Hogyan lehet ideiglenes bejelentkezést létrehozni jelszó nélkül a WordPress programban

Mint WordPress webhelytulajdonos, könnyen felvehet vagy eltávolíthat egy felhasználót. Ha azonban bérel egy fejlesztőt webhelyének felépítéséhez vagy bármi testreszabásához, akkor előfordulhat, hogy meg kell adnia a rendszergazda bejelentkezési adatait a fejlesztőnek. Ez nem jó lehetőség, ha megadja a rendszergazda bejelentkezési adatait, és ennek eredményeként összezavarja webhelyét.


De van egy jó módja annak, hogy kezeljük. Készíthet ideiglenes bejelentkezést, vagy ideiglenes adminisztrátori hozzáférést biztosíthat a felhasználóhoz jelszó nélkül. És a legfontosabb dolog az, hogy az ideiglenes rendszergazdai képességeket is szerkesztheti. Annak érdekében, hogy biztos lehessen benne, hogy a felhasználó mely lehetőségekhez férhet hozzá vagy sem.

Miért kell ideiglenes bejelentkezést létrehoznia jelszó nélkül?

Nagyon jó ötlet egy prémium téma vagy plugin használata, mivel a prémium dolgok hasznosabb funkciókkal vannak ellátva, folyamatosan frissülnek, és mindenekelőtt bármilyen probléma esetén e-mailt kaphat támogatásban..

Tehát, ha egy prémium témát vagy bővítményt vásárolt, és hibát kap, vagy szerkeszteni akar valamit, akkor fel kell vennie a kapcsolatot a plugin fejlesztőjével. Ha ez egy általános probléma, akkor a fejlesztő valószínűleg javasolja, hogy alkalmazzon benne néhány kódot. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor a fejlesztő felkéri Önt, hogy lépjen be a webhelyére, hogy megoldja a problémát a végétől, és ehhez megadnia kell az admin bejelentkezési hozzáférését.

Lehet, hogy nem akarja, hogy adminisztrátori bejelentkezési hozzáférést biztosítson olyan személyeknek, akiket nem ismer, viszont azt is meg akarja javítani. Nagyon bonyolult döntés lesz az, hogy adminisztrátori hozzáférést biztosítson egy ismeretlen személy számára.

Szerencsére ideiglenes bejelentkezési vagy adminisztrátori hozzáférést hozhat létre a WordPress webhelyén. Ebben az esetben a felhasználónak nincs szüksége jelszóra a webhelyére történő bejelentkezéshez, és a bejelentkezés ideiglenes lesz.

Ez a nagyon hasznos módszer, ha adminisztrátori bejelentkezési hozzáférést szeretne adni a fejlesztőhöz, vagy vendégfogadásokat szeretne fogadni.

Ez a módszer jól működik a vendégblogisták számára, mivel nem adja meg nekik az admin bejelentkezési adatait. De amikor megadja az admin bejelentkezési adatait a fejlesztőjének valami javításához vagy fejlesztéséhez, az nagyon kockázatosá válik, mivel ezek összezavarhatják az Ön webhelyét, megváltoztathatják a webhely linkjét vagy törölhetnek minden fontos dolgot.

Ebben az esetben létre kell hoznia:

 • Új felhasználói szerep
 • Ideiglenes belépési hozzáférés 

Ez nagyon egyszerű folyamat, és ebben a cikkben megmutatom, hogyan hozhat létre ideiglenes bejelentkezési hozzáférést jelszó nélkül, és a felhasználó nagyon korlátozott hozzáféréssel rendelkezik. Például, ha a fejlesztő meg akarja oldani a plugin-problémát, akkor megadhatja a konkrét hozzáférést, hogy más funkciók korlátozottak legyenek.

Hogyan lehet ideiglenes bejelentkezést létrehozni jelszó nélkül a WordPress programban

Itt két plugint fogok használni- Felhasználói szerepszerkesztő és Ideiglenes bejelentkezés jelszó nélkül.

Ez a két bővítmény akkor szükséges, ha valakihez hozzáférést szeretne adni az admin bejelentkezéshez. A vendég hozzászólások elfogadásához nincs szükséged a felhasználói szerep-szerkesztő beépülő moduljára, kivéve, ha hozzá akarja adni vagy testreszabja a WordPress felhasználói szerepeit..

1. lépés: Hozzon létre egy másodlagos rendszergazdai fiókot  

Számos felhasználói szerep-szerkesztő plugin érhető el, és itt fogom használni Felhasználói szerep-szerkesztő beépülő modul. Először telepítse és aktiválja ezt a bővítményt. Akkor menj ide felhasználók> Felhasználói szerepszerkesztő majd onnan kattintson Add Szerep, például, “Temp Admin„. Másolatot is készíthet minden létező felhasználói szerepkörről.WordPress Szerep hozzáadása

Az új felhasználói szerep hozzáadása után kattintson a gombra Frissítés gomb a beállítások tárolására.

Miután létrehozott egy új felhasználói szerepet, itt az ideje, hogy hozzáadja vagy eltávolítsa a képességeket. Tól Válassza a Szerep és változtassa meg képességeit lehetőséget lehetőséget, válassza ki a most létrehozott felhasználói szerepet.

WordPress Szerepkörök szerkesztése

Most adjon hozzá képességeket a kívánt módon, például ha a felhasználó szerkeszteni kívánja a témafájlt, akkor képességeket adhat a téma szakaszból. De ne feledje, hogy általános adminisztrátori jogokat kell adnia annak érdekében, hogy a felhasználó hozzáférhessen az Ön webhelyéhez.

Miután befejezte a képességek hozzáadását, kattintson a gombra frissítés gombra a változtatások mentéséhez.

2. lépés: Hozzon létre egy ideiglenes felhasználói fiókot

Ebben a lépésben telepítenie kell Ideiglenes bejelentkezés jelszó beépülő modul nélkül. A plugin aktiválása után lépjen a következőbe: felhasználók> Ideiglenes bejelentkezés

Ideiglenes bejelentkezés

Itt ki kell töltenie az új ideiglenes felhasználó összes adatát. De legyen óvatos, amikor a felhasználói szerepet választja. Ezután állítsa be az ideiglenes bejelentkezés lejárati dátumát. Az idő elteltével a fiók automatikusan lejár.

Most kattintson a gombra Beküldés gombot a felhasználó létrehozásához.

Megjelenik egy üzenet, hogy a felhasználót sikeresen létrehozta. Most Kattintson a Másolás elemre az ideiglenes bejelentkezési linket, és bárkivel megoszthatja. Ily módon a felhasználók felhasználónév és jelszó nélkül közvetlenül bejelentkezhetnek a WordPress adminisztrációs panelbe. Ezt a linket közvetlenül is elküldheti e-mailben, ha akar.

Ez egy ideiglenes rendszergazdai hozzáférés, és bárki bejelentkezhet e link használatával. Azt is javaslom, hogy tesztelje a bejelentkezési linket, mielőtt bárkinek elküldené. Mert ha a fejlesztő nem fér hozzá az adminisztrációs panelhez, újra meg kell javítania, és ez sok időt vesz igénybe. Tehát tesztelje gondosan.

Ideiglenes bejelentkezés kezelése vagy törlése

A munka elvégzése után érdemes lehet az ideiglenes fiókot lejárni vagy törölni. Ehhez látogasson el a felhasználók> Ideiglenes bejelentkezés oldal. 

Ideiglenes bejelentkezések kezelése

Ezen az oldalon láthatja a felhasználóneveket, e-maileket, szerepeket, utoljára bejelentkezve, a lejárat dátumát. Felhasználót szerkeszthet, lejár vagy törölhet. Ha meg akarja hosszabbítani a lejárati dátumot vagy megváltoztatja a felhasználói szerepet, megteheti ezt egyszerűen.

Ha törli a felhasználói fiókot, akkor a felhasználó által létrehozott összes tartalom, például hozzászólások, az oldalak rendszergazdaként jelennek meg.

Ez az. Ily módon létrehozhat egy ideiglenes bejelentkezést vagy létrehozhat egy felhasználót jelszó nélkül a WordPress webhelyén. Ha tetszik ez az oktatóprogram, ossza meg barátaival. Ha problémája van vele, tudassa velünk a megjegyzés szakaszban.

kapcsolódó cikkek,

 • 15 A legfontosabb tennivalók a WordPress telepítése után
 • 20 legjobb WooCommerce beépülő modul, amelyre szüksége van a WordPress webhelyéhez
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map