Cum să preveniți conectarea rapidă a imaginilor în WordPress?

„Ar trebui să păstrez sau să șterg legături de imagine în WordPress?” Aceasta este o întrebare care poate fi dezbătută mult timp.


Chiar dacă după alegerea găzduirii WordPress gestionate, este posibil să fi păstrat setările implicite. Dar imaginați-vă, atunci când încărcați și inserați o imagine într-un articol sau pagină, o legătură este adăugată automat la imaginea în sine.

Și dacă vizitatorii dvs. fac clic pe acea imagine într-un articol, ei vor fi mutați pe un alt site web sau pe o pagină care afișează imaginea doar în dimensiunea inițială. În general, imaginile sunt dimensionate pentru a se potrivi perfect articolelor tale. Acest fenomen se numește hotlinking sau link inline.

Împiedicați conectarea rapidă a imaginilor în WordPress

Ce este Image Hotlinking?

Lichidarea rapidă, cunoscută și sub denumirea de „furtul de lățime de bandă”, este o practică necorespunzătoare realizată de persoane care creează legături directe către conținut (imagini, videoclipuri) găzduite pe alte servere pentru a-și folosi resursele de calcul și lățimea de bandă..

Un exemplu clasic constă în legături directe către conținut multimedia pe un server A care sunt inserate în paginile web deservite de server B; browserul vizitatorului care accesează pagina web de pe server B va face solicitări HTTP către server A pentru a prelua resurse multimedia, provocând lățime de procesare și lățime de bandă și, în final, bani.

Cum funcționează Hotlinking-ul?

Trebuie să reveniți la codul HTML pentru a înțelege mai întâi cum sunt afișate imaginile pe paginile web.

Fără a intra în detalii, HTML este un limbaj simplu structurat prin marcare: etichetele (în acest caz etichetele HTML) delimitează fiecare element al paginii într-un mod ierarhic, încadrând valorile și aducând atribute conținutului lor (lățimea sau înălțimea imagine sau textul alternativ care permite descrierea ei, de exemplu).

Afișarea clasică a unei imagini este realizată cu img tag pentru imagine și alt tag pentru descriere în codul unei pagini situate pe un site web. De exemplu, vă rugăm să luați în considerare următoarele scenarii.

Cod HTML al serverului Un site web:

”description”/

Un site web care efectuează un hotlink, pur și simplu, merge pur și simplu, folosind atributul src (care înseamnă sursă) a etichetelor de imagine, adresa directă a imaginilor dvs..

Aceasta este ceea ce facem de obicei, de exemplu, atunci când ne afișăm imaginile de pe propriile site-uri web.

Cod HTML al site-ului web al serverului B:

”description”/

Până la urmă, sfârșești cu una dintre imaginile tale postate pe un site web care nu este al tău, fără autorizația de la tine, și gheața de pe tort: ​​autorul acestei răutăți îți înțeapă lățimea de bandă!

Cum se detectează conectarea rapidă?

Acest lucru nu este evident!

Puteți utiliza în continuare instrumente precum TinEye. Este o extensie de browser cum este un site web, care va putea căuta imagini similare cu cele pe care le indicați. Funcționează foarte bine, în limita site-urilor web indexate de TinEye și necesită să vă verificați toate imaginile de mână!

Cealaltă soluție este automatizarea detectării imaginilor încărcate de pe un alt site decât al tău. Este mai complex din punct de vedere tehnic, dar funcționează foarte bine.

În principiu, .htaccess fișierul serverului Apache este responsabil pentru interceptarea imaginilor înainte ca acestea să fie afișate.

Cum să preveniți conectarea la cald în WordPress folosind .htaccess

Să vedem cum puteți preveni conectarea rapidă în WordPress, introducând câteva linii în .htaccess fișier în folderul rădăcină document.

Conectați-vă la platforma dvs. de găzduire, folosiți-vă datele de autentificare în orice software FTP (eu folosesc Filezilla), accesați / Public_html / → și accesați-vă .htaccess fişier.

Imaginează-ți impactul pe care îl poate avea acest tip de comportament dacă mai multe dintre imaginile tale sunt afișate pe forumuri cu trafic foarte mare?

Conectați-vă la FTP

În primul rând, trebuie Vizualizare / Editare (sau creează) fișierul .htaccess din directorul rădăcină al site-ului tău.

Conectați-vă la FTP 2

După ce fișierul a fost deschis, lipiți următoarele linii la final și salvați fișierul:

ReescrieEngine activat
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!^ $"
RewriteCond "% {HTTP_REFERER}" "!www.yourdomain.com" [NC]
RewriteRule "\ (Jpg | jpeg | png | GIF | SVG). $"    "-" [F, NC]

Notă: Nu uitați să înlocuiți yourdomain.com cu numele și extensia site-ului dvs. web.

 • Prima linie servește la activarea mod_rewrite.
 • A doua linie permite trimiteri necompletate. Ar trebui să activiți acest lucru deoarece unii vizitatori pot utiliza un firewall personal sau un program antivirus care șterge informațiile de la pagina de referință trimise de browserul web.
 • Pe de altă parte, a treia linie este cea care împiedică descărcarea și conectarea la cald a conținutului, atunci când HTTP_REFERER nu este setat în mod explicit la adresa dvs.domain.com, care ar trebui să fie cea protejată. În acest caz, este necesar să se înlocuiască yourdomain.com  cu numele de domeniu pe care doriți să îl protejați.
 • A patra linie specifică extensiile interzise, ​​cele care sunt inhibate de conectarea rapidă.

În acest caz, puteți specifica orice număr de extensii separate prin „|” caracter. De asemenea, în acest caz, comparația este nesensibilă între litere mari și în caz de potrivire pozitivă, cererea este rescrisă pe un fișier nul, au creat o eroare 403.

Din browser, urmând exemplul de servere A și B a făcut la început pagina web încărcată de server B se pare că nu are conținut încărcat de A. Utilizarea serverului A lățimea de bandă și CPU în acest fel devine neglijabile și se limitează numai la procesarea cererii de către motorul rescriere.

Utilizați pluginul pentru a evita conectarea rapidă

După cum știți, probabil, un plugin poate extinde funcționalitatea site-ului dvs. web și astfel poate preveni conectarea rapidă pe site-ul dvs. web. Iată 2 dintre cele mai populare pluginuri din acest domeniu:

1. Securitatea iThemes

Plugin de securitate iTheme

iThemes Security rezolvă vulnerabilitățile obișnuite, oprește atacurile automatizate și asigură acreditările. Pluginul are un sistem de scanare malware, precum și posibilitatea de a urmări utilizatorii care fac modificări de conținut, precum și conexiuni și deconectări. Multe alte funcții vă ajută să vă asigurați site-ul.

Înveliți!

Pentru a vedea dacă ați blocat link-ul direct prin .htaccess sau plugin, testează-ți site-ul altlab.com, unde va trebui să introduceți adresa imaginii. Dacă nu este afișată sau este afișată imaginea pe care o alegeți, anti-hotlink-ul va fi activ.

Cunoașteți alte modalități de a elimina linkurile din imaginile WordPress? Dacă da, vă rugăm să vă împărtășiți modul de a face în comentariile de mai jos.

* Acesta este un mesaj invitat de Saud Razzak din Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map