Hoe maak je een tijdelijke login zonder wachtwoord in WordPress

Als eigenaar van een WordPress-site kunt u eenvoudig een gebruiker toevoegen of verwijderen. Maar als u een ontwikkelaar inhuurt om uw website te bouwen of iets aan te passen, moet u mogelijk de aanmeldingsgegevens van uw beheerder aan de ontwikkelaar verstrekken. Dat is geen goede optie om uw beheerdersaanmeldingsgegevens te geven en als gevolg hiervan zal hij / zij uw site verpesten.


Maar er is een goede manier om ermee om te gaan. U kunt een tijdelijke login aanmaken of tijdelijke admin toegang geven aan de gebruiker zonder wachtwoord. En het belangrijkste is dat je zelfs de mogelijkheden van de tijdelijke beheerder kunt bewerken. Zodat u zeker weet tot welke opties de gebruiker toegang heeft of niet.

Waarom moet u een tijdelijke login zonder wachtwoord maken??

Het is een goed idee om een ​​premium-thema of plug-in te gebruiken, omdat premium-dingen worden geleverd met meer handige functies, voortdurend worden bijgewerkt en vooral kunt u e-mailondersteuning krijgen als u een probleem ondervindt.

Dus, als je een premium thema of plug-in hebt gekocht en je krijgt een foutmelding of wil je iets wijzigen, dan moet je contact opnemen met je plug-in ontwikkelaar. Als het een veel voorkomend probleem is, raadt de ontwikkelaar u waarschijnlijk aan om er enkele codes in toe te passen. Als het probleem zich nog steeds voordoet, zal uw ontwikkelaar u vragen om toegang te krijgen tot uw site om het probleem vanaf het einde op te lossen en hiervoor moet u uw beheerder login-toegang verlenen.

Mogelijk wilt u uw beheerder inlogtoegang niet verlenen aan iemand die u niet kent, maar aan de andere kant wilt u dat probleem ook oplossen. Het wordt een zeer complexe beslissing om uw beheerder toegang te verlenen aan een onbekende persoon.

Gelukkig kunt u een tijdelijke login of admin-toegang creëren op uw WordPress-site. In dit geval heeft de gebruiker geen wachtwoord nodig om in te loggen op uw site en zal de login tijdelijk zijn.

Dit is de zeer nuttige methode als u uw admin-login toegang wilt geven aan uw ontwikkelaar of gastberichten wilt accepteren.

Deze methode werkt prima voor gastbloggers, omdat je ze niet de inloggegevens van je beheerder geeft. Maar wanneer u uw beheerdersaanmeldingsgegevens aan uw ontwikkelaar geeft om iets te repareren of te ontwikkelen, wordt dit behoorlijk riskant, omdat ze uw site kunnen verknoeien, de link van uw site kunnen wijzigen of belangrijke zaken kunnen verwijderen.

In dit geval moet u aanmaken:

 • Een nieuwe gebruikersrol
 • Een tijdelijke inlogtoegang 

Het is een heel eenvoudig proces en in dit artikel zal ik je laten zien hoe je een tijdelijke login-toegang zonder wachtwoord kunt creëren en die gebruiker zal zeer beperkte toegang hebben. Als uw ontwikkelaar bijvoorbeeld uw plug-inprobleem wil oplossen, kunt u de specifieke toegang bieden zodat andere functies worden beperkt.

Hoe maak je een tijdelijke login zonder wachtwoord in WordPress

Hier zal ik twee plug-ins gebruiken- Gebruikersrol-editor en Tijdelijke login zonder wachtwoord.

Deze twee plug-ins zijn nodig als u uw admin-inlogtoegang aan iemand wilt geven. Voor het accepteren van gastposts heeft u de plug-in User Role Editor niet nodig, tenzij u de gebruikersrollen van WordPress wilt toevoegen of aanpassen.

Stap 1, maak een secundair beheerdersaccount aan  

Er zijn veel plug-ins voor gebruikersroleditors beschikbaar en hier zal ik gebruiken Plug-in voor gebruikersroleditor. Installeer en activeer eerst deze plug-in. Ga dan naar Gebruikers> Gebruikersrol-editor en klik vanaf daar op Rol toevoegen, bijvoorbeeld, “Temp Admin‘. U kunt ook een kopie maken van elke bestaande gebruikersrol.WordPress rol toevoegen

Klik na het toevoegen van een nieuwe gebruikersrol op Update knop om de instellingen op te slaan.

Nadat u een nieuwe gebruikersrol heeft gemaakt, is het nu tijd om mogelijkheden toe te voegen of te verwijderen. Van de Selecteer rol en verander de mogelijkheden optie, selecteer de gebruikersrol die u zojuist hebt gemaakt.

WordPress Rollen bewerken

Voeg nu mogelijkheden toe zoals u wilt, bijvoorbeeld als de gebruiker uw themabestand wil bewerken, dan kunt u mogelijkheden geven vanuit de themagedeelte. Maar houd er rekening mee dat u algemene beheerdersrechten moet geven zodat de gebruiker toegang heeft tot uw site.

Als u klaar bent met het toevoegen van mogelijkheden, klikt u op Bijwerken knop om de wijzigingen op te slaan.

Stap 2, maak een tijdelijk gebruikersaccount aan

In deze stap moet je installeren Tijdelijke login zonder wachtwoord plug-in. Ga na het activeren van deze plug-in naar Gebruikers> Tijdelijke aanmeldingen

Tijdelijke aanmeldingen

Daar moet je alle gegevens van de nieuwe tijdelijke gebruiker invullen. Maar wees voorzichtig bij het kiezen van een gebruikersrol. Stel vervolgens een vervaldatum in van de tijdelijke login. Na verloop van tijd zal het account automatisch verlopen.

Klik nu op Verzenden knop om de gebruiker aan te maken.

U ziet een bericht dat de gebruiker met succes is aangemaakt. Nu Klik om te kopiëren de tijdelijke inloglink en deel deze met iedereen. Op deze manier kunnen gebruikers rechtstreeks inloggen op uw WordPress-beheerderspaneel zonder gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt deze link ook rechtstreeks e-mailen als je wilt.

Dit is een tijdelijke admin-toegang en iedereen kan inloggen via deze link. Ik raad u ook aan om de inloglink te testen voordat u deze naar iemand verzendt. Als de ontwikkelaar geen toegang heeft tot je beheerderspaneel, moet je het opnieuw repareren en het kost veel tijd. Test het dus zorgvuldig.

Een tijdelijke login beheren of verwijderen

Nadat het werk is gedaan, wilt u misschien dat tijdelijke account laten vervallen of verwijderen. Bezoek hiervoor de Gebruikers> Tijdelijke aanmeldingen bladzijde. 

Beheer tijdelijke logins

Vanaf die pagina kunt u de namen, e-mails, rollen, laatst ingelogd, vervaldatum van de gebruiker zien. U kunt ook een gebruiker bewerken, verlopen of verwijderen. Als u de vervaldatum wilt verlengen of de rol van een gebruiker wilt wijzigen, kunt u dit eenvoudig doen.

Als u het account van een gebruiker verwijdert, wordt alle inhoud die door de gebruiker is gemaakt, zoals berichten, pagina’s weergegeven als beheerder.

Dat is het. Op deze manier kunt u een tijdelijke login aanmaken of een gebruiker zonder wachtwoord aanmaken op uw WordPress-site. Als je deze tutorial leuk vindt, deel hem dan met je vrienden. Als je er een probleem mee hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.

gerelateerde artikelen,

 • 15 belangrijkste dingen om te doen na het installeren van WordPress
 • 20 Beste WooCommerce-plug-ins die u nodig hebt voor uw WordPress-site
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map