Handmatig WordPress, plug-ins en thema’s bijwerken

WordPress-updates zijn zo belangrijk en u moet altijd uw WordPress-versie, plug-ins en thema’s bijwerken. Bij elke update voegt WordPress enkele functies toe, verbetert de beveiliging, lost bugs op en nog veel meer. Het goede aan zelf-gehoste WordPress is dat je automatisch een melding krijgt als er een update beschikbaar is. Het is heel eenvoudig om de WordPress-versie bij te werken en dit kan worden gedaan vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. Maar in sommige gevallen werkt de update met één klik niet en krijgen gebruikers de foutmelding ‘Update mislukt’. Als dit gebeurt, moet u de WordPress-versie handmatig bijwerken.


In dit artikel laten we u zien hoe u uw WordPress-versie, thema’s en plug-ins handmatig kunt bijwerken.

Maak een back-up van uw database & Bestanden

Voordat u begint met het bijwerken van uw WordPress-site, moet u altijd een volledige back-up maken van uw site en database. Als je iets fout hebt gedaan, kun je altijd terugkeren naar de oudere versie. Als uw hostingprovider geen dagelijkse back-upoptie biedt, kunt u eenvoudig een volledige back-up van uw site maken met BackUpBuddy.

Ok, tijd om de WordPress-versie handmatig bij te werken.

1. Werk WordPress handmatig bij

Download eerst een nieuwe kopie van de nieuwste WordPress-software van WordPress.org website en pak het uit op uw bureaublad. Na het uitpakken ziet u een map met de naam wordpress. Als je geen FTP-software hebt geïnstalleerd, download deze dan van FileZilla en installeer het op uw computer.

Als u cPanel-hosting gebruikt, kunt u eenvoudig uw FTP-account maken. Om een ​​nieuw FTP-account aan te maken, ga naar je hosting cPanel en zoek de optie FTP-account en maak van daaruit een nieuw FTP-account. Als je al een FTP-account hebt, hoef je geen nieuwe aan te maken.

Nu moet u uw site verbinden met een FTP-client vanaf uw computer. Eenmaal verbonden, ga je naar de hoofdmap van je website. Upload nu alle bestanden in de wordpress map en kopieer van uw computer naar de hoofdmap van uw website.

FTP-uploadbestanden

Tijdens het uploaden wordt u gevraagd of u de oude bestanden wilt overschrijven. Selecteer vervolgens de optie Overschrijven en klik op OK. Hier is het screenshot dat je kunt volgen. Hierdoor worden alle oude WordPress-bestanden overschreven door nieuwe bestanden. Dit is de snelste methode om uw WordPress-site bij te werken.

FTP overschrijf bestanden

Zodra de upload is voltooid, moet u nu uw WordPress-database bijwerken.

Update WordPress-database

Nadat u uw WordPress-site handmatig hebt bijgewerkt, moet u uw WordPress-database bijwerken. 

Als je je WordPress-versie lange tijd niet hebt bijgewerkt, wordt je gevraagd om je WordPress-database bij te werken. Raak niet in paniek als u geen bericht over het bijwerken van de database ziet.

Voor het geval je het krijgt Database-update vereist melding, log in op uw WordPress admin paneel en klik op Update WordPress Database.

Update WordPress-database

Dit proces kan enkele minuten duren. Hierna kunt u inloggen op uw WordPress-site om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

Dat is het. U hebt uw WordPress met succes handmatig bijgewerkt naar de nieuwste versie.

2. Update WordPress-plug-ins handmatig met FTP

Het handmatig bijwerken van WordPress-plug-ins is een heel eenvoudig proces en het is hetzelfde als het bijwerken van de WordPress-versie. Je moet een volledige back-up maken van je WordPress-site en database als je dat nog niet hebt gedaan.

Download eerst een nieuw exemplaar van die plug-in die u wilt bijwerken. We nemen bijvoorbeeld de Yoast SEO-plug-in. Na het downloaden, pak het uit op uw computer en u zult een map in het archiefbestand vinden, genaamd word-seo.

Verbind nu de hoofdmap van uw website met uw computer via een FTP-client. Zodra u via FTP verbinding heeft gemaakt met uw website, gaat u naar wp-content / plugins / plugin-naam. Daar moet u de oude bestanden vervangen door de nieuwe bestanden met behulp van de FTP-client.

WordPress SEO-updates

Van de word-seo map, selecteer alle bestanden en klik op Uploaden en het zal beginnen met het uploaden van bestanden. Tijdens het uploaden wordt u gevraagd om die bestanden te overschrijven en vervolgens op overschrijven en OK te klikken.

Log nu in op uw WordPress-site en ga naar Dashboard> Plug-ins> Geïnstalleerde plug-ins om te controleren of de plug-in is bijgewerkt naar de nieuwste versie. Dat is het. U heeft uw WordPress-plug-in handmatig bijgewerkt.

3. Update handmatig de WordPress-themaversie

Als u uw WordPress-themaversie wilt upgraden, raden we u ten zeerste aan om een ​​volledige back-up van uw site en database te maken.

Als u uw themaversie rechtstreeks upgradet, verliest u alle aanpassingen die u hebt aangebracht aan het oude versiethema. We raden u aan om de aanpassingen of codes op te slaan in een kladblokbestand op uw computer, zodat u na het upgraden van uw themaversie eenvoudig kunt toepassen op het nieuwe thema.

Download eerst het zip-bestand van het thema dat u wilt upgraden en pak het bestand uit op uw computer. Sluit vervolgens uw computer eenvoudig aan op de website via een FTP-client. Eenmaal verbonden, ga naar wp-content / thema’s / themanaam en vervang het oude thema door het nieuwe door de uitgepakte themabestanden te uploaden. Het is hetzelfde proces als hierboven.

Log nu in op uw WordPress-site en ga naar Appeanence> Thema’s en controleer of het thema is bijgewerkt.

Conclusie

Het bijwerken van WordPress-versie, thema en plug-ins is essentieel. WordPress maakte dit updateproces eenvoudig. U hoeft alleen in te loggen op uw WordPress-dashboard en op Update te klikken.

Maar vaak is het One-Click-Update-proces mislukt en toont de site een onderhoudspagina. Daarom upgraden gebruikers hun WordPress-site nauwelijks naar de nieuwe versiesoftware. Als de automatische updatefunctie niet werkt, kunt u uw WordPress-versie, thema’s en plug-ins handmatig bijwerken. In dit artikel hebben we u stap voor stap laten zien hoe u uw WordPress-site handmatig kunt upgraden. 

Als deze tutorial u heeft geholpen om uw WordPress, plug-ins en themaversie handmatig bij te werken naar de nieuwste versie, deel deze dan met uw vrienden. Als u problemen ondervindt met deze tutorial, kunt u hieronder een opmerking plaatsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map