A WordPress, a plug-inek és a témák kézi frissítése

A WordPress frissítései annyira fontosak, hogy mindig frissítsék a WordPress verziót, a bővítményeket és a témákat. Minden frissítéssel a WordPress hozzáad néhány funkciót, javítja a biztonságot, kijavítja a hibákat és még sok minden mást. Az önálló üzemeltetett WordPress szempontjából jó, hogy automatikusan értesítést kapunk, ha rendelkezésre áll egy frissítés. A WordPress verziójának frissítése nagyon egyszerű, és megteheti a WordPress admin irányítópultjáról. Egyes esetekben az egy kattintással végzett frissítés nem működik, és a felhasználók „Frissítés sikertelen” hibát kapnak. Ha bekövetkezik, akkor manuálisan frissítenie kell a WordPress verziót.


Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet manuálisan frissíteni a WordPress verziót, a témákat és a pluginokat.

Biztonsági másolat készítése az adatbázisból & Files

Mielőtt elkezdené a WordPress-webhely frissítését, mindig készítsen teljes biztonsági másolatot webhelyéről és adatbázisáról. Ha valami rosszat tett, akkor mindig visszatérhet a régebbi verzióhoz. Ha a tárhely szolgáltatója nem nyújt napi mentési lehetőséget, akkor a BackUpBuddy használatával könnyen elkészítheti webhelyének teljes biztonsági másolatát..

Rendben, ideje elkezdeni a WordPress verzió manuális frissítését.

1. A WordPress kézi frissítése

Először töltse le a WordPress legújabb szoftverének friss példányát a WordPress.org webhelyet, és kivonja az asztalra. A kibontás után megjelenik egy nevű mappa wordpress. Ha még nincs telepítve FTP-szoftver, töltse le a FileZilla és telepítse a számítógépére.

Ha cPanel tárhelyet használ, könnyen létrehozhatja FTP-fiókját. Új FTP-fiók létrehozásához keresse fel a host cPanelt, keresse meg az FTP-fiók lehetőséget, és innen hozzon létre egy új FTP-fiókot. Ha már van FTP-fiókja, akkor nem kell új fiókot létrehoznia.

Most csatlakoztatnia kell a webhelyet a számítógépén lévő FTP kliens használatával. Csatlakozás után lépjen a webhely gyökérmappájába. Most töltse fel az összes fájlt a wordpress mappát, és másolja a számítógépről a webhely gyökérmappájára.

FTP fájlok feltöltése

A feltöltés ideje alatt megkérdezi, hogy felülírja-e a régi fájlokat. Ezután válassza a Felülírás lehetőséget, majd kattintson az OK gombra. Itt van a képernyőképe, amelyet követhet. Ezzel az összes régi WordPress fájlt felülírják az új fájlok. A leggyorsabb módszer a WordPress webhely frissítésére.

FTP felülírja a fájlokat

A feltöltés befejezése után frissítenie kell a WordPress adatbázist.

Frissítse a WordPress adatbázist

A WordPress webhely kézi frissítése után frissítenie kell a WordPress adatbázist. 

Ha hosszú ideig nem frissítette a WordPress verziót, akkor felkérést kell kapnia a WordPress adatbázis frissítésére. Ne ess pánikba, ha nem lát semmilyen adatbázis frissítő üzenetet.

Abban az esetben, ha kapsz Adatbázis-frissítés szükséges értesítést, jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs paneljére, és kattintson a WordPress adatbázis frissítése elemre.

Frissítse a WordPress adatbázist

Ez a folyamat néhány percet vehet igénybe. Ezt követően bejelentkezhet a WordPress webhelyére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van-e.

Ez az. Sikeresen frissítette a WordPress-t a legújabb verzióra manuálisan.

2. A WordPress plugins kézi frissítése az FTP használatával

A WordPress plugins manuális frissítése nagyon egyszerű folyamat, és ugyanaz, mint a WordPress verzió frissítése. Ha még nem tette meg, teljes biztonsági másolatot kell készítenie a WordPress webhelyről és adatbázisáról.

Először töltse le a frissíteni kívánt bővítmény új példányát. Vegyünk például a Yoast SEO plugint. A letöltés után csomagolja ki a számítógépen, és talál egy mappát az archív fájlban, nevű wordpress seo.

Most csatlakoztassa webhelyének gyökérkönyvtárát a számítógépéhez az FTP kliens segítségével. Miután csatlakozott a webhelyéhez az FTP-n keresztül, ugorjon a wp-content / plugins / plugin-name. Itt ki kell cserélnie a régi fájlokat az új fájlokra az FTP kliens használatával.

WordPress SEO frissítés

Tól wordpress seo mappában válassza ki az összes fájlt, majd kattintson a Feltöltés elemre, és elindul a fájlok feltöltése. A feltöltés ideje alatt megkérdezi, hogy írja felül ezeket a fájlokat, majd kattintson a felülírás és az OK gombra.

Jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és lépjen a következő oldalra: Irányítópult> Dugó> Telepített beépülő modulok hogy ellenőrizze, hogy a plugin frissítve van-e a legújabb verzióra. Ez az. A WordPress plugin sikeresen frissítette manuálisan.

3. A WordPress téma verzió kézi frissítése

Ha frissíteni szeretné a WordPress téma verzióját, azt javasoljuk, hogy készítsen teljes biztonsági másolatot webhelyéről és adatbázisáról.

Ha közvetlenül frissíti a téma verzióját, akkor elveszítik a testreszabásokat, amelyeket a régi verzió témájához végeztek. Javasoljuk, hogy mentse el a testreszabásokat vagy kódokat a számítógép egy Jegyzettömb fájlba, így a téma verziójának frissítése után könnyen alkalmazhatja az új témát..

Először töltse le a frissíteni kívánt téma zip fájlját, és bontsa ki a fájlt a számítógépére. Ezután egyszerűen csatlakoztassa számítógépét a webhelyhez az FTP kliensen keresztül. Miután csatlakoztatta, menjen a wp-tartalom / témák / témanév és cserélje ki a régi témát az újra a kibontott témafájlok feltöltésével. Ugyanaz a folyamat, mint a fenti.

Jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és lépjen a következő oldalra Appeanence> Témák és ellenőrizze, hogy a téma frissült-e.

Következtetés

A WordPress verzió, a téma és a bővítmények frissítése elengedhetetlen. A WordPress megkönnyítette ezt a frissítési folyamatot. Csak be kell jelentkeznie a WordPress irányítópultjára, és kattintson a Frissítés gombra.

De sokszor az Egy kattintásos frissítés folyamata sikertelen volt, és a webhely a karbantartási oldal. Ez az oka annak, hogy a felhasználók alig frissítik WordPress-webhelyüket az új verziószoftverre. Ha az automatikus frissítés nem működik, akkor manuálisan frissítheti a WordPress verziót, a témákat és a pluginokat. Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutattuk, hogyan lehet manuálisan frissíteni a WordPress webhelyet. 

Ha ez az oktatóprogram segített a WordPress, a bővítmények és a téma verzió manuális frissítésében a legújabb verzióra, akkor ossza meg barátaival. Ha bármilyen kérdés merül fel ezen oktatóprogrammal kapcsolatban, akkor dobj meg egy megjegyzést az alábbiakba.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map