Hur du enkelt ändrar WordPress-databasstabelfix

04.06.2020
WordPress 'Hur du enkelt ändrar WordPress-databasstabelfix
0 7 мин.

Under WordPress-installationen frågar det dig om du vill ändra ditt databastabellprefix “wp_” till något. Vi hoppar vanligtvis över den här saken, så WordPress skapar automatiskt en databas med sitt standardtabelfix “wp_”. 


Många WordPress-användare frågar ofta hur man ändrar WordPress-databasstabell-prefixet. De tror att genom att ändra standardtabellets prefix i WordPress kommer det att förbättra deras webbplatssäkerhet. Enligt WordFence, det gör ingenting för att förbättra din webbplatssäkerhet och det är en alltför riskabel process. I vissa fall försöker användare att ändra eller ändra sin databas utan att ta en säkerhetskopia och som en följd av detta slutar de med att förlora sin webbplats. 

Varför ändring av prefix för databastabell förbättrar inte webbplatsens säkerhet?

Låt oss nu prata om metoden för att hacka WordPress-databasen. Vanligtvis kallas den vanligaste attacken “SQL-injektion” där en hacker kör en sårbarhet i ett program för att få åtkomst och det enklaste sättet att göra det är genom en plugin. Om en angripare i något fall får tillgång till din databas, har angriparen samma kapacitet som du har i din databas. De kör vanligtvis ett skript i din databas för att få alla detaljer. 

Genom att ändra prefixet för databastabellen i WordPress gör ingenting för att förbättra din webbplatssäkerhet eftersom angriparen får åtkomst genom en sårbar applikation, till exempel plugin, och de kan enkelt få alla detaljer på din webbplats. 

Vi rekommenderar starkt att du aldrig laddar ner något nollat ​​plugin eller tema eftersom ett nullerat plugin eller tema kan innehålla sårbara skript, om du använder det kommer hackare lätt att få tillgång till din databas och kan förstöra din webbplats.

Om du vill säkra din webbplats och databas kan du använda en utmärkt säkerhetstjänst som Securi. Securi är en komplett säkerhetslösning på webbplatsen, den skyddar din webbplats från angripare som DDoS, brute force, sårbarhetsattacker etc. Det hjälper också till rengör din hackade webbplats och mycket mer. Om du ser allvar med din WordPress-webbplatssäkerhet bör du använda Securi. Kolla Securi.

Hur man ändrar WordPress-databasstabelfix

Som vi redan nämnt behöver du inte ändra ditt databasprefix för säkerhetsändamål. Om du vill ändra databasprefix på din WordPress-webbplats kan du göra det. Vi visar dig de exakta stegen för hur du enkelt kan ändra ditt databasprefix på din WordPress-webbplats.

Förberedelse: Innan vi börjar rekommenderar jag starkt att du tar en fullständig säkerhetskopia av din webbplats och databas. Om något går fel kan du enkelt återställa din databas med ett klick. BackupBuddy är en bra backup-plugin och du kan återställa din databas eller webbplats med bara ett klick.

Det finns två sätt du kan ändra ditt WordPress-databasprefix,

 • Du kan ändra ditt databasprefix med phpMyAdmin
 • Du kan ändra WordPress databas tabell prefix med ett plugin

I den här artikeln kommer vi att visa båda metoderna. Så låt oss gräva i det.

Metod 1, Ändra Prefix för databastabell med phpMyAdmin

Detta är en mycket vanlig metod för att ändra ditt databasprefix. För detta måste du logga in på din hosting cPanel.

Steg 1, Redigera wp-config.php-fil

Efter att ha loggat till din värd cPanel, gå till din rotkatalog där du har installerat din WordPress. Öppna wp-config.php arkivera och hitta raden “$ table_prefix = ‘wp_’;”. 

Ändra tabellen prefixrad wp_ till något du till exempel gillar, ry_ eller xz_013654. Du kan bara använda bokstäver, siffror och understreck. 

Hitta WordPress wp-config-fil

När du är klar med att redigera ditt tabellprefix, glöm inte att spara det.

Steg 2, Ändra databasens tabellnamn i phpMyAdmin

I nästa steg måste du komma åt din databas via phpMyAdmin. Om du använder cPanel WordPress-värd kan du enkelt hitta phpMyAdmin under databasavsnittet.

Värd för phpMyAdmin

Du kan se olika tabeller och det beror på din webbplatsstruktur eller hur många plugins du har installerat.

WordPress databas tabeller

Det snabbaste sättet att byta namn på tabellprefix är genom att köra SQL-frågor. Kör nu SQL-kommandot från ditt SQL-avsnitt som jag har visat i bilden ovan. Vi har en SQL-fråga som du kan använda:

RENAME-tabell `wp_commentmeta` TILL` jr_commentmeta`;
RENAME-tabell `wp_comments` TO` jr_comments`;
RENAME-tabell `wp_links` TILL` jr_links`;
RENAME-tabell `wp_options` TILL` jr_options`;
RENAME-tabell `wp_postmeta` TILL` jr_postmeta`;
RENAME-tabell `wp_posts` TILL` jr_posts`;
RENAME-tabell `wp_termmeta` TILL` jr_termmeta`;
RENAME-tabell `wp_terms` TILL` jr_terms`;
RENAME-tabell `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME-tabell `wp_term_taxonomy` TILL` jr_term_taxonomy`;
RENAME-tabell `wp_usermeta` TILL` jr_usermeta`;
RENAME-tabell `wp_users` TO` jr_users`;

Detta är standard SQL-kommando och om du har extra tabeller kan du enkelt lägga till dem. Få inte panik. Det är så lätt. Som jag vill ändra wp_ till jr_, så om du vill ändra ett extra tabellnamn måste du skriva på det här sättet:

RENAME-tabell `wp_yoast_seo_links` TILL` jr_yoast_seo_links`; 

Kör SQL Query

När du har skrivit in SQL-kommandon klickar du på GO för att köra processen.

Steg 3, Byt namn på wp_fields i databastabeller

Det finns fortfarande två fält som använder wp_ som ett prefix (wp_options och wp_usermeta). Genom att köra följande frågor kan vi enkelt ändra prefixet för dessa fält. Det kan variera hur många plugins du har installerat. Om du hittar fler wp_-fält måste du också byta namn på dem. 

UPDATERA `jr_options` SET` option_name` = Byt ut (`option_name`,‘ wp _ ’,‘ jr_ ’) VAR` option_name` LIKE ‘% wp_%’;
UPPDATERING `jr_usermeta` SET` meta_key` = Byt ut (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) VAR` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

När du har skrivit in SQL-skript trycker du på Go-knappen för att fortsätta. Du har nu framgångsrikt ändrat ditt prefix för databastabellen i WordPress.

Så här ser det ut efter att ha ändrat databasprefixet.

Ändra prefix för WordPress-databas

Metod 2, Ändra prefix för databastabell med hjälp av ett plugin

Om du inte vill röra din databas eller någon manuell process kan du göra det med Brozzme DB-plugin. Med detta plugin kan du ändra ditt databasprefix överallt (databas och wp-config.php) med bara ett klick.

Installera och aktivera först Brozzme DB-plugin. Gå till din WordPress adminpanel Verktyg> DB PREFIX. Som standard genererar detta plugin automatiskt ett nytt prefix, om du inte vill kan du ange ditt eget prefix. Du kan bara använda bokstäver, siffror och understreck.

Brozzme DB Prefix

Klicka till sist Ändra DB-prefix och du är klar.

Testa din WordPress-webbplats

När du har ändrat WordPress-databasprefix är det dags att testa din webbplats. Först måste du logga in på din webbplats och testa sidor, inlägg, sökning och allt annat du kan tänka på. Om din webbplats fungerar som tidigare, ta en ny säkerhetskopia av din databas. 

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att förstå hur attacker attackerar en databas med en sårbar applikation och hur man undviker dem. Vi visade också hur du ändrar Prefix för databastabell i WordPress med ett plugin och med phpMyAdmin. Om du får något fel, vänligen meddela oss i kommentaravsnittet. Glöm inte att dela den här artikeln med dina vänner.

Andra användbara artiklar,

 • Hur du optimerar WordPress-databasen för att påskynda din webbplats
 • Hur du inaktiverar alla WordPress-plugins om du inte kan logga in på din webbplats
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector