WordPress.com vs WordPress.org (Një krahasim SEO)

03.06.2020
SEO 'WordPress.com vs WordPress.org (Një krahasim SEO)
0 14 мин.

WordPress.com vs WordPress.org SEO


Nëse vendosni midis wordpress.com dhe wordpress.org për SEO, nuk ka dyshim duhet të përdorni versionin wordpress.org.

WordPress.org ju mundëson qasje në:

WordPress.org gjithashtu nënkupton që po pret faqen tuaj të internetit (jo WordPress) e cila ju jep më shumë kontroll mbi dizajnin tuaj, SEO dhe faqen e internetit të përgjithshme. Ndërsa wordpress.com e lehtëson krijimin e një faqe në internet (ose blog) me njohuri minimale teknike, përfundimisht do të dëshironi ta bëni gjëra që mund t’i bëni vetëm me wordpress.org. Do të kurseni shumë kohë duke filluar me versionin .org, edhe nëse kjo do të thotë të punësoni një zhvillues i pavarur (për rreth 100 dollarë) për të instaluar WordPress-in tuaj, temë, atëherë i luteni zhvilluesit t’ju dërgojë informacionin tuaj të ri për hyrjen në WordPress.

Unë gjithashtu dua të filloj duke thënë Matt Cutts nga Google rekomandon WordPress dhe do të vini re në atë video që ai po përdor Shtojcat e WordPress (Vetëm i arritshëm për përdoruesit e WordPress.org), kështu që kjo duhet t’ju tregojë diçka nga shkopi. Derisa WordPress.com pretendon të ketë SEO të mirë, ato janë paragjykime pasi që versioni .com i bën më shumë para kur njerëzit blejnë një domen. Unë kam shumë udhëzues SEO të WordPress në faqen time, por kjo është ajo që duhet të dini për të filluar.

WordPress.com

 • Investim me kosto / kohë minimale
 • Duhen njohuri minimale për kodim
 • Por… nuk ka akses në shtojcat (si Yoast) të cilat janë pjesë kryesore e optimizmit dhe dizajnimit të faqes suaj të WordPress
 • Nuk ka qasje në shtojcat e pasura me copëza të cilat shtojnë “informacion shtesë” për copëzat në lidhje me rishikimet, informacionet e recetave, etj … kështu që të mund të drejtoni trafik shtesë në faqen tuaj
 • Nuk ka qasje në Google Console Console, gjithashtu një pjesë kryesore e optimizmit të faqes tuaj
 • Formati i www.example.wordpress.com është i keq për SEO, dhe edhe pse mundeni regjistroni një domen me wordpress.com (psh. www.example.com), të presësh faqen tënde të internetit më shumë kontroll
 • Nëse zgjidhni .wordpress.com dhe përfundimisht dëshironi të ndërroheni, duhet të blini një ridrejtimi i faqes për një tarifë vjetore, por do të humbni rreth 10-15% të “lëngut tuaj të lidhjes” kur bëni ndërprerësin
 • Temat e WordPress.com nuk janë të gjitha të përshtatshme për SEO veçanërisht kur krahasohen me temat e StudioPress të cilat rekomandohen nga njerëzit më të mirë të WordPress si Joost D Valk (Yoast) dhe Matt Cutts të Google
 • Markimi dhe reklamimi i WordPress bën që faqja juaj të mos duket si një biznes i vërtetë, të cilin Google do ta njohë
 • WordPress.com është ende mirë për SEO pasi të gjitha themes ejani me një Udhëzuesi XML, kopje rezervë automatike, dhe ju akoma mund të krijoni përmbajtje të mirë rreth fjalëve kyçe (zemra e SEO), por wordpress.org është padyshim më e mirë

WordPress.org

 • Pronësia e plotë e faqes suaj të internetit
 • Qasja në Temat WordPress miqësore me SEO (psh. StudioPress)
 • Qasja në Shtesa SEO e WordPress e Yoast për të ndihmuar me cilësimet më të mira të SEO dhe optimizimin e përmbajtjes përfshirë mundësinë e shkrimit të copëzave të pasura me fjalë kyçe (tituj SEO dhe përshkrime meta)
 • Qasja në shtojcat e optimizmit të shpejtësisë si W3 Total Cache i cili mund të rruaj sekonda nga koha juaj e ngarkesës (shpejtësia e faqes në internet është një faktor renditje në Google)
 • Qasja në plugins të pasura me copëza për të përmirësuar copëzat me yjet e rishikimit, informacionin e recetave dhe llojet e tjera të të dhënave
 • Qasja në Google Console Console për të identifikuar lidhjet e prishura, paraqisni hartën tuaj në Google, kontrolloni për gabime në celular dhe siguri, mësoni se për cilat fjalë kyçe ju renditen dhe ton të metodave të tjera për përmirësimin e SEO
 • Më shumë opsione të projektimit mund ta bëjë faqen tuaj te internetit më miqësore dhe të përmirësojë përmbajtjen, faktori kryesor SEO
 • Të gjithë SEO serioze dhe dizajnerët e uebit përdorin wordpress.org (p.sh. Yoast + Matt Cutts)
 • Kërkon më shumë kohë, para dhe njohuri për të filluar, por përfitimet afatgjata tejkalojnë koston fillestare (domain + hosting është 3,95 $ / muaj nga SiteGround, hosti që do të përdorja, dhe një temë e StudioPress është 100 dollarë)
 • Mungesa e njohurive teknike është arsyeja # 1 që njerëzit nuk e përdorin wordpress.org, por lehtë mund të punësoni një zhvillues për 100 dollarë për t’ju ndihmuar të merrni konfigurimin (shiko më poshtë)

WordPress.org ju jep mundësinë të keni plugin SEO të Yoast

Yoast është shtojca më e fortë e SEO për WordPress dhe ju lejon të konfiguroni Cilësimet e faqes SEO ndërsa ju japin një listë kontrolli për optimizimin e përmbajtjes për t’ju ndihmuar zgjedh një faqe ose postim për një fjalë kyçe të përqëndrimit. Shtojcat e WordPress (përfshirë Yoast) janë në dispozicion vetëm me wordpress.org. Kur instaloni Shtojcën SEO Yoast ju do të jeni në gjendje të konfiguroni cilësimet e faqes SEO …

Cilësimet e përgjithshme të Yoast

Kur redaktoni një faqe ose postoni, do të shihni një listë kontrolli për t’ju ndihmuar të zgjedhni atë për një fjalen …

Analiza e përmbajtjes SEO në SEO

Ju gjithashtu mund të përdorni Shtojcën SEO Yoast për të ngarkuar imazhe të personalizuara në secilën faqe dhe postime, në mënyrë që kur të ndahet në Facebook ose Twitter, imazhi i paraqitur formatohet si duhet. Më poshtë është se ku mund të ngarkoni imazhet e personalizuara (duke përdorur Yoast) kur redaktoni një faqe ose postoni …

Optimizimi i Medias Sociale Yoast

Kjo e bën imazhin të duket bukur kur postimi ndahet në mediat sociale…

facebook-Share

Ju gjithashtu merrni qasje në shtojcat e optimizmit të shpejtësisë

Uebfaqet e shpejta renditen më të larta në Google (burim) e cila bëhet kryesisht duke përdorur një larmi të shtojcat e optimizmit të shpejtësisë (plus CloudFlare dhe MaxCDN) të cilat mund të përdoren vetëm me wordpress.org. Plugins Caching janë shtojcat kryesore të shpejtësisë, si W3 Total Cache dhe WP Super Cache. Nëse vendosni të shkoni me wordpress.org, ju rekomandoj ta përdorni timen W3 tutorial Total Cache për të konfiguruar cilësimet optimale që janë përdorur nga mbi 50,000 njerëz, shumë prej të cilëve kanë marrë më pak se një kohë ngarkese 1s. Unë kam një udhëzues të plotë për rregullimi i një faqe të ngadaltë të WordPress por ju patjetër dëshironi të përdorni një plugin cache + Cloudflare + MaxCDN.

Cilësimet më të mira W3 Total Cache

Pllaka të pasura me copëza

Copa të pasura përmirësoni copëzat me “informacion shtesë” dhe ju bëjnë të qëndroni në rezultate të kërkimit. Kjo mund të bëhet me rishikime, informacione për recetë dhe të tjera llojet e të dhënave. Copat e pasura rriten normat e klikimit dhe trafiku i përgjithshëm në faqen tuaj të internetit. Ato mund të përdoren vetëm me wordpress.org pasi që duhet të përdorni një shtesë të pasur me copëza Të Gjithë Në Një Skema.org (falas dhe minimale) ose Copa të pasura WP (premium dhe i fuqishëm). Nëse planifikoni të bëni Blogging rreth recensioneve, recetave ose temave të tjera që mund të përmirësohen me copëza të pasura, dëshironi wordpress.org.

pasur-copra-seo

Konsola e Kërkimit në Google është e disponueshme vetëm për WordPress.org

Ndërsa Google Analytics ka më shumë lidhje me analizimin e trafikut për të përmirësuar faqen tuaj të internetit, Google Console Console është një mjet i përqendruar thjesht në përmirësimin e SEO dhe mund të përdoret vetëm me wordpress.org. Duke supozuar se jeni duke përdorur wordpres.org është e lehtë të vendosni duke përdorur seksionin Mjetet e Webmasterit të tutorialit tim Yoast. Por ju DEFINITELY dëshironi këtë në kutinë tuaj të mjeteve SEO.

Për shembull, Search Console ju lejon të shihni gabime zvarritjeje (faqe të thyera) në faqen tuaj të internetit …

Gabime në zvarritje të tastierës së kërkimit Google

Ju gjithashtu mund të synoni SEO tuaj në një vend të veçantë …

Synimi ndërkombëtar

Ose përdorni veçorinë e Analitikëve të Kërkimit për të mësuar fjalët kyçe që renditen në faqen tuaj të WordPress për…

Kërkesat e tastierës së kërkimit Google

Ky është vetëm një vrojtim i vogël i Google Console Console, dhe ka shumë gjëra të tjera që mund të bëni (shiko im Udhëzues Google Console për WordPress). Por kjo është absolutisht KRYESORE për të optimizuar faqen tuaj te internetit. Ndërsa më pak njerëz kanë dëgjuar për Google Search Console sesa Google Analytics, është e diskutueshme më e dobishme kur bëhet fjalë për optimizimin e faqes tuaj të internetit. Përsëri, ju mund të përdorni vetëm Google Search Console me wordpress.org e cila integrohet me plugin SEO të Yoast.

Temat e WordPress-Friendly SEO për WordPress.org

Ka shumë konfuzion rreth Temat e WordPress dhe nëse ato janë SEO-miqësore. Do zhvillues i WordPress mund të heqë fjalët “SEO-Friendly” në temën e tyre edhe pse nuk është ashtu. Ajo që me të vërtetë i bën temat tuaja SEO-Friendly është kodimi i lehtë (që e bën ngarkesën e faqes tuaj më të shpejtë), reagimi i celularit, dhe më e rëndësishmja reputacionin e zhvilluesit.

Në vend që të përdorni një falas wordpress.com temë, wordpress.org ju lejon qasje në temat e palëve të treta nga faqet e internetit si p.sh. StudioPress. Këto janë bërë shpejt standardi i industrisë për tema miqësore me SEO dhe rekomandohen nga Yoast, Matt Cutts i Google dhe themeluesi i WordPress, Matt Mullenweg. Ata janë rreth 100 dollarë midis temës suaj + Korniza e Zanafillës.

StudioPress-temat

Të gjitha temat e StudioPress janë:

 • Peshë e lehtë (kështu që ata ngarkojnë shpejt)
 • Përgjegjës celular
 • Shumica janë HTML5
 • Azhurnohet për të qëndruar aktual me WordPress
 • SEO-Friendly përmes Kornizës së Zanafillës
 • I besueshëm (StudioPress ka një reputacion të madh)

Lexoni tim rishikim i temave të StudioPress për të parë pse i përdor ato për çdo faqe WordPress që ndërtoj. Unë këshilloj KUNDR të përdorni tema falas pasi zhvilluesit që paguhen padyshim që do të bëjnë një punë më të mirë kur bëhet fjalë për kodimin, azhurnimin e temës dhe ofrimin e mbështetjes. Nuk mund t’ju them se sa faqe në internet më është dashur të ridizajnoj duke përdorur një temë të StudioPress sepse faqja e vjetër po përdor një temë të paqartë nga diku si ThemeForest i cili ofron tema nga zhvilluesit e pavarur (të cilët mund ose nuk mund të jenë të besueshëm). Shmangni nevojën për të ridizajnuar faqen tuaj në të ardhmen dhe shkoni me një temë premium WordPress nga StudioPress. Kjo mund t’ju ​​kursejë shumë kohë.

Dhe fituesi është…

Nëse dëshironi të siguroheni që faqja juaj e internetit është miqësore me SEO, wordpress.org është fituesi i qartë. Po, do t’ju kërkojë një investim fillestar midis domain, hosting, një temë premium WordPress, dhe ndoshta disa ndihmë nga një zhvillues që përcakton temën tuaj. Por do të keni akses në plugins, Search Console dhe mjetet SEO që nuk do t’i keni pasur ndryshe me wordpress.com.

Fillimi me WordPress.org

 • Bleni një domain + host nga një host i mirë (SiteGround) për 3,95 $ / muaj
 • Bleni një temë të WordPress nga një zhvillues i besueshëm (StudioPress) për 100 dollarë
 • Instaloni WordPress, theme dhe Genesis Framework (shiko tutorialin nga WP Fillestar)
 • Nëse hapi 4 bëhet shumë teknik, mund të punësoni një zhvillues që ta bëjë këtë për ju (shiko më poshtë)

Nëse keni nevojë për ndihmë për të vendosur temën tuaj WordPress, ju mund të punësoni të njëjtin zhvillues të WordPress që përdor duke u regjistruar për një freelancer.com llogari pastaj në kërkim të përdoruesit bdkamol ($ 40 / orë). Unë i kam paguar atij më shumë se 20,000 dollarë në zhvillimin e WordPress dhe optimizimin e shpejtësisë për veten time dhe klientët dhe ne kemi punuar së bashku që nga dita e 1 duke krijuar mbi 20 faqe në internet duke përfshirë edhe timen. Ai jeton në Bangladesh dhe flet anglisht mirë.

pronaya-freelancer

Shpresoj se ky artikull ju ndihmoi të kuptoni nëse wordpress.com vs. wordpress.org është zgjedhja e duhur për ju. Nëse e bëri këtë dhe e keni parë të dobishme, ju lutemi ndani. Do ta vlerësoja.

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector