15 Plugin WordPress Paling Penting Untuk SEO, Pengoptimuman Kelajuan, Sandaran, Keselamatan dan Pengoptimuman Laman Web

03.06.2020
WordPress '15 Plugin WordPress Paling Penting Untuk SEO, Pengoptimuman Kelajuan, Sandaran, Keselamatan dan Pengoptimuman Laman Web
0 9 мин.

Pemalam WordPress


Taksub dengan Pemalam WordPress seperti saya?

Berikut adalah senarai pemalam untuk SEO, pengoptimuman kelajuan, reka bentuk, keselamatan, sandaran, dan pemalam lain untuk mengoptimumkan laman web anda. Saya menggunakan semua ini di laman WordPress saya sendiri dan semuanya mempunyai penilaian bintang 4+. Saya menulis banyak tutorial antaranya cara mengkonfigurasi tetapan Yoast, mengoptimumkan kandungan dengan Yoast, dan mengkonfigurasi W3 Total Cache untuk meningkatkan masa beban. Sebilangan besar tutorial mempunyai banyak komen kerana banyak orang menganggapnya berguna – Saya harap anda juga melakukannya.

Semua pemalam ini ringan kerana saya juga taksub Pengoptimuman kelajuan WordPress. Saya menggunakan hampir setiap pemalam dalam senarai ini dan laman web saya masih dimuatkan kurang dari 1 saat di Pingdom. Namun, jika anda tidak menggunakan pemalam pada masa-masa tertentu dan hanya memerlukannya sekali-sekala, ada baiknya menghapusnya, kemudian aktifkan semula apabila diperlukan. Inilah senarai pemalam WordPress penting saya:

 1. Yoast SEO
 2. Jumlah Cache W3
 3. Coretan Kaya Semua Dalam Satu Schema.org
 4. Bayangkan
 5. Keselamatan iThemes
 6. UpdraftPlus
 7. P3 (Profiler Prestasi Plugin)
 8. Penghalaan Halaman Pantas / Pos
 9. Anti spam
 10. Logik Widget
 11. TinyMCE Advanced
 12. Analitis Google
 13. Tekan Jadual
 14. Pemeriksa Pautan Rosak
 15. Kawalan degupan jantung

Walaupun terdapat 15 pemalam dalam catatan ini, 10 teratas disenaraikan di sini:

top-10-wordpress-plugins-infographic

1. Yoast SEO

Saya tahu kebanyakan anda sudah mempunyai Yoast, tetapi anda mungkin belum mengkonfigurasi tetapan yang tepat, meneliti kata kunci fokus terbaik, atau kandungan yang dioptimumkan sepenuhnya. Gunakan panduan saya di bawah ini untuk mempertajam kemahiran anda dan mula meletakkan halaman / jawatan yang lebih tinggi di enjin carian.

Konfigurasikan Tetapan Yoast – isi maklumat perniagaan anda, konfigurasikan Google Search Console dan Alat Webmaster lain, atur struktur tajuk SEO anda dengan ideal, cegah kandungan pendua dalam peta laman anda, perbaiki halaman yang rosak (ralat merangkak), dan ubah semua tetapan Yoast anda agar optimum untuk SEO. Tutorial tetapan Yoast saya telah digunakan oleh 50,000+ orang.

Tetapan Umum Yoast

Meneliti kata kunci fokus – gunakan Autolengkap Google dan Penjelajah Kata Kunci Moz (dua alat penyelidikan kata kunci terbaik pada pendapat saya) untuk membina senarai kata kunci ekor panjang dan memastikan anda tidak ketinggalan SETIAP frasa. Google setiap kata kunci menggunakan Sambungan Google Chrome MozBar untuk mengetahui persaingan setiap kata kunci. Gunakan data tersebut untuk menyaring frasa yang kompetitif, meninggalkan anda dengan kata kunci peluang tinggi yang seharusnya dapat anda dapatkan di halaman 1.

Kata kunci Autolengkap Google

moz-kata kunci-penjelajah-penyelidikan

Pengoptimuman Kandungan / Lampu Hijau – orang yang taksub mendapatkan lampu hijau di Yoast tidak sepenuhnya memahami gambaran besar pengoptimuman kandungan. Yoast hanya mengesan padanan kata kunci yang tepat sehingga lampu hijau tidak selalu mungkin, ditambah terdapat banyak cara untuk mengoptimumkan kandungan di luar Yoast (video, potongan kaya, menambahkan senarai isi, dan banyak lagi). Gunakan tutorial itu untuk mendapatkan idea untuk mengoptimumkan kandungan ANDA dan bukannya terobsesi dengan lampu hijau Yoast.

SEO Analisis Kandungan Yoast

Sambungan Yoast

2. Jumlah Cache W3

Tutorial yang paling popular di laman web saya ialah saya disyorkan tetapan W3 Total Cache yang telah membantu beberapa orang mengurangkan masa muat halaman mereka menjadi kurang dari 1 saat (baca komen). Ia termasuk fail zip yang telah dikonfigurasi sebelumnya yang boleh anda muat naik terus ke plugin W3 Total Cache anda sendiri.

Ini adalah salah satu plugin cache terbaik di luar sana dan akan meningkatkan skor kelajuan anda dalam alat seperti GTmetrix dan Google PageSpeed ​​Insights. Namun seperti Yoast, banyak orang tidak mengkonfigurasi tetapan dengan betul. Gunakan tutorial saya untuk mengkonfigurasi perbezaan “prestasi” tab di sebelah kiri papan pemuka anda W3 Total Cache terpasang. Plugin ini berintegrasi dengan Cloudflare (percuma) dan MaxCDN ($ 6.75 / bulan dengan saya Diskaun 25% untuk kupon MaxCDN) Yang boleh anda gunakan Cloudflare dan MaxCDN bahagian dalam tutorial saya untuk meningkatkan lagi masa muat anda. Setelah selesai mengkonfigurasi W3 Total Cache (dan semoga membaca keseluruhan saya) Panduan pengoptimuman kelajuan WordPress), semoga skor GTmetrix anda kelihatan seperti ini…

Laporan Kelajuan WordPress GTmetrix

3. Coretan Kaya Semua Dalam Satu Schema.org

Menambah coretan kaya ke laman WordPress anda yang membantu anda menonjol di enjin carian dengan menambahkan “maklumat tambahan” pada coretan dalam bentuk bintang ulasan, maklumat resipi, peristiwa, dan data lain yang disokong. Anda boleh melakukan ini dengan menggunakan Semua Dalam Satu Skema.org Plugin Kaya (percuma tetapi sangat minimum dan mempunyai banyak batasan) atau Pemalam Coretan Kaya WP (premium dan mempunyai lebih banyak ciri). Ini bertambah baik kadar klik-tayang dan lalu lintas jadi jika anda belum melakukannya, baca panduan saya mengenai pemalam yang menunjukkan cara menambahkannya.

kaya-coretan-markup

4. Bayangkan

Memampatkan gambar tanpa perlu memuatkan lebih cepat (secara pukal). Imagify adalah percuma sehingga anda mencapai kuota bulanan 25MB sebulan atau $ 4,99 / bulan untuk 1GB (yang biasanya anda boleh gunakan sekali untuk semua gambar yang ada pada bulan pertama, batalkan, kemudian gunakan akaun percuma). Plugin ini JAUH lebih baik daripada plugin percuma yang lain kerana ini sering dapat memecah gambar, sebenarnya tidak memampatkannya, atau mereka mempunyai bug. Dengan Imagify anda sahaja daftar, pasang plugin, masukkan API anda dalam tetapan, pergi ke bahagian “media” anda untuk mengoptimalkan semua gambar anda secara pukal.

imaginasi-wordpress-image-optimization

5. Keselamatan iThemes

Anda mungkin pernah mendengar iThemes, WordFence, dan Sucuri adalah 3 plugin keselamatan teratas untuk WordPress. Saya suka Keselamatan iThemes kerana anda boleh menjalankan pemeriksaan keselamatan 1 klik dan melihat senarai kelemahan mudah. Klik butang “perbaiki” dan semestinya mudah.

ithemes-security-plugin

6. UpdraftPlus

UpdraftPlus membolehkan anda mengambil sandaran secara manual atau automatik. Ia mempunyai tinjauan 5 bintang dan sangat mudah digunakan dan mengkonfigurasi tetapannya. Jangan menjadi orang yang kehilangan laman web mereka kerana anda tidak mengambil sandaran. UpdraftPlus dapat menyelamatkan anda dari kehilangan ratusan jam kerja.

Sandaran UpdraftPlus

7. P3 (Profiler Prestasi Plugin)

Diagnosis pemuatan WordPress yang lambat memuatkan kelajuan laman web anda sehingga anda dapat menghapusnya atau mencari pemalam alternatif yang ringan. Terlalu banyak plugin (atau hanya 1 plugin besar) boleh membunuh kelajuan laman web anda. Saya juga suka menjalankan P3 Plugin setiap kali saya memasang plugin baru untuk melihat bagaimana ia mempengaruhi masa muat saya. Sekiranya anda belum menjalankan P3 sebelumnya dan mempunyai banyak pemalam lambat, anda perlu meneliti pemalam alternatif yang ringan tetapi memberikan fungsi yang sama seperti pemalam lama.

Profil Prestasi P3

8. Penghalaan Halaman Pantas / Pos

Sekiranya anda menerbitkan halaman / pos dan mengubah URL (permalink), anda perlu menyiapkan a Pengalihan 301 untuk mengarahkan URL lama ke URL baru. Jika tidak, ia akan menjadi halaman 404 dan anda akan kehilangan pautan yang digunakan untuk menunjukkan halaman tersebut. Anda boleh melakukannya dengan menggunakan Quick Page / Post Redirect (kaedah percuma yang akan saya tunjukkan kepada anda) atau versi premium Yoast iaitu $ 69 / tahun.

Untuk mengetahui kesalahan perayapan ini di laman web anda, pertama-tama anda perlu menyiapkan Google Search Console di bahagian “Alat Webmaster” di Yoast menggunakan pilihan pengesahan HTML. Kemudian pergi ke “Search Console” Yoast dan sahkan Yoast dengan Search Console. Anda harus melihat semua ralat perayapan anda. Sekiranya anda hanya menyediakan Search Console, data akan memakan masa beberapa hari.

Yoast-Google-Search-Console

Untuk menyediakan pengalihan 301 menggunakan Pengalihan Halaman Pantas / Pasang, pasang pemalam kemudian pergi ke Pengalihan Pantas -> Pengalihan Pantas di papan pemuka WordPress anda. Masukkan URL rosak lama yang ditunjukkan di Yoast, kemudian URL baru dari (halaman paling relevan di laman web anda) yang anda mahu ia dialihkan ke…

301 Contoh Pengalihan

9. Anti spam

Saya telah menguji banyak plugin anti-spam dan ini adalah yang paling mudah untuk disiapkan kerana anda baru memasangnya. Lebih penting lagi, ia berfungsi. Pasang dan lihat komen spam anda hilang.

pemalam anti-spam

10. Logik Widget

Membolehkan anda mengawal widget mana yang muncul di halaman, catatan, kategori, dan halaman yang diarkibkan. Ini membantu anda tunjukkan kandungan yang paling relevan dalam widget anda bergantung pada jenis kandungan yang dilihat pembaca anda. Setelah dipasang, anda akan melihat bahagian “logik widget” di bahagian bawah setiap widget di mana anda akan memasukkan a tanda bersyarat untuk mengawal di mana ia muncul.

widget-logik

11. TinyMCE Advanced

Mahukan lebih banyak pilihan penyuntingan dalam penyunting visual anda? Plugin WordPress yang bagus ini menambahkan ciri tambahan pada editor anda supaya anda dapat menyesuaikan kandungan anda dan menjadikannya lebih bagus.

tinymce-maju

12. Analitis Google

Walaupun lebih baik memasukkan kod penjejakan Analitis Google anda secara manual ke dalam footer anda, anda boleh menggunakan plugin ini untuk mengesahkan Google Analytics di laman WordPress anda. Cukup salin kod UA anda dari Google Analytics dan tampalkannya ke pemalam di bawah Tetapan -> Analitis Google. Tunggu beberapa hari untuk pengaktifan, kemudian pergi ke akaun Analitis Google anda untuk mendapatkan data.

Anda boleh memuat turunnya secara percuma papan pemuka Analitis Google tersuai untuk membahagikan lalu lintas dari SEO, media sosial, mudah alih, lalu lintas rujukan, dan data berguna lain mengenai pelawat anda. Walaupun terdapat banyak data di Google Analytics, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah lihat halaman anda yang berprestasi rendah (halaman dengan waktu rata-rata rendah di halaman + kadar pentalan tinggi) dan tingkatkan kandungannya.

Sekilas - papan pemuka Analitis Google

13. Tekan Jadual

Gunakan plugin ulasan 5 bintang ini untuk membuat jadual di laman WordPress anda. CSS dan gaya boleh disesuaikan sepenuhnya agar sesuai dengan warna / jenama jenama WordPress anda. Jadual khusus ini menunjukkan kepada anda mengapa anda tidak boleh membuang kata berhenti di Yoast kerana ia boleh menjadikan permalink anda kelihatan pelik. Plugin menambah pilihan “TablePress” ke tab papan pemuka utama anda di sebelah kiri, anda akan membuat jadual, maka anda akan menggunakan kod pendek untuk menambahkan jadual di mana sahaja.

plugin-wordpress-plugin

14. Pemeriksa Pautan Rosak

Plugin ini HANYA digunakan setiap beberapa bulan untuk menjalankan imbasan pautan anda yang rosak. Jika tidak, ia akan menggunakan banyak sumber pelayan dan boleh menyebabkan laman web anda berjalan perlahan (sebab itulah plugin ini dilarang daripada tuan rumah seperti Godaddy). Walau bagaimanapun, jika anda dapat menjalankan pemalam ini sekali-sekala, perbaiki pautan yang terputus dengan segera, kemudian hapuskannya, semestinya tidak ada masalah. Ini adalah pemalam terbaik untuk ini dan menjadikannya sangat mudah untuk memperbaiki pautan yang rosak terus di antara muka.

Sebaik sahaja anda memasang pemalam, ia akan segera mencari pautan yang rosak. Biarkan berjalan dan isi selama beberapa minit, kemudian menuju ke Alat -> Pautan Pecah untuk mencari senarai pautan yang rosak di laman web anda. Periksa setiap satu dan anda boleh memilih untuk memperbaiki pautan tersebut, memutuskan tautannya, atau menolaknya. Seperti yang saya kata anda boleh memperbaiki semua pautan yang rosak di papan pemuka ini tanpa perlu melalui setiap halaman / siaran.

pemecah-pautan-pemeriksa-pemalam

15. Kawalan degupan jantung

Membiarkan papan pemuka WordPress untuk jangka masa yang panjang dapat melambatkan laman web anda dan menyedut sumber pelayan dari hos anda (berpotensi menyebabkan berlakunya lebihan CPU). Kawalan degupan jantung membolehkan anda melakukannya menguruskan kekerapan API denyut jantung WordPress yang menghalang ini. Anda boleh menukar frekuensi menjadi 15-60 saat, atau mematikannya sepenuhnya. Setelah dipasang pergi ke Tetapan -> Kawalan degupan jantung dan menukar frekuensi denyutan jantung yang berlebihan menjadi 60 saat.

Kawalan Denyutan Jantung WordPress

Lihat juga:

Plugin Genesis Framework – jika anda menggunakan Kerangka Kejadian oleh StudioPress dan sedang mencari Plugin Genesis untuk menyesuaikan laman web anda (di luar yang bukan Kejadian yang baru saya senaraikan) Saya membuat senarai yang berasingan. Ia merangkumi beberapa Pemalam StudioPress tetapi juga beberapa yang lain.

Ini semua adalah plugin WordPress yang penting dan saya telah mengubah senarai ini beberapa kali sehingga terus berfungsi sebagai sumber yang kukuh. Sekiranya anda menganggapnya berguna, sila kongsikannya. Saya menghargainya 🙂

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector