15-те най-важни WordPress приставки за SEO, оптимизация на скоростта, архивиране, сигурност и оптимизация на уебсайтове

03.06.2020
WordPress '15-те най-важни WordPress приставки за SEO, оптимизация на скоростта, архивиране, сигурност и оптимизация на уебсайтове
0 10 мин.

WordPress приставки


Обсебен от WordPress плъгини като мен?

Ето списък с плъгини за SEO, оптимизация на скоростта, дизайн, сигурност, архивиране и други приставки за оптимизиране на вашия сайт. Използвам всичко това в моя собствен WordPress сайт и всички те имат оценка 4+ звезди. Написах уроци за много от тях, включително как да конфигурирате настройките на Yoast, оптимизиране на съдържанието с Yoast, и конфигуриране на W3 Total Cache за подобряване на времената на натоварване Повечето уроци имат тонове коментари, тъй като много хора са ги намерили за полезни – надявам се и вие.

Всички тези приставки са леки както и аз съм обсебен WordPress оптимизация на скоростта. Използвам почти всеки плъгин в този списък и моят сайт все още се зарежда под 1 секунда в Pingdom. И все пак, ако не използвате плъгини в определени моменти и се нуждаете от тях само веднъж, е добре да го изтриете, а след това да го активирате отново само когато е необходимо. Ето моя списък с важни приставки за WordPress:

 1. Йоаст SEO
 2. W3 Общ кеш
 3. Всичко в едно Schema.org Rich Snippets
 4. Imagify
 5. iThemes Security
 6. UpdraftPlus
 7. P3 (Plugin Performance Profiler)
 8. Бързо пренасочване на страница / публикация
 9. Анти спам
 10. Widget Logic
 11. TinyMCE Advanced
 12. Google Analytics
 13. TablePress
 14. Проверка на прекъсната връзка
 15. Контрол на сърдечната дейност

Въпреки че има 15 приставки в тази публикация, топ 10 са изброени тук:

Топ-10-WordPress-плъгини-инфографика

1. Йоаст SEO

Знам, че повечето от вас вече имат Yoast, но вероятно не сте конфигурирали правилните настройки, не сте проучили най-добрите ключови думи за фокус или сте оптимизирали съдържанието до пълния си потенциал. Използвайте моите ръководства по-долу, за да изострите уменията си и да започнете да класирате страници / публикации по-високо в търсачките.

Конфигурирайте настройките на Yoast – попълнете вашата бизнес информация, конфигурирайте Google Search Console и други инструменти за уеб администратори, задайте идеално структурата на вашите SEO заглавия, предотвратете дублираното съдържание във вашата карта на сайта, поправете счупени страници (грешки при обхождане) и настройте всичките си настройки на Yoast, за да бъде оптимален за SEO. Моят урок за настройки за Yoast е бил използван от 50 000+ души.

Общи настройки на Yoast

Изследване на ключови думи с фокус – употреба Google Autocomplete и Moz Explorer Explorer (двата най-добри инструмента за изследване на ключови думи според мен), за да съставите списък с ключови думи с дълга опашка и да се уверите, че не пропускате НЯКОЙ фрази. Google всяка ключова дума, използвайки Разширение за Google Chrome на MozBar за да научите конкуренцията на всяка ключова дума. Използвайте тези данни, за да филтрирате конкурентни фрази, оставяйки ви ключови думи с голяма възможност, които трябва да можете да получите на страница 1.

Ключови думи за автоматично довършване на Google

Моз-ключова дума изследовател-изследователска

Оптимизация на съдържание / зелена светлина – хората, обсебени от получаването на зелени светлини в Yoast, не разбират напълно голямата картина на оптимизиране на съдържанието. Yoast открива само съвпадения на ключови думи, така че зелените светлини не винаги са възможни, плюс има ТОНИ начини за оптимизиране на съдържанието извън Yoast (видеоклипове, богати фрагменти, добавяне на съдържание и други). Използвайте този урок, за да получите идеи за оптимизиране на съдържанието си, вместо да се обсебвате от зелените светлини на Yoast.

Анализ на съдържанието на Yoast SEO

Йоаст разширения

2. W3 Общ кеш

Най-популярният урок на сайта ми е моят препоръчителни настройки на W3 Total Cache което помогна на множество хора да намалят времето за зареждане на страницата си до под 1 секунда (прочетете коментарите). Той включва предварително конфигуриран zip файл, който можете да качвате директно в своя собствен W3 плъгин Total Cache.

Това е един от най-добрите приставки за кеш памет там и ще подобри вашите резултати за скорост в инструменти като GTmetrix и Google PageSpeed ​​Insights. Въпреки това, както Yoast, много хора не конфигурират правилно настройките. Използвайте моя урок, за да конфигурирате раздели “производителност” вляво на таблото за управление. W3 Total Cache е инсталиран. Този плъгин се интегрира с Cloudflare (безплатно) и MaxCDN ($ 6.75 / месец с моя 25% отстъпка от MaxCDN талон), Които можете да използвате Cloudflare и MaxCDN раздел в моя урок за по-нататъшно подобряване на времето за натоварване. Когато приключите с конфигурирането на W3 Total Cache (и се надявам да прочетете целия ми Ръководство за оптимизация на скоростта на WordPress), дано вашите резултати от GTmetrix ще изглеждат така …

GTmetrix WordPress отчет за скоростта

3. Всичко в едно Schema.org Rich Snippets

Добавя богати фрагменти към вашия WordPress сайт което ви помага да изпъкнете в търсачките, като добавите „допълнителна информация“ към фрагменти под формата на звезди за преглед, информация за рецепти, събития и други поддържани данни. Можете да направите това с помощта на Всичко в едно Schema.org Плъгин за богати Snippets (безплатно, но много минимално и има много ограничения) или WP Rich Snippets Plugin (премиум и има много повече функции). Това се подобрява честота на кликване и трафик, така че ако все още не сте го направили, прочетете моите ръководства за тези плъгини, които ви показват как да ги добавите.

богати-откъси-маркиране

4. Imagify

Безкомпромисно компресиране на изображения, за да се зареди по-бързо (групово). Imagify е безплатно, докато не достигнете месечна квота от 25MB на месец или е $ 4,99 / месец за 1GB (което обикновено можете да използвате еднократно за всички съществуващи изображения през първия месец, анулирайте и просто използвайте безплатния акаунт). Този плъгин е МНОГО по-добър от другите напълно безплатни плъгини, тъй като те често могат да нарушават изображенията, а не всъщност да ги компресират или могат да имат грешки. С Въображението си просто Регистрирай се, инсталирайте приставката, въведете вашия API в настройките, отидете в секцията си „медия“, за да оптимизирате всичките си изображения.

imagify-WordPress-образ-оптимизация

5. iThemes Security

Вероятно сте чували iThemes, WordFence и Sucuri са 3 от най-добрите приставки за сигурност за WordPress. Харесва ми iThemes Security, защото можете да стартирате проверка за сигурност с 1 клик и да спуснете прост списък с уязвимости. Кликнете върху бутона „поправете го“ и всеки трябва да е доста лесен.

ithemes със сигурността плъгин

6. UpdraftPlus

UpdraftPlus ви позволява да правите архиви ръчно или автоматично. Той има 5-звезден преглед и е много лесен за използване и конфигуриране на настройките. Не бъдете човек, който губи уебсайта си, защото не сте направили резервно копие. UpdraftPlus може да ви спести от загуба на стотици часове работа.

Резервно копие на UpdraftPlus

7. P3 (Plugin Performance Profiler)

Диагностицирайте бавно зареждащи се приставки за WordPress, които увреждат скоростта на вашия сайт, за да можете да ги изтриете или да намерите алтернативни, леки приставки. Твърде много плъгини (или само 1 голям плъгин) могат да убият скоростта на вашия сайт. Също така обичам да пускам P3 Plugin всеки път, когато инсталирам нова приставка, за да видя как влияе на времето ми за зареждане. Ако досега не сте пускали P3 и имате много бавни приставки, ще трябва да проучите алтернативни плъгини, които са леки, но осигуряват същата функционалност като старата.

P3 Performance Profiler

8. Бързо пренасочване на страница / публикация

Ако публикувате страница / публикация и промените нейния URL адрес (постоянна връзка), трябва да настроите a 301 пренасочване за да насочите стария URL адрес към новия URL адрес. В противен случай тя ще се превърне в 404 страница и ще загубите всички връзки, които са използвали да сочат към тази страница. Можете да направите това с помощта на Бързо пренасочване на страница / публикуване (безплатния метод, който ще ви покажа) или премиум версия на Yoast което е 69 долара / година.

За да намерите тези грешки при обхождане на уебсайта си, първо трябва да настроите конзолата за търсене на Google в секцията „Инструменти за уеб администратори“ в Yoast, като използвате опцията за HTML проверка. След това отидете на „Search Console“ на Yoast и удостоверете Yoast с Search Console. Трябва да видите всички грешки при обхождане. Ако просто настроите Search Console, ще отнеме няколко дни, докато данните се попълнят.

Yoast-Google-търсачка-Console

За да настроите пренасочване 301 с помощта на Бързо пренасочване на страница / пост, инсталирайте приставката и след това отидете на Бързо пренасочване -> Бързи пренасочвания във вашия табло за управление на WordPress. Въведете стария прекъснат URL адрес, показан в Yoast, след това новия URL адрес на (най-подходящата страница на вашия сайт), към която искате да бъде пренасочен …

301 Пример за пренасочване

9. Анти спам

Тествах множество анти-спам приставки и този е най-лесният за настройка, тъй като просто го инсталирате. По-важното е, че работи. Инсталирайте го и гледайте как вашите спам коментари отминават.

анти-спам-плъгин

10. Widget Logic

Позволява ви да контролирате кои джаджи се показват на различни страници, публикации, категории и архивирани страници. Това ви помага покажете най-подходящото съдържание във вашите джунджурии, в зависимост от това какъв тип съдържание гледа вашия читател. След като бъде инсталиран, ще видите раздел „логика на джунджурии“ в долната част на всеки джаджа, където ще въведете a условен етикет да контролира къде се появява.

джаджа-логика

11. TinyMCE Advanced

Искате повече опции за редактиране във вашия визуален редактор? Този прекрасен приставка за WordPress добавя допълнителни функции към вашия редактор, за да можете допълнително да персонализирате съдържанието си и да го направите хубаво.

TinyMCE-напреднал

12. Google Analytics

Въпреки че винаги е най-добре да вмъкнете проследяващия си код на Google Analytics ръчно в долния си колонтитул, можете да използвате тази приставка, за да потвърдите Google Analytics на вашия сайт WordPress. Просто копирайте вашия UA код от Google Analytics и го поставете в приставката под Настройки -> Google Analytics. Изчакайте няколко дни за активиране, след което преминете към профила си в Google Analytics, за да получите данни.

Можете да изтеглите тези безплатно персонализирани табла за управление на Google Analytics да сегментирате трафика от SEO, социални медии, мобилни, трафик от реферали и други полезни данни за вашите посетители. Въпреки че има много данни в Google Analytics, първото нещо, което трябва да направите, е погледнете вашите страници с ниска ефективност (страници с ниско средно време на страница + високи проценти на отпадане) и подобряване на съдържанието в тях.

Поглед - табло за управление на Google Analytics

13. TablePress

Използвайте този 5-звезден плъгин за преглед, за да създавате таблици на вашия WordPress сайт. CSS и стайлингът може да бъде напълно персонализиран, за да съответства на цветовете / марката на вашия WordPress сайт. Тази конкретна таблица ви показва защо не трябва да премахвате стоп думи в Yoast защото това може да направи перманентните ви връзки да изглеждат странно. Плъгинът добавя опция „TablePress“ към основния ви раздел на таблото вляво, вие ще създадете таблицата, след което ще използвате кратък код, за да добавите таблицата навсякъде.

tablepress-WordPress-плъгин

14. Проверка на прекъсната връзка

Този плъгин трябва да се използва САМО на всеки няколко месеца, за да стартирате сканиране на вашите прекъснати връзки. В противен случай той ще използва много сървърни ресурси и може да доведе до забавяне на уебсайта ви (поради което е този плъгин забранено от домакини като Godaddy). Ако обаче можете да стартирате този плъгин веднъж на толкова често, незабавно поправете счупените си връзки, след което го изтрийте, не би трябвало да има проблем. Това е най-добрият плъгин за това и прави много лесно да се фиксират прекъснати връзки директно в неговия интерфейс.

След като инсталирате приставката, той веднага ще сканира за прекъснати връзки. Оставете го да се пусне и попълнете няколко минути, след което преминете към Инструменти -> Неработещи връзки, за да намерите списък на счупени връзки на вашия сайт. Преминете през всяка от тях и можете да изберете да поправите връзката, да прекратите връзката или да я отхвърлите. Както казах можете да коригирате всички прекъснати връзки в това табло, без да е необходимо да преминавате през всяка страница / публикация.

счупен линк за проверка-плъгин

15. Контрол на сърдечната дейност

Оставянето на таблото за управление на WordPress за дълги периоди от време може да забави уебсайта ви и да изсмуче ресурсите на сървъра от вашия хост (което може да причини пренапрежение на процесора). Контролът на сърдечната дейност ви позволява да управлявайте честотата на сърдечния ритъм на WordPress което не позволява това. Можете да промените честотата на 15-60 секунди или да я деактивирате напълно. След инсталирането отидете на Настройки -> Контрол на сърдечната дейност и променете честотата на сърдечния ритъм на 60 секунди.

WordPress контрол на сърдечната дейност

Вижте също:

Genesis Plugins – ако използвате Рамка за генезис от StudioPress и търсят Genesis плъгини за персонализиране на вашия сайт (извън не-генезисните, които току-що изброих) създадох отделен списък. Включва някои StudioPress плъгини но и няколко други.

Всичко това са важни приставки за WordPress и аз промених този списък няколко пъти, така че той продължава да служи като солиден ресурс. Ако сте го намерили за полезен, моля споделете го. Оценявам го 🙂

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector