A WordPress Database Table Prefix egyszerű megváltoztatása

04.06.2020
WordPress 'A WordPress Database Table Prefix egyszerű megváltoztatása
0 9 мин.

A WordPress telepítése során megkérdezi, hogy szeretné-e valamire megváltoztatni az „adatbázis wp_” adatbázis-előtagját. Ezt a dolgot általában kihagyjuk, tehát a WordPress automatikusan létrehoz egy adatbázist az alapértelmezett „wp_” tábla előtaggal. 


Sok WordPress-felhasználó gyakran megkérdezi, hogyan kell megváltoztatni a WordPress adatbázis-tábla előtagját. Úgy vélik, hogy az alapértelmezett tábla előtag megváltoztatásával a WordPress javítja webhelyének biztonságát. A WordFence szerint, nem tesz semmit a webhely biztonságának javítása érdekében, és ez egy túl kockázatos folyamat. Egyes esetekben a felhasználók biztonsági másolat készítése nélkül megkísérelik megváltoztatni vagy módosítani az adatbázisukat, és ennek eredményeként végül elveszítik webhelyüket.. 

Miért nem változtatja meg a webhely biztonságát az adatbázis-előtag megváltoztatása??

Most beszéljünk a WordPress adatbázis feltörésének módszeréről. Általában a leggyakoribb támadást „SQL injektálásnak” nevezik, ahol a hackert egy alkalmazás sebezhetőségével futtat, és így a legegyszerűbb módja egy pluginon keresztüli hozzáférés. Ha egyébként egy támadó hozzáfér az adatbázisához, akkor a támadó ugyanazokkal a képességekkel fog rendelkezni, mint amelyek az adatbázisban vannak. Általában szkriptet futtatnak az adatbázisban, hogy megkapják az összes részletet. 

Az adatbázis-tábla előtagjának a WordPress-ben történő megváltoztatásával semmi nem javítja a webhely biztonságát, mivel a támadó sebezhető alkalmazáson, például pluginon keresztül fér hozzá, és könnyen megismerheti a webhely összes részletét. 

Nagyon javasoljuk, hogy soha ne töltsön le nullától mentes plugint vagy témát, mert a nulla plugin vagy téma sérülékeny szkripteket tartalmazhat, ha ezt használja, a hackerek könnyen hozzáférhetnek az adatbázisához és megsemmisíthetik webhelyét..

Ha webhelyét és adatbázisát szeretné biztonságosítani, használhat olyan kiváló biztonsági szolgáltatást, mint a Securi. A Securi egy komplett webhelybiztonsági megoldás, amely megóvja webhelyét a támadókktól, mint például a DDoS, a brute force, a sebezhetőségi támadások stb. tisztítsa meg a feltört webhelyet és még sok más. Ha komolyan veszi a WordPress webhely biztonságát, akkor a Securi-t kell használnia. Ellenőrizze Securi-t.

Hogyan kell megváltoztatni a WordPress Database tábla előtagját

Mint már említettük, biztonsági okokból nem kell megváltoztatnia az adatbázis előtagját. Ha meg akarja változtatni az adatbázis előtagját a WordPress webhelyén, megteheti. Megmutatjuk a pontos lépéseket, hogyan könnyedén megváltoztathatja az adatbázis előtagot a WordPress webhelyen.

Készítmény: Mielőtt elkezdenénk, nagyon ajánlom, hogy készítsen teljes biztonsági másolatot webhelyéről és adatbázisáról. Ha valami nem megfelelő, akkor egyetlen kattintással egyszerűen visszaállíthatja az adatbázisát. A BackupBuddy egy jó biztonsági mentési plugin, amely egyetlen kattintással visszaállíthatja az adatbázisát vagy a webhelyet.

Kétféle módon módosíthatja a WordPress adatbázis előtagot,

 • Az adatbázis előtagját a phpMyAdmin segítségével módosíthatja
 • A WordPress adatbázis táblájának előtagját plugin segítségével megváltoztathatja

Ebben a cikkben mindkét módszert bemutatjuk. Tehát mélyítsünk bele.

1. módszer: Adatbázis-tábla előtagjának megváltoztatása a phpMyAdmin használatával

Ez egy nagyon általános módszer az adatbázis előtagjának megváltoztatására. Ehhez be kell jelentkeznie a host cPanelbe.

1. lépés, Szerkessze a wp-config.php fájlt

Miután bejelentkezett a host cPanelbe, lépjen a gyökérkönyvtárba, ahol telepítette a WordPress-t. Nyissa meg a wp-config.php fájlt, és keresse meg a „$ table_prefix = ‘wp_’ sort;”. 

Módosítsa a táblázat előtag sorát wp_ például valamire, amit szeretsz, ry_ vagy xz_013654. Csak betűket, számokat és aláhúzást használhat. 

Keresse meg a WordPress wp-config fájlt

Amikor befejezte a tábla előtagjának szerkesztését, ne felejtse el menteni.

2. lépés: Módosítsa az adatbázis-tábla nevét a phpMyAdmin alkalmazásban

A következő lépésben hozzáférnie kell az adatbázisához a phpMyAdmin segítségével. Ha cPanel WordPress tárhelyet használ, akkor a phpMyAdmin könnyen megtalálható az adatbázis részben.

PhpMyAdmin tárolása

Láthatjuk a különböző táblákat, és ez függ a webhely felépítésétől vagy a telepített hány plugintől.

WordPress adatbázis-táblázatok

A tábla előtag átnevezésének leggyorsabb módja az SQL lekérdezések futtatása. Most futtassa az SQL parancsot az SQL szakaszból, amelyet a fenti képen mutattam be. Van egy SQL lekérdezés, amelyet használhat:

RENAME tábla `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
RENAME tábla `wp_comments` TO` jr_comments`;
RENAME tábla `wp_links` TO` jr_links`;
RENAME tábla `wp_options` TO `jr_options ‘;
RENAME tábla `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
RENAME tábla `wp_posts` TO` jr_posts`;
RENAME tábla `wp_termmeta` TO` jr_termmeta`;
RENAME tábla `wp_terms` TO` jr_terms`;
RENAME tábla `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME tábla `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
RENAME tábla `wp_usermeta` TO` jr_usermeta`;
RENAME tábla `wp_users` TO` jr_users`;

Ez az alapértelmezett SQL parancs, és ha van további táblázata, könnyen hozzáadhatja azokat. Ne ess pánikba. Ez olyan könnyű. Mint változtatni akarok wp_ nak nek jr_, tehát ha meg akarja változtatni egy extra tábla nevét, akkor ezt írnia kell:

RENAME tábla `wp_yoast_seo_links` TO` jr_yoast_seo_links`; 

Futtassa az SQL lekérdezést

Az SQL parancsok megadása után kattintson a GO gombra a folyamat futtatásához.

3. lépés: Nevezze át a wp_ mezőket az adatbázis táblákban

Még mindig két mező használja a wp_ előtagot (wp_options és wp_usermeta), a következő lekérdezések futtatásával könnyen megváltoztathatjuk a mezők előtagját. Attól függ, hogy hány beépülő modult telepített, ha további wp_ mezőket talál, akkor ezeket is át kell neveznie. 

UPDATE `jr_options` SET` opció_név` = Kicserélés (`opció_név ‘,’ wp _ ‘,’ jr_ ‘), ahol’ opció_név ‘LIKE’% wp_% ‘;
UPDATE `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) WHERE` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

Az SQL parancsfájlok megadása után nyomja meg a Go gombot a folytatáshoz. Mostantól sikeresen megváltoztatta az adatbázis-tábla előtagját a WordPress-ben.

Így néz ki az adatbázis előtag megváltoztatása után.

A WordPress Database előtagjának megváltoztatása

2. módszer: Adatbázis-tábla előtagjának megváltoztatása beépülő modul segítségével

Ha nem akarja megérinteni az adatbázisát vagy bármely kézi folyamatot, akkor ezt megteheti a Brozzme DB plugin segítségével. E bővítmény segítségével egyetlen kattintással módosíthatja az adatbázis előtagját (adatbázis és wp-config.php) bárhonnan..

Először telepítse és aktiválja Brozzme DB plugin. A WordPress adminisztrációs panelen ugorjon a Eszközök> DB PREFIX. Alapértelmezés szerint ez a bővítmény automatikusan létrehoz egy új előtagot, ha nem tetszik, beírhatja a saját előtagot. Csak betűket, számokat és aláhúzást használhat.

Brozzme DB előtag

Végül kattintson a gombra Módosítsa a DB előtagot és kész.

Tesztelje WordPress webhelyét

Miután megváltoztatta a WordPress adatbázis előtagját, itt az ideje, hogy tesztelje webhelyét. Először be kell jelentkeznie a webhelyére, és tesztelnie kell az oldalakat, a hozzászólásokat, a keresést és mindent, amire gondolhat. Ha webhelye jól működik, mint korábban, készítsen újabb biztonsági másolatot az adatbázisból. 

Remélem, hogy ez az oktatóprogram megértette, hogy a támadások hogyan támadnak meg egy adatbázist egy sebezhető alkalmazás segítségével, és hogyan lehet elkerülni őket. Azt is bemutattuk, hogyan lehet a WordPress Database Table Prefix-jét megváltoztatni egy plugin és a phpMyAdmin használatával. Ha bármilyen hibát észlel, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban. Ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal.

Egyéb hasznos cikkek,

 • Hogyan lehet optimalizálni a WordPress adatbázist a webhely felgyorsítása érdekében?
 • Az összes WordPress plugin letiltása, ha nem tud bejelentkezni a webhelyére
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector