Hogyan adhatunk biztonsági kérdéseket a WordPress bejelentkezési oldalához

Valószínűleg észrevetted, hogy a legtöbb nagyvállalat, oktatási intézmény, pénzügyi szervezet felkér téged, hogy a regisztráció során adjon hozzá biztonsági kérdéseket a fiókjához személyazonosságának ellenőrzése érdekében. A biztonsági kérdés és válasz extra biztonsági szintet biztosít a személyazonosság további hitelesítéséhez, amikor bejelentkezik. Ha WordPress-t használ, akkor a biztonsági kérdéseket könnyedén felveheti a WordPress bejelentkezési és regisztrációs oldalára..


Ebben az oktatóanyagban megosztjuk, hogyan lehet biztonsági kérdéseket felvenni a WordPress regisztráció és bejelentkezés oldalra.

Miért adjon biztonsági kérdéseket a WordPress bejelentkezési és regisztrációs oldalához?

Biztonsági kérdések hozzáadásával a WordPress regisztrációs oldalra a felhasználókat felkérik arra, hogy állítsanak fel egy biztonsági kérdést és egy választ. Ezután a felhasználónak meg kell válaszolnia a bejelentkezéshez szükséges biztonsági kérdést, amelyet a helyszíni regisztráció során beállítottak. Ha a felhasználó helytelen választ ad meg, akkor nem tud bejelentkezni. 

Hasonlóképpen, a WordPress jelszóval egy biztonsági kérdés óriási hatással van a WordPress biztonságára. Több szerzőből álló webhely futtatásakor valószínűleg biztonsági kérdéseket kell felvennie a WordPress bejelentkezési képernyőjére.

Például a szokásos WordPress felhasználónév és jelszó könnyen támadható, de a biztonsági kérdés és válasz nem hihető. Tehát nem lehet megtörni. Így megvédheti webhelyét a hackertől és a spamküldőktől.

Hogyan adhatunk biztonsági kérdéseket a WordPress bejelentkezési és regisztrációs oldalához?

Nagyon egyszerű a biztonsági kérdés hozzáadása a WordPress bejelentkezési és regisztrációs oldalához. Először telepítenie kell és aktiválnia kell WP biztonsági kérdés a WordPress plugins könyvtárból. WP biztonsági bővítmény lehetővé teszi a biztonsági kérdés opciót a WordPress regisztráció, bejelentkezés és elfelejtett jelszó képernyőn. 

Jellemzők:

 • Korlátlan számú biztonsági kérdést felvehet.
 • Megjelenítheti / elrejtheti a biztonsági kérdést a regisztrációs oldalon, a bejelentkezési oldalon és az elfelejtett jelszó oldalon.
 • A felhasználók a biztonsági válaszokat a profiloldalukon állíthatják be.

WP biztonsági kérdés beállítása

Menj Beállítások> WP biztonsági kérdések> Beállítások amint azt a fenti képen megmutattam. Alapértelmezés szerint ez a bővítmény sok kérdést tartalmaz. Innentől bármilyen kérdést felvehet vagy eltávolíthat a listáról.

Biztonsági kérdések hozzáadása a WordPress Bejelentkezés, Regisztráció és Elfelejtett jelszó képernyőn

A „WP biztonsági kérdések” beállítási oldal végén az alábbiakban néhány ilyen lehetőséget láthat. Ha engedélyezi őket, biztonsági kérdéseket vet fel a WordPress bejelentkezési, regisztrációs és elfelejtett jelszó képernyőjén.

WP Bejelentkezés képernyő opciói

Most kattintson a Mentés gombra a beállítások mentéséhez. Ezután frissítse a bejelentkezési oldalt a változások megtekintéséhez.

Bejelentkezés képernyő: A bejelentkezési képernyő így néz ki. Innentől meg kell adnia felhasználónevét, jelszavát és biztonsági válaszát.WP biztonsági bejelentkezés

Regisztráció képernyő: Ha biztonsági kérdést ad hozzá a WordPress regisztrációs oldalhoz, akkor a regisztráció képernyője így néz ki. Bármely biztonsági kérdést választhat a legördülő menüből.

WP biztonsági regiszter

Elfelejtett jelszó képernyő: Az elfelejtett jelszó képernyő így néz ki. Nagyon jó ötlet, ha engedélyezte a biztonsági kérdést az elfelejtett jelszó oldalon. Ez megakadályozza, hogy a spamküldők „elfelejtett jelszót” kérjenek az Ön webhelyén.

WP Security Elfelejtett jelszó

A biztonsági kérdés kézi hozzáadása a felhasználókhoz

A WP biztonsági kérdés beépülő moduljának használatával a biztonsági kérdéseket felveheti a WordPress regisztrációs oldalára. Tehát csak új felhasználók állíthatják fel saját biztonsági kérdésüket és válaszukat.

Ha biztonsági kérdést szeretne beállítani webhelyének régi felhasználói számára, akkor manuálisan kell hozzáadnia. Ehhez a felhasználóknak el kell lépniük a profiloldalukon, és fel kell állítaniuk saját biztonsági kérdéseiket és válaszaikat. Ebben az esetben a felhasználók és a webhely adminisztrátorai is felállíthatnak egy biztonsági kérdést.

WP felhasználói kérdés hozzáadása

Következtetés

A WordPress webhely sokféle módon biztosítható. Jó választás a biztonsági kérdés hozzáadása a WordPress bejelentkezési vagy regisztrációs oldalához, és óriási hatással van a webhely biztonságára. Extra rétegbiztonságot nyújt a felhasználó személyazonosságának hitelesítése révén.

Sőt, a biztonsági kérdésmező hozzáadása a WordPress „bejelentkezés” és „elfelejtett jelszó” beépülő modulokhoz szintén megakadályozza a spamszolgáltatókat a bejelentkezési és elfelejtett jelszó lehetőségek használatától.

Felvette a biztonsági kérdéseket a WordPress bejelentkezési oldalára? Itt talál további WordPress biztonsági cikkeket az Ön számára.

 • Hogyan lehet megváltoztatni a WordPress rendszergazdai bejelentkezési URL-jét
 • Hogyan kell megváltoztatni a WordPress biztonsági és sókulcsait
 • A WordPress bejelentkezési kísérleteinek korlátozása
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map