A WordPress webhely áthelyezése új gazdagépre vagy kiszolgálóra (leállás nélkül)

04.06.2020
WordPress 'A WordPress webhely áthelyezése új gazdagépre vagy kiszolgálóra (leállás nélkül)
0 14 мин.

Ha új weboldalt szeretne létrehozni, mindig a WordPress használatával készítek szívesen, mivel hasznosnak bizonyul, rengeteg plugin és téma elérhető, és mindenekelőtt a webtárhely. De a legtöbb ember rossz döntést hoz, amikor az olcsó ár alapján választja meg a webtárhelyet. A probléma akkor jelentkezik, amikor webhelye elkezdi a forgalom növekedését. Ezután a webhely általában lassabb és hatalmas leállásokkal jár. Ebben az esetben a WordPress webhelyet át kell helyeznie egy új webes hostra vagy szerverre.


Számos webtárhely-szolgáltató nem kínál ingyenes webhely-áttelepítést, vagy extra fillért fizet a webhelyének az új gazdagépre való áttéréséért. De ez nem nehéz folyamat, és ezt könnyedén megteheti. Miért fizetne külön, ha könnyen áttelepítheti a WordPress webhelyet új webgazdara vagy szerverre. Tehát ebben a témában lépésről lépésre írom az útmutatást helyezze át a WordPress webhelyet az új webtárhelybe vagy szerver leállás nélkül.

Útmutató lépésről lépésre a WordPress webhely áthelyezéséhez az új gazdagépre (leállás nélkül)

Néhány lépés a WordPress webhely áttelepítéséhez, és ezt gondosan kell megtennie. Valószínűleg azon kíváncsi vagy, hogy webhelye offline állapotba kerül-e, és elveszíti-e a forgalmát az áttérési folyamat során. A válasz nem. Webhelyed online marad, mint korábban, és mindenki számára látható lesz. Tehát kezdjük el a WordPress webhely áttelepítését az új gazdagépre.

Ha nem tudja, hová helyezze át a WordPress webhelyet, vagy melyik WordPress tárhely lesz jobb, és ingyenes migrációs szolgáltatást kínáljon, akkor itt van néhány ajánlás,.

Ajánlott WordPress tárhely:

 • Legjobb megosztott tárhely: A webhely a legjobb megosztott WordPress-tárhely. A WordPress által ajánlott, ingyenes SSL tanúsítvány, és adatközpontokkal rendelkezik. Ingyenes WordPress migrációs szolgáltatást kínálnak. A WordPress webhely áthelyezéséhez kérheti őket, és a következő órákban megteszi. Ezenkívül a legjobb vevőszolgálatot nyújtják a webtárhely-iparban. Az ára havi 3,95 dollártól kezdődik. Látogassa meg a SiteGround tárhelyet (ehhez a linkhez hozzáadott% árengedményes kupon).
 • Legjobban kezelt WordPress tárhely: Ha webhelye forgalma nagy, akkor keresse fel a WPX tárhelyet. Ez a legjobban menedzselt WordPress tárhely és túl olcsó. Nem is beszélve arról, hogy a WordPress webhelyet a következő néhány órában ingyenesen migrálják. Alaptervük lehetővé teszi 5 webhely fogadását, és az összes terv korlátlan SSL-t tartalmaz. Tervük havi 24,99 dollártól kezdődik. Látogassa meg a WPX tárhelyét (ehhez a hivatkozáshoz hozzáadva a% árengedményt)
 • Legjobb VPS tárhely: Ha több energiára van szüksége, akkor kaphat VPS-tárhelyet. Az InMotion Hosting használatát javasoljuk. Tárolhatja korlátlan domainjeit, és minden szerverüket a legkiválóbb SSD illesztőprogramok hajtják végre. Igény szerint a WordPress szakértő a következő néhány órában áttelepíti a WordPress webhelyet. Alapvető VPS-tervük havi 24,99 dollártól kezdődik. Látogasson el az Inmotion Hosting webhelyre (ehhez a linkhez% kedvezményes kupon került hozzáadásra)

Fontos – A WordPress webhely áttelepítése előtt teendők:

Mielőtt elkezdenénk, keresse fel a régi internetes hostot és:

 • Készítsen biztonsági másolatot a fájljairól és az adatbázisáról
 • Az összes spam-megjegyzés törlése
 • Tisztítsa meg a gyorsítótárat, ha bármilyen gyorsítótár-bővítményt használ
 • Optimalizálja a WordPress adatbázist. Nézze meg, hogyan lehet optimalizálni a WordPress adatbázist.

1. lépés: Telepítse a Duplicator WordPress beépülő modult

A Duplicator a WordPress legjobb migrációs beépülő modulja. Több mint 1 millió letöltéssel rendelkezik, és a legmagasabb besorolású beépülő modullal rendelkezik. Ez egy ingyenes plugin, amelynek használatával biztonsági másolatot készíthet, klónozhat és könnyen áttelepítheti a WordPress webhelyet az új gazdagépre. 

A Duplicator plugin egyik legjobb dolga az, hogy webhelye nem elérhető offline állapotban, miközben a WordPress webhelyet áthelyezi új gazdagépre.

A beépülő modul használatához először lépjen a WordPress beépülő modulokba> Új hozzáadása és keresés Duplikátor. Ezután telepítse és aktiválja ezt a bővítményt.

A Másoló beépülő modul telepítése

Most létre kell hoznia egy új csomagot a webhelyén. A csomag tartalmazza a WordPress webhelyet és az adatbázist. A jobb felső részben a következő üzenet látható:csomag létrehozásaÉs kattintson rá. Ezután a következő lehetőségeket látja, kattintson a következőre.

Másoló létrehozása csomag

Ezt követően átvizsgálja az Ön webhelyét, és néhány másodpercbe telhet, amíg az elkészül. A szkennelés befejezése után el kell készítenie a csomagot, de ügyeljen arra, hogy minden opció jó legyen. Ha egy opció rossznak van jelölve, meg kell javítania. Most kattintson az build elemre, és elkezdi építeni a csomagot. Néhány percig tart, ezért tartsa nyitva a fület, és várja meg, amíg befejeződik.

Másoló helyszíni vizsgálat

Az építési csomagok befejezése után mindkét fájlt le kell töltenie:Installer”És„Archív”Fájl. Töltse le a fájlokat és tartsa biztonságos helyen. Szüksége lesz rá, hogy a WordPress webhelyet új gazdagépre helyezze.

A sokszorosító csomag állapota

2. lépés: Importálja a WordPress webhelyet az új gazdagépbe

A következő lépésben feltöltenie kell a „Installer”És„Archív”Fájlokat letöltött új gazdagépére. Töltse fel a host cPanel vagy FTP kliensen keresztül.

Amikor befejezte a fájlok feltöltését, akkor ezt meg kell tennie hozzon létre egy új adatbázist az új internetes fogadótól. De győződjön meg arról, hogy minden jogosultságot megadta a felhasználónak. Az új adatbázis felhasználónevét, felhasználóját és jelszavát helyben kell tartania, és később szükségünk lesz rá.

MySQL

3. lépés: Szerkessze a gazdagép fájlt a számítógépről az állásidő elkerülése érdekében

Miután feltöltötte a webhely fájljait az új gazdagépére, meg kell férnie a Installer fájlt a webhely telepítésének megkezdéséhez. A Telepítőfájl eléréséhez írja be ezt a böngészőbe,

„Http://www.yoursite.com/installer.php”

Miközben megpróbálja megnyitni ezt az URL-t, valószínűleg 404-es hibát kap, mert a domain neve továbbra is a régi webgazda felé mutat. Tehát most, ha megváltoztatja domain névszervereit, elromlik egy webhely, vagy a webhely offline állapotban lesz. Ennek eredményeként a webhely hozzáférhetetlen lesz.

Az állásidő elkerülése érdekében először szerkesztenie kell a host fájlt a számítógépről. Tehát ezáltal a hosts fájl leképezi a domain nevet egy adott IP-címre. De csak a számítógépről teheti meg. Ez azt jelenti, hogy csak akkor láthatja az új gazdagép webhelyét, ahol a világ többi része látja az Ön webhelyét a régi gazdagéptől. Megmutatom, hogyan szerkesztheti a host fájlt mind a Windows, mind a Mac programban.

Először meg kell találnia az új internetes házigazda IP-címét. Jelentkezzen be az új host cPanelbe, és a bal vagy a jobb sarokban láthatja a tárhely IP-címét. Ha nem találja meg, akkor kérdezze meg a web hosting szolgáltatót. Ezután másolja az IP-címet, és mentse el helyben.

SG cPanel IP

Mint láthatja, hogy a tárhelyem IP-címe 37.60.253.54, tehát lemásolom és lejegyzem. Az IP-címed nem fog megegyezni az enyémmel, ezért meg kell írnia a sajátját.

Ezután, ha Windows felhasználó, ugorjon a programok> Minden program> kiegészítők. Keresse meg a jegyzettömböt, és futtassa rendszergazdaként. Ezután menniC: \ Windows \ System32 \ Illesztőprogramok \ stb„. Ott látni fogja a host fájlt, és megnyithatja.

C: \ Windows \ System32 \ Illesztőprogramok \ stb

Mac felhasználók számára lépjen a következőbe: Alkalmazások > segédprogramok > Terminál és futtassa a következő parancsot.

sudo nano / magán / stb / házigazdák

Most csak hozzá kell adnia az új IP-címet a host fájlhoz.

Hosts File Edit

A saját domain.com helyett meg kell adnia az IP-címet és a domain nevet. Ne felejtsd el menteni. Most már hozzáférhet új webhelyéhez a számítógépén.

4. lépés: Kezdje el telepíteni a webhely folyamatát az új gazdagépre

Most már készen áll a telepítőfájl futtatására. A telepítő futtatásához meg kell nyitnia a böngészőt, és be kell írnia webhelyének URL-je telepítő.php-vel, mint az alábbiakban.

http://www.yoursite.com/installer.php

Miután megadta az URL-t, megjelenik egy ilyen oldal. Ha az összes opció átadottként jelenik meg, akkor jó menni. Ennek feldolgozásához kattintson az alábbi következő gombra.

Másoló telepítése 1

Ebben a lépésben be kell írnia az újonnan létrehozott adatbázis nevét, felhasználóját és jelszavát. De ügyeljen arra, hogy ne maradjon szóköz a karakterek között. Most kattintson a gombra Teszt adatbázis hogy ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be az adatbázis adatait. Ha a teszt sikeres volt, akkor kattintson a következő gombra a következő lépéshez.

Másoló adatbázis-teszt

Ebben a mezőben frissítenie kell a webhelyét. Először írja be webhelyének URL-jét az URL mezőbe. Alapértelmezés szerint a Duplicator plugin állítja be webhelyének útvonalát, így nem kell szerkesztenie. Most megadhatja webhelyének címét, vagy később a beállításokból szerkesztheti.

Ahogy a WordPress webhelyet új gazdagépre költözteti, létrehozhat egy új rendszergazdai fiókot, de ez nem kötelező. Hagyja üresen hagyni, ha azt a régi rendszergazdai fiókot szeretné használni, amelyet a régi webhelyén használ.

Másoló adatok frissítése

Az utolsó lépésben be kell jelentkeznie a webhelyre, és ellenőriznie kell, hogy minden megfelelően működik-e.

Másolóteszt

A bejelentkezés után el kell távolítania a telepítő fájlokat, ki kell ürítenie a gyorsítótárat, menteni kell a állandó linkeket, és kész. Most sikeresen áttelepítette a WordPress webhelyet új gazdagépre.

A sokszorosító adatainak tisztítása

5. lépés: Névszerverek módosítása

Amint éppen áthelyezte a WordPress webhelyet új gazdagépre, de a domain neve továbbra is a régi internetes hostra mutat. Tehát meg kell változtatnia a névszervert, és ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan kell megváltoztatni a domain névszervereket.

Először keresse meg az új webtárhely panelt, keresse meg fiókja adatait, ott megtalálja a névkiszolgálóit. Most csak másolja át a névszervereit, és jegyezze le. Ha nem találja a névkiszolgálóit, vegye fel a kapcsolatot a tárhely szolgáltatójával.

SiteGround NameServers

Ha regisztrálta domain nevét a GoDaddy, a NameCheap vagy más domain név regisztrátornál, akkor be kell jelentkeznie. Mivel regisztráltam a domain nevemet a GoDaddy-nél, ezért megmutatom, hogyan kell megváltoztatni a névszervereket. Ez a folyamat minden domain név regisztráló esetében azonos.

Most lépjen a „Saját termékek” menübe, válassza ki a domainjét és kattintson a DNS kezelése elemre.

GoDaddy domain név

Ezután kattintson a „Névszerverek módosítása” elemre, és egy doboz jelenik meg. Ezután írja be az új tárhelynevek kiszolgálóit, amelyeket az új gazdagépről másolt. Hozzáadás után kattintson a mentés gombra, és kész.

A GoDaddy névszervereket ad hozzá

Most a WordPress migrációs folyamata teljesen befejeződött. Nemrégiben módosította a domain névszervereket, a teljes terjedés 6–24 órát vehet igénybe. Mivel a régi és az új host ugyanazt a webhely-tartalmat tartalmazza, így a webhely mindenki számára látható lesz. Ez megerősíti 100% uptime a webhelyén.

Amikor a terjesztés befejeződött, ne felejtsd el megváltoztatni a gazdagép fájlt a számítógépről, amelyet a 3. lépésben megváltoztatott.

A teljes terjesztés után az új gazdagép webhelyfájlokat fog kiszolgálni a látogatók számára. De várjon 5 napot, mielőtt lemondja a régi gazdagépet.

Következtetés

Ha a jelenlegi internetes házigazda nem olyan jó, mint amire számítottál, vagy ha nagy a forgalom a webhelyén, akkor helyezze át a WordPress webhelyét egy jó internetes fogadóra. De nem kellene fizetnie vagy bérelnie szakértőt a WordPress-webhely migrálására. A WordPress webhely áttelepítése új gazdagépre nagyon egyszerű és gyors folyamat. Ebben az oktatóprogramban lépésről lépésre megmutattam, hogyan kell csinálni. 

A WordPress webhely áttelepítéséhez a legjobb WordPress áttelepítő bővítményt használtam, a Duplicator nevű programot, mivel ingyenes és kéznél van. A legjobb dolog ennek a pluginnak az, hogy könnyen létrehozhat biztonsági másolatot a webhelyről, és könnyen áthelyezheti a WordPress webhelyet az új webes hostra.

Remélem, hogy ez az útmutató segített sikeresen áthelyezni vagy áttelepíteni a WordPress webhelyet új gazdagépre állásidő nélkül. Ha bármilyen kérdése vagy véleménye lenne ezzel az oktatóanyaggal kapcsolatban, kérjük, írja le az alábbi kommentárt. Ön is csatlakoztathat bennünket Facebook, Twitter, Google+.

Itt találhatók több fontos WordPress-cikk, amelyeket esetleg szeretne látni,

 • 5 legjobb WordPress migrációs beépülő modul a WordPress webhely biztonságos áthelyezéséhez az új gazdagépre
 • 7 legjobb Google AdSense beépülő modul a WordPress-hez [2017-es kiadás]
 • 9 legjobb WordPress tárhely 2017-ben [A szakértők legjobb ajánlásai]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector