Cum să creați o autentificare temporară fără parolă în WordPress

04.06.2020
WordPress 'Cum să creați o autentificare temporară fără parolă în WordPress
0 7 мин.

Ca proprietar de site WordPress, puteți adăuga sau elimina cu ușurință un utilizator. Însă, dacă angajați un dezvoltator pentru a vă construi site-ul sau pentru a personaliza orice, poate fi necesar să furnizați dezvoltatorului dvs. datele de autentificare. Nu este o opțiune bună pentru a oferi detaliile dvs. de conectare la administrator și, în consecință, va termina prin a vă încurca site-ul dvs..


Dar există o modalitate bună de a face față. Puteți crea o autentificare temporară sau puteți oferi administratorului acces temporar utilizatorului fără parolă. Și cel mai important este că puteți chiar să editați funcțiile de administrare temporară. Pentru a putea fi sigur la ce opțiuni poate accesa sau nu utilizatorul.

De ce trebuie să creați o autentificare temporară fără parolă?

Este o idee bună să folosiți o temă sau un plugin premium, deoarece lucrurile premium vin cu funcții mai utile, actualizate constant și, mai ales, puteți primi asistență prin e-mail dacă întâmpinați o problemă.

Deci, dacă ați cumpărat o temă sau un plugin premium și primiți o eroare sau doriți să editați ceva, trebuie să vă adresați dezvoltatorului de pluginuri. Dacă este o problemă comună, atunci dezvoltatorul sugerează probabil să aplicați unele coduri în ea. În cazul în care problema apare încă, dezvoltatorul dvs. vă va solicita să accesați site-ul dvs. pentru a remedia problema de la sfârșitul lor și pentru aceasta, trebuie să furnizați accesul dvs. de conectare la administrator.

Este posibil să nu doriți să oferiți accesul dvs. de conectare la administrator pe cineva pe care nu îl cunoașteți, pe de altă parte, de asemenea, doriți să remediați această problemă. Devine o decizie foarte complexă de a oferi administratorului dvs. acces la o persoană necunoscută.

Din fericire, puteți crea o autentificare temporară sau acces admin pe site-ul dvs. WordPress. În acest caz, utilizatorul nu necesită o parolă pentru conectarea pe site-ul dvs., iar conectarea va fi temporară.

Aceasta este metoda foarte utilă dacă doriți să accesați administratorul dvs. acces la dezvoltator sau să acceptați postările invitați.

Această metodă funcționează bine pentru bloggerii invitați, deoarece nu le oferiți detaliile dvs. de conectare la administrator. Însă, când oferiți detaliilor de conectare la administrator dezvoltatorului dvs. pentru a remedia sau dezvolta ceva, devine destul de riscant, deoarece ar putea să se încurce cu site-ul dvs., să schimbe linkul site-ului dvs. sau să ștergeți orice lucru important.

În acest caz, trebuie să creați:

 • Un nou rol de utilizator
 • Un acces de autentificare temporară 

Este un proces foarte ușor și, în acest articol, vă voi arăta cum puteți crea un acces de conectare temporară fără parolă, iar utilizatorul va avea acces foarte limitat. De exemplu, dacă dezvoltatorul dvs. dorește să remedieze problema pluginului, atunci puteți oferi accesul specific, astfel încât alte funcții să fie restricționate.

Cum să creați o autentificare temporară fără parolă în WordPress

Aici, voi folosi două pluginuri- Editor de roluri utilizator și Logare temporară fără parolă.

Aceste două pluginuri sunt necesare dacă doriți să accesați accesul dvs. de administrator la cineva. Pentru a accepta postări de invitați, nu aveți nevoie de pluginul Editor de roluri decât dacă doriți să adăugați sau să personalizați rolurile de utilizator ale WordPress.

Pasul 1, creează un cont de administrator secundar  

Există multe plugin-uri de editor de roluri disponibile și aici îl voi folosi Plugin Editor de rol utilizator. Mai întâi, instalați și activați acest plugin. Apoi mergi la Utilizatori> Editor de roluri utilizator și de acolo faceți clic pe Adăugați rolul, de exemplu, “Temp. Admin„. De asemenea, puteți face o copie a oricărui rol de utilizator existent.Adăugați rolul WordPress

După adăugarea unui nou rol de utilizator, faceți clic pe Buton Actualizare pentru a stoca setările.

După ce ați creat un nou rol de utilizator, este timpul să adăugați sau să eliminați funcțiile. De la Selectați rolul și schimbați capacitățile opțiune, selectați rolul de utilizator pe care tocmai l-ați creat.

Roluri de editare WordPress

Acum, adăugați capabilități așa cum doriți, de exemplu, dacă utilizatorul dorește să editeze fișierul dvs. tematic, atunci puteți oferi funcții din secțiunea temă. Dar rețineți că trebuie să acordați admin privilegii generale, astfel încât utilizatorul să poată accesa site-ul dvs..

După ce ați finalizat adăugarea funcțiilor, faceți clic pe Actualizați buton pentru a salva modificările.

Pasul 2, creează un cont de utilizator temporar

În acest pas, trebuie să instalați Conectare temporară fără parolă. După activarea acestui plugin, accesați Utilizatori> Conectări temporare

Conectări temporare

Acolo trebuie să completați toate detaliile noului utilizator temporar. Dar fii atent când alegi un rol de utilizator. Apoi, setați o dată de expirare a autentificării temporare. După timp, contul va fi automat expirat.

Acum, faceți clic pe Trimite buton pentru a crea utilizatorul.

Veți vedea un mesaj potrivit căruia utilizatorul a fost creat cu succes. Acum Faceți clic pentru a copia legătura de conectare temporară și împărtășește-o cu oricine. Astfel, utilizatorii se pot conecta direct la panoul de admin WordPress, fără nume de utilizator și parolă. Puteți, de asemenea, să trimiteți acest link direct dacă doriți.

Acesta este un acces administrativ temporar și oricine se poate autentifica folosind acest link. De asemenea, vă recomand să testați link-ul de conectare înainte de a trimite oricui. Deoarece, dacă dezvoltatorul nu vă poate accesa panoul de administrare, trebuie să îl remediați din nou și va dura mult timp. Așa că testează-l cu atenție.

Cum să gestionați sau să ștergeți o autentificare temporară

După finalizarea lucrărilor, poate doriți să expirați sau să ștergeți contul temporar. Pentru aceasta, vizitați pagina Utilizatori> Conectări temporare pagină. 

Gestionați conectările temporare

De pe această pagină, puteți vedea numele utilizatorului, e-mailurile, rolurile, ultima logare, data de expirare. Puteți edita, expira sau șterge un utilizator. În cazul în care doriți să extindeți data de expirare sau să schimbați rolul unui utilizator, îl puteți face cu ușurință.

Dacă ștergeți contul unui utilizator, toate conținuturile create de utilizator, precum postările, paginile vor fi afișate ca administrator.

Asta e. Astfel puteți crea o autentificare temporară sau puteți crea un utilizator fără parolă pe site-ul dvs. WordPress. Dacă îți place acest tutorial, împărtășește-l cu prietenii tăi. Dacă aveți o problemă cu aceasta, informați-ne în secțiunea de comentarii.

Articole similare,

 • 15 cele mai importante lucruri de făcut după instalarea WordPress
 • 20 cele mai bune plugin-uri WooCommerce de care aveți nevoie pentru site-ul dvs. WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector