20 Tema Blog WordPress PERCUMA Terbaik pada tahun 2019

04.06.2020
TEMA '20 Tema Blog WordPress PERCUMA Terbaik pada tahun 2019
0 9 мин.

Setelah memasang WordPress, perkara seterusnya anda perlu memasang tema WordPress yang baik yang responsif pada semua peranti (komputer, tablet, dan mudah alih), mesra SEO dan tentu saja memuat dengan cepat. Memilih tema WordPress yang baik cukup mencabar kerana terdapat lebih dari 10,000 tema percuma yang tersedia di galeri tema WordPress, dan ini boleh menjadi proses yang memakan masa untuk anda memilih tema yang tepat. Oleh itu, kami telah mengumpulkan beberapa tema blog WordPress percuma terbaik yang dioptimumkan dengan kelajuan, mesra SEO dan cantik.


Dalam catatan ini, kami akan berkongsi 20 tema blog percuma paling popular untuk WordPress.

tema blog WordPress percuma

Tema Blog WordPress Percuma Terbaik

OceanWP

OceanWP

OceanWP adalah tema blog WordPress percuma yang sangat ringan dan boleh disesuaikan sepenuhnya. Ia mempunyai lebih daripada 200,000 pemasangan aktif dan salah satu tema WordPress yang dinilai paling tinggi.

Dengan OceanWP, anda boleh membuat pelbagai jenis laman web seperti blog, perniagaan, portfolio, etalase WooCommerce dan banyak lagi. Tema ini responsif sepenuhnya dan dimuat lebih pantas pada semua peranti. Ia berfungsi dengan baik dengan pembangun halaman yang paling popular seperti Divi, Beaver Builder, SiteOrigin dll. Ia responsif sepenuhnya dan siap WooCommerce. Ia juga menyokong bahasa RTL dan anda juga boleh menggunakan bahasa anda sendiri.

Anda boleh menggunakan pelanjutan import percuma mereka untuk memuat naik kandungan demo mereka untuk membina laman web dengan mudah. Anda juga dapat memperluas fungsinya dengan menggunakan pelanjutan premium mereka seperti Stick Anything, Cookie Notice, Fullscreen, Popup Login, Sticky Footer, Elementor Widgets, Posts Slider dan banyak lagi.

Lihat Demo | Muat turun

Astra

Astra

Astra adalah salah satu tema WordPress yang paling popular yang boleh anda gunakan untuk blog peribadi, portfolio, perniagaan, dan laman web WooCommerce anda. Ini adalah tema yang sangat ringan dan boleh disesuaikan sepenuhnya.

Tema ini dilengkapi dengan pelbagai ciri dan templat premade yang berfungsi dengan baik dengan semua pembangun halaman seperti Thrive Architect, Beaver Builder, Divi, Visual Composer, dan banyak lagi. Sudah siap WooCommerce, RTL & Terjemahan siap dan responsif pada semua peranti.

Tema ini benar-benar percuma dan boleh diperpanjang dengan tambahan premium. Sekiranya anda mahukan tema blog WordPress yang pantas, sepenuhnya disesuaikan dan percuma, maka Astra adalah yang terbaik.

Lihat Demo | Muat turun

Hueman

Hueman

Hueman adalah salah satu tema WordPress yang paling popular untuk blog, majalah, dan laman web perniagaan. Ia benar-benar responsif dan dilengkapi dengan pilihan susun atur yang fleksibel.

Tema ini mempunyai 4 pilihan widget footer yang berbeza dan anda dapat menambahkan jumlah widget yang tidak terhad ke bar sisi. Anda boleh menunjukkan siaran terbaru anda dalam cerita atau slaid pilihan. Anda boleh memilih jenis fon yang anda mahu gunakan. Mereka juga mempunyai kawasan widget footer dan header di mana anda dapat memasukkan iklan atau sepanduk dengan mudah.

Tema ini mesra SEO dan dimuat lebih pantas pada semua jenis peranti. Sekiranya anda ingin membuat blog, majalah, laman web perniagaan, tema ini adalah pilihan yang baik.

Lihat Demo | Muat turun

ColorMag

ColorMag

ColorMag adalah tema gaya majalah yang hebat yang boleh anda gunakan untuk blog, berita, majalah, perniagaan dan laman web WordPress anda. Tema ini serasi sepenuhnya dengan plugin WooCommerce dan anda boleh menambahkan sebarang jenis produk dan pintu masuk pembayaran untuk menjual produk anda. 

Anda boleh menonjolkan setiap kategori dengan warna unik pilihan anda. Tema versi percuma dilengkapi dengan 6 widget tersuai yang berbeza dan 15+ kawasan widget. Tema ini benar-benar mesra SEO dan dioptimumkan untuk kepantasan. 

Lihat Demo | Muat turun

Berkilau

BerkilauSparkling adalah tema WordPress percuma reka bentuk yang ringkas dan bersih untuk blog, perjalanan, kesihatan, perniagaan, dan laman web lain. Tema ini benar-benar responsif mudah alih dan dioptimumkan dengan baik SEO. Tema ini merangkumi slaid skrin penuh, integrasi media sosial, widget catatan popular, dll.

Ini mempunyai susun atur, warna, fon, tetapan slaid yang berbeza. Tema ini juga terjemahan dan siap pelbagai bahasa. Anda juga boleh menggabungkan WooCommerce, bbPress, dan plugin premium popular lain dengan tema ini.

Lihat Demo | Muat turun

Ikon Satu

Ikon SatuIkon adalah tema blog WordPress percuma berkualiti premium dengan tipografi yang indah. Tema ini responsif sepenuhnya dan membolehkan anda menyesuaikan mengikut kehendak anda. Anda boleh memuat naik logo dengan mudah, menukar warna latar belakang, teks footer, ikon media sosial.

Ikon dilengkapi dengan satu bar sisi dan satu menu tajuk dengan navigasi yang mudah.

Lihat Demo | Muat turun

Pencabar

Tema Pencabar

Challenger adalah tema WordPress percuma berkualiti premium untuk blog, perniagaan, laman web podcast. Tema ini responsif sepenuhnya dan dioptimumkan dengan baik untuk kepantasan supaya laman web anda dimuat lebih pantas pada semua peranti.

Reka bentuk temanya ringkas dan minimalis dan tipografi yang indah menjadikan laman web anda lebih mudah dibaca. Tema versi percuma dilengkapi dengan 4 kawasan widget yang berbeza, 50+ ikon media sosial, dan bahagian tajuk yang dapat disesuaikan sepenuhnya untuk mengembangkan senarai e-mel anda.

Lihat Demo & Muat turun

Ashe

Ashe

Ashe adalah tema blog WordPress pelbagai penulis percuma yang sesuai untuk blog peribadi, makanan, perjalanan, kecantikan, fesyen, perkahwinan, fotografi dan apa sahaja blog. Ia mempunyai susun atur yang minimum, elegan dan responsif mudah alih yang kelihatan luar biasa di semua peranti.

Anda boleh mengintegrasikan WooCommerce dengan tema Ashe. Tema ini dikodkan dengan baik dan berfungsi dengan baik dengan semua plugin dan pembina halaman yang popular seperti Divi, Elementor, Beaver builder dll. Tema ini merangkumi slaid skrin penuh, gambar header, widget slaid Instagram.

Lihat Demo & Muat turun

Donovan

Donovan

Donovan adalah tema blog percuma yang bersih dan moden untuk WordPress. Ia mempunyai 3 susun atur blog yang berbeza dan menu navigasi yang mudah. Anda boleh menambahkan ikon sosial ke kawasan widget teratas dan menyesuaikan kawasan footer. Tema mereka dioptimumkan untuk SEO dan dapat diterjemahkan ke dalam bahasa anda. 

Lihat Demo & Muat turun

Master Blog

Master Blog

Master Blog adalah tema blog WordPress percuma yang moden dan bersih. Tema ini responsif sepenuhnya dan dimuat lebih pantas pada semua peranti. Ia membolehkan anda menukar warna dan logo latar belakang. Tema ini sepenuhnya RTL dan terjemahan siap dan WPML serasi. Ia mengandungi satu bar sisi dan anda boleh mengubah gambar tajuk.

Lihat Demo & Muat turun

Blog Elite

Blog EliteBlog Elite adalah tema blog WordPress pelbagai guna percuma. Ia responsif dan memberikan pilihan yang kaya dengan ciri. Ini membolehkan anda menggunakan kombinasi gaya dan pilihan yang berbeza untuk membantu anda membuat laman web yang bersih dalam beberapa minit. Ia dilengkapi dengan bar sisi dan pelbagai pilihan tajuk. 

Lihat Demo & Muat turun

Pengoptimum

Pengoptimum

Optmizer adalah tema blog WordPress pelbagai guna dan dilengkapi dengan banyak ciri hebat. Ini membolehkan anda menyesuaikan setiap elemen tanpa mengubah kod apa pun. Tema ini dilengkapi dengan dua susun atur dan slaid gambar yang indah. Ini juga membolehkan anda memuat naik logo untuk laman web anda dengan mudah, penggunaan 600+ fon, menambahkan bidang CSS tersuai dan pilihan warna lain.

Tema ini 100% responsif, mesra SEO, dan dioptimumkan dengan kelajuan yang baik. Ia sudah siap terjemahan dan berfungsi dengan WooCommerce, bbPress, dan lain-lain. Sekiranya anda mahukan tema WordPress percuma untuk blog, perniagaan, portfolio, fotografi, dan laman web eCommerce anda, tema ini adalah pilihan yang bagus.

Lihat Demo & Muat turun

Kontrast

Kontrast

Kontrast adalah tema WordPress percuma yang elegan dan responsif untuk blog dan majalah. Tema ini merangkumi kawasan widget tanpa had, bar sisi kiri atau kanan, lajur widget 4 kaki, gambar susun atur sifar, catatan berkaitan dan banyak lagi. Anda juga boleh menambahkan ikon sosial di bahagian atas atau bawah.

Lihat Demo & Muat turun

Wellington

Wellington

Wellington adalah tema blog WordPress percuma yang ringkas dan moden. Ia dilengkapi dengan dua susun atur pos yang berbeza, tipografi yang indah, slaid catatan yang dipaparkan, dan bar sisi. Tema ini benar-benar responsif dan anda boleh mengubah tetapan tema dengan mudah di penyesuai.

Lihat Demo & Muat turun

Ribbon Lite

Ribbon Lite

Ribbon Lite adalah tema blog WordPress percuma yang ringkas dan responsif. Tema ini sepantas kilat, dioptimumkan SEO, dan disesuaikan sepenuhnya. Tema merangkumi satu bar sisi dan menu navigasi yang mudah. Anda boleh menambahkan ikon sosial dan menunjukkan catatan berkaitan yang akan membantu pembaca anda untuk mengikuti kandungan anda.

Lihat Demo & Muat turun

Blogging VT

Blogging VT

VT Blogging adalah tema WordPress percuma yang elegan dan minimum. Tema ini responsif sepenuhnya dan direka khas untuk laman web blog. Ia mudah alih dan menerapkan amalan terbaik SEO. 

Tema merangkumi satu bar sisi, ikon sosial, dan mengenai widget pengarang. Ia sudah siap terjemahan dan berfungsi dengan sempurna dalam pemasangan multisite.

Lihat Demo & Muat turun

Penulis Blogily

Penulis Blogily

Writers Blogily adalah tema WordPress percuma yang mesra SEO dan responsif untuk laman blog, surat khabar, dan fotografi. Tema ini sangat mudah disediakan dan mempunyai banyak ruang iklan untuk mengewangkan laman web anda. 

Tema ini berfungsi dengan baik dengan pembangun halaman yang popular seperti Elementor, Beaver Builder, Divi dll. Anda boleh membuat berita satu halaman atau satu halaman dengan mudah, laman web pendidikan dengan masa yang singkat.

Lihat Demo & Muat turun

Tulis

Tulis

Writee adalah tema blog WordPress percuma yang elegan dan moden yang sesuai untuk blog peribadi, makanan, perjalanan, fotografi. Tema ini responsif dan dirancang dengan baik.

Tema ini mempunyai reka bentuk piksel yang sempurna, bar sisi tunggal, pelbagai widget, gelangsar gambar lebar penuh / kotak. Ia sesuai dengan WooComerce dan terjemahan sedia.

Lihat Demo | Muat turun

Kale

Kale

Kale adalah tema WordPress percuma yang minimal, elegan dan moden untuk blog makanan dan juga boleh digunakan untuk tujuan lain. Tema ini mudah digunakan dan anda boleh disatukan dengan WooCommerce dengan mudah.

Kale dilengkapi dengan halaman depan yang kelihatan cantik, pos sorotan besar dengan pos unggulan, pilihan untuk menunjukkan sepanduk atau iklan di tajuk. Ia sepenuhnya RTL & berbilang bahasa disokong. Ia juga dilengkapi dengan banyak susun atur umpan blog, pilihan ukuran bar sisi dan anda dapat memaparkan ikon media sosial anda.

Lihat Demo | Muat turun

Poseidon

Poseidon

Poseidon adalah tema blog WordPress reka bentuk yang ringkas dan elegan. Tema ini dilengkapi dengan tayangan slaid gambar skrin penuh, pelbagai susun atur blog, satu bar sisi, dan ikon media sosial. Ia responsif sepenuhnya dan berfungsi hebat dengan WooCommerce.

Lihat Demo | Muat turun

Dalam artikel ini, kami telah berkongsi 20 tema blog WordPress percuma terbaik yang boleh anda gunakan untuk blog peribadi, perniagaan, portfolio, fotografi atau laman web lain.

Sekarang, anda perlu menguji setiap tema untuk memeriksa sama ada tema tersebut sesuai dengan laman web anda atau tidak. Namun, jika anda mahukan ciri tema penuh dan sokongan keutamaan dari syarikat tema, anda boleh meningkatkan tema anda ke versi premium.

Adakah anda mahu memaparkan tema anda dalam senarai ini? Jangan tinggalkan komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector