Πώς να ρυθμίσετε το Yoast WordPress SEO Plugin (Έκδοση 2017)

04.06.2020
SEO 'Πώς να ρυθμίσετε το Yoast WordPress SEO Plugin (Έκδοση 2017)
0 52 мин.

Όταν πρόκειται για WordPress SEO, τότε το Yoast είναι το καλύτερη προσθήκη SEO για WordPress. Το Yoast SEO ήταν προηγουμένως γνωστό ως WordPress SEO από το Yoast. Αλλά η εγκατάσταση του Yoast SEO plugin δεν είναι το τέλος. Πρέπει σωστά εγκατάσταση Yoast WordPress SEO Plugin. Ακόμα και ένα μικρό λάθος μπορεί να μειώσει την κυκλοφορία σας μαζικά και να αποτρέψει την ευρετηρίαση των σελίδων σας στα Εργαλεία για Webmasters Google. Έτσι, μετά την εγκατάσταση του Yoast Plugin, θα πρέπει να έχετε απολύτως σαφήνεια σχετικά με το Yoast SEO Setting που εφαρμόζετε. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε Πώς να εγκαταστήσετε το Yoast SEO Plugin, τα χαρακτηριστικά του και Ρυθμίσεις Yoast SEO.


Χαρακτηριστικά Yoast SEO:

Το Yoast προσφέρει δωρεάν και πληρωμένη έκδοση προσθηκών SEO WordPress. Ας δούμε τις δυνατότητες:

Λίστα δυνατοτήτων δωρεάν έκδοσης Yoast SEO:

 • 1 εστίαση ανάλυσης λέξεων-κλειδιών και περιεχομένου
 • Προεπισκόπηση Google
 • Δημοσίευση τίτλου και μετα-περιγραφή
 • Μετα-διαμόρφωση ρομπότ
 • Έλεγχος αναγνωσιμότητας
 • Ψωμιά και κανονικά
 • Χάρτες ιστοτόπου XML
 • Διπλός έλεγχος περιεχομένου
 • Βελτιώσεις RSS

Πληρωμή Έκδοση Yoast SEO Λίστα δυνατοτήτων:

 • Λέξη-κλειδί πολλαπλής εστίασης
 • Ανακατεύθυνση διαχειριστή
 • Κοινωνικές προεπισκοπήσεις
 • Εσωτερική σύνδεση
 • Πληροφορίες
 • Premium υποστήριξη

Τιμή: 69 $

Μεταφορέας δεδομένων SEO (Εισαγωγή & Εξαγωγή ρυθμίσεων SEO από άλλες προσθήκες)

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα άλλο πρόσθετο SEO όπως το All in One SEO, το HeadSpace2, το wpSEO κ.λπ., τότε μπορείτε να εξαγάγετε τις ρυθμίσεις SEO τους και να εφαρμόσετε στο Yoast. 

Εάν μόλις εγκαταστήσατε το πρόσθετο Yoast SEO, τότε ενδέχεται να μην βλέπετε όλες τις επιλογές. Για να λάβετε όλες τις επιλογές, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις “Σύνθετες σελίδες ρύθμισης” από το Yoast Features. Πηγαίνετε SEO> Γενικός> Δυνατότητες, ενεργοποιήστε τις “Σύνθετες σελίδες ρυθμίσεων” και κάντε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών.

Μετά από αυτό, πηγαίνετε στο SEO> Εργαλεία> Εισάγω και εξάγω. Από εδώ, μπορείτε να εισαγάγετε ρυθμίσεις από άλλες προσθήκες SEO και να εξαγάγετε τις ρυθμίσεις σας για να τις χρησιμοποιήσετε σε άλλο ιστολόγιο.

Εισαγωγή και εξαγωγή ρυθμίσεων yoast

Πώς να εγκαταστήσετε το Yoast SEO Plugin

Για να εγκαταστήσετε το Yoast SEO plugin, μεταβείτε στο Ταμπλό> Πρόσθετα> Προσθεσε νεο. Ψάχνω για Yoast SEO και εγκαταστήστε το. Τότε πρέπει να το ενεργοποιήσετε.

Εγκατάσταση και ενεργοποίηση του Yoast SEO Plugin

*Εάν έχετε ενεργοποιήσει τους Χάρτες ιστοτόπου Google XML, απενεργοποιήστε τον ή ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το Yoast SEO και να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

Πώς να ρυθμίσετε το Yoast SEO Plugin

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείξουμε πώς να ρυθμίσετε το Yoast SEO Plugin που χρησιμοποιούμε στον ιστότοπό μας.

Πίνακας περιεχομένου – Yoast SEO Ρυθμίσεις

 1. Γενικός
 2. Χαρακτηριστικά
 3. Τα στοιχεία σας
 4. Εργαλεία για Webmasters
 5. Ρυθμίσεις ασφαλείας
 6. Τίτλοι & Μέτα
 7. Κοινωνικός
 8. Χάρτες ιστοτόπου XML
 9. Προηγμένες ρυθμίσεις
 10. Εργαλεία
 11. Search Console

Ταμπλό:

Πρώτα, μεταβείτε στο WordPress Ταμπλό> SEO> Ταμπλό. Στην ενότητα του πίνακα ελέγχου, θα ειδοποιηθείτε για τα προβλήματα Yost SEO & ειδοποιήσεις. Δεν υπάρχει περαιτέρω ρύθμιση για διαμόρφωση.

Πίνακας ελέγχου Yoast SEO

1. Γενικές ρυθμίσεις

Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά και θα σας ζητηθεί να ανοίξετε τον Οδηγό διαμόρφωσης. Σας συνιστούμε να αγνοήσετε αυτήν την επιλογή επειδή θα διαμορφώσει την προεπιλογή Ρυθμίσεις Yoast SEO βήμα βήμα.

Γενική ρύθμιση SEO Yoast

2. Χαρακτηριστικά

Στην καρτέλα λειτουργιών, μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε είτε να απενεργοποιήσετε την ανάλυση αναγνωσιμότητας. Προσθέτει την καρτέλα ανάλυσης περιεχομένου στο metabox και αναλύει το περιεχόμενο της σελίδας σας που σας βοηθά να γράψετε καλύτερο περιεχόμενο.

Ενεργοποίηση ανάλυσης λέξεων-κλειδιών. Θα προσθέσει την καρτέλα λέξεων-κλειδιών και θα σας δώσει όλες τις προτάσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί και να την κατατάξετε.

Απενεργοποιήστε επίσης την ενσωμάτωση του OnPage.org και το μενού γραμμής διαχειριστή.

Yoast SEO Χαρακτηριστικά

Τώρα κάντε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Αφού ενεργοποιήσετε τις Προχωρημένες επιλογές σελίδας, θα δείτε αυτές τις επιπλέον επιλογές:

Προηγμένες επιλογές Yoast

3. Οι πληροφορίες σας

Στην καρτέλα πληροφοριών, γράψτε το όνομα του ιστότοπού σας, και γράψτε επίσης ένα εναλλακτικό όνομα εάν έχετε. Στη συνέχεια, εάν επιλέξετε να είστε άτομο, τότε πρέπει να δώσετε το όνομά σας μόνο και αν επιλέξετε την εταιρεία σας, πρέπει να γράψετε το όνομα και το λογότυπο της εταιρείας.

Yoast SEO Ιστοσελίδα Πληροφορίες

4. Επαλήθευση Εργαλείων για Webmasters

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα των Ρυθμίσεων Yoast είναι η επαλήθευση του ιστότοπού σας σε Εργαλεία για Webmasters όπως το Google, το Bing, το Yahoo κ.λπ. Σας επιτρέπει να ευρετηριάσετε τις σελίδες σας, να ελέγξετε την κατάσταση ευρετηρίου και να βελτιστοποιήσετε την προβολή των ιστότοπων τους. Εάν ο ιστότοπός σας έχει ήδη επαληθευτεί, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε καμία διαδικασία εδώ. Μπορείτε να εισαγάγετε τις τιμές μετα-επαλήθευσης εδώ.

Yoast SEO Εργαλεία για Webmasters

5. Ρυθμίσεις ασφαλείας

Εάν δεν εμπιστεύεστε τους συντάκτες σας, μπορείτε να τον απενεργοποιήσετε. Καταργεί την καρτέλα λέξεων-κλειδιών από το μετα-πλαίσιο και απενεργοποιεί όλες τις προτάσεις που σχετίζονται με το SEO. Σας προτείνουμε όμως να το απενεργοποιήσετε.

Ρυθμίσεις ασφαλείας Yoast

6. Τίτλοι & Μέτα

1. Γενικά

Στους τίτλους & Καρτέλα Metas, επιλέξτε το σύμβολο για χρήση ως διαχωριστικό τίτλου. Αυτό θα εμφανίζεται μεταξύ του τίτλου της ανάρτησής σας και του ονόματος του ιστότοπου. Αυτά τα σύμβολα επισημαίνονται επίσης στο μέγεθος που θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Yoast SEO Τίτλοι & Μέτα

2. Αρχική σελίδα

Τώρα κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχική σελίδα” των Τίτλων & Ενότητα Metas. Από προεπιλογή, το Yoast SEO χρησιμοποιεί αυτές τις μεταβλητές “%% sitename %% %% page %% %% sep %% %% sitedesc %%”. Αυτό σημαίνει ότι θα επισημάνει το όνομα του ιστότοπού σας, το όνομα της σελίδας, το διαχωριστικό που ορίζεται στην ετικέτα wp_title () του θέματος και την περιγραφή του ιστότοπού σας.

Παράδειγμα WPMyWeb

Ωστόσο, πρέπει να δώσετε τον τίτλο και την περιγραφή του ιστότοπού σας που θέλετε να εμφανίζονται στην Αναζήτηση Google. Ελέγξτε την παρακάτω εικόνα για μια παρουσία.

Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας Yoast SEO

3. Τύποι δημοσιεύσεων

Από την καρτέλα “Τύποι ανάρτησης”, μπορείτε να διαμορφώσετε το SEO για όλες τις αναρτήσεις σας. Από προεπιλογή, θα έχετε αναρτήσεις, σελίδες και πολυμέσα. Εάν χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένους τύπους WordPress, τότε μπορείτε να δείτε περισσότερες επιλογές παρακάτω.

Αν θέλετε να εμφανίσετε ημερομηνία σε αναρτήσεις στις Μηχανές Αναζήτησης, επιλέξτε “Ημερομηνία στην Προεπισκόπηση αποσπάσματος”. Μπορεί να αυξήσει τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR) εάν το περιεχόμενο είναι νέο.

Τύποι δημοσιεύσεων Yoast

4. Ταξινομίες

Οι ταξινομίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του Setup Yoast SEO. Εάν επιλέξετε να ευρετηριάσετε τις σελίδες της κατηγορίας σας, τότε τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίσουν τις σελίδες της κατηγορίας σας. Εάν διαθέτετε ιστότοπο ιστολογίου, δεν σας προτείνω να ευρετηριάσετε τις κατηγορίες ή τις ετικέτες σας.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε ηλεκτρονικό εμπόριο ή διαδικτυακό ιστότοπο αγορών, μπορείτε να επιτρέψετε την ευρετηρίαση των κατηγοριών σας. Για αυτό, πρέπει να τις σχεδιάσετε προσεκτικά, να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στην περιγραφή meta και χρειάζεστε πολύ περιεχόμενο σε μια κατηγορία.

Οι ετικέτες δεν είναι χρήσιμες σελίδες για τους επισκέπτες και μπορούν να προκαλέσουν διπλό περιεχόμενο. Έτσι δεν μπορείτε να τους ευρετηριάσετε.

Ταονομίες Yoast

5. Ρυθμίσεις αρχείων συγγραφέα

Στις ρυθμίσεις αρχειοθετημένων συγγραφέων, τους έχω ορίσει μη ευρετήριο για να αποτρέψω το διπλό περιεχόμενο.

Ρυθμίσεις αρχείων Yoast Author

6. Ρυθμίσεις σε ολόκληρο το Meta

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την εμφάνιση “Pagination” ή / page / 2 στα αποτελέσματα αναζήτησης, απλώς ορίστε το σε “no-index”.

Κάντε το ίδιο και για την “ετικέτα μετα-λέξεων-κλειδιών”.

Και τέλος, ενεργοποιήστε το “Force noodp meta robots tag sitewide” για να αποτρέψετε τις μηχανές αναζήτησης να χρησιμοποιούν περιγραφές DMOZ στα αποτελέσματα αναζήτησης για όλες τις σελίδες.

Yoast SEO Meta Ρυθμίσεις

7. Κοινωνικά

Στην καρτέλα Κοινωνικοί λογαριασμοί, πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του κοινωνικού σας προφίλ. Εάν έχετε ήδη εκείνους τους κοινωνικούς λογαριασμούς που έχω δείξει στην παρακάτω εικόνα, απλά πρέπει να εισαγάγετε αυτήν τη διεύθυνση URL παρακάτω. Ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης για να γνωρίζει ποια κοινωνικά προφίλ σχετίζονται με αυτόν τον ιστότοπο.

Το Yoast SEO παρέχει περισσότερες ρυθμίσεις κοινωνικής δικτύωσης στην καρτέλα Κοινωνικοί λογαριασμοί, δηλαδή Facebook, Twitter, Pinterest και Google+. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε εγκατάσταση Yoast SEO Κοινωνικοί λογαριασμοί.

Κοινωνικοί λογαριασμοί Yoast

1. Ρυθμίσεις Facebook

Ενεργοποιήστε το “Άνοιγμα μετα-δεδομένων γραφήματος” από τις ρυθμίσεις του Facebook. Όταν μοιράζεστε τις σελίδες σας σε κοινωνικά δίκτυα, προσθέτει τα μετα-δεδομένα Open Graph στην αρχική ενότητα του ιστότοπού σας.

Από τις “Ρυθμίσεις αρχικής σελίδας”, μπορείτε να προσθέσετε εικόνα, τίτλο και περιγραφή ή να αντιγράψετε την αρχική περιγραφή μετα-αρχής.

Εάν προσθέσετε μια προεπιλεγμένη εικόνα στις “Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις”, τότε αυτή η εικόνα θα χρησιμοποιηθεί εάν γίνεται κοινή χρήση της ανάρτησης / της σελίδας σας χωρίς καμία εικόνα. Πρέπει να προσθέσετε αναγνωριστικό εφαρμογής Facebook για να χρησιμοποιήσετε το Facebook Insights.

Ρυθμίσεις Yoast Facebook

2. Ρυθμίσεις Twitter

Ενεργοποιήστε το “Προσθήκη μετα-δεδομένων κάρτας Twitter” και ορίστε τον προεπιλεγμένο τύπο κάρτας: Σύνοψη με μεγάλη εικόνα. Αυτό θα επισημάνει την περίληψη της ανάρτησης / της σελίδας σας με μεγάλη εικόνα.

Yoast SEO Twitter Ρυθμίσεις

3. Ρυθμίσεις Pinterest

Αρχικά, πρέπει να επιβεβαιώσετε τον ιστότοπό σας με το Pinterest. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που επισήμανα παρακάτω και θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο Pinterest. Στη συνέχεια, απλώς αντιγράψτε τη μετα-ετικέτα και επικολλήστε την στο πλαίσιο επιβεβαίωσης. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών.

Yoast Pinterest

4. Ρυθμίσεις Google+

Η ρύθμιση Google+ είναι ίδια με το Pinterest. Απλώς προσθέστε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας Google+ και κάντε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών.

Ρυθμίσεις Yoast Google Plus

8. Χάρτες ιστοτόπου XML

Το Yoast SEO σάς επιτρέπει να δημιουργείτε χάρτες ιστότοπων XML που βοηθούν τον ιστότοπό σας να ευρετηριάζεται γρήγορα από τις μηχανές αναζήτησης. Παρόλο που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαδικτυακά εργαλεία δημιουργίας χαρτών ιστοτόπου, αλλά το Yoast SEO το έκανε απλό και μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα μόνο κλικ.

Αρχικά, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητα XML sitemap από τις Yoast SEO Settings και να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “XML Sitemap” για να λάβετε τον σύνδεσμο Sitemap. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβάλετε XML Sitemap στα Εργαλεία για Webmasters Google.

Ρυθμίσεις χάρτη ιστότοπου Yoast XML

1. Τύποι δημοσίευσης

Στην καρτέλα τύπων ανάρτησης των ρυθμίσεων Χάρτη ιστοτόπου, ενεργοποιήστε τις Αναρτήσεις και τις Σελίδες στον Χάρτη ιστοτόπου. Αυτό θα προστεθεί και στον χάρτη ιστότοπού σας. Εάν θέλετε το Media στον χάρτη ιστότοπου, ενεργοποιήστε το.

Τύποι δημοσιεύσεων Yoast

2. Εξαιρούμενες δημοσιεύσεις

Μπορείτε να εξαιρέσετε αναρτήσεις από το Χάρτη ιστοτόπου εισάγοντας “κόμμα”. Αυτό όμως δεν συνιστάται, διατηρήστε το προεπιλεγμένο.

Yoast εξαιρούνται δημοσιεύσεις

3. Ταξινομίες

Η ταξινομία είναι ένας μηχανισμός ομαδοποίησης για θέσεις. Χρησιμοποιείται ως τρόπος ομαδοποίησης αναρτήσεων και προσαρμοσμένων τύπων δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιώ μόνο ταξινόμηση «Κατηγοριών», το υπόλοιπο δεν είναι απαραίτητο.

Ρυθμίσεις ταξονομιών Yoast

9. Προηγμένο

1. Ψωμιά

Το Breadcrumbs είναι η διαδρομή πλοήγησης που δείχνει τη θέση μιας σελίδας στον ιστότοπο. Αυτό βοηθά επίσης τα Εργαλεία για Webmasters να κατανοήσουν τη δομή του ιστότοπού σας. Αν εσύ επιτρέπω breadcrumbs, η σελίδα της σελίδας / της ανάρτησής σας θα εμφανίζεται στα Search Consoles ως εξής:

Ενεργοποίηση ψωμιού

Αλλά αν εσύ καθιστώ ανίκανο Breadcrumbs, η σελίδα της σελίδας / της ανάρτησής σας θα εμφανίζεται στα Search Console σαν κι αυτό 

Απενεργοποιήστε τις επιλογές Breadcrumbs

Μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε είτε να απενεργοποιήσετε το Breadcrumbs.

Yoast Breadcrumbs

2. Μόνιμοι σύνδεσμοι

Αυτή είναι η ρύθμιση Permalinks που χρησιμοποιώ στον ιστότοπό μου. Υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που πρέπει να τις διαμορφώσετε προσεκτικά.

Διατηρώντας το “Κατηγορία URL”, προσθέτει μια βάση κατηγορίας σε κάθε URL κατηγορίας. Εάν ανακατευθύνετε τις διευθύνσεις URL συνημμένων στη διεύθυνση γονικής ανάρτησης, τότε θα ανακατευθύνει τα συνημμένα στην αρχική ανάρτηση.

Η επόμενη επιλογή είναι να αφαιρέσετε “λέξεις διακοπής σε γυμνοσάλιαγκες”. Αυτό βοηθά στη δημιουργία καθαρότερων διευθύνσεων URL καταργώντας αυτόματα τις λέξεις διακοπής από αυτές. Βοηθά επίσης στη δημιουργία μικρότερων διευθύνσεων URL. Ορίστε λοιπόν “Κατάργηση”.

Η επόμενη επιλογή είναι η κατάργηση των μεταβλητών? Replytocom. Αποτρέπει την παράμετρο replytocom.

Μόνιμοι σύνδεσμοι Yoast

3. RSS

Αυτό θα προσθέσει αυτόματα περιεχόμενο στη ροή RSS. Μπορείτε να τα αναδιατάξετε με τις δεδομένες μεταβλητές. Yoast RSS

10. Εργαλεία

Το Yoast SEO έρχεται με δυνατότητα εισαγωγής / εξαγωγής που σας επιτρέπει να εισάγετε ρυθμίσεις από άλλα πρόσθετα SEO και να κάνετε εξαγωγή επίσης. Εκτός αυτού, αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να αλλάζετε γρήγορα τον τίτλο και την περιγραφή της ανάρτησής σας χωρίς να μεταβείτε στο πρόγραμμα επεξεργασίας για κάθε σελίδα.

Το εργαλείο “Επεξεργαστής αρχείων” σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο robots.txt και .htaccess από εδώ. Αλλά πριν αλλάξετε οποιοδήποτε από αυτά τα αρχεία, πάρτε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτών των αρχείων.

Εργαλεία Yoast

11. Search Console

Εάν έχετε ήδη υποβάλει χάρτη ιστοτόπου ιστολογίου στο Google Search Console, τότε θα λάβετε τις πληροφορίες του Google Search Console. Απλώς πρέπει να ενσωματώσετε το Google Search Console με το Yoast SEO και θα σας δοθεί ένας κωδικός εξουσιοδότησης. Τώρα απλώς προσθέστε τον κωδικό εδώ και κάντε κλικ στο έλεγχο ταυτότητας. 

Κονσόλα αναζήτησης Yoast

Σε αυτήν την ανάρτηση, μοιράστηκα πώς να το κάνω διαμόρφωση και ρύθμιση του Yoast SEO plugin για WordPress. Εάν αυτή η ανάρτηση σας βοήθησε να ρυθμίσετε το Yoast WordPress SEO Plugin, τότε μοιραστείτε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιαδήποτε πρόταση, ενημερώστε μας αφήνοντας ένα σχόλιο. Μπορείτε επίσης να μας βρείτε Facebook, Κελάδημα, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector