15 shtojcat më të rëndësishme të WordPress për SEO, Optimizimi i Shpejtësisë, Krijimi i kopjeve rezervë, Siguria dhe Optimizimi i Uebfaqeve

03.06.2020
WordPress '15 shtojcat më të rëndësishme të WordPress për SEO, Optimizimi i Shpejtësisë, Krijimi i kopjeve rezervë, Siguria dhe Optimizimi i Uebfaqeve
0 16 мин.

Shtojcat e WordPress


I fiksuar me Shtojcat e WordPress si une?

Këtu keni një listë të shtojcave për SEO, optimizimi i shpejtësisë, dizajn, siguri, rezervë dhe shtesa të tjera për të optimizuar faqen tuaj. Unë i përdor të gjitha këto në faqen time WordPress dhe të gjithë kanë një vlerësim me 4 yje. Kam shkruar mësime në shumë prej tyre duke përfshirë si të konfiguroni cilësimet e Yoast, duke optimizuar përmbajtjen me Yoast, dhe konfigurimin e Cache Total Cache për të përmirësuar kohën e ngarkesës. Shumica e mësimeve kanë mijëra komente pasi shumë njerëz i kanë parë të dobishëm – shpresoj që edhe ju të bëni.

Të gjitha këto shtojca janë të lehta ashtu siç jam edhe i fiksuar Optimizimi i shpejtësisë së WordPress. Unë përdor pothuajse çdo shtojcë në këtë listë dhe faqja ime ende ngarkon nën 1 sekondë në Pingdom. Prapëseprapë, nëse nuk përdorni plugins në momente të caktuara dhe i duhen vetëm një herë në një kohë, është ide e mirë ta fshini atë, atëherë riaktivizoni vetëm kur të jetë e nevojshme. Këtu është lista ime e shtojcave të rëndësishme të WordPress:

 1. SEO e shpejtë
 2. W3 Total Cache
 3. Të gjitha në një Schema.org Copa të pasura
 4. Imagify
 5. Siguria iThemes
 6. UpdraftPlus
 7. P3 (Profil i Performancës së Plugin)
 8. Faqja e Shpejtë / Rregullimi i Postës
 9. Anti-spam
 10. Logjika e widget
 11. TinyMCE i Avancuar
 12. Google Analytics
 13. TablePress
 14. Kontrollues i lidhjeve të thyera
 15. Kontrolli i rrahjeve të zemrës

Ndërsa ka 15 shtojca në këtë postim, 10 kryesorët janë renditur këtu:

top-10-wordpress-plugins-infographic

1. SEO e shpejtë

Unë e di se shumica prej jush tashmë e keni Yoast, por me siguri nuk keni konfiguruar cilësimet e duhura, keni hulumtuar fjalët kyçe më të mirë të fokusit, ose përmbajtjen e optimizuar për potencialin e tij të plotë. Përdorni udhëzuesit e mi më poshtë për të mprehur aftësitë tuaja dhe të filloni të renditni faqet / postimet më të larta në motorët e kërkimit.

Konfiguroni Cilësimet e Yoast – plotësoni informacionin e biznesit tuaj, konfiguroni Google Console Console dhe Tools të tjera të Webmasterit, vendosni strukturën ideale të titujve tuaj të SEO, parandaloni përmbajtjen e kopjuar në sitin tuaj, rregulloni faqet e prishura (gabimet në zvarritje) dhe shkulni të gjitha cilësimet tuaja Yoast të jenë optimale për SEO. Udhëzimi im për cilësimet Yoast është përdorur nga 50,000+ njerëz.

Cilësimet e përgjithshme të Yoast

Hulumtimi i fjalëve kyçe të fokusit – përdorimi Autocomplete Google dhe Explore Keyword Moz (dy mjetet më të mira të hulumtimit të fjalëve për mendimin tim) për të ndërtuar një listë të fjalëve kyçe me bisht të gjatë dhe sigurohuni që të mos ju mungojë ndonjë frazë. Google çdo fjalë kyçe duke përdorur MozBar Extension Google Chrome për të mësuar konkurrencën e secilës fjalë kyçe. Përdorni ato të dhëna për të filtruar frazat konkurruese, duke ju lënë fjalë kyçe me mundësi të mëdha, për të cilat duhet të jeni në gjendje të merrni në faqen 1 për.

Fjalë kyçe Automatike Google

Moz-fjalen-explorer-kërkimore

Përmbajtja / Optimizimi i Dritës së Gjelbër – njerëzit e fiksuar pas marrjes së dritave jeshile në Yoast nuk e kuptojnë plotësisht figurën e madhe të optimizimit të përmbajtjes. Yoast zbulon vetëm përputhjet e sakta të fjalëve, në mënyrë që dritat jeshile të mos jenë gjithmonë të mundshme, plus ekzistojnë TONA mënyrash për të optimizuar përmbajtjen jashtë Yoast (video, copra të pasura, duke shtuar një tabelë përmbajtjesh, dhe më shumë). Përdorni atë udhëzues për të marrë ide për të optimizuar përmbajtjen TUAJ në vend që të vëzhgoni dritat e gjelbërta Yoast.

Analiza e përmbajtjes SEO në SEO

Zgjatjet e yoast

2. W3 Total Cache

Mësimi më i popullarizuar në faqen time është imi Parametrat e rekomanduara të W3 Total Cache gjë që ka ndihmuar shumë njerëz të zvogëlojnë kohën e ngarkimit të faqes në nën 1 sekondë (lexoni komentet). Ai përfshin një skedar zip të konfiguruar paraprakisht që mund të ngarkoni drejtpërdrejt në shtojcën tuaj W3 Total Cache.

Ky është një nga shtojcat më të mira të cache atje dhe do të përmirësojë rezultatet tuaja të shpejtësisë në mjete si GTmetrix dhe Google PageSpeed ​​Insights. Sidoqoftë ashtu si Yoast, shumë njerëz nuk i konfigurojnë si duhet cilësimet. Përdorni udhëzimin tim për të konfiguruar ndryshimet “performanca” ndryshimet në të majtë të panelit tuaj W3 Total Cache është instaluar. Kjo shtojcë integrohet me Cloudflare (falas) dhe MaxCDN (6.75 $ / muaj me tim) 25% zbritje nga kuponi MaxCDN) Të cilën mund ta përdorni CloudFlare dhe MaxCDN seksion në tutorin tim për të përmirësuar më tej kohën tuaj të ngarkesës. Kur të keni përfunduar konfigurimin e Cache Total W3 (dhe shpresoj të lexoni të gjithë) Udhëzues për optimizimin e shpejtësisë së WordPress), shpresojmë që rezultatet tuaja të GTmetrix të duken diçka si kjo…

Raporti i Shpejtësisë së WordPress GTmetrix

3. Të gjitha në një Schema.org Copa të pasura

Shton copa të pasura në faqen tuaj të WordPress e cila ju ndihmon të qëndroni në motorët e kërkimit duke shtuar “informacion shtesë” në copa në formën e yjeve të rishikimit, informacione për recetë, ngjarje dhe të dhëna të tjera të mbështetura. Ju mund ta bëni këtë duke përdorur Të gjitha në një Schema.org Plugin të pasur me copëza (falas por shumë minimale dhe ka shumë kufizime) ose Plugin WP Rich Snippets (primi dhe ka mënyra më shumë veçori). Kjo përmirësohet normat e klikimit dhe trafiku, kështu që nëse nuk e keni bërë ende këtë gjë, lexoni udhëzuesit e mi në ato shtojcave që ju tregojnë se si t’i shtoni ato.

pasur-copra-markup

4. Imagify

Kompresoni pa humbje imazhet për t’u ngarkuar më shpejt (me shumicë). Imagjinoni është falas derisa të godisni një kuotë mujore prej 25MB në muaj ose të jetë 4,99 dollarë në muaj për 1 GB (të cilat zakonisht mund të përdorni një herë për të gjitha imazhet ekzistuese gjatë muajit të parë, anuloni, atëherë thjesht përdorni llogarinë falas). Kjo shtojcë është shumë më e mirë se shtojcat e tjera plotësisht falas pasi këto shpesh mund të thyejnë imazhe, jo në të vërtetë i ngjeshin ato, ose mund të kenë gabime. Me Imagjinoni ju thjesht regjistrohu, instaloni shtojcën, vendosni API-në tuaj në cilësimet, shkoni te seksioni “media” juaj për të optimizuar pjesën më të madhe të të gjitha imazheve tuaja.

imagify-wordpress-image-optimization

5. Siguria iThemes

Ju ndoshta keni dëgjuar iThemes, WordFence dhe Sucuri janë 3 nga shtojcat më të larta të sigurisë për WordPress. Më pëlqen iThemes Security sepse ju mund të ekzekutoni kontrollin e sigurisë me 1 klikim dhe të zbrisni një listë të thjeshtë të dobësive. Klikoni në butonin “rregulloni atë” dhe secila duhet të jetë mjaft e lehtë.

ithemes-sigurisë-plugin

6. UpdraftPlus

UpdraftPlus ju lejon të merrni kopje rezervë manualisht ose automatikisht. Ka një përmbledhje me 5 yje dhe është shumë e lehtë për t’u përdorur dhe konfiguruar cilësimet. Mos të jetë personi që humbet faqen e tyre të internetit sepse nuk ke marrë një kopje rezervë. UpdraftPlus mund t’ju shpëtojë nga humbja e qindra orëve të punës.

Rikthim rezervë UpdraftPlus

7. P3 (Profil i Performancës së Plugin)

Diagnostifikoni shtojcat e ngadalta të WordPress që dëmtojnë shpejtësinë e faqes tuaj, në mënyrë që t’i fshini ato ose të gjeni plugins alternative, me peshë të lehtë. Shumë shumë shtojca (ose vetëm 1 plugin i madh) mund të vrasin shpejtësinë e faqes tuaj. Më pëlqen gjithashtu të drejtoj plugin P3 sa herë që instaloj një plugin të ri për të parë se si ndikon në kohën time të ngarkesës. Nëse nuk e keni ekzekutuar më parë P3 dhe keni shumë shtojca të ngadalta, do t’ju duhet të hulumtoni shtojcat alternative që janë me peshë të lehtë por sigurojnë të njëjtin funksionalitet si shtojca e vjetër.

P3 Profil i Performancës

8. Faqja e Shpejtë / Rregullimi i Postës

Nëse publikoni një faqe / postim dhe ndryshoni URL-në e saj (permalidhje), duhet të vendosni një 301 ridrejtuar për të drejtuar URL-në e vjetër në URL-në e re. Përndryshe ajo do të bëhet një faqe 404 dhe do të humbni çdo lidhje që dikur i drejtohej asaj faqe. Ju ose mund ta bëni këtë duke përdorur Quick Page / Post Redirect (metodën falas të cilën do t’ju tregoj) ose version premium i Yoast e cila është 69 $ / vit.

Për të gjetur këto gabime zvarritëse në faqen tuaj të internetit, së pari do të duhet të konfiguroni Google Search Console në seksionin “Mjetet e Webmasterit” në Yoast duke përdorur opsionin e verifikimit HTML. Pastaj shkoni te “Search Console” e Yoast dhe vërtetoni Yoast me Search Console. Duhet të shihni të gjitha gabimet tuaja të zvarritjes. Nëse sapo keni konfiguruar tastierën e kërkimit do të duhen disa ditë që të dhënat të popullohen.

Yoast-Google-search-Console

Për të konfiguruar një ridrejtim 301 duke përdorur Quick Page / Post ridrejtues, instaloni shtojcën, pastaj shkoni te Redirects të Shpejta -> Rivarrosjet e Shpejta në pultin e WordPress-it tuaj. Vendosni URL-në e vjetër të thyer të treguar në Yoast, atëherë URL-ja e re e (faqes më të rëndësishme në faqen tuaj) që doni ta ridrejtoni në…

301 Shembull ridrejtimi

9. Anti-spam

Unë kam testuar shumë shtojca anti-spam dhe kjo është më e lehtë për tu konfiguruar pasi thjesht i instaloni. Më e rëndësishmja, funksionon. Instaloni atë dhe shikoni komentet tuaja të spam-ut të ikin.

anti-spam-plugin

10. Logjika e widget

Ju lejon të kontrolloni cilat pajisje shtesë shfaqen në faqe, postime, kategori dhe faqe të arkivuara. Kjo ju ndihmon tregoni përmbajtjen më të rëndësishme në widget tuaj në varësi të llojit të përmbajtjes që lexuesi juaj po shikon. Pasi të keni instaluar, do të shihni një pjesë të “logjikës së widget” në fund të secilës widget ku do të futni një etiketë e kushtëzuar për të kontrolluar ku shfaqet.

widget-logjikë

11. TinyMCE i Avancuar

Dëshironi më shumë mundësi redaktimi në redaktorin tuaj vizual? Kjo shtojcë e mrekullueshme WordPress shton karakteristika shtesë në redaktorin tuaj në mënyrë që të mund të personalizoni më tej përmbajtjen tuaj dhe ta bëni atë të duket bukur.

TinyMCE-avancuar

12. Google Analytics

Ndërsa është gjithmonë më e mira për të futur kodin tuaj të ndjekjes së Google Analytics manualisht në footer tuaj, ju mund të përdorni këtë shtojcë për të verifikuar Google Analytics në faqen tuaj WordPress. Thjesht kopjoni kodin tuaj UA nga Google Analytics dhe ngjisni atë në shtojcën nën Parametrat -> Google Analytics. Prisni disa ditë për aktivizim, pastaj drejtohuni tek llogaria juaj Google Analytics për të marrë të dhëna.

Ju mund t’i shkarkoni falas porositësit e personalizuar të Google Analytics për të segmentuar trafikun nga SEO, media sociale, celular, trafiku i referimit dhe të dhëna të tjera të dobishme për vizitorët tuaj. Ndërsa ka mijëra të dhëna në Google Analytics gjëja e parë që duhet të bëni është shikoni në faqet tuaja me performancë të ulët (faqe me mesatare të ulët. koha në faqe + normat e larta të fryrjes) dhe përmirësoni përmbajtjen për ato.

Në shikim - pulti i Google Analytics

13. TablePress

Përdorni këtë shtojcë shqyrtimi me 5 yje për të krijuar tabela në faqen tuaj të WordPress. CSS dhe stilimi mund të personalizohen plotësisht për të përputhur ngjyrat / markën e faqes tuaj WordPress. Kjo tabelë specifike ju tregon pse nuk duhet të heqësh fjalët ndaluese në Yoast sepse mund të bëjë që permalink-et tuaja të duken të çuditshme. Shtojca shton një opsion “TablePress” në skedën kryesore të panelit tuaj në të majtë, ju do të krijonit tabelën, atëherë do të përdorni një kod të shkurtër për të shtuar tabelën kudo.

tablepress-wordpress-shtojcë

14. Kontrollues i lidhjeve të thyera

Kjo shtojcë duhet të përdoret VETM çdo dy muaj për të ekzaminuar lidhjet tuaja të prishura. Përndryshe ai do të përdorë një ton të burimeve të serverit dhe mund të bëjë që faqja juaj e internetit të funksionojë ngadalë (kjo është arsyeja pse është kjo shtojcë i ndaluar nga hoste si Godaddy). Sidoqoftë, nëse mund ta ekzekutoni këtë shtojcë një herë kaq shpesh, rregulloni lidhjet tuaja të thyera menjëherë, pastaj fshini atë, nuk do të ketë asnjë problem. Plugshtë shtojca më e mirë për këtë dhe e bën shumë të lehtë rregullimin e lidhjeve të prishura drejtpërdrejt në ndërfaqen e saj.

Pasi të keni instaluar plugin, ajo menjëherë do të skanojë për lidhje të prishura. Lëreni të drejtojë dhe popullohet për disa minuta, pastaj drejtohuni tek Tools -> Lidhje të thyera për të gjetur një listë të lidhjeve të prishura në faqen tuaj. Kaloni secilën prej tyre dhe mund të zgjidhni të rregulloni lidhjen, ta zhbllokoni atë ose ta hidhni poshtë. Sic thashe ju mund të rregulloni të gjitha lidhjet e prishura në këtë pult, pa pasur nevojë të kaloni nëpër çdo faqe / postim.

thyer-link-checker-plugin

15. Kontrolli i rrahjeve të zemrës

Lënia e pultit të WordPress-it për periudha të gjata kohe mund të ngadalësojë faqen tuaj të internetit dhe të thithë burimet e serverit nga hosti juaj (duke shkaktuar kështu mbipesha CPU). Kontrolli i rrahjeve të zemrës ju lejon menaxhoni frekuencën e API të rrahjeve të zemrës në WordPress e cila e parandalon këtë. Ju mund ta ndryshoni frekuencën në 15-60 sekonda, ose ta çaktivizoni plotësisht. Pasi të instalohet shkoni te Cilësimet -> Kontrolli i rrahjeve të zemrës dhe ndryshoni frekuencën e rrahjeve të zemrës në 60 sekonda.

Kontrolli i rrahjeve të zemrës në WordPress

Shiko gjithashtu:

Pllakat Kornizë të Zanafillës – nëse jeni duke përdorur Korniza e Zanafillës nga StudioPress dhe po kërkojnë Shtojca Genesis për personalizimin e faqes tuaj (jashtë atyre jo-Genesis që sapo i listova) krijova një listë të veçantë. Ai përfshin disa Shtojcat e StudioPress por edhe disa të tjera.

Këto janë të gjitha shtojcat e rëndësishme të WordPress dhe unë e kam modifikuar këtë listë disa herë, kështu që ajo vazhdon të shërbejë si një burim i fortë. Nëse e shihni të dobishme, ju lutemi ndani. E vleresoj 🙂

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector