минимална инвестиција трошкова / времена
 • Потребно је минимално знање кодирања
 • Али … нема приступа додацима (попут Иоаст-а) који су кључни део како оптимизације тако и дизајнирања ваше ВордПресс веб локације
 • Нема приступ богатим исјечцима додатака који додају „додатне информације“ исјечцима о рецензијама, информацијама о рецептима, итд.… Тако да можете довести додатни промет на своју веб локацију
 • Нема приступа Гоогле Сеарцх Цонсоле, такође кључни део за оптимизацију странице
 • ввв.екампле.вордпресс.цом формат је лош за СЕО, и иако то можете региструјте домен са вордпресс.цом (нпр. ввв.екампле.цом), пружа вам хостинг сопственог веб сајта већа контрола
 • Ако одлучите .вордпресс.цом и на крају желите да се пребаците, морате да купите преусмеравање сајта уз годишњу накнаду, али ће изгубити око 10-15% вашег “линка сока” приликом пребацивања
 • Теме за ВордПресс.цом нису све СЕО прилагођене, посебно у поређењу са темама СтудиоПресс-а које препоручују врхунски ВордПресс људи попут Јоост Д Валк (Иоаст) и Гооглеовог Матт Цуттс-а.
 • ВордПресс брендирање и оглашавање чини да ваша веб локација не изгледа као прави посао, што ће Гоогле препознати
 • ВордПресс.цом је још увек добар за СЕО од свих Теме дођи са КСМЛ Ситемап, аутоматске израде сигурносних копија и још увек можете да креирате добар садржај око кључних речи (срце СЕО-а), али вордпресс.орг је дефинитивно бољи

ВордПресс.орг

 • Потпуно власништво над вашом веб страницом
 • Приступ Теме са ВордПресс-ом прилагођене СЕО (нпр. СтудиоПресс)
 • Приступ Иоаст-ов ВордПресс СЕО додатак за помоћ у бољим СЕО подешавањима и оптимизацији садржаја укључујући могућност писања исјечака обогаћених кључним ријечима (СЕО наслови и мета описи)
 • Приступ додаци за оптимизацију брзине попут В3 Тотал Цацхе-а који може бријати секунде офф иоур тиме лоад (брзина веб странице је фактор рангирања у Гооглеу)
 • Приступ богати исјечци додатака да бисте побољшали исечке са звездицама прегледа, информацијама о рецептима и другим типовима података
 • Приступ Гоогле Сеарцх Цонсоле да бисте идентификовали покидане везе, пошаљите свој Ситемап Гоогле-у, проверили да ли постоје грешке у мобилним и безбедносним системима, сазнајте за које кључне речи се сматрате и тона других метода за унапређење СЕО
 • Више опција дизајна могу вашу веб локацију учинити кориснијом и побољшати садржај, главни СЕО фактор
 • Сви озбиљни СЕО-и и веб дизајнери користе вордпресс.орг (нпр. Иоаст + Матт Цуттс)
 • За почетак вам треба више времена, новца и знања, али дугорочне користи далеко превазилазе почетне трошкове (домена + хостинг је 3,95 УСД месечно од СитеГроунд, хост којег бих користио, а тема СтудиоПресс-а је 100 УСД)
 • Недостатак техничког знања је разлог број 1 због којег људи не користе вордпресс.орг, али програмера можете лако ангажовати за 100 УСД који ће вам помоћи у подешавању (погледајте доле)

ВордПресс.орг вам омогућава приступ Јоастовом СЕО додатку

Иоаст је најјачи СЕО додатак за ВордПресс и омогућава вам да конфигуришете СЕО подешавања на целој локацији док вам даје контролну листу за оптимизацију садржаја која ће вам помоћи оптимизујте страницу или пост за кључну реч са фокусом. ВордПресс додаци (укључујући Иоаст) доступни су само са вордпресс.орг. Када инсталирате Иоаст СЕО Плугин, моћи ћете да конфигуришете СЕО подешавања на целој локацији …

Иоаст Генерал Сеттингс

Када уређујете страницу или пост, видећете контролни списак који ће вам помоћи да је оптимизујете за кључну реч …

Иоаст Цонтент Аналисис СЕО

Такође можете да користите Иоаст СЕО додатак за учитавање прилагођених слика на сваку страницу и објаву, тако да када се дели на Фацебооку или Твиттеру, истакнута слика се правилно форматира. Испод је место где бисте додавали прилагођене слике (помоћу Иоаст-а) када уређујете страницу или објављујете…

Оптимизација друштвених медија Иоаст

Због тога слика изгледа лепо када се пост дели на друштвеним мрежама …

поделити на Фејсбуку

Такође добијате приступ додатцима за оптимизацију брзине

Брзе веб локације рангирају више у Гооглеу (извор) што се првенствено врши коришћењем различитих додаци за оптимизацију брзине (плус Цлоудфларе и МакЦДН) који се може користити само са вордпресс.орг. Додаци за кеширање су главни додаци за брзину, као што је В3 Тотал Цацхе и ВП Супер Цацхе. Ако се ипак одлучите за употребу с вордпресс.орг, препоручујем вам употребу мог В3 Тотал Цацхе туториал да конфигуришете оптимална подешавања која је користило више од 50.000 људи, од којих су многи добили мање од једног часа. Имам потпуни водич за поправљање спорог ВордПресс сајта али дефинитивно желите да користите додатак за кеш + Цлоудфларе + МакЦДН.

Најбоља В3 подешавања кеш меморије

Богати додаци за снајп

Богати исјечци побољшајте исјечке „додатним информацијама“ и учините да се истакнете у резултатима претраге. То се може урадити прегледима, информацијама о рецептима и другим типови података. Повећавају се богати исјечци кликовне стопе и укупног промета на вашој веб локацији. Они се могу користити само са вордпресс.орг јер морате користити богат додатак попут Алл ин Оне Сцхема.орг (бесплатно и минимално) или ВП Рицх Сниппетс (премиум и робустан). Ако планирате да блогирате о рецензијама, рецептима или другим темама које могу бити побољшане богатим исјечцима, желите вордпресс.орг.

рицх-сниппетс-сео

Гоогле Сеарцх Цонсоле доступна је само за ВордПресс.орг

Док се Гоогле Аналитицс више бави анализом промета ради побољшања веб странице, Гоогле Сеарцх Цонсоле је алат усмерен искључиво на побољшање СЕО-а и може се користити само са вордпресс.орг. Под претпоставком да користите вордпрес.орг лако је подесити помоћу одељка Алатке за вебмастере у свом Иоаст туториалу. Али ви то ОДГОВОРНО желите у својој кутији СЕО алата.

На пример, Сеарцх Цонсоле омогућава вам да видите грешке у претраживању (покварене странице) на вашој веб локацији…

Грешке претраживања и претраживања на Гоогле Сеарцх Цонсоле-у

Свој СЕО можете циљати и на одређену земљу…

Међународно циљање

Или користите функцију Сеарцх Аналаитицс да бисте научили кључне речи за које вас веб локација ВордПресс сврстава…

Упити Гоогле Сеарцх Цонсоле

То је само мали преглед Гоогле Сеарцх Цонсоле-а, а можете учинити и многе друге ствари (погледајте моје Водич за Гоогле Сеарцх Цонсоле за ВордПресс). Али ово је апсолутно КЉУЧНО за оптимизацију ваше веб странице. Иако је мање људи чуло за Гоогле Сеарцх Цонсоле него Гоогле Аналитицс, то је вјероватно корисније када је у питању оптимизација ваше веб странице. Опет, Гоогле Сеарцх Цонсоле можете користити само са вордпресс.орг који се интегрише са Иоастиним СЕО додатком.

СЕО-фриендли ВордПресс теме за ВордПресс.орг

Постоји много збрке у вези ВордПресс теме и јесу ли оне СЕО-фриендли. Било који ВордПресс програмер може изрећи речи „СЕО-фриендли“ на својој теми иако то није. Оно што уистину чини ваше теме подесним за СЕО је лагано кодирање (због чега се ваша веб локација брже учитава), мобилни одзив, и што је најважније репутацију програмера.

Уместо да користите а бесплатно вордпресс.цом тема, вордпресс.орг вам омогућава приступ темама трећих страна са веб локација СтудиоПресс. Оне су брзо постале индустријски стандард за теме прилагођене СЕО и препоручују их Иоаст, Гоогле-ов Матт Цуттс и оснивач ВордПресс-а Матт Мулленвег. Они коштају око 100 УСД између ваше теме + Генесис Фрамеворк.

студиопресс-тхемес

Све теме СтудиоПресс-а су:

 • Лагана (па се брзо учитавају)
 • Мобилно одзиван
 • Већина је ХТМЛ5
 • Ажурирано да остане у току са ВордПресс-ом
 • СЕО-фриендли путем Генесис Фрамеворк-а
 • Поуздан (СтудиоПресс има велику репутацију)

Прочитај моје преглед тема СтудиоПресс да видим зашто их користим за сваку ВордПресс локацију коју изградим. Саветујем ПРОТИВ употребе бесплатних тема, јер ће програмери који примају плаће очигледно бити бољи у питању кодирања, ажурирања теме и пружања подршке. Не могу да вам кажем колико сам веб локација морао да редизајнирам помоћу СтудиоПресс теме јер стара веб локација користи неку језиву тему однекуд, попут ТхемеФорест-а који нуди теме независних програмера (који могу или нису поуздани). Избегавајте да убудуће не редизајнирате веб локацију и крените са премиум ВордПресс темом од СтудиоПресс-а. Ово вам може уштедети пуно времена.

А победник је…

Ако желите да будете сигурни да је ваша веб локација СЕО прилагођена, вордпресс.орг је јасан победник. Да, захтеваће почетно улагање између домена, хостинга, премиум ВордПресс теме и можда неку помоћ програмера који подешава вашу тему. Али имат ћете приступ додатцима, Сеарцх Цонсоле и СЕО алатима које иначе не бисте имали с вордпресс.цом.

Почетак рада са ВордПресс.орг

 • Купите домен + хостинг од доброг домаћина (СитеГроунд) за 3,95 УСД месечно
 • Купите ВордПресс тему од поузданог програмера (СтудиоПресс) за 100 УСД
 • Инсталирајте ВордПресс, тему и Генесис Фрамеворк (погледајте туториал ВП Бегиннер)
 • Ако корак 4 постане превише технички, можете ангажовати програмера да то уради за вас (види доле)

Ако вам је потребна помоћ у постављању своје ВордПресс теме, можете унајмити истог програмера за ВордПресс који користим пријављивањем за фрееланцер.цом налог затим претражује корисника бдкамол (40 УСД / сат). Платио сам му више од 20 000 долара у развоју ВордПресс-а и оптимизацији брзине за себе и клијенте и заједно радимо од првог дана на дизајнирању преко 20 веб локација, укључујући и моју. Живи у Бангладешу и добро говори енглески.

пронаиа-фрееланцер

Надам се да ће вам овај чланак помоћи да схватите да ли је вордпресс.цом у односу на вордпресс.орг прави избор за вас. Ако јесте и сматрате вам се корисним, поделите је. Ја бих то ценио.

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map