Cum să schimbați cu ușurință Prefixul de bază de date WordPress

04.06.2020
WordPress 'Cum să schimbați cu ușurință Prefixul de bază de date WordPress
0 8 мин.

În timpul instalării WordPress, vă întreabă dacă doriți să schimbați prefixul tabelei bazei de date „wp_” la ceva. De obicei sărim peste acest lucru, astfel încât WordPress creează automat o bază de date cu prefixul de tabel implicit „wp_”. 


Mulți utilizatori WordPress întreabă adesea cum să schimbe prefixul tabelului bazei de date WordPress. Ei cred că prin schimbarea prefixului tabelului implicit în WordPress le va îmbunătăți securitatea site-ului. Conform WordFence, nu face nimic pentru a îmbunătăți securitatea site-ului dvs. și este un proces prea riscant. În unele cazuri, utilizatorii încearcă să-și schimbe sau să modifice baza de date fără a lua o copie de rezervă și, în consecință, ajung să își piardă site-ul. 

De ce schimbarea prefixului tabelului bazei de date nu îmbunătățește securitatea site-ului?

Să vorbim acum despre metoda de hacking a bazei de date WordPress. De obicei, cel mai frecvent atac este numit „injecție SQL”, în cazul în care un hacker are o vulnerabilitate într-o aplicație pentru a avea acces, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este printr-un plugin. Dacă, oricum, un atacator primește acces la baza de date, atacatorul va avea aceeași capacitate pe care o ai în baza de date. De obicei, ei rulează un script în baza de date pentru a obține toate detaliile. 

Prin schimbarea prefixului tabelului bazei de date în WordPress nu face nimic pentru îmbunătățirea securității site-ului, deoarece atacatorul câștigă acces printr-o aplicație vulnerabilă, cum ar fi pluginul și pot obține cu ușurință toate detaliile site-ului dvs.. 

Vă sugerăm cu încredere să nu descărcați niciun plugin sau o temă nulă, deoarece, un plugin sau o temă nulită poate conține scripturi vulnerabile, dacă îl utilizați, hackerii vor avea acces cu ușurință la baza de date și vă pot distruge site-ul..

Dacă doriți să vă asigurați site-ul și baza de date, puteți utiliza un serviciu de securitate excelent, precum Securi. Securi este o soluție completă de securitate a site-ului, protejează site-ul dvs. împotriva atacatorilor precum DDoS, forță brută, atacuri de vulnerabilitate etc. curățați site-ul hacked și mult mai mult. Dacă sunteți serioși cu privire la securitatea site-ului dvs. WordPress, ar trebui să folosiți Securi. Verificați Securi.

Cum se schimbă Prefixul tabelelor de baze de date WordPress

Așa cum am menționat deja, nu este necesar să vă schimbați prefixul bazei de date în scop de securitate. Dacă doriți să modificați prefixul bazei de date în site-ul dvs. WordPress, puteți face acest lucru. Vă vom arăta pașii exacti cum puteți modifica cu ușurință prefixul bazei de date pe site-ul dvs. WordPress.

Mod de preparare: Înainte de a începe, vă recomand cu mare încredere să faceți o copie de rezervă completă a site-ului și a bazei de date. În cazul în care ceva nu merge bine, puteți restabili cu ușurință baza de date cu un singur clic. BackupBuddy este un plugin de rezervă bun și puteți restaura baza de date sau site-ul cu un singur clic.

Există două modalități prin care poți schimba prefixul bazei de date WordPress,

 • Puteți schimba prefixul bazei de date folosind phpMyAdmin
 • Puteți modifica prefixul tabelei bazei de date WordPress folosind un plugin

În acest articol, vom arăta ambele metode. Așadar, să săpăm în ea.

Metoda 1, Schimbarea prefixului tabelului bazei de date folosind phpMyAdmin

Aceasta este o metodă foarte comună pentru schimbarea prefixului bazei de date. Pentru aceasta, trebuie să vă conectați la cPanel-ul dvs. de hosting.

Pasul 1, Editați fișierul wp-config.php

După ce vă conectați la cPanel-ul dvs. de hosting, accesați directorul dvs. root unde ați instalat WordPress. Deschide wp-config.php fișați și găsiți linia „$ table_prefix =„ wp_ ”;”. 

Modificați linia prefixului tabelului wp_ la ceva care îți place, de exemplu, ry_ sau xz_013654. Puteți utiliza doar litere, numere și scoruri subliniere. 

Găsiți fișierul WordPress wp-config

Când ați terminat de modificat prefixul tabelului, nu uitați să îl salvați.

Pasul 2, Modificați numele tabelei bazei de date În phpMyAdmin

În pasul următor, trebuie să accesați baza de date prin phpMyAdmin. Dacă utilizați cPanel WordPress hosting, puteți găsi cu ușurință phpMyAdmin în secțiunea de baze de date.

Gazduire phpMyAdmin

Puteți vedea diferite tabele și depinde de structura site-ului dvs. sau de câte pluginuri ați instalat.

Tabele de baze de date WordPress

Cea mai rapidă modalitate de redenumire a prefixului de masă este rularea interogărilor SQL. Executați acum comanda SQL din secțiunea SQL pe care am arătat-o ​​în imaginea de mai sus. Avem o interogare SQL pe care o puteți utiliza:

Tabelul RENAME `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
Tabelul RENAME `wp_comments` TO` jr_comments`;
Tabelul RENAME `wp_links` TO` jr_links`;
Tabelul RENAME `wp_options` TO` jr_options`;
Tabelul RENAME `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
Tabelul RENAME `wp_posts` TO` jr_posts`;
Tabelul RENAME `wp_termmeta` TO` jr_termmeta`;
Tabelul RENAME `wp_terms` TO` jr_terms`;
Tabelul RENAME `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
Tabelul RENAME `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
Tabelul RENAME `wp_usermeta` TO` jr_usermeta`;
Tabelul RENAME `wp_users` TO` jr_users`;

Aceasta este comanda SQL implicită și dacă aveți tabele suplimentare, le puteți adăuga cu ușurință. Nu intrați în panică. Este asa usor. De parcă aș vrea să mă schimb wp_ la jr_, deci dacă doriți să schimbați un nume suplimentar al tabelului, trebuie să scrieți astfel:

Tabelul RENAME `wp_yoast_seo_links` TO` jr_yoast_seo_links`; 

Executați interogarea SQL

După introducerea comenzilor SQL, faceți clic pe GO pentru a rula procesul.

Pasul 3, Redenumiți wp_fields în tabelele de baze de date

Există încă două câmpuri care folosesc wp_ ca prefix (wp_options și wp_usermeta), rulând următoarele interogări, putem modifica cu ușurință prefixul acelor câmpuri. Poate varia câți pluginuri ați instalat, dacă găsiți mai multe câmpuri wp_, trebuie să le redenumiți. 

ACTUALIZARE `jr_options` SET` opțiune_numele` = ÎNLOCUIRE (` nume_opțiune“, ‘wp _’, ‘jr_’) UNDE ‘opțiune_numele `LIKE’% wp_% ‘;
ACTUALIZARE `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) WHERE` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

După introducerea scripturilor SQL, apăsați butonul Go pentru a continua. Ați schimbat cu succes prefixul tabelului bazei de date în WordPress.

Iată cum arată după schimbarea prefixului bazei de date.

Schimbă prefixul bazei de date WordPress

Metoda 2, Schimbarea prefixului tabelului bazei de date folosind un plugin

Dacă nu doriți să atingeți baza de date sau vreun proces manual, atunci puteți face acest lucru folosind pluginul Brozzme DB. Utilizând acest plugin, puteți modifica prefixul bazei de date de pretutindeni (bază de date și wp-config.php) cu un singur clic.

Mai întâi, instalați și activați Plug Broker DB. Din panoul dvs. de administrator WordPress, accesați Unelte> PREFIX DB. În mod implicit, acest plugin generează automat un nou prefix, dacă nu doriți, puteți introduce propriul prefix. Puteți utiliza doar litere, numere și scoruri subliniere.

Prefixul Brozzme DB

La final faceți clic pe Schimbă prefixul DB iar tu ai terminat.

Testează-ți site-ul WordPress

După ce ați schimbat prefixul bazei de date WordPress, este timpul să vă testați site-ul. În primul rând, trebuie să vă conectați la site-ul dvs. și să testați pagini, postări, căutare și orice altceva vă puteți gândi. Dacă site-ul dvs. web funcționează bine ca înainte, luați o altă copie de rezervă a bazei de date. 

Sper că acest tutorial v-a ajutat să înțelegeți cum atacurile atacă o bază de date folosind o aplicație vulnerabilă și cum să le evitați, am arătat, de asemenea, cum puteți modifica Prefixul tabelelor de baze de date în WordPress folosind un plugin și folosind phpMyAdmin. Dacă întâmpinați vreo eroare, vă rugăm să ne informați în secțiunea de comentarii. Nu uitați să împărtășiți acest articol cu ​​prietenii dvs..

Alte articole utile,

 • Cum să optimizați baza de date WordPress pentru a vă accelera site-ul
 • Cum dezactivați toate pluginurile WordPress dacă nu vă puteți autentifica pe site-ul dvs.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector