10 Genesis Framework Plugin Untuk Menyesuaikan Tema (Menggunakan Slider, Butang Sosial, Susun atur, Buletin, Banyak Lagi)

03.06.2020
WordPress '10 Genesis Framework Plugin Untuk Menyesuaikan Tema (Menggunakan Slider, Butang Sosial, Susun atur, Buletin, Banyak Lagi)
0 4 мин.

Plugin Genesis Framework


Mencari Plugin WordPress terbaik untuk digunakan dengan Kerangka Kejadian?

Berikut adalah 10 plugin Genesis yang diambil dari StudioPressDirektori WordPress dan sumber lain. Saya menggunakan banyak ini di laman WordPress bertenaga Genesis saya sendiri, yang lain telah saya muat turun, diuji, dan diperiksa dengan teliti. Semua pemalam adalah percuma (kecuali # 8) dan mempunyai sekurang-kurangnya rating 4.2 / 5 bintang. Beberapa perkara yang anda tidak perlukan plugin, seperti lajur dan sebilangan kod pendek  – ingatlah kerana terlalu banyak plugin yang boleh mempengaruhi anda kelajuan laman web.

Inilah senarai …

1. Genesis eNews Diperpanjang

Ini menggabungkan buletin dan bahagian HTML (di mana saya memilih untuk menambah gambar penulis / bio + artikel teratas). Anda dapat melihatnya di bar sisi kanan saya dan saya juga menggunakannya di hujung setiap catatan.

Saya harap saya tahu mengenai perkara ini bertahun-tahun yang lalu kerana saya tidak perlu mengumpulkan e-mel dan walaupun tidak banyak, saya mendapat beberapa 100 pelanggan dari bahagian buletin (menyenaraikan artikel teratas juga membantu mengurangkan kadar pentalan saya). Mudah digabungkan dengan MailChimp (yang saya gunakan), Constant Contact, Aweber, dan kebanyakan perkhidmatan e-mel. Inilah a tutorial oleh Carrie Dils.

Genesis eNews Diperpanjang

2. Suntingan Ringkas Kejadian

Memudahkan anda mengedit footer, area hak cipta, dan meta entri anda. FYI “entri meta” adalah ruang di atas dan di bawah kandungan catatan blog anda. Saya memasangnya di setiap laman web Genesis.

Suntingan Ringkas Kejadian

3. Gelangsar Responsif Kejadian

Tidak semua tema Genesis dilengkapi dengan slaid terbina dalam. Sekiranya tidak, anda sentiasa boleh memasang pemalam Genesis Responsive Slider yang membolehkan anda menambahkan slaid ke seluruh laman web anda. Beginilah rupanya – anda dapat melihat versi langsung di Tema Pro Eksekutif oleh StudioPress.

Gelangsar Responsif Kejadian

4. Genesis Simple Share

Menambah butang perkongsian sosial ke siaran, halaman, dan kandungan lain. Mempunyai butang Pinterest dan Stumble Upon, ditambah pilihan asas seperti menukar ukuran ikon, penampilan, tempat memaparkannya, dan lain-lain. Ini adalah pemalam ringan sehingga tidak terlalu banyak mempengaruhi masa memuatkan halaman anda, jika sama sekali.

Plugin Genesis Simple Share

5. Sidebars Kejadian Mudah

Ini bagus untuk mengendalikan (memperibadikan) widget apa yang dilihat pengunjung bergantung pada halaman, pos, kategori, atau tag yang mereka lihat. Oleh itu, jika orang membaca catatan dari kategori “WordPress Speed” saya, saya mungkin ingin menunjukkan kepada mereka artikel yang berkaitan dengan kelajuan laman web. Terdapat plugin lain yang melakukan perkara yang sama seperti Logik Widget yang saya lebih suka, tetapi ini khusus untuk Kejadian. Sama ada cara yang akan anda gunakan tanda bersyarat untuk mengawal di mana setiap widget muncul.

Plugin Genesis Simple Sidebars

6. Genesis Connect Untuk WooCommerce

Sekiranya anda ingin menambahkan fungsi WooCommerce ke tema Genesis bukan WooCommerce, plugin ini akan melakukannya. Ia menggantikan templat kedai terpasang WooCommerce dengan versi siap sedia Genesis, khususnya templat single-product.php, archive-product.php dan taxonomy.php yang diperlukan untuk memaparkan halaman produk tunggal, kedai utama, dan kategori produk dan produk. tag halaman arkib. Ini adalah salah satu plugin Genesis yang lebih popular.

Genesis Connect Untuk WooCommerce

7. Genesis Mobile & Menu Melekit

Sekiranya anda membeli tema Kejadian yang tidak responsif, anda mungkin mahu memperibadikannya agar mesra telefon bimbit. Saya telah melakukan banyak penyelidikan dan tidak ada plugin yang melakukannya dengan betul.

Walaupun anda boleh menggunakan Genesis Mobile & Plugin Menu Sticky untuk menambah menu mudah alih gaya hamburger (ditambah dengan ciri lain), lebih baik anda menaiki dan beli tema Kejadian responsif mudah alih. Itulah yang saya buat, dan itulah yang harus anda lakukan sekiranya tema anda tidak responsif.

Menu Genesis Mobile & Sticky

8. Genesis Design Palette Pro

Ingin menyesuaikan laman web Genesis anda tanpa kod? Pemalam ini membantu anda menyesuaikan tajuk, navigasi, latar belakang, kandungan / bar sisi / footer, dan tipografi anda tanpa kod. Mempunyai pilihan untuk warna, ukuran, berat, margin, pelapisan dan penjajaran. Harga adalah $ 49-199.

Palet Reka Bentuk Kejadian

9. Galeri Foto / Portfolio

Sayangnya tidak ada plugin untuk Genesis Framework yang menambah portfolio ke laman web anda, tetapi ada banyak pemalam portfolio percuma dan premium untuk ini. Nombor 5-15 dalam senarai itu adalah plugin premium dan bernilai membelanjakan $ 15 tambahan untuk menjadikannya cantik.

Portfolio WordPress

10. Ekstra Tata Letak Kejadian

Ekstra Tata Letak Kejadian memberi anda 9 susun atur dan bukannya nombor standard yang disertakan dengan tema anda. Gunakan ini di laman utama, halaman, catatan blog, halaman yang diarkibkan dan kandungan lain.

Ekstra Tata Letak Kejadian

artikel berkaitan

Saya harap anda dapati artikel saya bermanfaat! Sekiranya anda melakukannya sila berikan bahagian. Dan jika anda mempunyai pertanyaan mengenai plugin Genesis dalam senarai saya, tinggalkan saya di ruangan komen.

Sorakan,

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector