Hogyan lehet megakadályozni a kép Hotlink-összekapcsolását a WordPress programban?

„Tartsa meg vagy törölje a képi linkeket a WordPress-ben?” Ez a kérdés sokáig vitatható.


Még akkor is, ha a kezelt WordPress tárhely választása után megtartotta az alapértelmezett beállításokat. De képzelje el, hogy amikor egy képet feltöltet és beilleszt egy cikkbe vagy oldalba, egy hivatkozás automatikusan hozzáadódik a képhez.

És ha a látogatók egy adott cikkben rákattintanak a képre, akkor átkerülnek egy másik weboldalra vagy olyan oldalra, amely csak a képet az eredeti méretben jeleníti meg. Míg általában a képeket úgy méretezzük, hogy azok zökkenőmentesen illeszkedjenek az Ön cikkeihez. Ezt a jelenséget hotlinking vagy inline linkingnek hívják.

Akadályozza meg a kép Hotlink-összekapcsolását a WordPress programban

Mi az az Image Hotlinking??

A „hotlinking”, más néven „sávszélesség-lopás”, helytelen gyakorlat, amelyet olyan egyének végeznek, akik közvetlen kapcsolatokat hoznak létre más szervereken tárolt tartalomhoz (képek, videók) a számítási és a sávszélesség-erőforrások felhasználása érdekében..

A klasszikus példa a szerveren található multimédiás tartalmakra mutató közvetlen linkekből áll A amelyeket a szerver által kiszolgált weboldalakba helyeznek be B; a látogató böngészője, amely hozzáfér a szerver weboldalához B HTTP kéréseket küld a kiszolgálónak A multimédiás erőforrások beolvasása, pazarló CPU-t és sávszélességet, végül pedig pénzt okozva.

Hogyan működik a hotlinking??

Vissza kell térnie a HTML kódhoz, hogy először megértse, hogyan jelennek meg a képek a weboldalakon.

A részletekbe való betekintés nélkül a HTML egy egyszerű jelöléssel felépített nyelv: a címkék (ebben az esetben a HTML-címkék) hierarchikusan határolják az oldal egyes elemeit, megfogalmazva az értékeket és hozzárendelve attribútumokat tartalmukhoz (az oldal szélessége vagy magassága) kép, vagy annak leírását lehetővé tevő alternatív szöveg).

A kép klasszikus megjelenítése a következővel valósul meg img címke a képhez és egy alt tag a leíráshoz a weboldalon található oldal kódjában. Például, kérjük, fontolja meg a következő forgatókönyveket.

A szerver HTML kódja A webhely:

”description”/

Így egy webhely, amely forró linket hajt végre, egyszerűen tovább halad az attribútum felhasználásával src (ami forrást jelent) a képcímkék, a képek közvetlen címe.

Ezt általában akkor csináljuk, amikor például képeinket saját webhelyeinkről jelenítjük meg.

A B szerver webhelyének HTML kódja:

”description”/

Végül elkészíti az egyik képet, amelyet egy nem Ön weboldalán közzétesz, ön engedélye nélkül, és jegesedik a tortán: a baj elkövetője megszorítja a sávszélességet.!

Hogyan lehet felismerni a gyorshivatkozást?

Ez nem nyilvánvaló!

Használhat olyan eszközöket, mint a TinEye. Ez egy weboldal böngésző kiterjesztése, amely képes lesz az Ön által megadotthoz hasonló képeket keresni. Nagyon jól működik, a TinEye által indexelt webhelyek korlátozásakor, és megköveteli, hogy az összes képet kézzel ellenőrizze!

A másik megoldás a nem a saját webhelyéről töltött képek észlelésének automatizálása. Műszaki szempontból összetettebb, de nagyon jól működik.

Alapvetően a .htaccess az Apache szerver fájlja felelõs a képek elfogásáért azok megjelenése elõtt.

A Hotlink összekapcsolásának megakadályozása a WordPress programban .htaccess használatával

Lássuk, hogyan lehet megakadályozni a forró hivatkozásokat a WordPress-ben néhány sor beillesztésével a .htaccess fájl a dokumentum gyökérmappájában.

Jelentkezzen be a hostplatformra, használja a bejelentkezési adatait bármely FTP-szoftverben (a Filezilla-t használom), lépjen a következő oldalra: / Public_html / → és hozzáférjen a .htaccess fájl.

Képzelje el, milyen hatással lehet az ilyen viselkedés, ha több képe megjelenik a nagyon nagy forgalmú fórumokon?

Csatlakozás az FTP-hez

Először is meg kell View / Edit (vagy hozzon létre) .htaccess fájlt a webhely gyökérkönyvtárában.

Csatlakozás az FTP 2-hez

A fájl megnyitása után illessze be a következő sorokat a végére, és mentse el a fájlt:

RewriteEngine be
RewriteCond "% {Http_referer}" "!^ $"
RewriteCond "% {Http_referer}" "!www.yourdomain.com" [NC]
RewriteRule "\. (Jpg | jpeg | png | gif | svg) $"    "-" [F, NC]

Jegyzet: Ne felejtsd el cserélni yourdomain.com a webhely nevével és kiterjesztésével.

 • Az első sor a mod_rewrite aktiválására szolgál.
 • A második sor lehetővé teszi az üres hivatkozók megadását. Engedélyeznie kell ezt, mivel egyes látogatók személyes tűzfalat vagy víruskereső programot használhatnak, amely törli a webböngésző által küldött oldalhivatkozási információkat..
 • A harmadik sor, ezzel szemben, megakadályozza a tartalom letöltését és forró összekapcsolását, amikor a HTTP_REFERER kifejezetten nem áll fenn a (z) yourdomain.com webhelyre, amelyet állítólag védeni kell. Ebben az esetben ki kell cserélni yourdomain.com  a védeni kívánt domain névvel.
 • A negyedik sor a tiltott kiterjesztéseket határozza meg, azokat, amelyeket a forró hivatkozás gátol.

Ebben az esetben tetszőleges számú kiterjesztést adhat meg, amelyet elválaszt a “|” karakter. Ezenkívül ebben az esetben az összehasonlítás nem érinti a kis- és nagybetűket, és pozitív egyezés esetén a kérést null fájlba írják át, 403 hibát eredményez.

A böngészőből, a szerver példáját követve A és B Az elején a szerver töltötte be a weboldalt B úgy tűnik, hogy nincs betöltve tartalom A. A szerver használata A a sávszélesség és a CPU ily módon elhanyagolhatóvá válik, és csak a kérés feldolgozására korlátozódik az újraíró motor által.

A beépülő modul használatával elkerülheti a forró hivatkozást

Mint valószínűleg tudod, egy plugin kibővítheti webhelyének funkcionalitását, és így megakadályozhatja a weboldalon történő gyorshivatkozást. Itt található a 2 legnépszerűbb bővítmény ezen a területen:

1. iThemes biztonság

iTheme biztonsági bővítmény

Az iThemes Security javítja a gyakori sebezhetőségeket, leállítja az automatikus támadásokat és biztosítja a hitelesítő adatokat. A bővítménynek van egy rosszindulatú szoftverek szkennelési rendszere, valamint képessége arra, hogy nyomon kövesse a felhasználókat, akik tartalmi változásokat hajtanak végre, valamint a kapcsolatokat és a leválasztásokat. Számos egyéb szolgáltatás segít a webhely biztonságában.

Csomagolás!

Annak ellenőrzése, hogy blokkolta-e a forró hivatkozást a .htaccess vagy plugin, tesztelje webhelyét altlab.com, ahol be kell írnia a kép címét. Ha nem jelenik meg, vagy a kiválasztott kép jelenik meg, akkor az anti-hotlink aktív lesz.

Ismeri a linkek eltávolításának más lehetőségeit a WordPress képeiből? Ha igen, kérjük, ossza meg az eljárási módját az alábbi megjegyzésekben.

* Ez a vendég bejegyzés Saud Razzak-tól Cloudways.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map