Het voorvoegsel van de WordPress-databasetabel eenvoudig wijzigen

04.06.2020
WordPress 'Het voorvoegsel van de WordPress-databasetabel eenvoudig wijzigen
0 7 мин.

Tijdens de WordPress-installatie wordt u gevraagd of u het voorvoegsel van de databasetabel “wp_” wilt wijzigen in iets. Meestal slaan we dit ding over, dus WordPress maakt automatisch een database met het standaard tabelvoorvoegsel “wp_”. 


Veel WordPress-gebruikers vragen vaak hoe ze het prefix van de WordPress-databasetabel kunnen wijzigen. Ze geloven dat door het wijzigen van het standaardvoorvoegsel voor tabellen in WordPress hun sitebeveiliging zal verbeteren. Volgens WordFence, het doet niets om de beveiliging van uw site te verbeteren en het is een te riskant proces. In sommige gevallen proberen gebruikers hun database te wijzigen of aan te passen zonder een back-up te maken, met als resultaat dat ze hun site verliezen. 

Waarom het wijzigen van het voorvoegsel van de databasetabel de sitebeveiliging niet verbetert?

Laten we het nu hebben over de methode om de WordPress-database te hacken. Meestal wordt de meest voorkomende aanval ‘SQL-injectie’ genoemd, waarbij een hacker een kwetsbaarheid in een applicatie uitvoert om toegang te krijgen en de eenvoudigste manier om dit te doen is via een plug-in. Als een aanvaller hoe dan ook toegang krijgt tot uw database, heeft de aanvaller dezelfde mogelijkheden als u in uw database. Ze voeren meestal een script uit in uw database om alle details te krijgen. 

Door het voorvoegsel van uw databasetabel in WordPress te wijzigen, wordt de beveiliging van uw site niet verbeterd omdat de aanvaller toegang krijgt via een kwetsbare toepassing, zoals een plug-in, en zij kunnen gemakkelijk alle details van uw site krijgen. 

We raden u ten zeerste aan nooit een nulled-plug-in of -thema te downloaden, omdat een nulled-plug-in of -thema kwetsbare scripts kan bevatten.Als u deze gebruikt, krijgen hackers gemakkelijk toegang tot uw database en kunnen ze uw site vernietigen.

Als u uw site en database wilt beveiligen, kunt u een uitstekende beveiligingsservice zoals Securi gebruiken. Securi is een complete website-beveiligingsoplossing, het beschermt uw site tegen aanvallers zoals DDoS, brute force, kwetsbaarheidsaanvallen enz. Het helpt ook om maak uw gehackte site schoon en veel meer. Als u de beveiliging van uw WordPress-site serieus neemt, moet u Securi gebruiken. Controleer Securi.

Hoe WordPress Database Table Prefix te veranderen

Zoals we al vermeldden, hoeft u om veiligheidsredenen uw database-prefix niet te wijzigen. Als u het databasevoorvoegsel in uw WordPress-site wilt wijzigen, kunt u dit doen. We laten u de exacte stappen zien hoe u eenvoudig uw databasevoorvoegsel op uw WordPress-site kunt wijzigen.

Voorbereiding: Voordat we beginnen, raad ik je ten zeerste aan om een ​​volledige back-up te maken van je site en database. Mocht er iets misgaan, dan kunt u uw database eenvoudig met één klik herstellen. BackupBuddy is een goede back-upplug-in en u kunt uw database of site met slechts één klik herstellen.

Er zijn twee manieren waarop u het prefix van uw WordPress-database kunt wijzigen,

 • U kunt uw database-prefix wijzigen met phpMyAdmin
 • U kunt het prefix van de WordPress-databasetabel wijzigen met een plug-in

In dit artikel laten we beide methoden zien. Laten we er dus op ingaan.

Methode 1, Wijzig het voorvoegsel van de databasetabel met phpMyAdmin

Dit is een veel voorkomende methode om uw database-prefix te wijzigen. Hiervoor moet je inloggen op je hosting cPanel.

Stap 1, bewerk wp-config.php-bestand

Nadat je bent ingelogd op je hosting cPanel, ga je naar je root-directory waar je je WordPress hebt geïnstalleerd. Open de wp-config.php bestand en zoek de regel “$ table_prefix =‘ wp_ ’;”. 

Wijzig de regel voor het tabelvoorvoegsel wp_ aan iets dat je leuk vindt, bijvoorbeeld, ry_ of xz_013654. U kunt alleen letters, cijfers en onderstrepingstekens gebruiken. 

Vind WordPress wp-config-bestand

Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw tabelvoorvoegsel, vergeet dan niet om het op te slaan.

Stap 2, wijzig de naam van de databasetabel in phpMyAdmin

In de volgende stap moet je toegang krijgen tot je database via phpMyAdmin. Als u cPanel WordPress-hosting gebruikt, kunt u phpMyAdmin gemakkelijk vinden onder de database-sectie.

Hosting van phpMyAdmin

Je kunt verschillende tabellen zien en het hangt af van je sitestructuur of hoeveel plug-ins je hebt geïnstalleerd.

WordPress-databasetabellen

De snelste manier om het tabelvoorvoegsel te hernoemen, is door SQL-query’s uit te voeren. Voer nu de SQL-opdracht uit vanuit uw SQL-sectie die ik in de bovenstaande afbeelding heb getoond. We hebben een SQL-query die u kunt gebruiken:

RENAME tabel `wp_commentmeta` NAAR` jr_commentmeta`;
RENAME tabel `wp_comments` NAAR` jr_comments`;
RENAME tabel `wp_links` NAAR` jr_links`;
RENAME tabel `wp_options` NAAR` jr_options`;
RENAME tabel `wp_postmeta` NAAR` jr_postmeta`;
RENAME tabel `wp_posts` NAAR` jr_posts`;
RENAME tabel `wp_termmeta` NAAR` jr_termmeta`;
RENAME tabel `wp_terms` NAAR` jr_terms`;
RENAME tabel `wp_term_relationships` NAAR` jr_term_relationships`;
RENAME tabel `wp_term_taxonomy` NAAR` jr_term_taxonomy`;
RENAME tabel `wp_usermeta` NAAR` jr_usermeta`;
RENAME tabel `wp_users` NAAR` jr_users`;

Dit is de standaard SQL-opdracht en als u extra tabellen heeft, kunt u deze eenvoudig toevoegen. Raak niet in paniek. Het is zo makkelijk. Alsof ik wil veranderen wp_ naar jr_, dus als u een extra tabelnaam wilt wijzigen, moet u op deze manier schrijven:

RENAME tabel `wp_yoast_seo_links` NAAR` jr_yoast_seo_links`; 

Voer SQL Query uit

Klik na het invoeren van SQL-opdrachten op GO om het proces uit te voeren.

Stap 3, hernoem de wp_fields in databasetabellen

Er zijn nog steeds twee velden die wp_ als voorvoegsel gebruiken (wp_options en wp_usermeta). Door de volgende query’s uit te voeren, kunnen we het voorvoegsel van die velden gemakkelijk wijzigen. Het kan variëren hoeveel plug-ins je hebt geïnstalleerd, als je meer wp_-velden vindt, moet je ze ook hernoemen. 

UPDATE `jr_options` SET` option_name` = REPLACE (`option_name`, ‘wp _’, ‘jr_’) WAAR` option_name` ZOALS ‘% wp_%’;
UPDATE `jr_usermeta` SET` meta_key` = REPLACE (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) WAAR` meta_key` ZOALS ‘% wp_%’;

Druk na het invoeren van de SQL-scripts op de knop Go om door te gaan. U hebt nu met succes het voorvoegsel van uw databasetabel in WordPress gewijzigd.

Zo ziet het eruit na het wijzigen van het databasevoorvoegsel.

Wijzig het prefix van de WordPress-database

Methode 2, Wijzig databasetabelvoorvoegsel met behulp van een plug-in

Als u uw database of een handmatig proces niet wilt aanraken, kunt u dit doen met de Brozzme DB-plug-in. Met deze plug-in kunt u uw database-prefix overal aanpassen (database en wp-config.php) met slechts één klik.

Installeer en activeer eerst Brozzme DB-plug-in. Ga vanuit uw WordPress-beheerderspaneel naar Hulpmiddelen> DB PREFIX. Standaard genereert deze plug-in automatisch een nieuw voorvoegsel, als u dit niet bevalt, kunt u uw eigen voorvoegsel invoeren. U kunt alleen letters, cijfers en onderstrepingstekens gebruiken.

Brozzme DB-voorvoegsel

Klik ten slotte op Wijzig DB-voorvoegsel en je bent klaar.

Test uw WordPress-site

Nadat u het voorvoegsel van de WordPress-database heeft gewijzigd, is het tijd om uw site te testen. Eerst moet u inloggen op uw site en pagina’s, berichten, zoeken en al het andere dat u kunt bedenken testen. Als uw website weer goed werkt, maak dan nog een back-up van uw database. 

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen om te begrijpen hoe aanvallen een database aanvallen met een kwetsbare applicatie en hoe je ze kunt vermijden, we hebben ook laten zien hoe je Database Table Prefix in WordPress kunt wijzigen met een plug-in en phpMyAdmin. Als u een foutmelding krijgt, laat het ons dan weten in het opmerkingengedeelte. Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden.

Andere nuttige artikelen,

 • Hoe WordPress-database te optimaliseren om uw site te versnellen
 • Hoe u alle WordPress-plug-ins kunt uitschakelen als u niet kunt inloggen op uw site
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector